Gilmore Girls (Gilmorova děvčata)
92/100 - 211×

Gilmore Girls(Gilmorova děvčata)

Příběh svobodné matky a její dcery, ale zároveň příběh dvou nejlepších kamarádek, odehrávající se v trochu bláznivém městečku Stars Hollow. Skvělé dialogy, ulítlé nápady, komplikované vztahy a spousta kofeinu, to jsou Lorelai a Rory.

USA | 2000 | Ukončeno
vysílání
8 sezón | CW, The WB, Netflix | 42 minut
žánr
Komedie, Rodinný, Romantický
hrají
Lauren Graham (Lorelai Gilmore), Alexis Bledel (Rory Gilmore), Kelly Bishop (Emily Gilmore), Edward Herrmann (Richard Gilmore), Scott Patterson (Luke Danes), Matt Czuchry (Logan Huntzberger), Melissa McCarthy (Sookie St. James), David Sutcliffe (Christopher Hayden), Sean Gunn (Kirk Gleason), Keiko Agena (Lane Kim), Liza Weil (Paris Geller),

Scott Patterson: Doufám, že Luke skončí s Lorelai

Scott Patterson: Doufám, že Luke skončí s Lorelai

Se zprávou o návratu Gilmorek přišel první. Stal se tak zvěstovatelem dobrých zpráv a ve svém nejnovějším rozhovoru se nezachoval jinak. Scott Patterson se rozpovídal o scénáři, fanoušcích i hercích. Dokonce prozradil, jaký by si pro Luka představoval šťastný konec. Splní se mu jeho přání?

17 0
20.2.2016

Původní rozhovor se Scottem Pattersonem vyšel 30. ledna 2016 na webu International Bussines Times.

International Business Times: Už je to oficiální. Gilmorova děvčata jsou zpět! Jaký je to pocit, když jste se konečně zbavil té tíhy na prsou? Protože já vím, že jste až dosud tohle tajemství držel pod pokličkou.
Scott Patterson: Vím, že během let se vyrojilo spoustu spekulací, když sedmá série skončila. A jsem velice šťastný za fanoušky, že konečně dostanou to, co si bohatě zaslouží. Hlavně proto, že konec opravdu nebyl uspokojivý. Nedopadlo to tak, jak by to mělo dopadnout. A abych tak řekl, možná teď máme šanci dát si onu sladkou třešničku na dortu. Takže jsem nesmírně nadšený za všechny fanoušky, jelikož právě oni byli ti trpěliví a neuvěřitelně nás ve všem podporovali.

(Scott Patterson opět otevře své bistro. Foto: WB/CW)

IBT: Jsem rád, že můžeme pokračovat v příběhu po devíti letech, kdy došlo na závěr celého seriálu.
Scott: Myslím si, že pro fanoušky tam zůstalo něco nedořešeného, co by se mělo dovyprávět. A oni doufají, že se tak stane v příštích čtyřech dílech. Vážně nemůžu nic bližšího říct. Nejsem oprávněn k tomu, abych odhalil některou z dějových linií, ale my jsme si pročítali návrhy u Warner Brothers a bylo to jako – musím to popsat jako SuperBowl, protože všichni vrcholoví manažeři od Warnerů a Netflixu byli na té schůzce přítomní – v té místnosti panovala fakt úžasná atmosféra. Všichni byli pro tu stejnou věc zapálení. A ten pocit, když zjistíte, že na jednom místě je tolik lidí a se stejným cílem, je vzrušující.

IBT: Během léta 2015 došlo na televizním festivalu ATX k velkému setkání herců a tvůrců. Jaké to bylo, když jste se později spolu setkali na zkoušce? Dostavil se pocit, jako kdybyste se našel tam, kde jste před léty skončil?
Scott: Jo! Narazil jsem před schůzkou u Warner Brothers na našeho lektora, který nám pomáhal cvičit dialogy. Naposledy jsem ho viděl před rokem. Cítil jsem se opravdu báječně, když jsem ho potkal. Všechny ty vzpomínky se na mě přiřítily jako velká záplava všech skvělých okamžiků, co jsme na place prožili. Když byla show zrušena, tak jsem v průběhu let na všechny ty lidi narážel – však víte… akce, večírky. Avšak nedávno mi přišlo, jako kdyby ve skutečnosti žádný čas neuplynul. Jediná věc, která se změnila, je, že Lauren a já teď nosíme brýle na čtení [směje se]. A bylo úžasné ji vidět. Těšilo mě být s ní v místnosti a číst scénář s vědomím, že ten starý rytmus tam pořád je. Byla to obrovská smršť zábavy. U prvního scénáře jsme se hodně nasmáli. Je opravdu pronikavý a dojemný, vtipný a obsahuje všechny věci, které byste od tvůrců [Amy Sherman-Palladino a Daniel Palladino] očekávali.

IBT: Takže scénář je opět psaný pro Gilmorovic rychlé jazýčky?
Scott: No jasně. A myslím, že je ve skutečnosti psaný pro ještě rychlejší. Je to delší scénář – jeden díl má trvat hodinu a půl, takže je tu prostor pro víc věcí, scény jsou delší. Bude tam hodně legrace. Opravdu bude. V prvním scénáři nám Amy napsala hned několik zábavných scén, které jsou zároveň velmi, velmi chytře pojaty.

(Koho si Luke v nových dílech vyhlédne? Foto: WB/CW)

IBT: Gilmorova děvčata jsou notoricky známá pro své popkulturní odkazy a mě napadlo, jestli se bude děj odehrávat v aktuálním čase, aby tak Amy mohla využít událostí ve světě a aplikovat je na nové scénáře.
Scott: Ano a nebude jich tam málo, věřte mi. Ten scénář přetéká popkulturními odkazy, které sahají až do doby před tisíci lety, deseti tisíci lety, sto tisíci lety, před celým miléniem! Takže fanoušci nebudou zklamaní.

IBT: Kromě popkulturních odkazů zahrnuje scénář taky narážky na kofein? Víme, jak moc naše Gilmorova děvčata milují kafe!
Scott: [směje se] Já to nemůžu prozradit, ale řekněme, že pokud jde o Lukovu restauraci, moc se toho nezměnilo.

IBT: To je úžasné! Byl jste první, kdo promluvil o případném návratu, tak se nemůžu nezeptat, jestli vám pak Amy vynadala za to, že jste to tajemství prozradil?
Scott: Asi takhle… Točil jsem jeden podcast a odpovídal jsem na otázky, ke kterým jsme se vždycky nakonec dostali. Všichni chtěli vědět, co se děje, jestli nebude nějaké pokračování seriálu. Ke mně se vždycky nějaké ty zvěsti donesly, že se něco chystá a tak. Jenže pak se stalo, že jsem si během toho podcastu pustil pusu na špacír. Bylo to takové nevinné tvrzení, co jsem pronesl. Ale celé to nabobtnalo a rozšířilo se do světa! Nás všechny to zaskočilo, ale byl to jen další důkaz toho, jak moc chtějí fanoušci pokračování.

IBT: Napadlo mě, jestli ta poznámka měla co do činění s vlivem Netflixu a Warner Bros, kteří se snažili prosadit pokračování seriálu.
Scott: Vlastně mě už moc nebavilo poslouchat ty zvěsti. Chtěl jsem to rozjet, a tak jsem to možná trochu popostrčil dopředu.

IBT: Přijde mi, jako kdybyste stanul do čela celého pokračování. Jste pro své fanoušky šampion!
Scott: Víte, to spíš oni jsou šampioni. Já jsem se jenom pokusil zažehnout malý ohýnek a to právě podnítilo celé to dění okolo.

(Luke by měl podle Scotta Pattersona skončit s Lorelai. Foto: WB/CW)

IBT: Když jsme spolu vedli rozhovor v létě, řekl jste, že byste chtěl v restartu vidět svatbu Luka a Lorelai. Ještě pořád to máte na seznamu přání?
Scott: Doufám, že ano. Doufám za všechny fanoušky. To je přesně to, co oni chtějí. Myslím si, že to tak bude nejlepší pro seriál i fanoušky. A věřím, že se to taky stane. Amy to chce udělat správně a snažila se o to několik let. A já se domnívám, že udělá pro fanoušky to správné. Samozřejmě že chci, aby se to tak stalo. Je to jako milostný dopis, který jim chceme předat, protože je to jedno z hlavních témat tohoto seriálu – romantika. Takže uvidíme. Budu držet palce.

IBT: Také v to doufám, protože díky tomu se povede přivést zpátky všechny. Roryiným milostným životem počínaje a Lukovou dcerou konče.
Scott: Pravda, pravda.

IBT: Také budu držet palce.
Scott: Já taky!

IBT: Kdy začnete natáčet závěrečné díly?
Scott: Příští úterý [9. února].

IBT: Už jste oprášil starou baseballovou čepici?
Scott: Jo, byl jsem už v šatně na zkoušce a trochu jsem tu starou kšiltovku oprášil. A když jsem si ji nasazoval na hlavu, bylo to jako nějaká legendární scéna z krále Artuše – ne že bych sám sebe pozvedal na tuhle úroveň, ale připadalo mi, jako kdybych si dával na hlavu korunu. Okamžitě jsem se vžil do své role. Bylo to ohromující. Naši staří kostyméři jsou taky zpátky. Je milé je vidět, protože když s těmi lidmi pracujete každý den, tak je potom snadné se s nimi sblížit. Líbilo se mi, když jsem viděl starou partu zase pohromadě.

IBT: Určitě je skvělé slyšet, že se do Stars Hollow vrací nejenom herecké obsazení, ale taky lidé pracující v zákulisí.
Scott: Amy je velmi loajální. Jen doufám, že odvedu svoji práci, co nejlépe budu moct, abych tak pomohl Amy a těmto dámám získat uznání, které si určitě zaslouží. Nemyslím si, že lidé během vysílání brali tenhle seriál tak vážně, jak by ho měli brát. Vždycky to byla kvalitní show, herecké výkony se pohybovaly na vysoké úrovni. A já chci odvést svoji část co nejlépe, chci ostatním pomoct, abychom se dostali až na ten nejvyšší stupínek a získali nějaký ten cenný kov, jestli víte, jak to myslím?

(Luke Danes je zpět i se svou čepicí a košilí. Foto: WB/CW)

IBT: Naprosto. Takže vy natáčíte příští týden – už jste viděl místo natáčení?
Scott: Nebyl jsem na place. Ani jsem neviděl žádnou scénu. Moje návštěva byla blesková. Stavil jsem se jen na zkoušku šatů a trochu si uspořádal svůj karavan. Takže od úterý až do 30. června se uzamknu a budu jenom natáčet, natáčet, natáčet. Spousta zábavy, mnoho dlouhých hodin, ale bude to fajn.

IBT: Viděl jsem, že taneční studio slečny Patty je nově natřené. Už se nemůžu dočkat, jak bude vypadat zbytek Stars Hollow!
Scott: Jo, musím říct, že jen na základě prvního scénáře jsem si jistý, že budete spokojeni. Je to občas legrační, občas taky silné a dojemné, ale stejně jako to bylo vždycky. Myslím si, že lidi, kteří za tím stojí, se dokázali skvěle vypořádat s hodinovým formátem seriálu. Ale s hodinou a půl by to mohlo být ještě lepší. Ty scénáře jsou ohromující.

IBT: Myslíte si, že to bude s hodinu a půl dlouhým scénářem obtížnější?
Scott: Musí se projít hodně materiálu. Délka toho prvního scénáře je pravděpodobně na dvě, dvě a půl hodiny, které musíme vtěsnat do jedné a půl hodiny. Takže je to hodně pracné. Odehraje se tam spousta věcí, má to hodně děje, ale tempo vyprávění zůstává stejné. Bude to jako střelba z pistole, rychlá palba. Čili něco takového očekávejte.

IBT: To zní jako staré dobré Gilmorky, se kterými jsme vyrůstali. Bude restart od Netflixu zahrnovat taky ikonickou ústřední melodii od Carole King?
Scott: To bych rád! Nemám o tom ale žádné informace. Nevím, jestli to tak bude. Doufám, že ano, protože je to opravdu vzorová píseň – píseň, která dokáže lidi chytnout za srdce.

Přečtěte si také rozhovor s Lauren Graham, která například mluví o posledních čtyřech slovech celého seriálu.

Diskuze /6

Barbra06

Super, super, super :D těším se!

20.2.2016 | 13:26:41
TaLu

Jak já doufám, že to bude důstojné pokračování. Věřím, že se to povede. !!! Scénář by měl být dobrý – vlastně velmi dobrý, tak uvidíme. Přeji hercům, že se zase dají dohromady a budou vytvářet něco, co má hodnotu. Třeba se díky tomu rozroste základna fanoušků o další generaci :o)

20.2.2016 | 14:05:47
crash666

Teším sa. Dúfam, že záverečná séria zapadne do skvelého univerza Gilmoriek. Tento pohodový, vtipný a príjemný seriál si to určite zaslúži a fanúšikovia tiež. Pre mňa je to seriál, ktorý si bez váhania pozriem, keď to znova a znova beží na nemenovanej stanici(kedysi som to aj počítal koľký krát to už opakujú :-D). ;-)

#4 Cinkitoo
20.2.2016 | 14:44:06
Cinkitoo

#3 crash666: Ale stejně, když to na nejmenované stanici skončí a znova se to rozjede od první série, stejně objevím věci, kterých jsem si během 10 předchozích sledování nevšimla.

20.2.2016 | 16:40:21
Isabella Kap

super, konečně jsme se dočkaly :)

20.2.2016 | 20:54:32
zv

zrovna dnes jsem po letech viděla díl, který jsem ještě nikdy neviděla a to jsem si myslela, že mám Gilmorky v malíku :-D

25.2.2016 | 16:33:45
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S08E04: A Year in the Life: Fall

cz100%
DOKONČENO

Titulky přeložil @iHyi.

Návod: České titulky v Netflixu

Fotky z pokračování

Fotky z pokračování

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Sledujte nás

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama