Elementary (Jak prosté)
81/100 - 89×

Elementary(Jak prosté)

Velmi chytrý a ne úplně nejpříjemnější chlápek se ze současného Londýna přestěhuje do New Yorku a pomáhá místní policii řešit zapeklitější případy. Na každém kroku ho doprovází Dr. Joan Watson (Lucy Liu), kterou jeho otec platí, aby zajistila, že syn už zůstane střízlivý, a které se pomáhání s případy díky své medicínské minulosti zalíbí. Vzhledem k tomu, že chlápkovo jméno je Sherlock Holmes, můžeme očekávat, že úspěšnost newyorské policie prudce poroste…

USA | 2012 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CBS | 42 minut
žánr
Akční, Detektivní
hrají
Jon Michael Hill (Detektiv Marcus Bell), Lucy Liu (Dr. Joan Watsonová), Aidan Quinn (Kapitán Thomas Gregson), Jonny Lee Miller (Sherlock Holmes), Natalie Dormer (Jamie Moriartyová), Ophelia Lovibond (Katheryn "Kitty" Winterová), John Noble (Morland Holmes), Nelsan Ellis (Shinwell Johnson), Betty Gilpin (Fiona "Mittens" Helbronová),

Postřehy z epizody Over a Barrel

Postřehy z epizody Over a Barrel

Tentokrát se ohlédneme za obsahem třináctého dílu. Dočkali jsme se nešťastného otce, který se snaží za každou cenu vyřešit případ svého syna. Pokud si už nepamatujete, co se dělo, je náš článek určen přesně pro vás.

5 0
12.2.2017

Postřehy z epizody

Jsme tak zaneprázdnění…

Sherlocka a Joan obtěžuje Jack Brunelle, otec chlapce, který byl napaden a později i zemřel. Chce, aby mu pomohli nalézt člověka, který může za toto napadení, kterého jeho syna prakticky zničilo. Sherlock ovšem vytrvalého prudiče odmítá. Jelikož se krátí lhůta, během níž může být útočník za svůj čin souzen, je pan Brunelle dohnán k zajetí rukojmích v restauraci. Tím na sebe upozorní a donutí náš pár detektivů, aby mu věnoval svou pozornost. Vyžádá si je a následně si nechá Joan jako pojistku a vyšle Sherlocka vyšetřovat. Dává mu čas do půlnoci, kdy končí lhůta na obžalování útočníka. Sherlock postupně zjišťuje, že syn pana Brunella nedodělal práva, která studoval, a pracoval jako noční hlídač v jednom podniku. K útoku došlo právě v době, kdy měl nastoupit na svou směnu a díky tomu zůstala budova, kterou měl hlídat, bez dozoru.

Sherlock zjistí ze záznamů pořízených dronem FBI, že pravděpodobným motivem napadení bylo právě to, aby zůstala budova nestřežená a mohla tak proběhnout pašerácká operace. Za touto operací stál gang Shorelines 99. Ten ovšem z čista jasna zmizel právě po noční pašerácké operaci. Ani jejich nepřátelé neměli tušení, kam se členové Shorelines 99 poděli. Nebyl by to ale Sherlock, aby tomu nepřišel na kloub. Nalezl totiž spojení mezi Shorelines 99 a zdánlivě opuštěným skladištěm. V něm nalezli i sudy, které Sherlock s Marcusem viděli na záznamech FBI. Jejich obsah ovšem nebyly drogy, nýbrž javorový sirup. I gangster má rád sladké, tak proč si nesehnat rovnou desítky sudů…? Od bývalého člena se dozví, že kvůli nebezpečí začali nelegálně prodávat javorový sirup, který by jinak skončil na černém trhu. Šlo totiž o přebytky, kterých se jeho producenti mohou jen obtížně zbavit kvůli kvótám, které jsou na ně uvaleny. Dozví se také pár střípků o tom, kdo by mohl být onen tajemný útočník, kvůli kterému toto všechno podnikají. Mezitím ovšem všem zúčastněným ubíhá čas. Pan Brunelle začíná být čím dál tím více nervozní a vše by mohl odnést bývalý policista, který vyšetřoval případ jeho syna, ale viníka nenašel a zřejmě se případ vyřešit ani moc nesnažil. Po výslechu bývalého člena gangu Shorelines 99 se zjistí, že jediný, kdo znal identitu útočníka, byl jejich vůdce, který je ovšem mrtvý.

Co může vypadat jako slepá ulička, má šťastný konec. Díky historce, kterou onen člen zaslechl, Sherlock identifikuje útočníka. Ukáže se, že ona historka není tak docela smyšlená. Opravdu se stala a jejím hlavním aktérem je pan Trimble. Člověk, který zároveň poskytl nákladní auta na přepravu všeho, co Shorelines 99 potřebovali. Bohužel ale vyprší čas. Pan Brunelle se užuž chystá zastřelit bývalého policistu, když Joan dostane sms, aby ho nalákala k oknu, kterým je trochu vidět dovnitř. Sniper by tak dostal šanci pana Brunella zlikvidovat. Joan se ovšem rozhodne pana Brunella přesvědčit, což se jí i podaří, a tak nikdo zemřít nemusí.

Sherlockovi ovšem „neúspěch“ nedává spát a tak s pomocí Everyone najde „skulinu“. Jelikož byl Trimble den a půl v Kanadě v době vyšetřování, dá se uplatnit odložená doba a tudíž je ho stále možná ještě obvinit. To se také podaří, a tak je nakonec spravedlnosti učiněno za dost.

Názory na epizodu

@matrix17

Díl byl super, parádní zápletka, uvěřitelný děj. A možná to pro někoho bude klišé ale z mojí strany i skvělá práce s emocemi. Opravdu mi bylo líto otce toho kluka, když to vypadalo, že je případ ztracen. Další věc, která byla prima, byl odkaz na Návrat do budoucnosti (tento týden už v druhém seriálu). A vtip s totemem je prostě top. Nicméně doufám, že se objeví nějaký velký záporák. Ten mi tu pořád chybí.

@LadyAlex

Bývám hodně kritická, ale díl se mi líbil. I když jsem samozřejmě úpěla „zase ty gangy, panebože!!!“ Hodně se mi líbilo, jak Jacka na začátku Sherlock s Joan pořád odmítali. Tvůrci rozhodně mohli dát víc znát ten časový pres, tři ukázání na hodiny moc stresu v divákovi nevzbudilo. Ale to jsou detaily, které se opakují v každém díle, a s kterými bych mohla pokračovat ještě hodinu. Když pominu tyhle drobnosti, tak rozhodně sympatický díl. A rozhodně jsme si užila Jonnyho bez košile :D

Zdroj: CBS

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Their Last Bow

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás připravuje tým ve složení @LadyAlex, @matrix17 a @Annie2809.

Titulky vždy sedí na verzi HDTV.x264-FLEET a HDTV.x264-KILLERS.

JAK VLOŽIT TITULKY DO VIDEA?

Nepřehlédněte

Sherlockovo bádání pokračuje

Sherlockovo bádání pokračuje

V předchozích letech nás stanice CBS dlouho napínala, než nám prozradila osud seriálu. Letos se ale rozhodla velmi brzy po premiéře nové série. Sherlock bude mít práci i příští rok.

Reklama

Fotky

Fotky

Narozeniny

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama