Fear the Walking Dead (Živí mrtví: Počátek konce)
77/100 - 277×

Fear the Walking Dead(Živí mrtví: Počátek konce)

Spin-off seriálu The Walking Dead, jehož děj se odehrává v Los Angeles, kde vypukne podivná nákaza. Lidé ji nejprve považují za zákeřnou chřipku, ale brzy se ukáže, že jde o možná ještě zákeřnější virus.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | AMC | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Katastrofický
hrají
Alycia Debnam-Carey (Alicia Clark), Colman Domingo (Victor Strand), Lennie James (Morgan Jones), Rubén Blades (Daniel Salazar), Kim Dickens (Madison Clark), Danay García (Luciana Galvez), Jenna Elfman (June Dorie), Frank Dillane (Nicholas Clark), Austin Amelio (Dwight), Alexa Nisenson (Charlie), Maggie Grace (Althea Szewczyk-Przygocki), Karen David (Grace Mukherjee), Garret Dillahunt (John Dorie), Mo Collins (Sarah Rabinowitz), Christine Evangelista (Sherry)

To nejlepší a nejhorší na druhé řadě seriálu Fear the Walking Dead

To nejlepší a nejhorší na druhé řadě seriálu Fear the Walking Dead

Druhá série už je delší dobu za námi, ale to neznamená, že není čas na to vybrat ty nejlepší a nejhorší okamžiky, které se v ní odehrály.

11 1
28.11.2016

1. Nejlepší epizoda: Date of Death

Nejlepším dílem druhé série je dle našeho výběru třináctý díl Date of Death. V této epizodě jsme se dočkali skvělého retrospektivního vyprávění, kde nám bylo skrze rozhovor mezi Travisem a Madison odhaleno to, co se stalo s Chrisem, respektive proč Chris nepřišel do hotelu společně s Travisem.

Díl se soustředil především na tuto linku, a proto tu nebyl prostor pro kolonii přeživších, kde se nacházel Nick. Tentokrát to opravdu bylo dobře, protože tento silný příběh otce a syna potřeboval svůj vlastní prostor, kterému další linky neměly překážet.

Další kandidáti: Do Not Disturb, Pablo & Jessica, Blood in the Streets

2. Nejhorší epizoda: Grotesque

Nickovo vlastní putování, kterého jsme se dočkali v osmém díle Grotesque a které přišlo po velmi dlouhé pauze, patřilo mezi ty špatné volby. Osmá epizoda se věnovala pouze tomuto příběhu a už to místy začínalo připomínat díly seriálu The Walking Dead, které bývají v podobném duchu – jedna epizoda o jedné skupině postav.

Můžeme být rádi, že se tímto stylem tvůrci seriálu Fear the Walking Dead inspirovali pouze v této epizodě. Neoslovily nás tu ani flashbacky, které se týkaly Nickovy minulosti. Díl to byl na start druhé poloviny této řady rozhodně slabý.

Další kandidáti: Sicut Cervus, Monster, We All Fall Down

3. Nejlepší vývoj postavy: Madison Clark

Od začátku seriálu je hlavní postavou Madison Clark. Ve světě, ve kterém se seriál Fear the Walking Dead nachází, je třeba lidí s vůdcovskými vlastnostmi. Právě tyto vlastnosti se u Madison konečně objevily.

Své vůdcovské a rozumné jednání ukázala v hotelu, kde dokázala sjednotit dvě skupiny přeživších, které se k sobě neměly. Např. sám Strand jí po vyjednávání řekl, že nebylo potřeba, aby jí pomáhal, protože vše zvládla s chladnou hlavou sama. Zároveň Madison ukázala, že je tvrdou ženou. Dokázala to např. při odlákání chodců z hotelu.

Máme však obavy, že příchod Travise tohle všechno opět naruší. Madison své schopnosti ukázala ve chvíli, kdy při sobě neměla nikoho blízkého kromě Alicii. Je však možné, že příchod Travise její vůdcovské sklony nenaruší. Je totiž možné, že to naruší až znovushledání se svým synem Nickem (pokud k tomu někdy dojde).

Další kandidáti: Travis Manawa, Nicholas Clark, Victor Strand

4. Nejhorší vývoj postavy: Daniel Salazar

Daniela jsme vkládali vysoké naděje. Během první řady ukazoval, že umí jednat v těžkých dobách, jako je apokalypsa. Ve druhé sérii jsme však poznali Danielovy démony, kteří ho dostali až na samotné dno. Ztráta manželky, možná smrt dcery Ofelie a jizvy minulosti, to všechno ho proměnilo a stálo ho to (málem) život. Seriál tak možná přišel o skvělého přeživšího, kterého z ničeho nic dohnali jeho démoni.

Další kandidáti: Christopher Manawa, Ofelia Salazar, Alicia Clark

5. Nejlepší nová postava: Luciana

Nových postav i tentokrát přibylo opravdu hodně, ale mezi nimi se jednoznačně tyčí Luciana. Nejenom, že se z nejnovějších postav objevovala nejčastěji, ale zároveň se jí i povedlo přežít druhou řadu, a proto se s ní i nadále budeme setkávat.

Nejvíce nás potěšil její vztah s Nickem. Zprvu na něj byla ostrá, ale po čase si ho natolik oblíbila, že se do něj zamilovala. Tento mladý pár bude nyní táhnout Nickovu linku a můžeme jen doufat v to, že Luciana bude povýšena mezi hlavní postavy seriálu.

Další kandidáti: Alejandro Nuñez, Thomas Abigail, Andrés Diaz

6. Největší zvrat: Travisův výbuch

Letošní volbu největšího zvratu nevyhrál zvrat jako zvrat. Tentokrát se spíše jedná o velký charakterový posun. Travis se s apokalypsou vypořádával tak, že stále věřil v to, že lze svět napravit či vyléčit. Travis má však tu nevýhodu, že my víme, že se tak nestane.

Travis kvůli tomu nedokázal najít tu zrůdu uvnitř sebe, protože stále věřil ve spásu světa. Po smrti svého syna se však všechno změnilo. Travis ztratil veškerou slušnost a zabil dva mladíky Brandona a Dereka. Ty nenáviděl už dříve, ale nyní si to s nimi mohl naplno vyřídit. Sám pak poté přiznal, že už nikdy nebude takový, jaký býval.

Další kandidáti: rozdělení skupiny, smrt Chrise, přepadení Nickovy skupiny přeživších

7. Nejvíce promarněná příležitost: Loď Abigail

První polovina druhé řady měla šanci odvyprávět příběh přeživších, kteří plují po oceánu. Nabízela se možnost nahlédnout na přežívání z jiného úhlu. Ničeho kvalitního jsme se však nedočkali. Možná konfrontace s piráty moc dobře nedopadla a jednotlivé zastávky, které skupina udělala, taky nestály za moc. Nakonec bylo dobře, když z lodi odešli pryč.

Další kandidáti: Daniel Salazar, Los Hermanos, piráti

8. To nejlepší na druhé řadě: Chrisova smrt

Na konci druhé řady jsme dostali od tvůrců velký dárek – konečně zabili postavu, která všechny štvala. Chrisova smrt byla splněným snem mnoha fanoušků. Zároveň se tak stala věc, která rozhýbala příběh a hlavně probudila zrůdu uvnitř Travise. Všichni jsme nyní zvědaví, jak si Travis bez svého syna povede.

Další kandidáti: hotel, Nickova příběhová linie v kolonii, odhalení Strandovy minulosti

9. To nejhorší na druhé řadě: První polovina

Rozdělení jedné série na dvě poloviny nám dává příležitost nejenom porovnávat jednotlivé řady, ale také jednotlivé poloviny řad. Tentokrát musíme za nejhorší věc na druhé řadě vybrat její první polovinu. Nezajímavý příběh na lodi, minimální posun postav a nezajímavé problémy. Troufáme si tvrdit, že nejlepší složkou první poloviny druhé řady byly jednoznačně Strandovy flashbacky.

Další kandidáti: neschopnost přijít s něčím novým, málo chodců, Nickova vlastní epizoda

Foto: AMC

Diskuze /2

Hi Im Negan

Mě bylo Chrisse líto ale zase pos*** si to sám

3.12.2016 | 0:11:30
dameo

Pro mě byla osmá epizoda jedna z nejlepších.

23.7.2017 | 19:06:45
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S08E12: The Road Ahead

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @joyeux a @Xavik

České titulky sedí na lehce dohledatelné verze.

Po zhlédnutí epizody nezapomeňte díl ohodnotit. Vyjádřit svůj názor k tomuto dílu můžete v tomto fóru.

Nejlepší epizody osmé série

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Fotografie hlavních postav

Fotografie hlavních postav

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama