Elementary (Jak prosté)
81/100 - 89×

Elementary(Jak prosté)

Velmi chytrý a ne úplně nejpříjemnější chlápek se ze současného Londýna přestěhuje do New Yorku a pomáhá místní policii řešit zapeklitější případy. Na každém kroku ho doprovází Dr. Joan Watson (Lucy Liu), kterou jeho otec platí, aby zajistila, že syn už zůstane střízlivý, a které se pomáhání s případy díky své medicínské minulosti zalíbí. Vzhledem k tomu, že chlápkovo jméno je Sherlock Holmes, můžeme očekávat, že úspěšnost newyorské policie prudce poroste…

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CBS | 42 minut
žánr
Akční, Detektivní
hrají
Jon Michael Hill (Detektiv Marcus Bell), Lucy Liu (Dr. Joan Watsonová), Aidan Quinn (Kapitán Thomas Gregson), Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Natalie Dormer (Jamie Moriartyová), Ophelia Lovibond (Katheryn "Kitty" Winterová), John Noble (Morland Holmes), Nelsan Ellis (Shinwell Johnson), Betty Gilpin (Fiona "Mittens" Helbronová),

Ohlédnutí za epizodou Ain't Nothing Like the Real Thing

Ohlédnutí za epizodou Ain't Nothing Like the Real Thing

Přinášíme vám ohlédnutí za další epizodou, tentokrát s názvem Ain't Nothing Like the Real Thing. Dočkali jsme se fingované vraždy, která se zvrhla na skutečnou vraždu a také problémů uvnitř Morlandovy kanceláře. Pojďme se tedy podívat na to, co jsme se dozvěděli.

4 0
14.5.2016

Když ví, že po něm jdete

Joanino „partnerství“ s krysou z Morlandovy kanceláře úspěšně pokračuje. Jemu se to moc nelíbí, ale nemá na vybranou. Problém nastane, když si všimne, že někdo mění jeho dokumenty, tudíž mu dojde, že Morland ví, že někdo opravdu vynáší informace. Rozhodne se, že s Joan přestane spolupracovat. Když Joan přijde domů, čeká ji tam Morland, který prohlásí, že v domě má něco v úschově, tak to přišel se svým bodyguardem najít. Bodyguard nic nenajde, proto se odeberou k odchodu. Joan tohle setkání docela vyděsí, ale dál to neřeší. Na konci je Marcus přivolán k nepodovedené loupeži, při které někdo vystrílel celou restauraci. Jako prvního Marcus identifikuje Emila, Joaninu „krysu“…

Loupež?

Tentokrát byli naši hrdinové povoláni na místo dvojité vraždy. Mrtví se jmenují Jared, řidič, a Butch, válečný veterán. Marcus si všimne, že poloha obou pistolí je podezřelá. Začne mít podezření, že obě oběti zabil někdo třetí a těla nafingoval, aby vypadala, že se zastřelili navzájem. Na místě činu najdou fotoaparát s fotografiemi Jareda. Foťák asi patřil vrahovi a porouchal se, tak ho vyhodil.

Hra na vraždu

Joan a kapitán se sejdou s obchodním partnerem Jareda. Ten přizná, že jejich firma měla potíže. Mezitím Marcus se Sherlockem navštíví přítelkyni Butche, kde najdou zakrvácené košile. Ukáže se ale, že nešlo o krev, ale o různé druhy barvy a že tedy Butch s Jaredem zkoušeli nafingovat Jaredovu vraždu. Proč ale fingovat smrt? Začne se pracovat s teorií, že někdo chtěl Jareda mrtvého, najal si Butche, který ale šel rovnou za Jaredem a rozhodli se ho ošálit. V okamžiku, kdy při výslechu padne, že šlo možná o vraždu, Jaredova manželka okamžitě podezírá Davise, Jaredova firemního partnera, protože měli velké neshody ohledně peněz.

Kdo si najal vraha?

Díky Davisově motorkářské knize jízd zjistí, že vůbec nebyl doma, jak prohlašoval, ale že jel na nějaký hodně dlouhý výlet. Konrkétně na chatu, kterou s Jaredem vlastnili. Ukáže se, že pozemek není vůbec bezcenný, jak Davis tvrdil, ale že má díky vzácné rostlině obrovskou cenu. Jared zapírá, že o hodnotě rostliny věděl, ale dokáží mu, že se několikrát na pozemku sešel s obchodníkem s ženšenem. Davis se přizná, že chtěl Jareda zabít a domluvil se na tom s Butchem. Nezabil ho ale, což dokazují záznamy z kamer z místa, kde na Butche čekal. Na záběrech ale také najdou plakáty, které vyvěšovala Butchova přítelkyně. Poctí ji tedy znovu návštěvou a rovnou i s příkazem k prohlídce. Přizná, že vylepovala plakáty nelegálně a Butch ji doprovázel. Tím našel skvělé místo na to, aby s Jaredem nahráli jeho smrt.

Zase ta manželka…

Následující den jsou opět přivoláni k Butchově přítelkyni, která zapálila jejich společný dům. Prohlásí, že se mu chtěla nějak pomstít, protože jí volal realitní agent s tím, že si Butch pořídil byt na Tahiti, jen pro jednu osobu. Myslela si, že ji chtěl opustit, protože zaplatil přesně polovinou penež, kterou měl dostat za vraždu Jareda. Ale ten, kdo si pronajal byt, nebyl Butch, ale Jared. Chtěl vydírat Davise a opustit svýj starý život. Jeho žena to zjistila. V době vraždy nebyla u sestry, jak tvrdila, ale byla ve městě, jak dokazuje kamera z mýtné brány. Sledovala Jareda s Butchem na místo, kde fingovali vraždu. Nejdřív zastřelila Butche a jeho zbraní potom Jareda. Všechno je to jen teorie, dokud Joan nevytáhne rozbité sklo z Jaredova auta. Mezi střepy najdou i diamant z jejího prstenu, který říkala, že musela prodat.

@“LadyAlex“
Moc se mi líbila „terapie“, kterou si naordinoval náš patolog Eugene. Občas jsem se i zasmála. Také se mi líbila linka se slečnou Vrnilkou. Morland předvedl, že umí být i děsivý a vůbec se mi to nelíbí. Jinak díl byl celkem fajn, nepřišel mi nijak extra úžasný, ale rozhodně jsme tu už měli horší.

@“hermionablack“
Vrnilka na začátku mě rozesmála stejně jako komický patolog (výraz umřít smíchy dostává nový rozměr), ale jinak další z řady divných dílů.

Zdroj: CBS

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Their Last Bow

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás připravuje tým ve složení @LadyAlex, @matrix17 a @Annie2809.

Titulky vždy sedí na verzi HDTV.x264-FLEET a HDTV.x264-KILLERS.

JAK VLOŽIT TITULKY DO VIDEA?

Nepřehlédněte

Sherlockovo bádání pokračuje

Sherlockovo bádání pokračuje

V předchozích letech nás stanice CBS dlouho napínala, než nám prozradila osud seriálu. Letos se ale rozhodla velmi brzy po premiéře nové série. Sherlock bude mít práci i příští rok.

Reklama

Fotky

Fotky

Narozeniny

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama