Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Daenerys Targaryen a její osudy v Game of Thrones

Daenerys Targaryen a její osudy v Game of Thrones

Po Skřetovi se podíváme na zoubek Matce draků Daenerys. Ta to měla od začátku seriálu těžké, ale nyní se dopracovala k postu panovnice.

31 0
9.4.2015

Potomek draků

Daenerys Targaryen se nachází se svým bratrem Viserysem ve městě Pentos, kde je provdána za náčelníka kmene Dothraki, Khala Droga. Viserys si tímto sliboval, že získá potřebnou armádu k dobytí Sedmi království. Z počátku se jejich vztahu nedaří, ale následně si začnou rozumět a Dany bude brzy čekat jeho dítě. Její bratr je však celou dobu nervózní, napadne svou sestru a Drogo jej za to nechá zabít.

Brzy je Daenerys opět napadena, tentokrát najatým zabijákem, proto se Drogo rozzuří a rozhodne se dobýt Sedm království. Dočká se však odporu od svých mužů, je poraněn a na zranění následně umírá. Zdrcená Daenerys přichází o dítě a o svůj lid, proto vstupuje se svými třemi dračími vejci, které dostala jako svatební dar, do ohně a druhý den se objevuje se třemi narozenými dráčaty.

Dům Neumírajících

Dany cestuje se svým věrným pobočníkem Jorahem Mormontem a zbytkem věrných lidí po poušti, až narazí na město Qarth. Zde se jí začne dvořit místní bohatý šlechtic Xaro Xhoan Daxos, který Daenerys slíbí, že pokud si jej vezme, zaplatí jí veškeré náklady na cestu do Sedmi království.

Jednou je však Daenerys okradena o své draky a dozví se, že je má hledat v Domě nehynoucích. Tam se ihned vydává a zjišťuje, že byla okradena Pyatem Preem, kouzelníkem, který chtěl draky získat pro sebe. Draci však poslouchají Daenerys a na její příkaz Pyata zabíjí.

Armáda Neposkvrněných

Daenerys posilňuje svou armádu a získává velké vojsko Neposkvrněných, skvělé válečníky, kteří poslouchají každé její slovo. Dany je zároveň posilněna o dalšího rádce, už nemá po boku pouze Joraha, ale i Barristana Selmyho, velitele Neposkvrněných Šedého červa a překladatelku Missandei.

Dalším cílem je velké město Yunkai, které chce Daenerys dobýt a osvobodit jeho otroky. Podaří se jí to za pomoci Daaria Naharise, člena Druhých synů, který se rozhodl, že jí bude sloužit, protože se do ní zamiloval. Do města vstoupí jen tříčlenná skupina, čímž překvapí stráže a podaří se jim dobýt celé město. Daenerys je považována za osvoboditelku a lamačku otrockých okovů.

Nastává problém s draky

Za další cíl si Daenerys vybírá město Meereen, které hravě dobyjí. Ve městě se rozhodne zůstat a začne zde vládnout jako správná panovnice. Potýká se však se všedními problémy obyvatelstva. Během toho se jí podaří zjistit, že Jorah se ji pokusil jednou zradit, což Dany nestrpí a vykáže ho pryč.

Daenerys si začne užívat se svým rádcem Daariem, po dlouhé době si tak připustí muže ke svému tělu. Během dalších rozprav s obyvatelstvem Meereenu zjišťuje, že její draci způsobují velké škody, proto se rozhodne dva z nich spoutat, aby tak nezpůsobovali problémy.

Foto: HBO

DALŠÍ OSUDY

Diskuze /52

IreneAS.

Jen malá oprava :) Dario jí asi nechtěl loužit :D

#6 Salim Hrdonožka
9.4.2015 | 21:22:04
Kratos93

tak trochu stručně napsáno ale taková malá rekapitulace :) potěší

9.4.2015 | 21:42:39
Salan

Daenerys nejdřív byla jedna z mých oblíbených postav, ale v seriálu začíná být postupně čím dál tím horší… Zhoršil se její charakter, ale i šance na to, aby cokoli dokázala. A ve chvíli, kdy vyhnala sera Joraha si úplně rozhodla svůj osud!!!

9.4.2015 | 21:46:10
PatasEl

Její linka mě bavila jen dokud byla s Drogem. Kromě pár světlých momentů (povraždění mistrů) je to nuda…

9.4.2015 | 21:53:02
Markoman96

Jedna z mých oblíbených …

9.4.2015 | 21:55:15
Salim Hrdonožka

#1 IreneAS.: Ale překlepů v té větě je celá řada. Správně by měla znít …který se rozhodl, že s ní bude soulžit…

9.4.2015 | 22:04:40
Salim Hrdonožka

*souložit

#8 armunder
9.4.2015 | 22:04:57
armunder

V páté sérii se toho dočkáš
#7 Salim Hrdonožka:

9.4.2015 | 23:00:07
Hadrian

Zabte toho, kdo ten článek napsal..protože říct o ní, že je velmi dobrá panovnice je asi stejné jako říct, že Ramsay je spravedlivý a čestný ;)

#14 Stráťa
9.4.2015 | 23:15:13
sFík

Přívlastky „dobrá“ a „správná“ panovnice bych si v případě Daenerys odpustil. Spíš bych je možná i nahradil… Třeba šílená blonďatá kráva nebo tak nějak. I když můžeme mít radost z toho že si vládu „nanečisto“ zkouší v městském státě.. Třeba až Meereen lehne popelem, bude mít dost natrénováno na Westeros :D

10.4.2015 | 0:49:27
C4death

Moje oblibena postava, snad vydrzi dlouho nazivu :) Ji bych prala trun nejvic, i kdyz jak ctu ty komentare moc lidi ji rado nema :P

10.4.2015 | 1:59:05
lightbrand2

No doufám, že vyhraje, jediná legitimní následovnice a sexy jak hell plus má draky… kdo by pro ni nevolil :-D

#14 Stráťa #17 DramaQueen
10.4.2015 | 2:37:48
hujerita007

Tak ako sa mi zo začiatku páčila, tak ju teraz vôbec nemusím :-P Čakať kdesi v nejakej diere ďaleko od trónu a hrať sa na panovníčku, to je strach a hrôza. Dúfam že vo Víchroch zimy sa polepší a bude naozaj „Matka Drakov“. :-D

10.4.2015 | 3:30:27
Stráťa

#9 Hadrian: A Ramsay snad není? Spravedlivě nedělá rozdíly – mučí každýho koho může a nijak se s tím netají. :-)

#12 lightbrand2: Podle čeho soudíš že je jediná legitimní následovnice? Protože těch argumentů proč není je celá řada tak by mě zajímal nějakej silnej argument proč by měla být zrovna ona legitimní následovnicí?

10.4.2015 | 8:57:52
Nepster

tech legitimnich je tam docela dost, staci se kouknout na kazdyho z jinyho uhlu :D, jinak sem fandil starkum a ji, ale potom co je vyvrazdili skoro tak muzu zvesela fandit ji :) je hezka a ma draky.. co dodat :D, jinak mozna se pletu, ale nebyla presvedcena at netahne rovnou do boje? myslim ze nemela ani lode na prepravu vojska

10.4.2015 | 9:44:31
badyvlasim

Nesnasim ji od ty sceny, kdy stala na pousti pred Qarthem, vyhrozovala a vyrvavala vsechny sve tituly. Hrozna blbka a ani tak hezka neni. Doufam, ze ji sezerou draci

10.4.2015 | 10:13:21
DramaQueen

#12 lightbrand2: Dany není legitimní panovnice… její rod prohrál válku, tak to prostě je… Stanley (i když ho nemám ráda) má legitimní nárok na trůn dle zákonů… Když prohraješ válku, tvý dědicové ztratí nárok na trůn, tak to prostě je… :D

10.4.2015 | 11:39:12
Needle

Dosud mi nikdo nepodal přesvědčivé argumenty, proč jí považuje za špatnou/šílenou a co udělala podle Vás tak špatného? Většinou jde jen o „hejtry“ a trolly. :D Argument není „nuda“, to je subjektivní názor, pro ten důvod být nemusí. Jen z výše vypsaných vad:

  • Charakter se jí nezhoršil, vyvinul se.
  • Dokázala toho už dost → seriál sice poběží pátý rok, ale její linka je následující: Svatba s Drogem → konec roku 297AC (v tuto chvíli je jí 13, v seriálu o něco víc); o 11 ,měsíců později je Viserys „korunován“; začátek roku 299AC – zde teprve začíná část, kdy má nějakou odpovědnost a možnosti, Khalassar je pryč a zůstalo jí jen pár lidí. Pátý měsíc roku 299AC, příjezd do Qarthu, tam zůstane tři měsíce. desátý měsíc roku → příjezd do Astaporu; O dva dny později získává Neposkvrněné a začíná dobývání/osvo­bozování; Yunkai se vzdá na konci měsíce (čas tedy rozhodně neztrácela); Dvanáctý měsíc roku 299AC, Mereen padne během jednoho dne; konec druhého měsíce roku roku 300AC ⇒ zhruba začátek 5.sezóny, to se ještě nestalo, tak nebudu spoilovat. Takže to je k tomu něco dokázat.
  • Jorah: je ho škoda, ale byl to špión nepřítele, co se dá tedy čekat, že udělá. Exil znamená, že se může vrátit později, podle trailerů se to i stane a zdá se, že bude mít šanci probojovat se zpět. To je víc, než by mohla říct většina odhalených špehů v historii i literatuře.
  • Spravedlivá a čestná je. Možná ne čestná, jako Ned, ale bezdůvodnému vraždění se tedy rozhodně nevěnuje; Spravedlivá je, pokud nejste Mereenská šlechta, tam to můžete vnímat jinak, ale to je jen pocitem nadřazenosti (viz. osvobození otroci si zakládají „bussinessy“ a jejich produkty jsou samozřejmě levnější – a stejně kvalitní – než jejich bývalých pánů…sorry, evropské dotace ještě nejsou :D )
  • nekonečné opakování titulů je buď formalita nebo propagnda; Joffrey taky nebyl zrovna ochránce Říše a o jeho panství nad Sedmi Královstvími by se taky dalo polemmizovat. (ze začátku to pochopitelně byl spíš výstřelek teenagera)
  • „dobrá“ panovnice je sporné, její vláda je dost chaotická, Astaporu dala svobodu a nedopadlo to tam dobře, Yunkai se vrátil ke starému stylu, nicméně má vůli to napravit, takže smysl pro zodpovědnost má.
  • Ve skutečnosti je Záliv otrokářů lukrativnější post než Železný trůn.
  • Jediná legitimní není, vlastně je v tuto chvíli až třetí Stannis → Shireen → Daenerys (a to jenom pokud akceptujeme, že Tommen není legitimní, což de facto je, dokud se neprokáže opak).
#27 sFík #28 Markoman96 #35 Hadrian #49 anitaonfire
10.4.2015 | 11:39:43
Asha124

Kam zmizel můj komentář? Vidím, že jste opravili Dům Neumírajících, takže jste ho četli. Kritika se vám nehodí do krámu? :-D

#20 Xavik
10.4.2015 | 12:22:06
Xavik

#19 Asha124: Ale ne, samozřejmě hodí. :) Smazal jsem to kvůli té chybě Domu Neumírajících, nevím, kde jsem vzal ten název Dům nehynoucích, fakt nevím. Byl jsem přesvědčen, že to tak v knihách je. :D Jinak tyto články děláme pro ty, kteří si chtějí lehce připomenout děj hlavních postav, proto je to takto shrnuté. Pokud si to nechceš číst, tak si to nečti. :)

#21 Asha124
admin
10.4.2015 | 12:34:30
Asha124

#20 Xavik: Tak já bych normálně ani článek o Daenerys nečetla, protože ji nemůžu vystát, ale zarazil mě ten popis, že je dobrá panovnice, tak jsem to musela rozkliknout. Pak jsem uviděla Dům nehynoucích a jako správný book nerd jsem musela reagovat :-D Lidi co sledují jen seriál, ale tyhle články jistě ocenění, protože většina z nich už zapomněla co se stalo v prvních sériích (viz. můj táta, který si vždycky před novou řadou musí dát maraton těch starých :-D )

#22 Xavik
10.4.2015 | 12:51:46
Xavik

#21 Asha124: No, s tou dobrou panovnicí jsem to přehnal, už jsem to raději přepsal. :) A ten Dům nehynoucích… byl jsem opravdu přesvědčen, že to v té knize skutečně je. :D

admin
10.4.2015 | 13:57:07
lightbrand2

Všem: Je legitimní, bo převrat či válka mi nepřipadá jako nějaký důvod přijít o legitimnost. A navíc není taková masochistka jako ostatní :-D

#24 Asha124 #25 Stráťa #48 Needle
10.4.2015 | 15:19:34
Asha124

#23 lightbrand2: Right of conquest ti nic neříká?

10.4.2015 | 16:31:20
Stráťa

#23 lightbrand2: V tom případě nejsou legitimní ani Targaryani…a kdo vlastně je? Děti lesa? Jak už tu padlo, pokud budeme Tommena brát za prokázanýho bastarda bez nároku na trůn tak je legitimním králem Stannis Baratheon (mimochodem zdaleka nejlepší kandidát) jako nejstarší, teda teď už jedinej, bratr krále bez manželských dětí.

#26 Salim Hrdonožka
10.4.2015 | 16:47:34
Salim Hrdonožka

#25 Stráťa: Co je vlastně nárok na trůn? Oficiální nárok na trůn určuje současný panovník, nebo přesněji ten, kdo má moc (jako třeba seniorát) a jak říká Varys, moc sídlí tam, kde lidé věří, že sídlí. Např. já mám nárok na trůn v novém státě Můj s hlavním městem Já. Bohužel, nikdo to neuznává a tím můj nárok padá. Z této logiky vyplývá, že nárok na trůn má skutečně Tommen. Pokud bude prokázáno a vyhlášeno (That is known), že není Robertův syn, lidé v jeho nárok věřit přestanou a tak ho ztrátí…

#27 sFík
10.4.2015 | 17:08:47
sFík

#26 Salim Hrdonožka: Tommen má nárok na trůn jen díky tý železný židli, což seveřanům jaksi nevadilo a vyhlásili si krále severu (nechť je Robbovi vlčí hlava lehká). A Tommenova pozice taky nevydrží věčně. Stannis je podle mě nejlegitimnější z kandidátů. Jelikož je přímý nástupce Roberta – zakladatele aktuální dynastie, kterému všechny rody přísahaly věrnost jako lennímu pánu.

#18 Needle: A Daenerys podle mě jak v seriálu tak i v knihách má náznaky že podědila trochu šílenství po taťkovi (v seriálu jsou to zejména její šílené proslovy). O tom že je špatná panovnice svědčí fakt, že si s sebou nabrala spoustu otroků z Yunkai, které musí živit (co se s nimi asi stane, až zjistí že jí to v Essosu neba), rozvrátila kompletně zvyky, způsob života v Zálivu otrokářů (krásně to i v seriálu ukázali na tom otrokovi, který se dobrovolně stal zase otrokem). Další Daenerysin epic fail byla poprava meereenských otrokářských pánů (vyvraždila tam vládnoucí třídu, přes kterou mohla Meereen skutečně ovládat), takže jí tam všichni mají mocinky rádi. Jo a je pravděpodobně neplodná, takže i kdyby trůn nakonec vyhrála, tak se po její smrti válka rozhoří znovu. Její postavu jsem měl celkem rád ještě v Astaporu, ale od Yunkai to s ní začlo jít hodně z kopce. Pokud se v budoucnu setká s Tyrionem (v seriálu evidentně dřív než v knížkách), tak doufám že jí řekne něco jadrného a upřímného a ona se z toho poučí. Ale pokud se lidem líbí protože je kůl a má draky, tak to fanděte raději Melisandře, ta má hezčí prsa…

#29 Markoman96 #33 Monkeyskunk #46 POLW #48 Needle
10.4.2015 | 17:53:57
Markoman96

#18 Needle: Líbí se mi tvé názory a jsou dost objektivní :) Já tedy rozhodně nepatřím mezi její hatery :D

10.4.2015 | 18:04:48
Markoman96

#27 sFík: No, taky jsem přemýšlel, jak by to bylo, kdyby nakonec získala Iron Throne a poté umřela, kdo ji nahradí? Zdá se mi to docela nelogické. Pokud není jeden člověkem, tím člověkem, za kterého se vydává, tak stejně její rod prakticky už vymřel. :(

#30 sFík #48 Needle
10.4.2015 | 18:08:27
sFík

#29 Markoman96: Ten člověk který se vydává za tamtoho, určitě tamten není (podle mě to sám neví, že není tamten). Podle mě je to buď velký podfuk nebo malý podfuk v závislosti na tom, jestli mu trochu koluje krev staré valyrie v žilách a nebo jestli to bylo dítě nějaký štětky z Kings Landing :)

#34 Salim Hrdonožka
10.4.2015 | 19:14:06
sFík

Jak se tady na edně dělají spoilery? Nechce se mi psát tak jako výš :D

#32 Markoman96
10.4.2015 | 19:14:44
Markoman96

Máš to napsané dole pod diskuzí.
#31 sFík:

10.4.2015 | 19:29:38
Monkeyskunk

#27 sFík:

Prave to ze se snazi starat o sve poddane z ni dela dobrou panovnici. Dalsi vec je, ze se ji to nedari, ale tu snahu ma jak tu psali ostatni a o to jde. Nebo je snad podle tebe spravnej panovnik ten diktator co vsechny drzi zkratka a jen diky tomu stat funguje ? Ja jsem teda pro moznost A, ale je to o tom, jak kdo vnima to slovicko „spravny/spravne“ (cili to neni objektivni ale subjektivni Markomane ;). Dale vyvrazdila pouze par z te vyssi tridy, ani zdaleka ne vsechny. Chtela to udelat pro vystrahu a castecne taky jako trest, ale zadany efekt to nemelo. Ano toto byla chyba, mela to vyresit jinak (ja osobne bych vsechny zabil). Takhle akorat rypnula do srsniho hnizda. Ale opet, svou chybu a snazi se ji napravit svym zpusobem svojim obetovanim pro dobro lidu – tim myslim svatbu s Hidzharem (bo jak se pise). Coz je podle me taky spravne, stavet zajmy meho lidu nad ty moje osobni. Samozrejme se tim snazi zamest co si nadrobila, ale clovek je tvor omylny a podle me je spravne, kdyz si sezere co si navaril. Na to kolik ji je, jake ma zkusenosti a cim vsim si prosla, se drzi dobre. S tim deckem nevim, ale podle me nikdy nerikej nikdy. Taky by tam mozna byla moznost nejakyho osvojeni nebo tak, nevim jak tam tohle presne funguje. Vim ze bastard mohl byt „prohlasen za normalniho“ (nemuzu si vybavit, jak se tomu rika:-D) a mozna by slo neco podobnyho u osvojeni nebo tak.

10.4.2015 | 19:48:33
Salim Hrdonožka

#30 sFík: Pokud by tamten nebyl ten, kdo tvrdí, a já věřím, že je, pak by to mohl být ještě nějaký potomek Hořkooceli nebo Černožára…

10.4.2015 | 19:50:10
Hadrian

#18 Needle: Já ti to řeknu asi takhle..zničila celý khalasar…Qarth rozbila jenom v seriálu, takže to nic..ale Astapor přivedla do hrobu…ustanovila tam vládu, kterou jí za týden svrhl Cleon..pak byl druhý Cleon..teď se tam řezaly ty svobodné společenstva.­.zaplavila to tam krvavá sračka a Astapor lehl popelem…pak Yunkai jí dal otroky, které musela krmit a neměla čím a ve chvíli, kdy odešla jí vyhlásil válku společně s Tolosem, Mantarysem a později i Qartem…a protože infrastruktura Essosu funguje na otrokách, tak starý Volantis, který je otrokama přeplněný jí taky vyhlásil válku..do toho jí draci neposlouchají, jeden jí uletěl..ti druzí dva vlastně taky…synové harpyje jí zabíjejí lidi..v Meerenu je bordel a Hizdahr…to je teda volba…tak mi netvrď, že je to dobrá panovnice

#37 sFík #48 Needle
10.4.2015 | 20:00:17
sFík

Buď je Targaryan a on v knížce nějak blbě umře – proto ho vypustili ze seriálu nebo není Targaryen a je to Blackfyre (přikláním se, protože má pořád rysy Targaryenů) a nebo je to jenom nějakej potěr z blešího zadku a taky nějak blbě umře – proto není v seriálu. Kdyby to skutečně byl tím za koho ho vydávají a měl něco dokázat, tak by si ho nemohli dovolit scénáristé vyškrtnout.

10.4.2015 | 20:36:37
sFík

#35 Hadrian: Hizdahra seriálovcům nespoiluj, ještě neví oč tam jde.

10.4.2015 | 20:37:13
Athaeneus

Naprosto hloupá a nesympatická postava… Tahle podle mě do seriálu nepatří. Její charakter je jak vystřiženej z hloupého WD.

10.4.2015 | 20:45:57
Packa

V první sérii super. Ten přerod z „nikoho“ v khaleesi byl skvělý a Daenerys byla jedna z mých nejoblíbenějších postav. Poslední dobou už je to sice o něco horší, ale pořád patří k těm lepším v seriálu.

10.4.2015 | 22:19:12
Miichaell

Mě se líbí, jak jsou tu všichni analytici a kritici, ale vůbec o tom nepřemýšlí. Neberu, jak vypadá ve filmu, ale v knížce jí je v současnosti nějakých 15. To zde nikdo nebere v potaz. Zajímalo by mě, jak byste v 15 letech vládli vy. Nikdo se nezajímá ani o to, co prožila vše předtím. Proč se jí asi nelíbí otroctví atd. Že zničila zvyky? To je asi stejný, jako říct, že sametová revoluce zničila zvyky, co zde byly předchozích 40 let. A taky zde máme plno lidí, kteří by se, z pohledu normálního člověka, z nepochopitelných důvodů, rádi vrátili ke komunismu. Kdyby všichni měli ctít zvyky a staré způsoby, tak by tam ještě teď běhali děti lesa. Krom toho my jako čtenáři/diváci máme objektivní přehled o tom, co se tam děje. Ona nemá žádný. Vládne „z voleje“. Zpětná analýza a zkritizování je sice krásný, ale pochybuju, že kdokoli tu by byl tak dobrý, aby byl schopen předvídat všechny důsledky, které nastanou. Kord v 15.

#41 Athaeneus #43 Asha124
11.4.2015 | 10:17:23
Athaeneus

#40 Miichaell: Promiň, ale seriál není kniha… Pokud jí v knihách je patnáct, je to zde naprosto irelevantní. V seriálu je starší.

A jen tak mimochodem, pokud někdo bude hrát na kytaru v sedmi letech a bude hrát falešně, taky ho nebudu obdivovat za nadlidský výkon. Věk nerozhoduje vůbec nic. Khalísi vládnout prostě neumí, chválit ji za její nízký věk mi přijde značně pitomé.

#44 Salim Hrdonožka
11.4.2015 | 15:55:05
Markoman96

Jednoduše shrnuto: někdo ji má rád a někdo ji vůbec nemusí. Amen tabakus.

11.4.2015 | 17:30:37
Asha124

#40 Miichaell: Nikdo ji nenutil, aby se prohlásila za královnu ve 14. Ještě k tomu na místě, kde o ni většina lidí nestojí a je jim ukradené, že je z nějakého dříve významného rodu…

11.4.2015 | 17:48:32
Salim Hrdonožka

#41 Athaeneus: Samozřejmě, že to není irelevantní. V seriálu sice vypadá jinak, přesto se však chová velmi podobně, takže když je pak diváky kritizována jako dvacítka za to, že se chová jako nedorostlí puberťák, něco to svědčí spíře o kriticích, než o ní. Nikdo neříká, že ji musíš chválit, ale házet po ní kravinec taky nemusíš (protože na rozdíl od Joffreyho si to nezaslouží).

#45 Stráťa
11.4.2015 | 21:29:56
Stráťa

#44 Salim Hrdonožka: To nesvědčí ani tak o kriticích jako o špatně zvolené herečce. Měli vybrat někoho mladšího protože ten kdo nečetl knihy nemůže poznat že ta třicetiletá herečka hraje patnáctiletou puberťačku.

#47 DramaQueen
11.4.2015 | 22:15:16
POLW

#27 sFík: Melissandra podle mě nemá hezčí prsa,připouštím ale,že každýmu se líbí něco jiného .-) Co se týče jejího stylu vládnutí, připadá mi stejně naivní jako byl Ned. Vznešené úmysly a soucit vedoucí jen k dalšímu a většímu utrpení obyčejných lidí…je mi to nějak povědomé :-(

11.4.2015 | 22:25:18
DramaQueen

#45 Stráťa: všechny „dětské“ postavy jsou v seriálu starší, než v knize a to především kvůli sexuálním scénám, druhotně kvůli nehezkým pubertálním výrodkům (Bran je příklad za všechny). Jinak se vrátím k tady několikrát opakovanému: jsem velmi ráda, že nejsem jediná, co vidí její případnou vládu nesmyslnou i z toho hlediska, že o sobě sama prohlašuje, že draci jsou jediný děti, co kdy bude mít… což je u královny prostě nepřipustitelný… jediný, čeho by svým případnym dobytím Západozemí docílila by bylo vypálení půlky země jejími nezvladatelnými draky (plus zabití dalších pár dětiček), zničení všech respektovaných rodů ( “I'm not going to stop the wheel, I'm going to break the wheel”) a následné války po její smrti, protože jí všichni respektují jen protože je Targaryen (jak donekonečna ráda opakuje, jakože fakt… udělej z toho jména nějakou zkratku, ty lidi maj život k žití!!) :D Mě se moc líbilo, když jí řekli, že lidi v Západozemí se nemodlí za její návrat, že jejich problémy jsou daleko prostší, než taková věc jako kdo sedí na trůně… škoda, že se tý myšlenky nedrží a pořád má potřebu ukájet svoje šílený ego a touhu po moci a odůvodnuje si to tim, že má dračí krev, i když jsou draci všem jen ke škodě (heslo fire and blood to potvrzuje)

12.4.2015 | 22:07:54
Needle

#23 lightbrand2: Válka či převrat jí sice nepřipravý o legitimnost (v historickém měřítku), ale rozhodně jí posunou v nástupnictví dozadu. A pokud se chce na trůn dostat dřív než všichni kolem poumírají, musí si ho vzít zpět silou. #29 Markoman96: To je celkem problém, ale jelikož je mladá, má spoustu času to vyřešit, viz. např. konec Tudorovců a nástup Stuartovců. #27 sFík: Hodně vtipný popis tamté osoby, kterou si popisoval. :D K tomu ostatnímu: Proslovy – trocha exhibicionismu u vladaře neškodí. :) Jinak jako PR je to důležité, proslov politika je nuda, máš informace a víš, že kecá nebo plácá nesmysly. Proslov Krále je něco jiného, král je pro Tebe prakticky Vyšší bytost. Prostě vztahy s veřejností je třeba budovat i ve středověku. Co se sbírání bývalých otroků týče, tam to byl idealismus. Ona je nenutila, šli sami, protože mohli a chtěli. Že svoboda není zadarmo víme, oni to také zjistili. Se zásobováním byly problémy, to ano, ale to se dá řešit. Rozvrátila zvyky, ano, jde o úhel pohledu každého z nás, jak se na to dívá. Můj je ten, že konec otroctví je ok a tím pro mě končí debata, zda je dobře, že to udělala (dokud to někdo nezpochybní a nemusím vysvětlovat, proč si to myslím) Dějiny jsou plné náhlých změn zvyklostí, některé změny jsou dobré, některé ne. nelze to hodnotit pop pár týdnech vlády. Stejně o úhel pohledu jde v případě popravy 163(?) šlechticů, Mereenská populace je ve stovkách tisíc, spoustu lidí to může naštvat, ale rozhodně bych to nenazval likvidací vládnoucí třídy. Bereme-li to z pohledu „spravedlnosti“ – pokud nevolíme náhodně, ale cíleně, je to ok, pokud to bereme jako ukázku síly, tak je třeba v ní ale za současné situace pokračovat, když se šlechta bouří. Což ona nedělá. O otrokovi, který se dobrovolně stal zase otrokem, to je akorát to, co říkal Jorah, že zlo a dobro jsou na obou stranách a že vlastnit otroky nutně neznamená být zlý. Na debaty s Tyrionem se těším (pokud po té dlouhé cestě stihne vystřízlivět.) Je toho spousta, co by jí měl říct. Barristan totiž rozhodně není dobrý politik/hráč. Opuštění Astaporu byla chyba, o tom žádná, ale tehdy to vypadalo, že míří přímo do Západozemí. Konečně se dostávám k oblíbenosti podle toho, kdo má hezčí prsa. Nevím no, nemůžu soudit, nejsem schopen vybrat vítězku. :D #35 Hadrian: Khalassar nerozbila, Khalassar přesně podle tradice následoval nejsilnějšího vůdce. Když se na to podíváš očima stratéga, je to brilantní strategie – rozhodně netvrdím, že to dělala z taktických důvodů, to fakt ne. Nahnat nepřátele na jedno místo a tam vypustit draky a spálit je. Field of Fire, Aegon by mohl vyprávět. Pak jen zabereš jejich města a vládce třesoucí se strachem (a nenávistí, ale to je práce pro další den). Ohledně Astaporu, tam to byla taktická chyba, to nijak nevyvrátím.

13.4.2015 | 14:46:21
anitaonfire

#18 Needle: Přesně tak, konečně inteligentní názor a ne jen bezdůvodný hate.

20.4.2015 | 0:50:37
anitaonfire

Jinak já Dany zbožňuju, konečně panovnice, co nejde přes mrtvoly a všechny by pro trůn nepovraždila. O ostatních se to bohužel říci nedá. Stannis taky udělal spoustu chyb a tomu to nikdo nevyčítá, zajímavé.

20.4.2015 | 0:51:31
Cr4zyFl4mes
  • je hezká
  • má tři draky (a já draky zbožňuju)
  • ušlechtilé cíle (teda celkem)
  • prostě nemám rád její povahu a charakter
16.6.2015 | 0:38:37
karlik222

Rekla bych to asi tak: na zacatku byla politovanihodna protoze jeji nejblizsi ji prodal jakemusi cizimu barbarovi… pote se s tim smirila zajimavym zpusobem a bratrickovi se fajnove pomstila, zacala se ukazovat jako silna osobnost plna soucitu a taky si stvorila draky… z raz naraz se stala vladkyni z cehoz se nepos… ale postavila se k tomu celem, po spouste chyb dobyla velka uzemi ale jelikoz je naprosto bez zkusenosti tak se pere s tim jak jim vladnout… draci ji trochu zvlceli pac sou to prece jen deti a ty potrebuji disciplinu na kterou jaksi pozapomela… ted je z toho silena pac ji chteji zabit a ona nevi co delat… dle meho nazoru je porad dobra a mam ji rada kazdopadne ze zacatku sem ji vazne zrala ted uz je toho na ni moc tak sama proti svetu vypada jako maly cervik ktery nic nedokaze… snad se z toho jeste vyhrabe a bude skutecnou vladkyni :-)

8.7.2015 | 19:55:19
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama