Bron/Broen (Most)
95/100 - 192×

Sledovat

Bron/Broen(Most)(The Bridge)

Na mostě Øresund mezi Dánskem a Švédskem je nalezeno rozpůlené tělo dvou mrtvých žen – jedna polovina patří švédské političce, ta druhá dánské prostitutce. Policejní sbory obou zemí se musí spojit, aby našly záhadného vraha.

Dánsko | 2011 | Ukončeno
vysílání
4 sezóny | DR1 | 58 minut
žánr
Detektivní, Thriller
hrají
Sofia Helin (Saga Norénová), Thure Lindhardt (Henrik Sabroe), Dag Malmberg (Hans Petterson), Kim Bodnia (Martin Rohde), Puk Scharbau (Mette Rohde)

Rozhovor s Thure Lindhardtem o Henrikovi Sabroe

Rozhovor s Thure Lindhardtem o Henrikovi Sabroe

Ve třetí sérii nahradil Martina Rohdeho dánský kriminalista Henrik Sabroe. Jeho herecký představitel Thure Lindhardt odpověděl na pár otázek ohledně Henrika a zákulisí Mostu.

3 0
14.2.2016

Ve třetí sérii se Saga i Henrik museli potýkat nejen s bezcitným sériovým vrahem, ale i s osobními problémy. Závěrečné scény byly velice drsné. Jak těžké bylo natáčení?

Řekl bych, že byly spíše soustředěné, než emocionální. Poslední dvě epizody byly více o postavách a o tom, co musí udělat. Po jejich natočení se mi hodně ulevilo, byl jsem šťastný a unavený.

Velkou otázkou pro diváky bylo, jaký bude seriál po odchodu Martina. Bylo to něco, o čem jsi přemýšlel?

Upřímně, nepřemýšlel jsem o tom při natáčení. Soustředil jsem se na tuhle úžasnou postavu. Martin a Henrik jsou úplně odlišné postavy, takže to nebylo o nahrazení někoho. Když jsem četl scénář, přemýšlel jsem o tom, že Henrik je hodně zajímavý a má mnoho vrstev. Některé věci na něm mám rád a některé zase ne. Ale je velmi lidský a na to jsem se zaměřil.

Věděl jsi, jak se Henrikův příběh bude vyvíjet od začátku natáčení a kdo je vrah?

Věděl jsem od začátku, kdo je vrah, ale pro mě na tom tak nezáleží. Co já vím a co ví moje postava jsou dvě rozdílné věci. Jednou jsem hrál Hamleta a věděl jsem, co se mu stane a naučíte se s tím vypořádat. Nevěděl jsem přesně, jaký bude konec a proč vrah dělal všechny ty věci a co se stalo Henrikově rodině.

(Thure Lindhardt jako Henrik Sabroe, foto: DR1)

Byl jsi fanouškem seriálu předtím, než jsi v něm začal pracovat?

Věděl jsem, že Most existuje, ale nemám doma televizi. Jednou jsem se díval na TV seriál a byl jsem tím posedlý, takže se moc nedívám. Viděl jsem něco z první epizody, ale to je všechno. Myslím, že to pro mě byla výhoda a že jsem necítil tolik tlak. A i když jsem probíral scény, přemýšlel jsem jen o postavě spíše než bych se bál toho, že jsem v seriálu. Sofia [Helin jako Saga] zná svoji postavu skvěle a bylo to jako potkat skutečnou osobu než herečku a to byla pro mě velká pomoc.

Henrik projevuje silnou empatii k Saze. Bylo to ve scénáři nebo jsi na to přišel při hraní své postavy?

Vyplynulo to ze spolupráce. Mám rád tu myšlenku, že někdo vidí výjimečnost této ženy, když hodně lidí ji nedokáže akceptovat. Najednou přišel tenhle člověk a popral se s tím. Myslím, že je to krásné. To ve mně rezonuje. Henrik je muž, který ztratil všechno a potřebuje někoho jako je ona, kdo ho nebude soudit. Nemůže všechno vyřešit sám. Můžeme zkusit všechno vyřešit sami, ale potřebujeme i jiné lidi.

Budeš ve 4. sérii?

Diskutuje se o tom, zda budou další série a pokud budou, Henrik v nich určitě bude, protože je toho hodně, co můžeme na Henrikovi prozkoumat. Všechno ale záleží na spoustě věcech, pokud scénáristé přijdou s něčím, co bude tak dobré, že by mělo být natočeno, tak se tak stane.

Původní rozhovor pro The List

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama