Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 309×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

George R. R. Martin nenapíše žádnou epizodu šesté řady

George R. R. Martin nenapíše žádnou epizodu šesté řady

To, že se dočkáme šesté řady, už dávno víme, ale dosud jsme nevěděli nic o tom, kdo se bude podílet na tvorbě jednotlivých epizod. V současné době ale můžeme říct, že George R. R. Martin se do psaní nezapojí. Bude místo toho pracovat na Vichrech zimy.

21 1
29.3.2015

Na serveru Screen Rant jsme se mohli včera dozvědět, že George R. R. Martin se nebude podílet na psaní scénářů k epizodám šesté řady. Důvodem je jeho vyhrazení času na psaní knihy Vichry zimy. Martin doslova uvedl:

Po měsíci jsem se rozhodl, že se nebudu podílet na tvorbě epizod šesté řady Game of Thrones. Psaní scénáře trvá minimálně tři týdny, pokud to tedy není přímá adaptace knihy, to by trvalo déle. Zabralo by mi to však ještě více času, protože jsem nikdy nebyl moc dobrý ve změnách, pořád bych se k tomu vracel. Psaní scénáře pro šestou sérii by mi zabralo měsíc nebo šest týdnů práce, které bych mohl věnovat knize Vichry zimy, což si nemohu dovolit. David Benioff, D. B. Weiss, a Bryan Cogman to udělají a odvedou dobrou práci na šesté řadě. Veškerá moje energie je věnována knize.

Ať je to jakkoliv, George R. R. Martin se skutečně vrací zpátky k psaní knihy, která je nyní jeho prioritou.

Zdroj: HBO

Diskuze /11

Dejw

Super zpráva! Z těch náznaků i trochu vyplývá, že by snad mohl mít Vichry tenhle rok dopsaný. I když u George nikdy neříkej nikdy :)

29.3.2015 | 15:37:14
turcmen

tak snad to tenhle rok doklepe a do léta 2016 se snad dočkáme českého překladu :) to by bylo super

29.3.2015 | 16:21:27
mal

Konecne. Nekdy mam takovy pocit, ze dela snad vsechno krome psani knih…

29.3.2015 | 17:14:49
barahir

Na vichrech zimy? Neměl by už v té době začínat Sen o jaru? :D

#5 messiah
čestný člen redakce
29.3.2015 | 18:25:59
messiah

#4 barahir: No záleží v jaké době. Scénáře k dílům šesté série začínají být aktuální právě teď, když jde do vysílání série pátá, nebo již velmi brzy. Když si vezmeš že natáčení trvá několik měsíců, potom se stříhá, CGI, buhví co všechno. Před natáčením příprava kostýmů a zas vím já čeho všeho. A než se tohle rozjede, musí být scénář dopilovanej, takže v tomhle případě bych řekl že na scénáři je vhodné začít cca rok před premiérou. Kromě toho, pokud vím, Martin se soustředí především na Vichry, ale už má rozpracovanou podstatnou část Snu o jaru. Jestli to nebyla fáma, tak snad dokonce Arya, Brann a ještě někdo má být komplet. Ovšem otázka je, jestli to že jsou komplet neznamená jen to, že zdechnou už ve Vichrech .-)

#6 garvon #7 dfx
29.3.2015 | 19:05:32
garvon

#5 messiah: Tak jestli mi zabije Aryu, tak pro me nadobro skoncil. :D

#8 messiah
29.3.2015 | 19:38:47
dfx

Tak to bolo krute :-).

Ma ich komplet, uz su mrtvi. Zomreli na zaciatku Vichrov zimy.#5 messiah:

#9 Zmiaz
29.3.2015 | 20:39:40
messiah

#6 garvon: Já bych ho taky rád neměl. Ale asi by u mě vyloženě neskončil…to on asi nikdy.

29.3.2015 | 20:41:08
Zmiaz

#7 dfx: No já doufám, že umřeli už aspoň za půlkou, jinak se vichrů fakt nedočkáme :D

Ba ne, dělám si srandu, taky mi Aryu nesmí zabít, její části mám nejraději ze všech. Ale pokud to píše stylem, že dokončuje pouze své oblíbené postavy a pak se vrací zpět do Vichrů, pak není divu, že mu to tak trvá.

Ale zas klobouk dolů, já bych v tom měla pěkný guláš :)

30.3.2015 | 12:19:25
armunder

Jestli zabije Tyriona tak sedmou knihu ani nedopíše!

#11 Blackhand47XD
30.3.2015 | 18:55:41
Blackhand47XD

#10 armunder: Kdyby zabil Tyriona, tak se s ním manželka rozvede, tak to aspoň říkal.

webmaster
30.3.2015 | 19:28:43
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama