Daredevil
95/100 - 595×

Daredevil(Marvel's Daredevil)

Matt Murdock byl jako malý chlapec oslepen, ale s jeho mimořádnými smysly bojuje proti nespravedlnosti ve dne jako právník a v noci jako superhrdina Daredevil v newyorském Hell's Kitchen.

USA | 2015 | Pauza
vysílání
3 sezóny | Netflix | 55 minut


Recenze filmového Daredevila

Recenze filmového Daredevila

Premiéra seriálu Daredevil se neúprosně blíží, pojďme si ale v netradiční recenzi zhodnotit několik momentů jeho filmového předchůdce.



Na konto filmového Daredevila padlo již mnoho urážek a špatných recenzí. V naší recenzi nebudeme opakovat již stokrát omletá slova, ale zaměříme se přímo na pár momentů, které by vás ke zhlédnutí filmu měly naopak přivést.

(Batman není jediný, kdo umí kreslit hořlavinami. Ani Daredevil si nemůže pomoci…
Firestorm tak nakonec zřejmě nebude jediný Pyroman v komiksovém světě.)


(Ve filmu nechybí scéna jak vystřižená z Airplane!
s vyšinutým Colinem Farrellem)

(Ben Affleck trénuje na roli Batmana.)

(Tvůrci vzali Daredevilovo „Je více způsobů, jak vidět.“ trochu moc doslovně.)

(Daredevilův oblek, zbraně i skrýš připomínají více prvky z 50 odstínů šedi než z Muže beze strachu.)

(V Marveláckých filmech se již téměř pravidelně objevuje Stan Lee, v jakých ale můžete vidět Kevina Smithe?)

(Spoiler: A zatímco se šetří na efektech, postavy tvůrci rozhodně nešetří a zřejmě ani nepočítají s pokračováním, když si dovolí definitivně zabít Elektru, i když znáte superhrdiny…)

Kdo z vás se tedy rozhodne (třeba jen pro pobavení) zhlédnout filmového Daredevila, aby pak mohl porovnávat s tím seriálovým?

Diskuze /12

steeleerss

V poslední větě máte překlep, ......zhlédnout filmového....­..porovnávat s tím filmovým? ;)

19.3.2015 | 19:54:02
Blackhand47XD

Elektra zemřela a pak dostala vlastní film, kde opět ožila. :D

webmaster
19.3.2015 | 20:00:23
Lucifrid

Daredevil mi přišel děsně nudnej, ale Elektra je moje guilty pleasure :D

webmaster
19.3.2015 | 20:55:51
migthedragon

Jo elektra stojí za to i když ten její film taky nebyl žádný zázrak (se mi vždy vybaví u toho filmu ta holka co tam mlátí lidi řetížkem místo samotné elektry :D).

19.3.2015 | 21:15:46
tomsn40

Bolseye, nebo jak se to píše :D taky nebyl špatný :) Colin Farell by měl hrát jenom záporné postavy :)

19.3.2015 | 21:19:40
Fifipek

Elektra v podání Jennifer Garner u mne byla v pořádku :D

19.3.2015 | 21:27:20
MiqueEala

Smutny na tom je, ze tenhle filmovy DD je mnohem lepsi, nez ten komiksovy. Protoze ten komiksovy je jednou nohou v blazinci a mele kraviny o Bohu. Jen tak bokem, to nejlepsi s DD si uzijete v komiksu „Vítej zpátky, Franku“ :D

#8 Elhonzo
20.3.2015 | 0:20:28
Elhonzo

#7 MiqueEala: Daredevilovo komiksy jsou konstantně nejlepší komiksy co Marvel vydává, ať se zrovna v komiksovém světě děje cokoliv . Celej Millerovo , Bendisovo , Brubakerovo a i Waidovo run je to nejlepší na co člověk v komiksech může narazit . Takže film rozhodně není lepší než komiksy :-D .

A k tématu. Director's cut tohohle filmu je hodně povedený a dělá to z filmu kterej mnoho lidí odsuzuje docela dobrou podívanou .

#9 mato1326
20.3.2015 | 20:34:44
mato1326

#8 Elhonzo: Tak director's cut je o 29 a pol minúty dlhší. http://www.movie-censorship.com/report.php?…

Inak trochu offtopic ale nechápem prečo sa to dlhšie verzie filmov označujú okrem iných aj ako directors cut a nie extended, keď je jasné, že aj theatrical version spracúvaval tiež režisér. Len tak trochu bokom. :)

23.3.2015 | 20:40:01
Wolfstooth

Comics jsem nečetl a film jsem si ještě jako malý oblíbil, takže jej shlédnu rád :)

7.4.2015 | 7:17:48
terryuiu

Tak na filmového Daredevila vzpomínám s takovou pachutí v ústech, protože jsem na něj tenkrát šla do kina na narozeniny a byla jsem dost zklamaná, ale jako akční oddychovka v televizi, proč ne. Mělo to i svoje dobré momenty, ale těch špatných teda převládalo.

17.4.2015 | 10:13:54
mirasagan

Já jsem teda asi jediný kdo byl s filmového Daredevla naprosto uchvácen… Jde vidět že 100 lidí 100 chutí se neříká jen tak

18.4.2015 | 20:12:27
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !