Firefly
94/100 - 180×

Firefly

Posádka Serenity je v podstatě hromádka psanců, hledajících po prohrané občanské válce alespoň pocit svobody. A další kšeftík, který by je snad konečně vytrhl. A který možná ani není tak úplně legální a může se více než trochu zvrtnout. Ani tento styl života je však úplně nepřipravil na problémy, které nastanou po nalodění nových cestujících… Fascinující vesmírný western Josse Whedona sestává z pouhých 14 epizod (+ filmu).

USA | 2002 | Ukončeno
vysílání
1 sezóna | FOX | 45 minut
žánr
Dobrodružný, Sci-fi, Western
hrají
Morena Baccarin (Inara Serra), Summer Glau (River Tam), Ron Glass (Derrial Book), Alan Tudyk (Hoban Wash Washburne), Adam Baldwin (Jayne Cobb), Jewel Staite (Kaywinnit Lee Kaylee Frye), Nathan Fillion (Malcolm Reynolds), Sean Maher (Simon Tam), Gina Torres (Zoe Washburne)

Letošní FanCity i s špetkou Firefly

Letošní FanCity i s špetkou Firefly

Zahraniční filmoví a seriáloví herci, novinky ze světa videoher, deskových a karetních her či knih a besedy se spisovateli v žánrech sci-fi, fantasy a horor. To a na mnohem víc se mohou těšit fanoušci na festivalu FanCity 2012, který se uskuteční v pražském KC Novodvorská od 24. do 28. října.

0 0
2.10.2012

Program festivalu je rozdělen do několika linií, kde najdete nejrůznější workshopy a odborné přednášky na téma nejslavnějších sci-fi filmů a seriálů.

Pokud se stále ptáte, jak to vše souvisí s Firefly, tak jak ředitel festival Václav Pravda prozradil: „Prvním potvrzeným zahraničním hostem FanCity je zpěvačka Marian Call žijící na Aljašce, která je známá především vlastními písněmi inspirovanými seriály jako Firefly nebo Battlestar Galactica“.

Mariana, narozena v USA ve Washington, se po dokončení studií na Stanfordu rozhodla přestěhovat na Aljašku, kde strávila dva roky utíráním stolů a zdokonalováním psaní textů k písním. Inspirována komentářem k epizodě Firefly „Objects in Space“, napsala píseň „Dark Dark Eyes“. Krátce na to natočila pro svou rodinu, přátele a menší aljašské publikum své první album Vanilla. Když však fanoušci objevili na její MySpace stránce některé z jejích dřívějších písní, zjistila, že si pomalu buduje vlastní fanouškovskou základnu.

Jedna z událostí, která přidala Marianě na popularitě byla výhra v soutěži Zazpívejte píseň o Saffron (Sing a Song of Saffron). Soutěž pořádali fanoušci seriálu Firefly a Call zde zvítězila se svou písní „It Was Good for You, Too“. Jedním z porotců byla i herečka Christina Hendricks, která postavu Saffron na plátně ztvárnila a sama pak řekla: „Zněla přesně jako já! Bylo to fantastické, vážně jsem si myslela, že to byla skvělá píseň, i kdyby jste postavu neznali.

V roce 2008 pak vydala dvě alba – The Song of the Month Project a Got to Fly – kde najdete mnoho aspektů ze světa geeků, jako například v písni „I´ll Still Be a Geek After Nobody Thinks Its Chic“.

I když je v první řadě zpěvačkou, příležitostně při svých vystoupeních používá i starý psací stroj či ostatky své kočky Zippy, které chová uskladněné v malé plechovce. Při příležitosti koncertů vystupuje i za doprovodu rainstick (hudební nástroj připomínající dešť), který ma podepsaný od Nathana Filliona a Alana Tudyka.

Marian se sama řadí mezi vášnivé geeky a na pražský festival FanCity zavítá v rámci svého prvního evropského turné. Vidět ji můžete při zahájení festivalu ve středu 24. i v pátek 26. října.

Více informací na www.fancity.cz.

Zdroj: FOX

Diskuze /1

thera

Podle mě se rozhodně poslouchat dá, osobně se mi taky líbí Its Good to Have Jayne on Your Side:)

čestný člen redakce
2.10.2012 | 18:09:36
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Seriál Firefly už nezavítá na televizní obrazovky


Seriálu Firefly bohužel nepřálo štěstí, a tak byl po jedné řadě stažen z vysílání a předčasně ukončen. Proto nezbývá nic jiného než hledat spásu ve filmovém a komiksovém pokračování.

Filmové pokračování

Serenity

Název snímku: Serenity
Premiéra: 30. 09. 2005
Režie: Joss Whedon
Scénář: Joss Whedon
Hudba: David Newman
Stopáž: 119 minut

Hrají: Nathan Fillion, Gina Torres, Alan Tudyk, Morena Baccarin, Adam Baldwin, Jewel Staite, Sean Maher, Summer Glau, Ron Glass, Chiwetel Ejiofor, David Krumholtz, Michael Hitchcock, Sarah Paulson, Nectar Rose, Glenn Howerton, Tamara Taylor, Demetra Raven.

PROFIL FILMU | OHODNOŤTE FILM

Reklama

Narozeniny

Sledujte nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama