Falling Skies
82/100 - 277×

Falling Skies

Mimozemšťané přistáli na Zemi. Žádná vláda to ale neměla šanci ututlat – nepřišli v míru a beze slova začali vyhlazovat lidstvo. (Zatím) přeživší lidé se formují do odbojných skupin a společně se snaží dožít se zítřka a vymyslet reálný plán protiútoku. To vše ve výkonné produkci Stevena Spielberga.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | TNT | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Sci-fi
hrají
Noah Wyle (Tom Mason), Sarah Carter (Margaret), Scarlett Byrne (Alexis Denise Glass-Mason),

Postřehy z úvodních dvou dílů

Postřehy z úvodních dvou dílů

Falling Skies se uvedlo velmi akčními dvěma díly. Tvůrci i herci slibují, že třetí řada bude akčnější, což napověděly už i první dva díly. Následující článek obsahuje spoilery.

2 1
11.6.2013

Falling Skies je zpět v plné parádě a pokračuje boj o planetu Zemi, na stranu lidí se připojily Volmové a Espheni dostávají nakládačku. Jaké jsou postřehy z úvodních dvou epizod?

Časový posun

Mezi koncem druhé řady a třetí řadou uplynulo sedm měsíců, což je velmi dlouhá doba, co všechno se během té doby událo? Jak probíhala vyjednávání s Volmy a co všechno o Volmech lidé vědí? Kolik bojů mezi lidmi a Espheni proběhlo? Jak dlouho byl Hal ochrnutý a jak dlouho se scházel s Karen? Myslím, že je škoda, že došlo k tak velkému časovému skoku, doba sedmi měsíců by zcela jistě vystačila na celou řadu.

Ochrnutý Hal

První věc, která vás při sledování nové řady Falling Skies praští do očí je Hal na vozíku. V tu chvíli vám v hlavě probleskne jedno velké – COŽE? Naštěstí nám to tvůrci záhy vysvětlí. Na konci druhé řady dala Karen Halovi eyeworma, s kterým Hal podvědomě bojoval a díky tomu ochrnul. Zajímavé je, že když Karen chce, tak Hal chodit může. Snaží se Karen zlákat Hala na svou stranu?

Karen

Na konci druhé řady Tom Mason zabil jednoho Espheniho. Skitteři tedy zůstali bez vůdce a na vůdcovské místo usedla Karen. COŽE? Když dojde na milostnou scénu s Halem, vidíme, že Karen již nemá postroj pod kůži, ale má ho v sobě. Proč Espheni vybrali za vůdce právě Karen, které je napůl člověk? Dost to vypadá, že Espheni hází flintu do žita, dokonce vytáhli i své výkonnější Mechy, které údajně Espheni využívají jen proti silnějším národům. Čeho všeho by mohla být Karen schopná?

Volmové

Nová spřátelená rasa lidstva, která o sobě tvrdí, že v různých galaxií zachraňují planety, na které útočí Espheni, kteří dříve zaútočili i na jejich planetu. Dříve se však jeden z Vládců zmínil, že staví zbraně proto, aby na Zemi nepřišla mnohem horší rasa, jsou tou rasou právě Volmové? Jedno je jisté od jejich příchodu se mince obrátila a drží ochrannou ruku nad Charlestonem. Mají Volmové zaječí úmysly nebo chtějí jen pomoci lidem a pak mírumilovně odejdou?

Volmovská technologie

Volmové na důkaz spojenectví dali lidem novou technologii a to hlavně stroj, díky kterému lidé mohou zachraňovat spoutané děti a nezůstanou jim žádné následky. Lidé také získali nové zbraně, díky kterým je zničení i nových Mega Mechů hračka. Volmové však mají další super zbraně, takže proč jich lidé nemají více?

Super zbraň

Volmové pod Charlestonem staví jakou si zbraň. Podle Cochise nejde pouze o zbraň a až to dostaví, bude to rozhodující věc v boji proti Espheni. Cochise slova si zaslouží mnohem více pozornosti, řekl totiž, že nejde pouze o zbraň – co dalšího, tedy tahle věcička bude umět? Řekli Volmové lidem celou pravdu nebo si něco nechali pro sebe?

Alexis Denise Glass-Mason

Anne porodila holčičku Alexis, která již den po porodu vidí, chodí a mluví – COŽE? Tom se na konci první řady dobrovolně vydal Espheni, aby zjistil, o co jim jde. Ti ho dlouhou dobu mučili a mohli na něm dělat i nějaké pokusy. Alexis bude rozhodně velmi zvláštní a snad se brzy dozvíme, díky čemu je tak zvláštní?

Marina Peralta & Dr. Roger Kadar

Třetí řada nám také přináší dvě nové postavy. První z nich je Marina Peralta, která je Tomovou asistentkou.
Druhou novou postavou je doktor Roger Kadar, který pro Charleston zajišťuje elektřinu. Také trpí agorafobii a nevychází ze své elektrárny, která je pod městem. Tom má však pro Kadara nové využití, bude pomáhat Volmům s výrobou jejich super zbraně.

Špeh

V Charlestonu je špeh, který získává informace pro Espheni. Tom se tedy rozhodl pověřit bývalého prezidenta Charlestonu Arthura Manchestera, aby špeha vypátral. Ten za jediný den dokázal zúžit seznam lidí na pouhý tucet, což se dozvěděl i špeh a rozhodl se ho zabít a to volmskou zbraní. Teď je tímto úkolem pověřen Anthony. Kdo je podle vás špehem? Následující fotka napovídá, že špehem by mohla být žena, alespoň silueta připomíná spíše ženu…

Jaká scéna z prvních dvou epizod se vám líbila nejvíce? Napište nám své dojmy!

Zdroj: TNT

Diskuze /17

Cihi

takze speh marina? :)

#2 1Bobesh1
11.6.2013 | 20:36:59
1Bobesh1

#1 Cihi: Špehem může být kdokoliv, ale já bych tipoval právě Marinu (tak na 90%). Musel to být někdo koho Arthur dobře znal, když to vyřešil tak rychle..

admin
11.6.2013 | 21:59:51
Scrappak

Teraz ma napadlo, že to budú Volmovia. Tí tajne pracujú pre Espherov a tá sranda čo budujú, testujú práve na ľudoch.

Samozrejme to by vylúčilo to, že je to niekto z tých 50 čo boli na papieri ak na ňom neboli uvedený Volmovia ako celok.

#5 1Bobesh1
11.6.2013 | 23:52:27
Nameless Man

Když pomineme Hala a Marinu, jetu ještě jedna osoba od které by zradu jistě nikdo nečekal: John Pope, jen si vzpomeňte na jeho odchod a jeho náhlý návrat kdy byl nalezen zraněný a nástup ve 3 serii kde se účastní všech porad před akcí a ta narážka že má něco v plánu, ta mi smrdí diverzí. Jeho averze vůči Masonum a Volmům by to krásně maskovala, jen si vemte co by integritu obrany Charlestonu narušilo více než rozvrat zevnitř. Jinak to běhající mimino mě děsí víc než špeh i robot dohromady.

#5 1Bobesh1
13.6.2013 | 17:04:02
1Bobesh1

#4 Nameless Man: Nevím, jestli koukáme na stejný seriál, ale John Pope pomáhající emzákům? Tak to by byl opravdu úlet. Vždyť všechny emzáky nesnáší.. myslím, že by raději sám sebe zastřelil, než by pomáhal Espheni. Ale rozvrat Pope zvládne určitě i tak :D

#3 Scrappak: Ale Manchestera zabil člověk a plány zkopíroval taky člověk.. takže mají technologii, jak manipulovat s lidmi?

#6 Scrappak
admin
13.6.2013 | 18:09:42
Scrappak

#5 1Bobesh1: jj tá vecička čo stavajú by mohla byť mind controll a síce sú zatiaľ spojenci ale ako náhle dosiahnu, že espheni sa stiahnu tak Volmovia zaútočia.

Povráva sa, že by sa malo v seriály ukázať viac medzi hieznych rás ešte takže podľa mňa to pripadá v úvahu. Netušíme koľko planét Espheni zmrzačili a koľko chce vybudovať novú základňu u nás ak ich planéty boli zničené

Každopádne ako hovorím. Mohli by sa to uberať smerom hry Mass Effect a to by bolo naozaj pecka a Falling Skies by malo ešte ďalších 20 sérií. 7

Škoda, že to fakt robia len ako „letný seriál,“ ktorý končí tentokrát skončí v polke júla.

#7 1Bobesh1
13.6.2013 | 18:46:33
1Bobesh1

#6 Scrappak: No nevím – viděli jsme, že špeh využívá Eyewormy, což je technologie Espheni. Vomly bych do toho vůbec nezapojoval. Považuji za jasné, že Volmové se s námi přátelí jen do doby, dokud bojujeme s Espheni, pokud je porazíme, pustí se do nás. Jinak třetí řada končí začátkem srpna ;)

admin
13.6.2013 | 19:21:58
Scrappak

No tak jasné :) ale zasa bol by som rád, keby Volmovia by sa naozaj spojili s nami a budovali by nový svet. Poprípade by stačilo, že by ľudom dali nejaké zameranie ako vytvoriť nejaké spaceships :)

13.6.2013 | 19:39:35
Nameless Man

#5 1Bobesh1: No vem si že hal ani nevěděl že si po nocích pobíhá po lese a bral to jen jako zlý sen. Tak že Pope by ani nemusel vědět co vlastně dělá, zvlášť když Espheni hojně používají technologii jako je třeba Eyeworm. Ten by nad ním mohl klidně převzít krátkodobou kontrolu a on by si nemusel nic pamatovat. A jak sem řekl Pope by byl ideální krysa jelikož díky jeho averzi vůči všem emzákům by ho ze zrady nikdo nepodezíral, ale je to konec konců jen hypotéza ne, bůh ví kdo to je.

#11 Scrappak
13.6.2013 | 19:39:51
Scrappak

Ešte samozrejme by som bol rád, keby na Zem zavítajú nejaký ďalší Mimozemšťania nech je sranda :) Zatiaľ sme videli len mužské pohlavie chcelo by to tam dať nejaké ženské ako Asari v Mass Effect :) http://images3.wikia.nocookie.net/…cientist.png

13.6.2013 | 19:44:26
Scrappak

#9 Nameless Man: Pope to nemôže byť nakoľko on už bol dávno preč spolu s Weaverom. Takisto Pope by si musel dať trocha zvýšiť hruď :)

14.6.2013 | 0:45:06
gyver2

Ja si myslim ze Volvovia stavaju vysielac aby zavolali svojich a najidealnejsie to bolo urobit pod Charlestonem z dovodu toho
ze maju ochranu ludi,ludom navraveli ze su ich spasitelia
ale to je asi klamstvo,potre­bovali krytie,mohli to postavit hocikde ale sami 20 ci 25 volmovia by to neubranily aj ked maju pokrocile zbrane,lebo sa musia venovat svojmu vysielacu.Vedeli presne kde ludia budu a prisli za nimy ako spojenci aby ich plan vysiel.Ked to dokoncia pride ich rasa a vsetkych vyhladia aby mali svoju koloniu. Budu to mat lahke lebo maju silnejsie zbrane ako Espheni a oni to vedia a snazia sa znicit nie len Charleston ale aj ten vysielac.Dufam ze sa mylim :-)Na speha by som tipol Lourdes :-)

#13 1Bobesh1
15.6.2013 | 17:56:45
1Bobesh1

#12 gyver2: Myslím, že v úvodní dvojepizodě se zmiňují, že k Zemi míří Volmská flotila, ale je potřeba zničit Věže Espheni namířené k nebi, aby se Volmové mohli dostat na Zemi. Dobrej typ na špeha :)

admin
16.6.2013 | 0:28:27
Scrappak

No takže ja to Vám to tu po prvých dvoch častiach zmenším so špehom na číslo dva síce s tým druhým človekom som si nie istý a s najväčšou pravdepodobnosťou to nie je. Pustil som si dve časti včera znova:

  1. Vymenovanie Manchestera ako hlavného dozorcu na prípade špeha vedeli len ľudia v miestnosti a to – Ben, Hal, Tom, Marina, Weaver, generáli a dvaja mimozemšťania – Skitter a Volm. Očividne to musí byť niekto z tejto skupiny nakoľko nik iný sa o tom nemohol dozvedieť. A to ma priváda ku teórii Eye Worma. Mohol to ešte vedieť jeden človek, ktorý Eye Worma nastavil ako kameru v miestnosti.
  2. Prejdime ku Manchesterovej smrti. Zbraň bola upravený Volmskou technikou. Síce bolo povedané, že to mohol spraviť len niekto z armády ale nezabúdajme na fakt, že ešte niekto má prístup ku zbraniam. Síce nie priamo ale cez Toma. Nie Anne to nie je. Je to Marina, ktorá musí veľmi dobre vedieť, kde Tom má odloženú zbraň v prípade nejakého nečakaného útoku. Samozrejme ku tomu ma vedie aj tiež postavy. Ak sa lepšie pozreme o snímok ďalej vidíme, že „tajomná“ postava sa dokonca pozrela do skla a dosť jasne naznačila, že nieje chlap, a že nieje beloška. Takže počet sa nám zmenšil na číslo 2. Číslo jedna je jasné Marina a číslo 2 – Benova kamarátka. Neviem meno ale určite viete kto to je.
  3. Prečo ona? No ak sa na ne lepšie pozriete sú tej istej výšky približne. Ako sa postava pozrie do skla vidno ich vlasy. Vlasy majú síce rozdielne ale na tomto to nejde spoznať. Vidno ich dĺžku a tá je z tohoto pohľadu takmer rovnaká. Samozrejme tento takpovediac typ nieje veľmi jasný nakoľko fakt, že Manchester útočníka poznal.

Samozrejme nezabúdajme, že ju poznať mohol. Nik nevie čo sa za sedem mesiacov stalo a fakt, že bola spútaná môže mierne ukazovať na to, že by to bolo ako u niekoho menom Rick na ktorého neviem prečo ale podobá sa mi :) Samozrejme s ňou to nie je isté, nakoľko som si nie veľmi istý, či nešla pred tým preč na misiu ako niekto nakopíroval odtlačky prstov Weavera a poslal Eye Wormom niekam pravdepodobne do Kareninho oka :)

16.6.2013 | 9:46:59
ssecnirp

Vsetky za mozneho spiona oznacujete len jedinu osobu povacsinou a to Marinu lebo ju tak moc nepozname ale kto pozna Benovu novu kamaratku ??? ale ja by som to i tak riskol a podla mna by to mohla byt aj Lourdes pretoze Manchester bol az prilis prekvapeny ze kto ho ide zastrelit a aj on by oznacil Marinu z dovodu ze im bola tak vzdy blizko

19.6.2013 | 14:20:54
ssecnirp

A je podla mna hlupe od tvorcov serialu ze Manchestra oznaćili za viceprezidenta a nikot nehliadkuje pred jeho kancelariou ale u masona aj pred provizornym bytom

19.6.2013 | 14:26:48
ssecnirp

Taky moj postreh Manchester sa spiona spyta ze Uz je cas ? s kym bol dohodnuty a nacom ?

19.6.2013 | 14:28:36
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S05E10: Reborn

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @1Bobesh1, @LuAn, @gambinka a @KlárkaP
Přečas: @Ezio

Upoutávka na 4. řadu

Thumbnail Play icon
Dejte nám vědět, jak se vám Falling Skies líbí a ohodnoťte seriál.

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Planetary War

Falling Skies: Planetary War

Falling Skies: Planetary War

Zkraťte si čekání na další řadu Falling Skies, novou hrou pro vaše mobilní zařízení.

5. řada

Falling Skies získává pátou a poslední řadu

Falling Skies získává pátou a poslední řadu

Příští léto se rozloučíme s Falling Skies. Další řadu také získává novinka The Last Ship a kriminálka Major Crimes.

Momentka

Momentka

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama