Game of Thrones (Hra o trůny)
95/100 - 2 310×

Game of Thrones(Hra o trůny)

Fantasy seriál o intrikách, magii a zradách. Západozemí a Východní země nejsou zeměmi, ve kterých by chtěl někdo žít, na každém rohu totiž číhá nebezpečí, která vás může ihned připravit o život.

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | HBO | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Fantasy, Historický
hrají
Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister), Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), Kit Harington (Jon Sníh), Maisie Williams (Arya Stark), Sophie Turner (Sansa Stark), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Iain Glen (Jorah Mormont), John Bradley (Samwell Tarly), Alfie Allen (Theon Greyjoy), Conleth Hill (Varys), Gwendoline Christie (Brienne z Tarthu), Liam Cunningham (Davos Mořský), Aidan Gillen (Petyr Baeliš), Isaac Hempstead Wright (Brandon Stark)

Zemřel herec JJ Murphy

Zemřel herec JJ Murphy

Před několika dny zemřel ve svých 86 letech irský herec JJ Murphy. Že Vám toto jméno ani fotografie nic neříkají? Neni divu.

2 0
12.8.2014

JJ Murphy byl totiž jedním z nových herců obsazených pro pátou sérii. Konkrétně byl obsazen do role sera Denyse Mallistera, jednoho ze starých bratrů Noční hlídky.

Proč ale o něm mluvíme, pokud nemá se seriálem jinak nic společného? Protože má. JJ Murphy totiž zemřel 4 dny poté, co natočil valnou část svých scén a tvůrci Dan Weiss a David Benioff se rozhodli jeho scény v seriálu ponechat a jeho roli dále nepřeobsazovat.

Nebudeme přeobsazovat JJ Murpyho. Byl to úžasný člověk a nejlepší Denys Mallister, kterého jsme si mohli přát. A nyní jeho stráž skončila.

Zdroj: HBO

Diskuze /11

Waell

cest jeho pamatce

12.8.2014 | 17:28:58
Jamessi

Rest in peace…

12.8.2014 | 17:40:05
VencaG

and now his watch is ended :(

12.8.2014 | 21:25:57
Hadrian

škoda, že nestihl natočit všechny :/

13.8.2014 | 14:59:25
HenryTheEight

R.I.P. :(

ale uvědomme si, že tahle zpráva potvrzuje skutečnost, že herci na pátou sérii oznámení v tom známém videu rozhodně netvoří veškeré nové obyvatelstvo televizní podoby Západozemí

#6 Nevada
13.8.2014 | 20:04:32
Nevada

#5 HenryTheEight: To určitě ne. V tom videu byli jen ti důležití, kteří budou hrát větší roli.

#7 HenryTheEight
14.8.2014 | 18:24:39
HenryTheEight

#6 Nevada: Větší… ehm, ehm, ehm… Píseční hadi se v knize sotva mihly, Doran se tam objevil jen párkrát, Areo většinu času v knihách jen tak prostál a prokoukal a ten otrokář se objevil až na konci Tance s Draky…

Přijde mi, že postavy, co budou mít větší role, se ještě hledají

#8 Nevada
15.8.2014 | 10:21:04
Nevada

#7 HenryTheEight: Hm, hm…

Areo je v knihách POV, která popisuje klíčové události a záměry v Dorne. Píseční hadi převezmou zřejmě část role Arianne. Linka Trystana a Myrcelly bude větší než v knize. Které větší postavy by to jako měly být? Podle zkušeností z minulých let vše nasvědčuje tomu, že představení na ComicConu jsou vesměs důležité nové postavy pro sérii. Greyjoyové a „Griffové“ asi budou až v další sérii. Pokud vůbec budou.

#10 HenryTheEight
15.8.2014 | 17:18:41
Graper

Teda pokud nebudou v 5. sérii greyjoyové tak budu vážně nasranej, těším se na ně už od 3.série, Viktarion je nej, hlavně že Ramsayho linku mají o půl knížky napřed :(

18.8.2014 | 10:38:01
HenryTheEight

#8 Nevada: Ok, tak částečně souhlasím, ačkoliv Areo ty události popisuje, ale zasahuje do nich jen minimálně. Jen zabije Aryse Oakhearta (kterého s největší pravděpodobností také neuvidíme). Ale vezmi si, které postavy jsou divácky nejoblíbenější. Tyrion a Arya. A podle těch zatím oznámených rolí a podle znalosti knížek bych si teda tipnul, že oba dva stráví celou pátou sérii na těch lodičkách, kam se oba dostali v posledním díle.

18.8.2014 | 11:00:21
Monkeyskunk

Taky bych řekl, že to tak bude. Sice se asi nebude čekat na vydání celé ságy knižně, ale podle mě minimálně na Vichry počkají, než začnou v seriálu předbíhat. Bez problémů by se linka v Dorne dala natáhnout a celkově počkat s hlavním dějem. Já sám bych to asi uvítal. Jednak se mi líbí většina odboček (mučení Theona, náběh na Krasterovu baštu), za další pro ně jsou to přecejen další penízky navíc (kdo by nebral), ale hlavně by to podle mě museli hooodně osekat, aby tam narvali celou čtvrtou a půlku páté knížky. Nehledě na to, jak by to asi vypadalo. Nedokážu si to představit, že z trojky by zvládli udělat dvě sérky, ale další knížku a půl by narvali do jedné, to by bylo divný.

22.8.2014 | 13:46:22
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Konec Game of Thrones

Seriál Game of Thrones odstartoval svou existenci na jaře roku 2011 a skončil na jaře roku 2019. Byl tu s námi dlouhých osm let, ale vše musí jednou dojít na svůj konec. Pokud chcete seriál podpořit a zároveň ukázat, jak vás bavil, tak jej ohodnoťte. Můžete také ohodnotit jednotlivé postavy a epizody

Prequel

Hra o trůny je sice u konce, ale to neznamená, že se do Západozemí už nikdy nepodíváme. Stanice HBO totiž objednala nový seriál, ve kterém se zaměří na dračí rod Targaryenů. 

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama