Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Shrnutí a postřehy z epizody Unbowed, Unbent, Unbroken

Shrnutí a postřehy z epizody Unbowed, Unbent, Unbroken

Šestá epizoda seriálu Hra o trůny je již za námi, proto se pojďme podívat, co se vlastně v této epizodě stalo.

19 0
21.5.2015

Tento článek shrnuje šestou epizodu Unbowed, Unbent, Unbroken, proto, pokud jste díl ještě neviděli, si článek raději přečtěte později.

Aryina docházející trpělivost

Celé dny pracující na umývání mrtvých lidí je Arya zdrcena z toho, že její trénink nikam dál nespěje. Při příležitosti se podívat, kam umytá těla putují, je zastavena dívkou, která jí následně říká o své minulosti. Arya ji začne poslouchat, ale po dovyprávění svého původu se jí dívka zeptá, zda to, co říkala, byla pravda. Určitě se jednalo o další zkoušku, u které Arya opět neuspěla, protože dívce všechno uvěřila.

Během noci je navštívena Mužem bez tváře, který po Aryi chce, aby mu řekla svůj původ. Vždy je za každou lež mrskána, když však dojde na téma ohledně Ohaře a Arya začne tvrdit, že jej nenáviděla, tak ji Muž bez tváře neustále bičuje, i přes to, že si Arya stojí za tím, že jej nenáviděla. Arya už to nevydrží a řekne, že nesnáší tuhle hloupou hru.

Pro Aryu to nyní vypadá, že není schopna se stát nikým. Částečně však je spasena umírající dívkou, kterou do Domu černé a bílé donese její otec. Arya zde ukazuje, že sama není připravena se stát nikým, ale je schopna vytvořit iluzi před jinými, že je nikým.

Hořká pravda

Tyrion a Jorah jsou dva noví společníci, proto musí jeden druhého vytrpět, tedy především Jorah Tyriona. Vůbec jejich pouto se v tomto díle neslo v duchu víry. Tyrion nikdy nevěřil ve fantastické věci, ale hned po pár dnech za Úzkým mořem uviděl ohromného draka. Co se týče Joraha, ten zas žil v tom, že se už nikdy nevrátí do Západozemí, čímž by už nikdy neviděl svého otce, který jej ostatně stejně zavrhl. I přesto je však Jorah překvapen a zklamán smrtí svého otce, když se to dovídá od ukecaného Tyriona.

Na jejich další cestě se spolu baví o pravém vládci Západozemí. Jorah stále tvrdí, že jediným právoplatným dědicem trůnu je Daenerys. Po chvíli však narazí na piráty, kteří je díky Tyrionově obraném řečnickému umění nezabijí. Místo toho si však získají vstupenku do bojových jam, kde bude muset Jorah bojovat. A kdo bude na boji také přítomen? Ano, správně, právě Daenerys. Jorah to ještě netuší, ale za královnou putují správným směrem.

Bronnův konec?

Jaime a Bronn cestují do Dorne v utajení, aby se jim podařilo zachránit princeznu Myrcellu. V Dorne však zjišťují, že se Myrcelle daří dobře, když je zrovna v objetí Trystana. Jaime i přes to rozkáže své neteři/dceři, aby s ním odjela, na což Myrcella zareaguje záporně. Už zde jde pořádně vidět, jakou náklonnost si Myrcella vypěstovala k Trystanovi, který se k ní chová vskutku slušně.

Celá záchranná mise je zastavena Písečnými hady. Kvůli případnému odporu se vybavily svými zbraněmi, proto se pouštějí do souboje s Bronnem a Jaimem. Bronn ze začátku bojuje s Tyene a Nymerií, poté však bojuje už pouze s Tyene, která si do boje vzala dvě dýky. Určitě vás v tu chvíli napadlo, že dcera bude stejným případem jako její otec Oberyn Martell, a tak si před únosem natřela své díky jedem. Pokud se tak skutečně stalo, tak je Bronn v pěkných problémech, protože těsně před příchodem Areoa Hotaha je Tyene pořezán.

Ochránci víry se činí

Do Králova přístaviště po dlouhé době zavítá Petyr Baeliš, který se setkává s Vrabčáky, konkrétně s Lancelem Lannisterem. Vrabčáci tak vůbec potkávají muže, který je s nimi přímo v rozporu. Když bylo vyléváno víno a napadeny nevěstince, tak právě nevěstince jsou Petyrovým majetkem. Podle toho se také odvíjí jejich rozhovor, naštěstí z něj Petyr vyvázne bez zranění.

V Králově přístavišti začíná soud Lorase Tyrella. Kvůli celému incidentu přijíždí do města jeho babička Olenna Tyrell, která chce celou situaci rozumně vyřešit. Během rozhovoru s Cersei však zjistí, že cesta nikam nevede. U následného soudu je Loras propuštěn, poté jde svědčit jeho sestra a královna Margaery. Když ani ta neřekne nic proti Lorasovi, tak se objeví Olyvar, který Lorase obviní ze všech hříchů, které jsou proti němu, proto jsou Loras a rovnou také Margaery zavřeni do vězení.

Celá tato scéna ukazuje, jak si jsou Nejvyšší vrabčák a Cersei podobní. Oba dva jsou tvrdohlaví, cílevědomí, bezcitní a neřeší následky svých činů. Cersei sice spolupráci s Nejvyšším vrabčákem opovrhuje, ale na druhou stranu jej vítá, protože dokázal něco, co se jí dosud nepovedlo – zbavit se Margaery.

Ramsay a jeho pravá tvář

Zlatým hřebem celého dílu je bezesporu poslední část zahrnující Sansu Stark a Ramsayho Boltona. Ještě před sňatkem je Sansa v koupelně, kde ji umývá Myranda. Ta jí říká o všech ženách, které Ramsayho přestaly bavit. Sansa si je však pevně vědoma toho, že je doma, takže se jí nemůže nic stát. A právě o to tu šlo, Sansa si nebyla schopna uvědomit realitu. Věřila věcem, které jí navykládal Malíček, mistr manipulátor, a pak na to doplatila.

V poslední scéně, kdy jsou Sansa a Ramsay už svoji, se opět objeví Ramsayho pravá tvář. Ke své nové manželce se začne chovat hrubě a znásilní ji. O to víc to je horší, když Ramsay donutí Theona, aby celé znásilnění sledoval.

Posledních pár minut šestého dílu ukazuje, že nezáleží na postavení, rodinném jménu či zázemí, když si vezmete takovou zrůdu jako Ramsayho, tak budete trpět tak i tak. Sansa si byla jista, že se jí nic nestane, protože je doma na Zimohradu, a Petyr jí řekl, že ji Stannis osvobodí. Místo toho se pro ni stal Zimohrad noční můrou, na kterou jen tak nezapomene.

Shrnutí a postřehy z páté epizody Kill the Boy

Shrnutí a postřehy z čtvrté epizody The Sons of the Harpy

Shrnutí a postřehy z třetí epizody High Sparrow

Shrnutí a postřehy z druhé epizody The House of Black and White

Shrnutí a postřehy z první epizody Wars to Come

Foto: HBO

Diskuze /44

Telolas

Bronna ale pořezala Tyene, ne Obara.

#2 Xavik #12 Stráťa
21.5.2015 | 16:45:45
Xavik

#1 Telolas: Jo, ta jejich jména se mi už pletou. :)

admin
21.5.2015 | 17:57:43
Ann Taylor

Mně teda přišel důvod zatčení královny takovej dost… no, nezajímavej. Nešťavnatej. Lhala při jednom výslechu, to je suchý. Ale na druhou stranu i zajímavej, protože tohle obvinění se zakládá na pravdě. To, z čeho ji obvinili v knížce, byla lež a Vrabčáci to celkem obstojně dokázali ze svědků vymlátit. Což ale taky, Olyvar nevypadal nějak mučeně a nechce se mi věřit, že by to řekl dobrovolně, však pro něj je to taky hřích homosexuálního styku, ne?

#5 BruceCrain #6 Stardos
redaktor
21.5.2015 | 20:08:22
tomsn40

Nevím proč všichni Sansu litujete. Spíše by jsme se měli radovat, je s ní totiž žena!!! :D Teď jsem jenom zvědavý jak se to bude vyvíjet mezí Theonem, a Sansou. :)

21.5.2015 | 20:28:13
BruceCrain

#3 Ann Taylor: O to ale přeci nejde =) Právě proto si myslim, že je to zajímavý – tím jakou banalitou je ten důvod toho obvinění, prakticky až absurní a přesto to dokáže udělat celkem bordel (nevim co bude následovat, ale myslim že se to nevyřeší mávnutím ruky) =)

#7 Ann Taylor
21.5.2015 | 20:38:06
Stardos

#3 Ann Taylor: Taky se mi nechce věřit ,že to řekl jenom tak a nebyl by potrestán . A celkově to zatčení bylo o ničem , rozhodnout se podle svědectví jednoho člověka(které nebylo ověřené) a k všemu to byl panoš . Určitě to má s ním nějak domluvené Cersei

#8 didi2012
21.5.2015 | 20:41:54
Ann Taylor

#5 BruceCrain: No právě, že tohle není absurdní, když je to pravda, takže pokud by ho začli mučit nebo ho nějak zřídili tak, aby nebylo pochyb a nestálo to jen na prohlášení, lítá v tom až po uši, protože to je pravdivé obvinění. V knížce byla podstata ta, že celé obvinění byla lež (a karma zapracovala) a když si podávali jednoho z údajných milenců po druhém, zjišťovali, že svoje lživé výpovědi proti ní zase hezky rychle berou zpátky, tady… jako jasně, obojí povede k tomu samému, a to

boží soud,

ale… zatkli ji za pravdu, už se na ni nedá dívat jako na nevinnou oběť, skutečně lhala! :D

#13 Pajule
redaktor
21.5.2015 | 20:47:38
didi2012

#6 Stardos: overené bolo podľa mňa opísal tam jeho znamienko

#9 Stardos
21.5.2015 | 20:48:50
Stardos

#8 didi2012: No právě že si neověřili jestli ho má nebo nemá , ale mohli to klidně udělat . Ale to že řekl že je viděla Margeary si nemohli nijak ověřit

#10 didi2012
21.5.2015 | 20:58:50
didi2012

#9 Stardos: to by bolo divné keby mu tam kukali na znamienko možno to ešte urobia a Margeary to nepoprela čo mohla takže… A ktovie kto všetko za tým ešte je Možno aj ten dement Malíček

21.5.2015 | 21:10:36
Miichaell

Nevím o tom, že by Sansu někdo znásilnil. Když se svlíkla a ohla…

21.5.2015 | 21:14:51
Stráťa

#1 Telolas: V seriálu to jsou spíš 3 Obary takže ho opravdu řízla Obara. Tyene je „sladká“ modrooká blondýnka a tu jsem tam jaksi neviděl.

21.5.2015 | 21:25:02
Pajule

#7 Ann Taylor: mohla bys prosím popsat, za co že ji zavřeli v knížce i ty její údajné milence??? :)

#14 Ann Taylor
21.5.2015 | 21:39:38
Ann Taylor

#13 Pajule:

V knížce ji zavřeli za cizoložství proto, že Cersei přiměla bratry Černokotlé nejdřív aby ji svedli, ale když jim to nešlo, tak aby prostě lhali. Neměli být jediní, s kým spala, ale fakt si nepamatuju všechny, určitě, jestli je chceš, tak budou někde v souhrnu nebo detailním popisu postavy na wiki ASOIAF nebo podobných stránkách, ale podstatný je, že se na popud Cersei šli „vyzpovídat“ a vysypali pár chlapů, s kterými měla spát a podvádět krále. A nejen ona, i její sestřenice, co s ní zůstaly u dvora. No a průšvih byl, že Margeary patrně neměla v pořádku panenskou blánu (jelikož Tommenovi je tam osm, tak měla být panna), kvůli častému ježdění na koni. Tak si Cersei myslela, že ji odstraní, když tohle připraví a ona nebude panna, ovšem Vrabčáci ty domnělé milence mučili a ti se začali přiznávat, že s Margeary nikdy nespali a naopak klopit pravdu. Akorát, že ji ještě předtím Cersei přesvědčila, že boží soud pro ni bude nejlepší, takže i když Nejvyšší vrabčák uznal, že důkazy proti Margeary jsou slabé a nejspíš by ji neodsoudili, boží soud může dopadnout všelijak.

#15 armunder #16 Salim Hrdonožka #20 Red Bull
redaktor
21.5.2015 | 21:47:12
armunder

#14 Ann Taylor: V tanci s draky to nemáš to budeš muset mít v hostině pro vrány!!

#16 Salim Hrdonožka
21.5.2015 | 22:17:30
Salim Hrdonožka

#14 Ann Taylor: Šlo například o Redwynova dvojčata a nějakého barda. Ale jedno z velkých svědectví měl mít Pycelle, který Cercei řekl (nevím, zda pravdivě), že Margary si od něj brala měsíní čaj, což je buď antikoncepce nebo látka způsobující potrat, každopádně se užíval jako ochrana proti nechtěným dětím.

#15 armunder: Páni ty jsi tak chytrý :O

#21 Ann Taylor
21.5.2015 | 23:13:13
Akul

A záchrana Myrcelly je zastavena proto, že ji tam ti Píseční hadi jdou zrovna zabít a narazí přitom na Jamieho a Bronna. To je celkem podstatný. Takhle někdo, kdo to neviděl si může říct, že tam hadi byli proto, aby ji chránili.

#18 V Ales
22.5.2015 | 0:05:33
V Ales

#17 Akul: Kdo by čet tenhle článek plnej spoilerů, kdyby to ještě neviděl?

22.5.2015 | 7:37:24
Lukass.M

Místo toho si však získají vstupenku do bojových jam, kde bude muset Jorah bojovat. A kdo bude na boji také přítomen? Ano, správně, právě Daenerys. Jorah to ještě netuší, ale za královnou putují správným směrem. – Bavili se o bojovejch jámách Meerenu, takže by Jorah měl tušit že putují „správnym směrem“ :D

Ke své nové manželce se začne chovat hrubě a znásilní ji. Hmmm chce to úpravu: Ke své nové manželce se začne chovat hrubě. Tečka. To prostě znásilnění nebylo :D

22.5.2015 | 7:41:03
Red Bull

#14 Ann Taylor: No… ale ona mohla spát s Renlym, ikdyž byl dle jednoho náznaku homosexuál i v knize, jednou to proběhnout mohlo (jako ujištění, že ho Tyrellové nezradí).

#21 Ann Taylor
22.5.2015 | 7:52:27
Ann Taylor

#16 Salim Hrdonožka: Jo, na Pycella jsem zapomněla. A co se týče dvojčat – jak říkám, vím, že jich bylo víc, ale všechny si je nepamatuju.

#20 Red Bull: No… fakticky sice mohla, i když se neví, jestli by toho byl schopný, ale když vyjednávali s Joffem její svatbu místo Sansy, tak tvrdili, že s ním nespala, což je podstatné. A kdyby se navíc teď začala odvolávat na Renlyho, tak by usvědčila ze lži svou rodinu a to asi neudělá.

redaktor
22.5.2015 | 8:29:00
Devilfish

Mne sa sa cela ta linka so „sparrows“ a so zatykanim Lorasa, Cersei a Margery zda dost odveci aj v knihe aj v serialy. Akoze v celej serii su tieto silne rody prezentovane ako nedotknutelne a mocne, vdaka vojsku, bohatstvu a kontaktom, kral/kralovna ma pod palcom gold cloakes, vlastnu house guard (aj Cersei aj Margery), maju obrovsky vplyv a zrazu tam dojde stary dedo s hrstkou fanatikov oblecenych v handrach a vyzbrojenych obuskami a zacnu si tam zatykat, mlatit, uvaznovat a mucis najvyssich predstavitelov tychto rodov (Lannister,Tyrell), pricom po precitani/pozreti minulych knih/casti by clovek jednoznacne cakal, ze pri pokuse o zatknuti Lorasa alebo Margery alebo Cersei by ti sasovia boli jednoducho rozsekani na kusi ich ochrankou a gold cloakami.

#23 teojan89
22.5.2015 | 11:48:47
teojan89

#22 Devilfish: Tak vrabčáci mají být jednoznačně paralela ke katolické církvi a její inkvizici a ta si skutečně troufala i na ty nejmocnější feudály, protože, kdyby se jí někdo postavil, vyhlásila by nad ním klatbu a tím by proti němu poštvala všechny ostatní (viz České království v 15. stol.).

Pravdou je, že je trochu nelogické, proč s sebou Olena nepřivedla rovnou tyrellskou armádu. V knížkách je jasné, proč. Tady mě napadají jen dvě logická vysvětlení – nechtěla zbytečně vyhrožovat, když mají protivníci rukojmí a svolání rozpuštěných vazalů by trvalo moc dlouho…

22.5.2015 | 12:24:25
Devilfish

No to mi nenapadlo, ale z knih ani serialu mi neprislo (az doteraz), ze by tato cirkev mala vobec nejaku moc ak nepocitam ze high holiness si zili ako prasata v zite. Az Cersei dosadila toho vandraka a povolila mu mat armadu. Ta vsak pozostava iba z fanatikov, ktorych aj tak nema ako vyzbrojit a tak chodia obleceni vo vreciach a zbrane maju iba klacky.

No to by este davalo zmysel, ze ich nemozu jednoducho pobit, ked uz su zajati ako rukojemnici. Ale mne pride absurdne to, ze tam ti vrabcaci len tak nabehnu a zoberu ich len tak. Pricom vzdy sa to tam len tak hemzi vojakmi a gold cloakmi, proste hovadina.

#25 Ann Taylor #26 teojan89
22.5.2015 | 13:09:09
Ann Taylor

#24 Devilfish: Mají zjevně od krále přes Cersei povoleno řídit se jejich vlastními zákony, které nevyjímají ani krále a královnu. A když je můžou zatknout, tak akce vojáků nebo zlatých plášťů by byla asi jako kdyby chtěli bránit zatčení zloděje. U Lorase mi to navíc přišlo jako moment překvapení, kde jich horda vtrhla za ním, sebrali ho a než se někdo vzpamatoval, už byl pryč, a Margeary už zatkli hezky v tichosti uvnitř, když tam skoro nikdo nebyl.

redaktor
22.5.2015 | 13:33:43
teojan89

#24 Devilfish: Tak v seriálu jsou tam trochu mezery. Např. zatčení Lorase, který je zrovna ozbrojen a obklopen „přáteli“ se kterými cvičí souboje, ale když ho vandráci přijdou sebrat, vůbec se nebrání. To, že proti zatýkání nikdo nic nedělá, dávám na vrub faktu, že veškeré ozbrojené síly v Kings Landing podléhají Tommenovi, který moc neví, co dělat, takže de facto podléhají Cersei, která ho ovládá, a té zatýkání Tyrellů plně vyhovuje.

V knihách se věci mají opět trochu jinak, než jak se jeví v seriálu. Město je totálně přeplněno vrabčáky – uprchlíky z válek. Těch je tolik, že je samotné zlaté pláště nemohou zvládnout a veškeré rodové armády jsou vázány jinde. Nepamatuju si ty názvy, ale církev dostala povolení vyzbrojit nějaké dva řády. Jeden byli takoví chudí vandráci, jako tady v seriálu, ale ten druhý byli normální rytíři, často veteráni z válek. K těm se právě přidal Lancel Lanister. Ti byli vyzbrojení dobře. V předloze to tedy do sebe podle mě zapadá dobře, jen se to nedaří tolik přenést na obrazovky. Chtělo by to více komparzu :-)

22.5.2015 | 13:57:50
Devilfish

Jo to s tym Lorasem je to hovadina, jo vacsina asi podlieha Tommenovi, ale urcite tam musia mat Tyrells nejaky household guards, aspon nejake jednotky a pride mi dost absurdne, ze vsetci sa tvaria ze sa nic neda robit.

Knihy som cital uz si to uplne nepamatam, ale ak je to tak jak pises tak Cersei muselo uz totalne prepnut, Ale serial nie je kniha a ked sa to snazim pozerat nezavisle od knihy, nemozem si pomoct, ale vyzera to ako ze mala banda fanatikov si beha po meste a robi si co chce a ti co boli predtym mocni sa tvaria ze su absolutne bezmocni a to mi pride uplne ujete.

#28 Fey #29 Red Bull #33 Hodooor
22.5.2015 | 14:26:16
Fey

#27 Devilfish: Ono Cersei aj ..preplo. V knihách je to, čo seriálu veľmi chýba- myslenie postáv. Cersei ostala, povedala by som, že až chorobne paranoidná.

22.5.2015 | 14:50:02
Red Bull

#27 Devilfish: Ber to jako souboj: Lannisterové vs. Martellové, kdy hrozí válka a najednou zabijou dva velmi důležité členy jejich ‚domu‘, kdy jediný kdo je může vést je Olenna (v knize ještě ten za koho se měla provdat Sansa). Prostě dva rukojmí ve městě fanatiků a Cersei,
kdy hlava rodiny putuje jako Cersein poskok do Braavosu… jedinou možností pro Tyrelly je dočasný mír a aktuálně v seriálu spojenectví se Stannisem…

#30 niennor
22.5.2015 | 15:15:02
niennor

#29 Red Bull: Willasa Tyrella spomínal aj seriál. Keď Margaery plánovala zobrať Sansu do Vysokej záhrady po svadbe s Joffreym, navrhla jej svadbu so svojím bratom. Sansa si myslela, že hovorí o Lorasovi, povedala aj tuším, že by si ho rada zobrala za muža, načo sa Tyrellka zasmiala a ozrejmila jej, že Loras je v kráľovskej garde a za muža by si zobrala jej ďalšieho brata. Síce je kriplík, ale bol by k nej dobrý :)

#31 Lukass.M #32 Ann Taylor #34 sFík
22.5.2015 | 16:51:10
Lukass.M

#30 niennor: Loras je v seriálu v královský gardě? :p

22.5.2015 | 17:22:47
Ann Taylor

#30 niennor: Tohle přesně řekla v knížce, v seriálu naopak Margaery řekla: „A kdyby sis ty… vzala… Lorase…“

redaktor
22.5.2015 | 17:35:12
Hodooor

#27 Devilfish: No sice Goldcloaks nebo Kingsguard by ty fanatiky mohli rozsekat, ale podstatná věc je proč by to dělali? Velí jim král, a Tommen narozdíl od Joffreyho nikdy nebyl vychováván k vládnutí a ukazuje se to právě v takových kritických chvílích, je to spíš takový maminčin mazánek a jen na to kouká s otevřenou pusou ;) A Cersei to zatýkání náramně vyhovuje vždyť si na to vpodstatě toho Velkého vrabčáka najala, i když se tváří že to jde mimo ni.

A Margaery nebo Olenna tam můžou mít nějakou vlastní ochranku, ale určitě jich přímo v paláci nebude tolik a pokud by kladli odpor tak se jen zopakuje scénář jako s Nedem a se Starky, ti tam taky měli vlastní vojáky. Prostě Lannisteři (Cersei) v tom umí chodit, stačí moment překvapení…

#35 Devilfish #36 teojan89
22.5.2015 | 17:59:29
sFík

#30 niennor: V seriálu je Loras dědic Vysoké zahrady. A v seriálu asi Loras není v King's Guard, protože tím pouze Tywin vyhrožoval Olenně, že ho nechá do KG povolat. Jako rytíř by tuhle pozici nesměl odmítnout a Tyrellové by se dostali do pořádný polízanice, protože by přišli o dědice rodu, vzhledem k tomu že mrzák Willas chybí v seriálu.

22.5.2015 | 18:42:39
Devilfish

#33 Hodooor: To nie je pravda, s Nedom to bolo ine. Ned isiel proti Cersei a Joffovi a myslel si ze ma za sebou goldov pricom boli Cerseiny (diky lord Baelish). Keby Lorasova/Margeryna straz rozsekala tych fanatikov, preco by goldaci alebo Cerseiny muzi mali na nich zautocit? Vsak ako si povedal Cersei s tym oficialne nic nema a oni sa len branili, vsak bodaj by nie, ked tam nabehnu nejaki hobovia obleceni vo vreciach a dovoluju si tam.

Ak maju ochranku tak urcite bude v palaci, kde inde by bola. A ty bozi bojovnici tam chodia len vo vreciach a s obuskami, takze by nepotrebovali celu legiu na to aby ich poslali kade lahsie.

#37 Hodooor
22.5.2015 | 18:50:27
teojan89

#33 Hodooor: Moc se těším, až se tak za dva díly vrátíme k debatě o tom, jak v tom Cersei umí chodit :-D :-D

#38 Hodooor
22.5.2015 | 19:15:09
Hodooor

#35 Devilfish: Ale jo :D je to v podstatě stejný průběh, Margaery si zase myslela že je jako královna chráněná, případně má vedle sebe Tommena. U soudu tak ani žádnou ochranku neměli, tam byli jen ti nábožní bratři, a Kingsguard. A Kindsguard už i chtěli zasáhnout, ale Cersei stačilo Tommena jen trochu zatáhnout za ruku takže žádný rozkaz nedal a zastavil je, no a o tom přesně mluvím, Tyrellové od Cersei až takovou šílenost nečekali, a Tommen není zvyklý dělat vlastní rozhodnutí.

22.5.2015 | 19:52:24
Hodooor

#36 teojan89: No vždyť říkám že to byla šílenost, jestli se to obrátí proti ní je věc jiná, bavím se jen o tom co v seriálu proběhlo :)

22.5.2015 | 19:57:19
Devilfish

Prva blbost je, ze ked zajali Lorasa, tak on tam dokonca trenoval so svojou bandou, takze mali aj brnko aj zbrane ani nebol sam. Z pohladu Lorasa, ktory ani asi nevedel ze Cersei dala zelenu cirkevnej armade, pride tam nejaka banda hobos so sialenym vyrazom, ja som dedic high gardenu, ale nie, necham sa odviest so sklopenymi usami :).

Za druhe stara Tyrellka by nemala tolko rozumu, aby si doniesla na to vypocuvanie vojakov a vyslobodila Lorasa a nie prisla este aj o Margery…

22.5.2015 | 22:57:09
Hodooor

Vždyť taky mají Tyrellové ve znaku květinu :) Loras možná vyniká na turnajích a v posteli, ale mimo turnajová pravidla žádná sláva.

#41 Devilfish
23.5.2015 | 0:25:24
Devilfish

Jo mas pravdu Tyrells maju kvetinku v erbe, takze cela ich armada bojuje kyticami a nie zbranami a Loras je uplne nemehlo. Zato leader hobos, Lancel ma bohate skusenosti s dolievanim vina Robertovi a sukanim Cersei ked Jaime nebol poruke ;)
#40 Hodooor:

23.5.2015 | 0:45:54
Lukass.M

A co takhle – Loras trénoval s bandou cizích hošanů, takže byli trošku vylekaný a zároveň jim byl volnej. V brnění tam byl jen jeden další, kterej zrovna dostal nakládačku od Lorase.

Sám Loras se spolejhal na to, že se jejich rodině v KL nemůže nic stát. Neřítili se na něj s řevem „zabít Lorase“, vlastně se mu dostali nepozorovaně až na tělo ve chvíli kdy měl brnění, ale neměl meč.

Vyřešeno :)

23.5.2015 | 9:38:57
kill009

uz to spadlo do Argentinske tv novely nekonenny 1000 serie hnus

#44 Lukass.M
23.5.2015 | 13:19:34
Lukass.M

#43 kill009: Čti: Svatba, „sex“, kecy… dlouho žádná bitva a málo koz :D

23.5.2015 | 19:10:39
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama