Assassin's Creed
88/100 - 29×

Assassin's Creed

Assassin's Creed vypráví příběh mnoha hrdinských činů napříč dějinami a jejich vliv na události budoucí. Michaelu Fassbenderovi se líbila myšlenka přivést na filmová plátna muže, který dokáže skrze genetický kód vstupovat do zapomenutých vzpomínek svých předků, a tak vznikl první film na motivy herní série.

USA | 2016 | Vysílá se
vysílání
1 sezóna |
žánr
Akční, Dobrodružný, Historický
hrají
Michael Fassbender (Callum Lynch), Michael Fassbender (Aguilar de Nerha), Marion Cotillard (Sophia Rikkin), Jeremy Irons (Alan Rikkin), Ariane Labed (Maria), Michael K. Williams (Moussa), Michelle H. Lin (Lin), Brendan Gleeson (Joseph Lynch), Charlotte Rampling (Ellen Kaye), Javier Gutiérrez (Tomás de Torquemada), Hovik Keuchkerian (Ojeda),

První dojmy: Kritici mají z filmu rozporuplné pocity

První dojmy: Kritici mají z filmu rozporuplné pocity

Film Assassin's Creed má za sebou světovou premiéru, ale fanoušci v České republice si musí počkat až do 29. prosince. Pro nedočkavce tu máme článek o tom, jak se kritikům film líbil, co považují za dobré a co za špatné. Jedná se konečně o dobrý film podle videohry?

14 0
27.12.2016

Jak hlásily předchozí zprávy, většina filmu se skutečně odehrává v současnosti. Do minulosti zavítáme jen párkrát. Hráče her to zřejmě může překvapit, nicméně v posledních letech byl příběh ze současnosti ve hrách zanedbáván. Samo o sobě by to tedy nemusel být vůbec problém, jenže je tu dle slov novinářů nepatrné ale.

Příběh z minulosti je osekán na kost a do historie se vydáváme v podstatě jen kvůli akčním sekvencím. Ty prý vůbec nejsou špatné, nicméně režisér Justin Kurzel tlačí příliš na pilu. V bojových scénách se až moc skáče a parkour působí v určitých směrech až zbytečně. To alespoň říkají kritici. Nicméně Assassin's Creed je o parkouru, takže v podstatě lze říci, že tomu hra zůstala věrná.

(Ve Španělsku se dočkáme hodně akčních scén. Foto: Ubisoft)

Příběh nicméně zůstává věrný předloze. Je hodně podobný první hře, jak jsme ostatně mohli tušit už z trailerů. Jen jsou určité aspekty v současnosti vzhledem k delší stopáži více rozvinuty. Fanoušci by tedy měli být potěšeni. Problém je u ostatních, kteří se mohou v příběhu trochu ztrácet. A bohužel těch bylo mezi novináři pochopitelně víc.

Celkový dojem z filmu byl ale u většiny takový nijaký. Film prý není špatný, ale také to rozhodně není snímek, který by zaujal na první dojem. Důležitou zprávou je, že skalní fanoušci série by měli být potěšeni. A pro ně především film je. Nyní je důležité, aby dostatek z nich zavítalo do kin. Zda snímek osloví i potenciální nové diváky, o čem mluvil před pár měsíci Ubisoft, zatím těžko soudit.

Assassin's Creed údajně smůlu herních titulů neprolomil a spíš se zařadí do takového lepšího průměru. S Warcraftem film nikdo nesrovnával. Nyní bude v následujících týdnech zajímavé sledovat tržby. Může totiž nastat obdobná situace jako u Warcraftu – v Americe se filmu nebude dařit a potáhne ho zbytek světa. Zřejmě tomu ani nepomůže fakt, že většina pasáží je ve filmu namluvena španělsky, což se nemusí domácímu publiku líbit.

Diskuze /5

Lex Luthor

tak uvidíme co z toho nakonec bude jdu až v lednu snad ho v kinech stihnu

27.12.2016 | 16:58:44
grimzzz

film je dobře udělán pro staré hráče ale pro nové potencionální ne hlavně je dělán tak aby měl pokračování dle mého..... není to film sám o sobě ale jakoby začátek série… tak jak wtar wars apod dříve.. boužel ano stopáž z minulosti mě zklamala hlavně proto že je toho málo a ta špánina no :D ale přežiju to :) uvidíme snad budou tržby dobré aby dokončili druhý snímek :)

27.12.2016 | 17:43:47
weder

kašlat na ameriku a pojdte točit do evropy a asie!! tady se na to lidi aspon zajdou podívat do kin a ne jak amici čekat na podelane recenze… evropa rusko a cina ten film určitě podrží!!! amerika at se jde vycpat!!!

29.12.2016 | 1:14:30
weder

na film jdu zítra a jelikož sem hrál všechny díli assasina a četl knihy sem obzvláště zvedavej…

29.12.2016 | 1:16:46
TomasKlouza

Za mě je film dobrý 4/5. Máte pravdu že je to dělané spíše jako série než jako jenom samostatný film, třeba ta španělština mě vůbec nevadila jelikož jí tam zas nebilo tolik. Co se týče Amerika ta je prostě jiná :-) jasně taky si třeba přečtu recenzi o filmu, ale pak se na něj prostě stejně zajdu podívat a udělám si na něj svůj názor.

30.12.2016 | 12:19:14
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Assassin's Creed

Název: Assassin's Creed
Režie: Justin Kurzel
Hudba: Jed Kurzel
Hrají: Michael Fassbender, Marion Cotillard, Jeremy Irons, Brendan Gleeson, Michael Kenneth Williams, Brian Gleeson a další.

PROFIL FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY – AKTUALIZOVÁNO
RECENZE FILMU

Nejlepší postavy z filmů

Reklama

Zajímavosti

Michael Fassbender promluvil o tom, proč se film moc nepovedl

Michael Fassbender promluvil o tom, proč se film moc nepovedl

Skoro se i zdá, že filmy podle herní předlohy jsou zakleté. Zatím žádný takový film nedokázal napodobit úspěch předcházejících herních titulů. Nepovedlo se to ani snímku Assassin's Creed v hlavní roli s Michaelem Fassbenderem. Ten nyní prozradil, co se nepovedlo.

Nejlepší film

Fotky z filmu

Fotky z filmu

Novinky

Bude se další díl odehrávat v Japonsku? Jsou tu dvě indície, které to naznačují

Bude se další díl odehrávat v Japonsku? Jsou tu dvě indície, které to naznačují

Všichni zřejmě nedočkavě očekáváme další příběh asasínů, který se bude odehrávat v Řecku. Jenže co bude dál? Možná pro vás máme odpověď, kam se podíváme s našimi hrdiny v další hře. Chytří fanoušci hraním předchozích her našli skrytý odkaz, který vede k velice zajímavým myšlenkám.

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama