Arrow
90/100 - 1 401×

Arrow

Přes den si Oliver Queen hraje na bohatého, bezstarostného dědice a pod rouškou noci se stává maskovaným ochráncem města. Snaží se napravit to, co napáchala jeho rodina. Za pomocí luku a šípu s různými vylepšeními se snaží vrátit zašlou slávu Starling City.

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Stephen Amell (Oliver Queen), David Ramsey (John Diggle), Emily Bett Rickards (Felicity Smoak), Paul Blackthorne (Quentin Lance), Willa Holland (Thea Queen), Katie Cassidy (Dinah Laurel Lance), Echo Kellum (Curtis Holt), Rick Gonzalez (Rene Ramirez), Colton Haynes (Roy Harper Jr.), Juliana Harkavy (Dinah Drake), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Susanna Thompson (Moira Queen), Katie Cassidy (Dinah Laurel Lance ze Země 2), Manu Bennett (Slade Wilson), Kirk Acevedo (Ricardo Diaz)

Výkonní producenti Marc Guggenheim a Andrew Kreisberg mluví o finále 2. série

Výkonní producenti Marc Guggenheim a Andrew Kreisberg mluví o finále 2. série

Před velkým finále pro Vás máme přeložený zajímavý rozhovor s těmi nejpovolanějšími – výkonnými producenty seriálu, Marcem Guggenheimem a Andrew Kreisbergem.

2 0
14.5.2014

Během série jste měli řetězec epizod, jež by mohly sloužit jako finále série. Jak je skutečné finále překoná?

Neustále se snažíme překonat sami sebe. Vždy jsme si říkali, že nedáme nohu z plynu, nebudeme se držet zpátky a už od začátku roku jsme si vše schovávali právě na finále. Stejně tak jsme si řekli, že se nebudeme držet zpátky ohledně toho, co bychom mohli všechno během této série udělat. Vždycky se snažíme dostat do série tolik příběhu, kolik jen můžeme, tak rychle, jak je to jen možné.

Naše nejlepší epizody jsou vždy jen dalším pohonem pro seriál, a myslím, že právě takovým pohonem je samotné finále této série. Je to vzrušující, protože jsme se snažili zkusit spojit některé velmi emočně spletité věci spolu s akčními kousky a sekvencemi, které jsou těmi největšími, jaké jsme kdy v seriálu udělali.

Slade jde po Oliverovi velmi osobním způsobem, ovšem teď věci nabrali mnohem většího rozsahu. Jak emocionální pro Olivera finále bude?

Co se Olivera týká, pro něj vše stojí a padá na faktu, že na začátku série sám sobě učinil slib, že už nikoho nezabije. Tento slib bude v průběhu finále testován. Od začátku série byl tohle náš plán – postavit Olivera do situace, kdy má veškeré důvody k tomu, aby znovu zabil. Nejméně jeden člověk ve finále podotkne, že pokud by se Oliver nezdráhal zabít, nic z toho, co se během několika posledních dílů událo, by se nestalo. To pouze zkomplikuje jeho morální dilema.

Bude nám ve finále vysvětleno, proč mirakuru neuzdravilo Sladeovi oko?

Ne. Tohle je něco, co bylo vystřiženo v jedné z předešlých epizod. Důvodem, proč se Ivo zajímal o lidské oči bylo to, že oči byly jedinou částí těla, která se nedokázala zregenerovat. Bohužel, tato část byla vystřižena.

Odvedli jste skvělou práci s vrstvením malých Oliver/Felicity momentů a s náznaky. Můžeme očekávat ve finále více Olicity s tím, že to bude pokračovat i ve 3. sérii?

Jejich společné scény jsou jedním z prvků seriálu. Viděli jsme, že i přestože Felicity flirtovala s Barrym, mělo to určitou souvislost s Oliverem. Ve finále nás čeká několik Olicity scén, které fanoušky překvapí, některé nahněvají, další budou ronit slzy. Jestliže jste fanoušky jejich společných scén, finále si užijete.

Zdá se, že Felicity je v nebezpečí vzhledem k tomu, co Isabel minulý týden řekla. Má otázka zní: Vyplují na povrch některé věci mezi Oliverem a Felicity, které byly prozatím pouze naznačovány?

Myslím si, že ve finálové epizodě jsou Olicity momenty, které jsme doposud v seriálu neviděli. Stephen a Emily mají ve finále jedny z nejlepších scén, které spolu kdy měli… To je vše, co k tomu řeknu.

Laurel momentálně dělá věci, které jsme u ní v minulosti zatím neviděli. Mám na mysli, minulý týden střílela z luku a vedla si opravdu dobře. Je to předzvěstí toho, jakým směrem se tato postava bude ubírat?

Laurel má ve finále velmi emotivní scénu a myslím si, že všichni její fanoušci budou nadšení. Finále je o tom, jak všichni přijmou svůj osud. Všechny postavy, včetně Laurel, ve finále učiní volbu, díky které se rozhodnou, kým chtějí být. Někteří lidé si zvolí špatně a je jen na divácích, jak danou volbu jednotlivých postav ocení.

Chtěli jsme, aby finále vyznělo jako zakončení 2. série, ale zároveň, aby nám posloužilo jako odrazový můstek pro sérii třetí. Nechtěli jsme, aby si diváci říkali, „Sledovali jsme tenhle seriál celý rok a nedostali jsme žádné odpovědi.“ Určitým způsobem děj 2. série uzavřeme a všechny postavy v seriálu udělají obrovský krok vpřed na své cestě ať už po citové stránce nebo se dostanou blíže a nebo také odkloní od osudu, který jim byl předurčen v komiksu.

Katrina Law (Nyssa) se ve finále vrací. Budete se více zabývat vztahem Sáry a Nyssy? Je na to ve finálové epizodě čas?

Ne příliš. Je zřejmé, že Sára po svém odchodu ze Starling City jela za Nyssou – právě ona byla tím přítelem, o kterém v epizodě 2×20 mluvila. Nyssa přišla do Starling City na její žádost, ale mnohem více než o Nysse a Sáře, je finále o Nysse a Oliverovi, protože Nyssa reprezentuje vše, co Oliver dříve dělal. Obsahem finále je ‚zabít nebo být zabit‘ a Nyssa v této epizodě Oliverovi říká, „Liga zajatce nebere.“

Jedním z největších cliffhangerů minulé epizody bylo to, že Amanda Wallerová a její muži podnikají invazi na Starling City. Jak napětí mezi Amandou, Oliverem a Digglem zapadá do finále?

Hned v několika ohledech. Zjistíte, v jakém bodě se Diggle jako postava nachází a jakou roli ve finále Diggle a Lyla hrají. Dozvíte se také více o Oliverově historii s Amandou.

Celé Starling City je ničeno, zemřelo již mnoho obyvatel. Zemře také někdo z hlavních postav?

V Arrow jsme již několikrát ukázali, že jsme ochotni obětovat postavy, které by v jiných seriálech nejspíš nezabili. Řeknu to takhle… Je tady jedna postava, kterou na začátku 3. série neuvidíte.

Autor: Patty

Zdroj: Arrow blog

Diskuze /11

Starboy13

těším se jak děcko :D

14.5.2014 | 20:59:12
teenwolfes

Jsem zvědavá kdo umře

#4 Emily84
14.5.2014 | 21:15:46
Lucyus

to bude asi Johník :O

14.5.2014 | 21:19:17
Emily84

oni říkají jen že ji na "začátku 3 season neuvidíme. To nemusí znamenat smrt. I když u Arrow jsem si zvykla čekat nečekané #2 teenwolfes:

14.5.2014 | 21:21:09
maxf1

Tak Thea by mohla na chvíli zmizet. Někam s Malcolmem.

#6 migthedragon
14.5.2014 | 22:10:15
migthedragon

#5 maxf1: Přesně tak. Jako zase by mi přišlo škoda jí dát úplně takhle stranou. Ne že bych si jí teda nějak extra oblíbil …

14.5.2014 | 22:19:30
ValdaM

Nevím proč, ale myslím, že příští serku neuvidíme Sáru…

#8 migthedragon
14.5.2014 | 22:40:41
migthedragon

#7 ValdaM: Vlastně to je velice pravděpodobné. Neřekl bych, že by Nyssa přišla jen tak ze staré lásky. Spíše že Sarah slíbila návrat k lize (a možná také k ní).

#9 Scrappak
14.5.2014 | 22:51:18
Scrappak

#8 migthedragon: Tak každý si myslel že Sara umrela aj Oliver si to myslel. Na lodi sa niečo stane takže Sara umre/zmizne a samozrejme keď ukončia účinkovanie v jednej časovej línii tak v tej druhej už tiež nebude :)

#10 maxf1
14.5.2014 | 23:21:16
maxf1

To s tím přece vůbec nesouvisí. #9 Scrappak:

15.5.2014 | 0:03:02
Alinois

ano nebude, kdo viděl poslední díl tak tam je jasně dáno, že Sarah odjela s Nyssou a dala Laurel svoji bundu, jakoby náznak toho at pokračuje v její práci. A taky Thea odjela s Malcolmem, takže tam ani jedna z nich nebude. A kdoví, možná ani Lance, pokud by tedy zemřel :-(

Alinois
15.5.2014 | 15:19:36
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Arrowa

Seriál Arrow odstartoval svou existenci na podzim roku 2012 a skončil na začátku roku 2020. Byl tu s námi dlouhých sedm a půl let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, ohodnoťte jej. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Seriálový vesmír

Seriál Arrow zapadá do širšího komiksového světa, který se vysílá na stanici CW. Díky tomu můžete kromě něj sledovat i seriály The Flash, Legends of Tomorrow, Supergirl, Black Lightning a Batwoman, které spadají do stejného univerza. Seriálem Arrow proto nic nekončí, ba naopak začíná. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama