Elementary (Jak prosté)
81/100 - 89×

Elementary(Jak prosté)

Velmi chytrý a ne úplně nejpříjemnější chlápek se ze současného Londýna přestěhuje do New Yorku a pomáhá místní policii řešit zapeklitější případy. Na každém kroku ho doprovází Dr. Joan Watson (Lucy Liu), kterou jeho otec platí, aby zajistila, že syn už zůstane střízlivý, a které se pomáhání s případy díky své medicínské minulosti zalíbí. Vzhledem k tomu, že chlápkovo jméno je Sherlock Holmes, můžeme očekávat, že úspěšnost newyorské policie prudce poroste…

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CBS | 42 minut
žánr
Akční, Detektivní
hrají
Jon Michael Hill (Detektiv Marcus Bell), Lucy Liu (Dr. Joan Watsonová), Aidan Quinn (Kapitán Thomas Gregson), Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Natalie Dormer (Jamie Moriartyová), Ophelia Lovibond (Katheryn "Kitty" Winterová), John Noble (Morland Holmes), Nelsan Ellis (Shinwell Johnson), Betty Gilpin (Fiona "Mittens" Helbronová),

Postřehy z epizody Dead Man's Tale

Postřehy z epizody Dead Man's Tale

Kapitánská truhla, pirátský deník, mapa k pokladu a hromada zlata. Komu by se to nelíbilo? Tento díl nás zavedl do nevšedního prostředí pirátů a lovců odměn. Pojďme se ohlédnout, co se vlastně dělo.

4 0
9.4.2017

Postřehy z epizody

Kdo chce dražit mrtvolu?

Při aukci úložného prostoru a věcí v něm je nalezeno tělo muže. Ukáže se, že mrtvým je Travis Unger a pracoval v kanceláři veřejných správců. Podle všeho okrádal zemřelé, kteří neměli žádné dědice. Našel si cenné věci v jejich pozůstalosti a následně je prodal. Poslední takový přivýdělek se mu stal osudným. Byl zavražděn mečem. Travisův spolupracovník je nasměruje na pozůstalost, v níž mohou najít stopu k předmětu, pro nějž byl Travis zabit, a možná i stopu k jeho vrahovi.

Z pozůstalosti zjistí, že Travis ukradl lodní deník pirátského kapitána, Černého Petra. V deníku měly být informace o jeho zlatém pokladu. Proto se vydají za lovci pokladů. Lidmi, kteří se živí hledáním a vyzvedáváním potopených pokladů. První podezřelý je pan Vestergaard. Ten ovšem dokáže, že informace o poloze pokladu už dávno měl. Nebyl tedy důvod Travise kvůli deníku zabíjet. Díky panu Vestergaardovi zjistí policie polohu, kde byl poklad, který mu někdo „vyfoukl pod nosem“. Ze satelitních snímků dále zjistí, že to byl pan Al-Asmari. Při výslechu se od něj dozví o tajemné osobě na temném webu, která mu lodní deník prodala.

Byl, nebo spíše byla, to Kashgar. Čtrnáctiletá dívka, která se tak snažila vydělat si na školné na MIT. Od ní se ale dál není kam hnout. Proto se pozornost obrátí zpět na investory pana Vestergaarda. Konkrétně na pana Jarmana. On ovšem neměl sebemenší důvod komukoliv ublížit, jak ostatně vysvětlí při výslechu. Poví jim ovšem o „pirátech“, kteří ničili vybavení lovců pokladů, včetně toho Vestergaardova. To je přivede až k profesorce, která se zajímá o nálezy na dně moře. Lovci pokladů tato místa často ničí. Proto jim takto škodili. Poví jim, že poklad o nějž měl Vestergaard zájem, nemohl být na lodi Santa Leticia, i když to podle deníku a nálezu tak bylo. Dostupné materiály nasvědčovaly pravému opaku.

Díky tomu Sherlock zjistí pravé pohnutky pana Vestergaarda. Nalákal spoustu investorů na poklad, který neměl investovat, aby shrábnul peníze a nemusel jim dávat ani cent. Problém byl v tom, že Travis objevil deník, který dokazoval, že poklad existuje. To by byla pro Vestergaarda katastrofa. Proto se rozhodl zabít Trevise a prodat deník přes Kashgar. Al-Asmari, který deník získal, neváhal a poklad vyzvedl náhodou těsně před tím, než to stihl Vestergaard.

Shinwell na temné straně síly

V minulém díle jsme se dozvěděli, že vrahem Shinwellova kamaráda je nespíš sám Shinwell. Damon, bratr zemřelého, se rozhodne vypovídat proti Shinwellovi. I Joan pak musí uznat, že Shinwell je nejspíš vinen. Detektiv Guzman ovšem nemá v plánu s tím nic dělat a i Joan zastává názor, že zničit SBK za to stojí. Stojíme tedy před morálním dilematem. Je možné ospravedlnit vraždu, pokud to znamená zastavení mnohem většího nebezpečí? Tomu čelí naši dva detektivové. Sherlock se rozhodne konfrontovat Shinwella, přinutit ho k doznání a třeba i aby se udal. Joan se ovšem tento postup nelíbí a je na straně zničit SBK za cenu, že vrah protentokrát uteče. Shinwell se rozhodne Sherlocka napadnou a „rozmluvit“ mu jeho nápad silou. Zmlátí ho a vyzve, aby už dal pokoj s honem na něj, a všímal si svého.

Názory na epizodu

@matrix17

Pirátské téma bylo super, jen tam chyběli ti piráti. Dál tam nebylo ani řečeno, co se stalo s Kashgar. Jo bylo to vedlejší ale podle toho, jak ji strašili, mohli alespoň říct, co s ní udělají. I vyřešení případu se mi zdálo takové divné. Nedokážu říct co, ale něco mi tam chybělo.

@LadyAlex

To už vážně vraždí všichni jen kvůli penězům? Nemůže se zase vraždit například z vášně? Je to už trochu nuda. Námět zápletky se mi ale velmi líbil, záběh do historie také. A nebyla jsem sama, tento díl v Americe sledovalo o milion lidí víc než obvykle. Shinwell ukazuje svoji velmi temnou tvář, přičemž vlastně zůstává klaďasem a odmítá přiznat vraždu Jameela. Ale nevím, jestli mu ještě věřím.

Zdroj: CBS

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Their Last Bow

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás připravuje tým ve složení @LadyAlex, @matrix17 a @Annie2809.

Titulky vždy sedí na verzi HDTV.x264-FLEET a HDTV.x264-KILLERS.

JAK VLOŽIT TITULKY DO VIDEA?

Nepřehlédněte

Sherlockovo bádání pokračuje

Sherlockovo bádání pokračuje

V předchozích letech nás stanice CBS dlouho napínala, než nám prozradila osud seriálu. Letos se ale rozhodla velmi brzy po premiéře nové série. Sherlock bude mít práci i příští rok.

Reklama

Fotky

Fotky

Narozeniny

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama