Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Theon Greyjoy a jeho osudy v Game of Thrones

Theon Greyjoy a jeho osudy v Game of Thrones

Theon měl svůj život spočítaný už od začátku, protože nebyl vychováván svým pravým otcem. Časem se ukázalo, že sice věří ve svůj rod, ale nechová se podle toho.

21 2
12.4.2015

Poslušný hoch

Theon byl celé mládí vychováván svým náhradní opatrovatelem Nedem Starkem, protože jeho pravý otec Balon Greyjoy neuspěl při své rebelii, proto byl Theon, jeho jediný žijící syn, poslán na převýchovu. K Theonovi se chovají v podstatě jako k bastardovi, je to prostě neurozený muž na Zimohradu.

Theon se nejvíce přátelí s Robbem, kterého také podporuje při jeho tažení proti Lannisterů, kteří zajali jeho otce Eddarda. Když Robb váhá nad tím, co dál, tak Theon je jedním z prvních mužů, kteří jej nazvou svým králem – králem Severu.

Zarytý rebel

Theon Robbovi navrhne, že pojede za svým otcem Balonem, kterého by mohl přesvědčit k tomu, aby se přidal k jeho tažení. Robb souhlasí a Theon se plaví na Železné ostrovy. Zde se setkává s otcem, který jej odmítne, pokárá jeho oblékání a nabídne mu, aby se k němu přidal a pomohl mu dobýt Sever, který je teď nechráněný.

Theon se plaví se svou posádkou na jedné lodi na plenění vesnic na Severu, zatímco jeho sestra Yara má celou flotilu. Theon však vymyslí plán, jak dobýt Zimohrad, což se mu s pár muži opravdu podaří. Po popravení Rodrika Cassela se mu však ztratí jeho zajatci Brandon a a Rickon, proto Theon zabije dvě farmářovi děti a tvrdí, že zabil Brandona a Rickona. Theon je brzy pod útokem rodu Boltonů, kteří přišli Zimohrad dobýt zpět. Theon hecuje své vojáky, ale ti jej omráčí a vydají jej nepříteli výměnou za bezpečný odchod.

Mučírna

Theon se objevuje na neznámém místě, kde jej neznámý lidé začnou mučit. Theon jim říká, že jim poví cokoliv, ale i nadále je bezdůvodně mučen. Brzy je však zachráněn neznámým mužem, který jej odvádí za jeho sestrou.

Z neznámého muže se brzy vyklube Ramsay Sníh, který to na Theona jen hrál a dále pokračuje v jeho mučení. Po nespočetném mučení je Theon dokonce i vykastrován a naučí se sám sebe oslovovat jako Smraďoch.

Smraďoch

Ramsaymu se podařilo Theona tak umučit, že jej poslouchá na každé slovo. Theon už není Theonem, ale Smraďochem, nic jiného o sobě neví. Toto zmrzačení se později nelíbí Roose Boltonovi, ale když uvidí, že Theon Ramsayho skutečně poslouchá na každé slovo, tak v tom uvidí potenciál.

Theona přijde po nějaké době zachránit jeho sestra Yara, ale Theon s ní nechce odejít, protože si myslí, že je to další z Ramsayho triků. Za odměnu dá Ramasay Theonovi koupel a chce po něm, aby byl opět Theon Greyjoy, ale jenom na chvíli. Když se bude vydávat za Theona, tak se mu podaří dobýt Kailinskou držby bez ztráty jediného muže. Theonovi se to skutečně povede a Ramsay je velmi potěšen.

Foto: HBO

DALŠÍ OSUDY

Diskuze /12

Misfits

Opět skvělá práce! Ještě jednou moc děkuji za všechny články! :) Chci se zeptat, zda-li bude ještě nějaký? :)

#2 Xavik
12.4.2015 | 12:28:17
Xavik

#1 Misfits: Dneska vyjde poslední o Stannisovi. :)

#3 mv1998
admin
12.4.2015 | 12:34:22
mv1998

#2 Xavik: A co Cersei? :O

#4 Xavik #5 DramaQueen
12.4.2015 | 13:00:23
Xavik

#3 mv1998: No u ní to bylo komplikovanější, protože ona snad jediná neměla žádný výrazný pohyb, prostě je celou dobu v Králově přístavišti a intrikuje. :)

admin
12.4.2015 | 13:13:10
DramaQueen

#3 mv1998: Cersei za celý seriál opustila jednou přístaviště a to v prvním díle… to by asi nebylo moc zajímavý shrnutí… :D „Všechny nenávidí, pije víno, spí jen s lidma, co mají stejný příjmení, chce zabít Tyriona, konec.“ :D

#6 Xavik
12.4.2015 | 13:15:19
Xavik

#5 DramaQueen: Přesně. :)

admin
12.4.2015 | 13:17:36
F1dorka

4 díly jsou už na torrentech :-)

#8 pavuk
12.4.2015 | 15:39:09
pavuk

#7 F1dorka: To v televizi budou rádi :D , ublíží to sledovanosti. Na druhou stranu i když vysílají u nás tak tuším na HBO, které si nepustím, výsledek na sledovanost je stejný…

#9 Deanmon
12.4.2015 | 15:47:20
Deanmon

#8 pavuk: Sledovanosti to ublíží úplně minimálně, vzhledem k tomu že sledovanost se pohybuje na epizodu kolem několika milionů ,tak je nějakých pár tisiícovek lidí kteří si to stáhnou a nepodívají se na to v TV jim nijak neuškodí , navíc přesně jak říkáš my, kteří nemají možnost se na HBO podívat budem stahovat tak či tak :D takže je to jedno.

#10 Blackhand47XD
12.4.2015 | 16:11:56
Blackhand47XD

#9 Deanmon: My jsme od UPC dostali kvůli Hře o Trůny pondělky zdarma. :D

webmaster
12.4.2015 | 17:20:02
komja

No tak 4 série má lepší šanci na přežití :D. Přece jenom „All men must die“ už se na něj nevztahuje xD

12.4.2015 | 19:09:13
Needle

Já bych netvrdil, že se k němu chovali jako k bastardovi. Byl to prostě urozený rukojmí a podle toho měl výsady i omezení. Jinak je to učebnicoví příklad Stockholmského syndromu. Ze začátku jsem mu jeho osud snad i přál, ale pak mi ho bylo spíš líto. Přece jen, čeho je moc…

13.4.2015 | 14:50:39
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama