Elementary (Jak prosté)
81/100 - 89×

Elementary(Jak prosté)

Velmi chytrý a ne úplně nejpříjemnější chlápek se ze současného Londýna přestěhuje do New Yorku a pomáhá místní policii řešit zapeklitější případy. Na každém kroku ho doprovází Dr. Joan Watson (Lucy Liu), kterou jeho otec platí, aby zajistila, že syn už zůstane střízlivý, a které se pomáhání s případy díky své medicínské minulosti zalíbí. Vzhledem k tomu, že chlápkovo jméno je Sherlock Holmes, můžeme očekávat, že úspěšnost newyorské policie prudce poroste…

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CBS | 42 minut
žánr
Akční, Detektivní
hrají
Jon Michael Hill (Detektiv Marcus Bell), Lucy Liu (Dr. Joan Watsonová), Aidan Quinn (Kapitán Thomas Gregson), Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Natalie Dormer (Jamie Moriartyová), Ophelia Lovibond (Katheryn "Kitty" Winterová), John Noble (Morland Holmes), Nelsan Ellis (Shinwell Johnson), Betty Gilpin (Fiona "Mittens" Helbronová),

Postřehy z epizody Fidelity

Postřehy z epizody Fidelity

Kitty se Sherlockem jsou možná v ohrožení života, do případu je zapletená vojenská rozvědka a kolem pořád umírají lidé spojení s jedním soudním případem. Jaké tohle může mít rozuzlení? To zjistíte v našem článku.

5 0
29.3.2017

Postřehy z epizody

Sherlock na druhé straně barikády

Děj přímo navazuje na předchozí díl, kdy byl Sherlock zatčen. A podroben výslechu. Paradoxně je vyslýchán naším vrahem Ansonem Gephardtem. Výslech netrvá dlouho a Sherlock je vyhozen na ulici, kde si přebere Watsonová. Sherlock se rozhodne neuposlechnout Gephardta a nepřestane ho vyšetřovat. Jeho cílem je zjistit, proč zabil všechny ty lidi (k čemuž se bez okolků přiznal). Při vyšetřování se jim podaří zjistit, že Tom Saunders, obhájce Kotita, trpěl paranoidní schizofrenií. Když bral léky, byl špičkový právník ale pokud léky vynechal, viděl spiknutí a nebezpečí všude.

To je přivede na důvod vraždy všech těch lidí. Během procesu se Saunders „podřekl“ a prozradil plánovaný atentát na hlavu Venezuely. Otázkou ovšem zůstává, proč by se měl odborník na Střední východ zajímat o Venezuelu? Pan Garber je spolumajitel právní firmy, tedy spíše byl, než jeho společník Saunders zemřel. Jak se ovšem Saunders dozvěděl o atentátu? Bylo to od jeho kolegy a blízkého přítele Garbera. Toho požádal Gephardt o „tajné materiály“. Těmi materiály byly Fidelovy složky, které jsou považovány za poklad pro výzvědné služby. Nyní je ovšem Garber přítěž, a proto se ho rozhodne Gephardt zbavit. Joan a Kitty ho však zachrání a Garber našim hrdinům na oplátku všechno poví.

Jelikož je Gephardt zatlačen do kouta, přizná se ke všem vraždám a poskytne Fidelovy složky veřejnosti. Přidá k nim ale i video, které je za prvé falešné a za druhé může znamenat začátek třetí světové války. Je v něm „důkaz“, že má Írán tajný program jaderných zbraní. Gephardta se podaří vypátrat a zatknout, ač říkal, že zmizel ze země. Nicméně se odmítá přiznat k falešnému videu. Sherlock ovšem najde důkaz, který vše uvede na pravou míru, a ač je Gephardt kdesi v cele, od které všichni už zahodili klíč, pravda stejně vyšla najevo.

Jak to bude dál mezi Kitty a Sherlockem?

Kitty se Sherlockem dál řeší jejich vztah. Sherlockovi se totiž vůbec nelíbí, že o sobě Kitty nedala nijak vědět, ač mohla. Navíc se nyní objevila s dítětem. To samozřejmě Sherlocka mrzí, jelikož si myslel, že jejich přátelství opravdu něco znamená a je silné. Zatímco Kitty pomáhá s vyšetřováním, sledujeme souboj emocí Sherlocka a Kitty. Nakonec ale oba dojdou k závěru, že ač její odchod byl nutný, mohla dát o sobě vědět, jelikož opravdu jsou přátelé. Dokonce jsou více než přátelé. Jsou rodina. Rodinou se stanou díky tomu, že Kitty požádá Sherlocka a Joan, aby se stali kmotry jejímu synovi Archiemu. Což je velmi příjemné vyvrcholení.

Názory na epizodu

@matrix17

Mám rád Kitty a ten její mrňous je taky prima. Sice jen žvatlá, křičí a spí, ale je to takový pěkný prcek. Ačkoliv nám opět „silný“ záporák zmizel jako hrnec nad párou, nemám pocit, že bych byl o o něco ochuzený. Jak vedlejší, tak i hlavní zápletka byly dobré a bavily. Tedy alespoň mne. Jen jsem doufal, že tam nějaký ten záporák vydrží déle.

@LadyAlex

Stejně jako kolega souhlasím, že v epizodě, kterou tak skvěle nastartoval minulý díl, chyběl ten silný záporák. Přesto se mi díl moc líbil, klasická elementaryovská zamotanost nechyběla a hlavní světlé body pro mě byly Kitty a Archie. Škoda, že se nezdrželi déle, ráda bych Kitty ještě pár dílů vídala.

Jak se vám líbilo završení tohoto dvojdílu? Bude vám Kitty chybět? Podělte se s námi o vaše názory do komentářů.

Zdroj: CBS

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Their Last Bow

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás připravuje tým ve složení @LadyAlex, @matrix17 a @Annie2809.

Titulky vždy sedí na verzi HDTV.x264-FLEET a HDTV.x264-KILLERS.

JAK VLOŽIT TITULKY DO VIDEA?

Nepřehlédněte

Sherlockovo bádání pokračuje

Sherlockovo bádání pokračuje

V předchozích letech nás stanice CBS dlouho napínala, než nám prozradila osud seriálu. Letos se ale rozhodla velmi brzy po premiéře nové série. Sherlock bude mít práci i příští rok.

Reklama

Fotky

Fotky

Narozeniny

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama