Falling Skies Hodnocení třetí řady Falling Skies – 50 %

Hodnocení třetí řady Falling Skies – 50 %

Hodnocení třetí řady Falling Skies – 50 %

Po konci druhé řady jsme toho od té třetí hodně čekali. Jenomže třetí řadu můžeme přirovnat k pytlíku brambůrků. Na první pohled je velký a čekáte, že toho budete mít hodně, po otevření však přijdete na to, že brambůrků v pytlíku je velmi málo…


3 1
5.8.2013

Druhá řada skončila obrovským clifhangerem. Na planetu Zemi přímo do Charlestonu přiletěli Volmové a lidé stáli tváří tvář neznámě rase. Každý očekával, že třetí řada začne přesně v tomto okamžiku, možná o něco později. Stalo se však neočekávané a třetí řady začala několik měsíců po konci druhé řady.

Tvůrci seriálu se tak vyhnuli těm největším bojům, které se podle všeho odehráli během sedmi měsíců, které se rozhodli přeskočit. Naštěstí jsme se měli na co těšit, tvůrci nám totiž slibovali, že třetí řada bude akčnější. Také že hlavním cílem lidí bude zachraňovat spoutané děti, naslibovali nám nové mega mechy a špeha mezi lidmi v Charlestonu, který bude donášet Espheni. Tyto informace nám tvůrci dali před začátkem třetí řady a každý si zcela jistě říkal: To bude jízda! Jízda to bylo, ale o dost pomalejší a na pohled mnohem lacinější, než jsme čekali.


Usazení v Charlestonu

Na konci druhé řady se 2. Mass rozhodne usadit se v Charlestonu. Končí tak dobrodružné putování od města k městu, vyhledávání paliva, jídla a dalších zásob. Do popředí se dostává politika, což rozhodně na zajímavosti celé třetí série moc nepřidalo.

Třetí řada bude akčnější

Tak přesně to tvůrci tvrdili a pustili nám do toho ukázku z první epizody, kdy se vynoří mega – mechy se Skittery a začne mela, kterou ukončí příjezd Toma a Cochiseho, kteří díky volmské technice zničí nové mega mechy. Řeknete si wow to bude něco. Jenže tím všechna akce ve třetí řadě téměř končí. Bohužel ani finálová epizoda nám nepřinesla žádnou velkou bitvu, z které by nám padla brada. Akce se ve třetí sezóně rozhodně nekoná!

Záchrana spoutaných dětí

Lidé od Volmů dostali přístroj, díky kterému mohou zbavovat postroje spoutané děti. Proto se hlavním úkolem lidí ve třetí řadě měla stát záchrana spoutaných dětí. Jenomže skutek utek. Spoutané děti jsme zachraňovali jen v první epizodě, od té doby nic. Člověk pak nepochopí, proč je záchrana spoutaných dětí považována za hlavní úkol lidstva, když to v podstatě vůbec nikdo nedělá.

Mimozemšťané

Mega mechy se staly jednou z ikon třetí řady, očekávalo se tedy, že na ně budeme narážet na každém kroku. Problém je však v tom, že ve třetí řadě je emzáků všehovšudy mnohem méně než v těch předešlých. Rybí hlavy se ve třetí řadě vůbec neukázaly, nahradila je Karen, kterou nepochopitelně zabili. Volmové se ukazovali až do finálové epizody hodně málo. Nové mega mechy nejspíš vyšly moc draze, takže jsme je v akci téměř neviděli, ubylo i Skitterů. Pokud koukám na seriál, kde mimozemšťané okupují naši planetu, předpokládám, že se v seriálu objeví i nějaký ten mimozemšťan.

Špeh

Asi nejzajímavější dějovou linií se stal špeh mezi lidmi. Celou řadu jsme mohli hádat, kdo to je. Již od první epizody jsme věděli, že je to žena. Tím byl prakticky vyloučen Hal, o kterém jsme věděli, že má v sobě eye worma. Hlavní podezřelou se stala Marina, Tomova asistentka, která se postupně dostala k moci. Zcela nepochopitelně je však pravá totožnost špeha prozrazena již v sedmé epizodě. Díky čemuž Weaverovo podezírání Mariny v osmé řadě ztrácí pro diváka smysl a přijde zcela zbytečné.

Čtvrtá série

A na co se můžeme těšit v příští řadě, která začne nejspíš opět v červnu v roce 2014.

  • Karen je mrtvá, Espheni jsou na naši planetě bez vůdce, takže se dá předpokládat, že poražení zbytku jednotek bude velmi snadné. Situací by však mohl zamíchat přílet nového Vládce s novými jednotkami.
  • Volmové chtějí všechny lidi z USA přesunout do Brazílie, tím je uklidit do bezpečí a bojovat proti Eshpeni sami – snad dají tvůrci seriálu nějaký ten prostor i dějové lince Volmové vs. Espheni a nebude to pořád jen o lidech.
  • 2. Mass má v plánu nově vytvořit lidský odboj, ale proč? Určitě chtějí pokračovat v boji proti Espheni a zároveň se dozvědět nějaké informace o Volmech. Dobrou zprávou je, že 2. Mass má v plánu dát se opět do pohybu, takže už žádné vysedávání v Charlestonu.
  • Nemocný Dan Weaver. Bohužel se budeme muset připravit na to, že Dan na tom není po zdravotní stránce úplně nejlépe a hrozí, že se s ním budeme muset rozloučit.
  • Nejspíš se můžeme těšit na zvrat ve vztahu Hala a Maggie. Přece jenom to s vámi zatočí, když vaše současná přítelkyně odpráskne vaší ex a to ve chvíli, když umírá a má poslední šanci vám něco říct, omluvit se, říct sbohem. To se ti moc nepovedlo Maggie.
  • Malá Lexie už v další řadě nemusí být vůbec malá a jak ukázala, představuje pro lidi velkou výhodu v boji proti Espheni. Co všechno malá Lexie dokáže? Eye wormy z Lourdes vytáhla celkem jednoduše a ještě jednodušeji je rozprášila.

Celkově třetí řada působí velmi laciným dojmem. Všechny epizody jsou utahané a téměř nic se v nich neděje. Člověk se musí neustále ptát, proč tvůrci přeskočili oněch několik měsíců po příletu Volmů na naši planetu? Stanice TNT se prostě snažila až moc šetřit, což není zrovna to pravé ořechové a celý potenciál seriálu se vytrácí. O zhoršení kvality seriálu vypovídá i sledovanost, protože celá série si sáhla na nové dno. Kdyby třetí série byla zároveň finální, nikdo by po posledním dílu nemohl říct ani slovo a nejspíš by nikdo ani slovo neřekl. Věřme, že ve čtvrté řadě tvůrci přestanou klást takový důraz na rodinu a dají větší prostor akci a mimozemských rasám. Zcela nejlepší by bylo, kdyby čtvrtá řada byla prequlem k řadě třetí a ukázala nám ty boje, které se odehrály po příletů Volmů na naši planetu.

Jak se třetí řada líbila vám? Souhlasíte s průměrným hodnocením? Rozhodně nezapomeňte seriál Falling Skies ohodnotit.

Diskuze /23

PaSta

Povedej článek :)

5.8.2013 | 21:43:22
Frosty4ever

Plně souhlasím, tenhle poslední díl byl už o něco lepší. Za ten poslední si to těch 50% zaslouží. Nesnáším když se sci-fi mění na styl SGU // BSG, kde se jen kecá a řeší lidské vztahy a různé podobné hovadiny. To mi příjde jako to největší sci-fi, být to totiž real tak pochybuju že by lidi tolik kecali. Po skvělé první a druhé řadě přichází odbytá třetí. Btw kde jsou ti noví aliens? Asi jsem je nějak prošvih ale žádnou novou rasu jsem nezahlíd.

#6 Akul
5.8.2013 | 21:52:20
lightbrand2

Podle mě se 3. řada povedla, nebyla tak dobrá jako předchozí, ale i tak jsem si ji užil, pořád kvalitní seriál…

5.8.2013 | 21:58:00
roxetaj

doufám ,že 4.série bude lepší , pač 3.série byla utahaná jak stará klika

5.8.2013 | 21:58:14
Aligator

Tak konec třetí řady a proč ti Espheni vlastně přišli jsem se stále nedověděl :). Prostě o ničem tahle série, tolik prázdných dílů, nesmyslů a nedořešených věcí jsem neviděl. Každopádně jestli bude 4. řada, tak se kouknu, horší už to snad být nemůže :)

5.8.2013 | 22:08:24
Akul

#2 Frosty4ever: Hele na SGU nesahej. Pravý SG fan to nemůže zatratit.

5.8.2013 | 22:22:31
steew

V prvním dílu třetí série jsem nabyl dojmu, že se autoři úplně pomátli … Pak jsem si týden, dva nalhával, že budou nějaké „flashbacky“ a že tedy lehce vysvětlí náhlý vstup Volmů na scénu. Toho jsem se nedočkal bohužel .. nesmrtelná rodina Masonů mě lehce unavuje. Chtělo by to nějakej pořádnej masakr jak v GoT a nové postavy :D Možná příliš radikální, ale to je jedno z kouzel GoT. Jinak souhlasím s 50% u třetí řady .. a seriál u mě klesl na 60% z 75% za první dvě sezóny … No uvidíme co bude dál

5.8.2013 | 23:09:43
Xegiie

naprosto přesné zhrnutí, není co dodat… poslední díl byl dobrý, ne tak dobrý jak jsem čekal na konci 2. řady…ale oproti ostatním dílů dobrý, zbytek byl trash a dokoukal jsem jen proto, že jiný seriál neběží (na ktery koukam) na čtvrtou řadu se tedy netěším, jak jsem se těšil na 3. po druhé se zklamat nenechám, ale podívám se.

5.8.2013 | 23:21:16
Xegiie

jo a těch 50 bych upravil na 40

5.8.2013 | 23:21:59
Cihi

no to byla slabota.. me jen chybela klasicka veta… „a budeme bojovat dal!!!“ ikdyz uz nemame proti komu…

6.8.2013 | 0:16:25
Lindsey

Souhlasím s těmi padesáti procenty… nápady sice skvělé, ale naprosto nedotažené. U začátku první epizody, když se objevili noví mechové a zbraně od Volmů, chtělo se mi nadšením brečet. Bohužel mi to vydrželo tak do druhé epizody. Celá tahle série byla o ničem. Mnoho „hluchých“ epizod (viz. Pickettovic rodinka) a zase o trochu víc „jsme rodina, všechno přežijem, jen když máme sebe navzájem“. Doufám, že nedostatek boje, vynahradí ve čtvrté sérii. Vážně se těším na boje mezi Volmy a rybími hlavami. Je mi i docela líto, že u toho nebude Karen. Mrcha k pohledání, ale o to zajímavější byl seriál… škoda že i její roli jako Vládce moc nevyužili.

6.8.2013 | 2:06:03
Trifi

Tak já myslím, že pokud si někdo na styl a tempo FS nezvykl max. po druhé řadě, neměl i přes ty „sliby“ vkládat tolik nadějí do té třetí. Prostě si to chce zvyknout, nebo nesledovat, TNT holt není zazobaný kolos typu ABC (a i ti na seriálech šetří jak se dá…). Ano, raději bych jedinou další řadu V než tři FS, ale musí se brát co je… ;-)

překladatel
6.8.2013 | 4:16:12
Nameless Man

No musím říci že na to, jaký potenciál 3. řada měla to byla dost bída. První dvě epizody paráda, ale pak 7 dílů víceméně nudy, honby za špehem a postávání na místě. Nehledě na tu spoustu nic neříkajících a zbytečných momentů. Souhlasím s názorem že kdo by shlédl první dvoj a poslední epizodu o nic důležitého by nepřišel. Akce zde bylo pramálo a když už tak s dost předvídatelným dějem, nový mechové se pořádně ukázaly snad jen ve dvou epizodách a VELCÍ Volmové se taky zrovna moc nepředvedli, tedy až na to že si ke konci vyhodili základnu do vzduchu. Za mě tedy 60% a doufám že ve 4. sérii se budou tvůrci o dost více snažit.

6.8.2013 | 17:36:10
Casstiel

Na třetí řadě mi stále vadí totéž co na těch dvou předtím! Neuvěřitelně americké řešení vztahů hlavně v rodině hlavních hrdinů, některé rozhovory pak připomínají spíše rodinná pouta! Nějak jsem doufal, že se seriál projeví více bojově skrze Berserkry ale opak se stal pravdou! Třětí řada měla rozhodně větší potenciál něž co z toho udělali! Na druhou stranu nebylo to zdaleka tak hrozné jako je většina dalších sci-fi na tohle téma takže 50% je zasloužených!

6.8.2013 | 20:05:55
misticjoe

Ptát se, proč autoři přeskočili těch sedm měsíců, je trochu trotlovina. Je to docela rozumné vypořádání se s tím, že reální herci skutečně během té doby o sedm měsíců zestárli – u dospěláků se to tolik nepozná, ale u mladších herců okamžitě. Kdyby to tvůrci neudělali, tak se místo toho budete čertit nad tím „a to si jako nemáme všímat, že Matt už začal mutovat a z Lourdes je kočena, která by už konečně mohla natočit nějaký ten home tape?“. Dle mého není třetí řada až tak nudná, jak se tu snažíte nastínit. Máme tu zjevení „šíleného“ profesora, jehož inteligence je sice trochu naddimenzovaná a zjevně se jedná o křížence MacGyvera se Sheldonem, ale v důsledku to až zas tolik nevadí (komu vadila přehnaná inteligence Rodneyho v SGA?). Máme tu megazbraň Volmů (sic se nakonec vejde na obyčejnou loď…což mi nedává tolik smysl – ale to nedávalo ani přežití výbuchu jaderné pumy v Lostech), která se buduje v podzemí, ale pak přijde neviditelný Superman a vynese ji na palubu trajektu. Jsou tu děti, které už jaksi nemá cenu zachraňovat, protože příliš zmutovaly nebo byly ozářeny – volmský depostrojovátor přišel trochu pozdě. Možná tomu měli věnovat větší hloubku, ale bystrým to stačilo. Mechy, volmské zbraně, zblížení Toma a Popa, geneticky upravené smrádě, smrt pravého prezidenta (ano – to je spíš pro emerické publikum), atd.

6.8.2013 | 23:34:56
13579246

tragický (někdy komický rozměr) skoro všech amerických seriálů: v každém je vidět americká vlajka, je tam hrdina (ví,co má udělat pro Ameriku), je tam antihrdina (nechce dělat nic, ale pro Ameriku to nakonec udělá, je tam zavilý nepřítel, který je zlikvidován, je tam skrytý nepřítel, který nakonec Americe pomůže, je tam spojenec, ze kterého se vyklube skrytý nepřítel, hlavní hrdina i přes svoje „hrdinské vytížení“ má čas na rodinu a na dobré rady všem.....prostě šablona, jak noha…tak jsem zvědavá na 4tou řadu.....zdali to zabalím (stejně jako The walking dead, protože u seriálů většinou večeřím)

7.8.2013 | 8:48:24
Itsfullofnames

Finále sezóny sice napravilo nějaké ty chybky ale rozhodně to nezachrání. 55%

7.8.2013 | 14:08:28
gyver2

Pre mna to bolo velke sklamanie to finale,nato ze isli s jednym delom a malou lodkou tak by som nanich poslal vsetky stihace co ma stanica a nie len dva a potom jeden vystrel do piliera stanice a stanica spadla ako domcek s kariet. Ak pride ta 3 rasa tak dufam ze to nebude o tom istom, bude to boj alebo mela medzi vsetkymi. Necham sa prekvapit co to male(velke) dievca dokaze, lebo ak to bude takto pokracovat tak to strati sledovanost

11.8.2013 | 18:17:55
bubija

No myslím že hodnocení řady cekem souhlasí, první díly super akce ale po dějové stránce nic moc.. nejsilneěší mi asi přišli epizody 3 až 5 kdy zas tolik akce není ale řeší se podstatné věci: První zmínky o Volmské zbrani, první zmínka o prezidentovi, smrt jedné z postav atd. pak to je předvídatelné nelogické a někdy nudné…Jsem rád že to vzali v posledním dílu hopem a jak někdo podotkl nekoukali jsme se prvních 30 minut jak vykopávají zbraň. Přirovnáni k balíčku brambůrků sedi 100% Mega-Mechy jsme viděli všehovšudy 3. Skitteři jsou asi taky na vymření…Co mne nezklamalo byli Volmové Doufám že dostanou ve 4. řadě více prostoru i když to na to nevypadá. Hodnocení řad: 1:75%, 2:85%, 3:60%

12.8.2013 | 0:35:23
Ftrider

Tak jsem to včera doukoukal dá se napsat v jednom sledu, a musím napsat, no nevím. Opravdové grády to nabralo až u konce, ale těch nesmyslů v chování postav okolo nějak přibylo. Nejvíc mi bohužel utkvěl ten konec. Nějak jsem nepochopil to natahování při zabití Karen. Všichni ji chtěli zabít, (!dokonce Hall v jedné scéně by rád získal privilegium ji zabít první!-blbý to slovní obrat, ale co) a nakonec to po okecávání zase musí na sebe vzít chudák Tom. Alespoň to měl napálit do hlavy a byli bychom ušetřeni ztrapnění Halla. Za mě tedy pro Maggie palec nahoru. Jediná normální. Ve 4 sérii bych velice ocenil zaměření na malou-velkou Lexie :o)

15.8.2013 | 13:07:29
Lumicko

Pff Karen bola fakt dobra… Bude mi fakt chybat :( skoda ze ju hned odstrelil keby videl ze Anne zije a ze mu ju ide dat tak by ju nezastrelil a este by sme sa aj dozvedeli o Volmoch :(.. Fakt mi bude chybat „Prilet noveho vladce s jednotkami“ ?? Pokial viem tak na Zemi je viacero Vladcov ale maju rozdelene uzemia o ktore sa staraju…

18.8.2013 | 22:22:31
yago

NEvim jsem asi jedinej u me to slo opacne ze zacatku sem na to cumel jako wtf ?.. co tohle ma bejt rebelsti skitteri volmove silenost. A po dvou dilech me to vtahlo a libilo se me to dost tesim se na 4tou radu.

24.8.2013 | 2:38:51
GaleonI

musím říct, že se mi tahle serie taky libila, řekl bych že dokonce víc než ty předchozí 2. Bylo to to trochu víc sci-fi, občas mě zaskočily ty skoky v čase ale jinak OK, 90%

28.8.2013 | 22:34:14
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S05E10: Reborn

cz100%
DOKONČENO
en100%
DOKONČENO

Překlad: @1Bobesh1, @LuAn, @gambinka a @KlárkaP
Přečas: @Ezio

Reklama

Upoutávka na 4. řadu

Thumbnail Play icon
Dejte nám vědět, jak se vám Falling Skies líbí a ohodnoťte seriál.

Nejoblíbenější postavy

Planetary War

Falling Skies: Planetary War

Falling Skies: Planetary War

Zkraťte si čekání na další řadu Falling Skies, novou hrou pro vaše mobilní zařízení.

5. řada

Falling Skies získává pátou a poslední řadu

Falling Skies získává pátou a poslední řadu

Příští léto se rozloučíme s Falling Skies. Další řadu také získává novinka The Last Ship a kriminálka Major Crimes.

Momentka

Momentka

Hlídejte si nás