Firefly
94/100 - 179×

Firefly

Posádka Serenity je v podstatě hromádka psanců, hledajících po prohrané občanské válce alespoň pocit svobody. A další kšeftík, který by je snad konečně vytrhl. A který možná ani není tak úplně legální a může se více než trochu zvrtnout. Ani tento styl života je však úplně nepřipravil na problémy, které nastanou po nalodění nových cestujících… Fascinující vesmírný western Josse Whedona sestává z pouhých 14 epizod (+ filmu).

USA | 2002 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | FOX | 45 minut
žánr
Dobrodružný, Sci-fi, Western
hrají
Morena Baccarin (Inara Serra), Summer Glau (River Tam), Ron Glass (Derrial Book), Alan Tudyk (Hoban Wash Washburne), Adam Baldwin (Jayne Cobb), Jewel Staite (Kaywinnit Lee Kaylee Frye), Nathan Fillion (Malcolm Reynolds), Sean Maher (Simon Tam), Gina Torres (Zoe Washburne)

Fox by prý šel do pokračování série Firefly

Fox by prý šel do pokračování série Firefly

Od té doby, co film Serenity přestal zdobit sály a co se vysílání Firefly na obrazovkách zastavilo, hledají seriáloví nadšenci možnost, jak mohou probudit sérii opět k životu. Studio Fox přichází s vyjádřením, které by padlému velikánovi hrálo do karet.

29 0
4.7.2017

Seriál Firefly se udržel v běhu pouze jeden rok. Následně došlo ke stažení z vysílání a předčasnému ukončení. Faktorů, proč k tomuto došlo, je mnoho. Studio Fox nesouhlasilo s úvodním dvojdílem Serenity, a proto si pro pilot vybralo nedokončenou epizodu The Train Job, která musela být narychlo dopsána. Další díly byly uvedeny v jiném pořadí a v různém vysílacím čase, takže i když jste si seriál oblíbili, museli jste si na nový díl počkat několik týdnů. K seriálu se nakonec natočilo filmové pokračování Serenity a všechny nedostatky mohli fanoušci dohnat z komiksů, ve kterých tvůrci zkoumají Firefly z více stránek. Fox sérii považuje za jednu z nejúspěšnějších sci-fi show v historii.

(Jak by se vám líbilo opět vidět tuto trojici v akci?)

Lidé se často ptají, jestli by byl Fox ochotný provést restart Firefly nebo jestli by stanice přihodila další příběhy. Podle článku na webu Rotten Tomatoes prezident zábavy ve Foxu během prezentace pro americkou Asociaci televizních kritiků uvedl, že by se nebránil možnému pokračování. Vzhledem k tomu, že se seriálům The X-Files, Prison Break a 24 návrat vydařil, tak by Firefly nemuselo zaostávat. Návrhy prý leží na stole, ale studio má jednu podmínku. Do pokračování se musí zapojit samotný tvůrce Joss Whedon, přes kterého jdou všechny příběhy s tematikou Firefly/Serenity. Whedon je pro sérii důležitý, a proto se studio nechce zaplést do pokračování bez jeho účasti, přestože vědí, že by se mohlo jednat o obrovský hit, na kterém by mohli vydělat.

Zatím není nic jisté, takže se buď může jednat o výkřik do tmy, nebo předzvěst skutečného seriálového pokračování. Nastávají zde i nevýhody o tom, jak by mohlo pokračování vypadat. Pokud by vzniklo pokračování, které by navazovalo na události po filmu, příběh by se musel krotit a uhlazovat podle komiksů. V lepším případě tu pak budeme mít dvě verze pokračování. Jedno seriálové a druhé komiksové, obě dobré, ale fungující nezávisle na sobě. Seriál by nám mohl také představit nové prostředí optikou nových postav a z posádky Serenity by se staly vedlejší postavy. Možností je opravdu mnoho, ale hlavní slovo má momentálně Joss Whedon.

Jak by se vám líbilo seriálové pokračování univerzu Firefly?

Foto: 20th Century Fox Television

Diskuze /17

p3dro

Jestli by došlo na pokračování přirovnal bych to k malému zázraku… ale i ty se stávají ;)

4.7.2017 | 19:25:11
VictoriaF

Skoro nic to neznamená, ale: ano, ano, ano! :-)

4.7.2017 | 20:17:55
mavic

Firefly je velikán práve preto že je to prekvapenie a súhra komplet všetkých hercov dokopy. keďže sa už hercov nepodarí dať dokopy tak by som ani nad pokračovaním neuvažoval, skor by mali skúsiť seriál v rovnakom svete ale nepokaziť značku Firefly ako pokazili Mc Gyvera :)

#5 Kafka Tamura
4.7.2017 | 20:41:34
mavic

Osobne by som teraz ako následníka Firefly označil práve Dark Matter.

4.7.2017 | 20:44:35
Kafka Tamura

#3 mavic: S tím MacGyver to nebyl nejlepší příměr. Ten byl kravina už dřív a nový Mac se nemusel moc snažit, aby něco zkazil.

#11 mavic
4.7.2017 | 21:39:22
q337krew

mam taky pocit ze Joss Wedon je proti a on je podmienka Foxu na reboot, xixi ake prihodne Ale, potesil by som sa aj keby mal byt reboot o 75% horsi,

4.7.2017 | 23:06:19
Fefferonkaaa

i přes petice, a žadonění fanoušků..a od stanice oznámeného definitivního konce Sense8..se stal tak trochu zázrak a dočkáme se aspoň dvouhodinového závěru…Tak i tady doufám že by mohlo být pokračování, protože pro mě je to jeden z mála filmů který mě opravdu chytl a mrzel že zkončil :).. takže naděje umírá poslední :)

#9 JiriLan
4.7.2017 | 23:53:19
Fifipek

No ty Koky… byla to by to pecka, na druhou stranu možná asi největší očekávání co by si člověk dovedl představit. Právě to, že Firefly se stal kultem ve své době by musel být scénář opravdu velká pecka, aby to stálo za to…BTW: Moc nesouhlasím, že Akta X, Prison Break a 24 pokračování byly povedené :(

5.7.2017 | 1:27:07
JiriLan

#7 Fefferonkaaa: Tak zrovna sense8 si myslím, že si to zaslouží. Bylo by škoda nevidět, jak to dopadne. Ještě, že udělají aspon ten special.

5.7.2017 | 11:36:27
Deli

To je zpráva tuším z března, ne? Od té doby se nic moc myslím nezměnilo. :-/

5.7.2017 | 12:01:45
mavic

#5 Kafka Tamura: Tak máš pravdu že MacGyver prípadne walker texas ranger na dnešné pomery vyzerajú smiešne ale v tej dobe to bol kult. Keď som vyrastal tak práve Mac Gyver a Walker boli seriáli čo sme sa ako malí krpci stretávali a pozerali spolu ako veľké legendy a vzory a preto myslím že tieto remaky im skor poškodia. Stále si pamätám ako sme sa ponáhľali ku kamošovi u ktorého sme boli dohodnutí že budeme práve ten týždeň pozerať. Tiež aj Firefly na svoju dobu bola legenda ale myslím že remake by jej skor uškodil. Skor by som privítal podobný seriál ako firefly ale pod inou značkou…

#12 lukforce
5.7.2017 | 12:26:08
lukforce

#11 mavic: Tak podobný seriály tu už jsou. Např. Killjoys a Dark Matter, i když samo kvalitativně to na Firefly nesahá…

5.7.2017 | 15:18:25
mal

Já si myslím, že i to, že má Firefly jen tak málo dílů, z toho dělá tak dobrý seriál. Pokračování nechci.

5.7.2017 | 15:52:11
Cecko

Vrátily se Gilmorky, Twin Peaks nebo Prison Break… tak snad to vyjde i Firefly.

5.7.2017 | 22:12:04
scottt1

Najlepsia sprava za posledne obdobie. Chcelo by to pokracovanie s povodnymi hercami. Aj ked herci zostarli, tak by dej posunuli dalej. Komiksy som necital, tak neviem o co tam presne ide. Co sa tyka serialu, tak ten som uz videl niekolko krat a stale sa k nemu vraciam. Stacila by mi aj miniseria o 10 casti.

6.7.2017 | 12:21:05
RagnarokCzD

Hádám, že touhle dobou můžeme předpokládat, že z toho nic nebude.

#17 Boudiccaw
27.8.2020 | 0:33:29
Boudiccaw

#16 RagnarokCzD: a to je škoda …

25.10.2020 | 7:44:58
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Seriál Firefly už nezavítá na televizní obrazovky


Seriálu Firefly bohužel nepřálo štěstí, a tak byl po jedné řadě stažen z vysílání a předčasně ukončen. Proto nezbývá nic jiného než hledat spásu ve filmovém a komiksovém pokračování.

Filmové pokračování

Serenity

Název snímku: Serenity
Premiéra: 30. 09. 2005
Režie: Joss Whedon
Scénář: Joss Whedon
Hudba: David Newman
Stopáž: 119 minut

Hrají: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Jewel Staite, Sean Maher, Summer Glau, Ron Glass, Chiwetel Ejiofor, David Krumholtz, Michael Hitchcock, Sarah Paulson, Nectar Rose, Glenn Howerton, Tamara Taylor, Demetra Raven.

PROFIL FILMU | OHODNOŤTE FILM

Reklama

Narozeniny

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama