Dracula (Drákula)
77/100 - 61×

Dracula(Drákula)

Příběh odehrávající se v 19. století líčí Drákulovu cestu za pomstou. Cestu během níž bude prolita krev jeho nepřátel a během níž se mu podaří najít jeho ztracenou lásku.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | NBC | 43 minut
žánr
Historický, Hororový, Mysteriózní
hrají
Jessica De Gouw (Mina Murray), Nonso Anozie (R. M. Renfield), Thomas Kretschmann (Abraham Van Helsing), Jonathan Rhys Meyers (Alexander Grayson), Oliver Jackson-Cohen (Jonathan Harker), Victoria Smurfit (Lady Jayne Wetherby), Katie McGrath (Lucy Westenra), Ben Miles (Pan Browning)

Finále je tu!

Finále je tu!

Poslední epizoda 1. série byla již odvysílána. Díl ‚Let There Be Light‘ tak spatřil světlo světa. Čeká nás překažená demonstrace Graysonova rezonátoru a boj mezi Drákulou a lovkyní Lady Jane.

I tento víkend poskytne náš překladatelský tým jak české, tak i slovenské titulky. Děkujeme za jejich celosezónní práci!

2 0
25.1.2014

Zdroj: NBC

Diskuze /11

DiceCze

Díky moc za Vaší práci! Bez Vás bych byl ztracený!

25.1.2014 | 14:04:27
billyboybb

Rychlost tituliek je bezkonkurencna :) diky moc

25.1.2014 | 14:27:11
z_uzu

pecka čast, dufam že bude i druha seria, lebo to skončilo dost napínavo :)

25.1.2014 | 14:27:59
luciana

Díky moc za superrychlé titulky :)

25.1.2014 | 15:02:53
jjanek

Zdravím všechny. Především bych chtěl moc poděkovat týmu Edny za titulky i veškerý další servis k Draculovi. Myslím, že to byl parádní seríál, moc jsem si ho oblíbil. Na jednu stranu bych byl rád za pokračování, leč na druhou stranu myslím, že v nejlepším se má přestat. Vím, že je přáním fanoušků všech seriálů pokračovat kamsi do totálního umrtvení. Vzpomenu např. podobné téma True Blood; ten už vypadá jako Ulice. Myslím, že Dracula byl napsán jen pro tuto jednu sérii. Téma se vyčerpalo a děj se završil. Co dál vyprávět? Dracula zůstal sám, nezničil Řád Draka, ale našel Ilonu/Minu. Chceme se dívat, jak Harker s Van Helsingem půjdou Draculovi po krku a Mina se bude muset rozhodnout mezi Harkerem a Draculou? Úplný závěr seriálu je bohužel nefér kalkulem tvůrců, kteří si vytvářejí zadní vrátka „kdyby náhodou“. Ale myslím, že není s čím hrát. Jak si má Mina vybrat mezi Harkerem (který má vědomě na svědomí tolik životů) a Draculou, který je tak trochu obětí Řádu Draka? A jak si má vybrat divák? Ať zemře Dracula či Harker, vždycky je to špatně a pak to stejně končí. Pro mě je tohle dobrý konec, ostatně s romantikou si seriál zahrával od počátku. Bylo by fajn vědět, že i seriály mají své smysluplné konce.

#6 luciana
25.1.2014 | 19:17:15
luciana

#5 jjanek: S tímhle se nedá než souhlasit…není nic horšího než si dalšími sériemi kazit dojem z té první povedené (zvlášť, když už se není kam posunout).

25.1.2014 | 20:38:26
anushka

Poslední díl byl úžasný. Popravdě jsem vždycky v trojúhelníku Dracula-Mina-Harker fandila Draculovi a Mině. Jsem ráda, že to s nimi takhle dopadlo. Trochu jsem čekala, že Lucy jako upír dostane větší prostor. Konec je otevřený. Od některý názorů tady si naopak myslím, že jednu serii by klidně seriál snesl. Myslím, že celkem dvě serie by nebyly špatné :)

#9 jjanek
webmaster
25.1.2014 | 21:10:44
Isuzu

Tiez sa mi zaverecny diel velmi pacil a je to relativne ukoncene, aj keby serial neobnovili…ale aj tak minimalne este v jednu seriu dufam, kedze tak dobreho Draculu (a celkovo upira), som uz dlho v seriali nevidela :) (ako bolo spomenute vyssie, niektorym serialom to natahovanie fakt uskodilo a postavy, ktore som mala najradsej akosi vysumeli…napr. Damon ci Erik)

25.1.2014 | 22:52:16
jjanek

Kdyby s tím autoři seriálu počítali, mohl by mít třeba tři série, pro mě, za mě :) (mimochodem byl bych rád, kdyby tomu tak bylo). Ale musíte uznat, že na pokračování nemysleli. Vlastně je to vcelku komorní příběh. Nerozehráli žádné vedlejší příběhy, které by mohli nějak rozvinout. Všechny důležité postavy jsou mrtvé. Smrt Jane i Renfielda v posledním dílu byla zbytečná a trapná. Lucy se nemá kam posunout, nic ji nepoutá ani k Harkerovi, ani k Mině (resp. tam už není o čem). Z Harkera udělali žárlivého pitomce, který je pro pomstu schopný čehokoli (bohužel). Řád sice nebyl zničen, ale to není důležité. Dracula chtěl zničit Řád, protože mu vzal Ilonu. Teď má ale Ilonu/Minu zpět. Van Helsing je nepochopitelný. Nevíme, co má proti Draculovi, přitom mají vpodstatě stejný osud a víc věcí je spojovalo, než rozdělovalo; nicméně i tohle spojenectví je pryč. Možná chybí díl, kdy se všichni povraždí zároveň, ale na celou serii to tedy není a takový díl si rád odpustím. :) Děj dalších dílů by se tedy degradoval jen na řešení milostných vztahů a k tomu se snad tvůrci přeci jen nesníží. #7 anushka:

25.1.2014 | 22:52:39
Homukulus

Velké poděkování za celosezoní titulky :-)

26.1.2014 | 0:01:41
DoctorWho^

Nejlepší konec! His name is a ..... Dracula.. ten pohled v Harkerově tváři… :o) Těším se, doufám, že nebudou hloupí a druhá série bude!

26.1.2014 | 14:29:37
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Dracula končí 1. sérií

Stanice NBC neobjednala 2. sérii, a tak seriál Dracula končí po deseti epizodách. Na rozdíl od jiných seriálových fanoušků však můžeme být spokojeni. Sice se nedočkáme pokračování, ale dostalo se nám úžasné série, zvláště pak jejího zakončení, kdy byla vyřešena hlavní zápletka.

Reklama

Náhodná fotka z finálové epizody

Náhodná fotka z finálové epizody

Hlídejte si nás

OSLAVENCI

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama