The Good Wife (Dobrá manželka)
92/100 - 42×

The Good Wife(Dobrá manželka)

The Good Wife je drama o matce dvou dětí a manželce politika, která se po provalení jeho nevěr a korupčním skandálu po letech vrací k práci právničky. U nových zaměstnavatelů ji čeká nejen spousta zajímavých případů, ale i stará láska, nová přátelství a štipka starého dobrého intrikovaní, kam se jen podívá.

USA | 2009 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CBS | 44 minut
žánr
Drama
hrají
Alan Cumming (Eli Gold), Christine Baranski (Diane Lockhartová), Matt Czuchry (Cary Agos), Jeffrey Dean Morgan (Jason Crouse), Vanessa Williams (Courtney Paige),

Titulky k epizodě Iowa

Titulky k epizodě Iowa

Titulky k epizodě Iowa jsou hotové. Přeložila je pro vás Mantarey. Po zhlédnutí pak nezapomeňte epizodu ohodnotit. Výjimečně níže v článku uvádíme vysvětlení určitých pojmů, které se objevily v epizodě.

4 0
13.1.2016

Rodina Florrickových se vydává do Iowy, kde kandidáti podstupují první test volebních preferencí. Kdo nezíská hlasy v Iowě, většinou odstupuje z voleb. V Iowě se koná hlasování tzv. caucus, které vidíte v epizodě.

Caucus a primárky jsou dva různé volební modely, které se používají proto, aby republikánská a demokratická strana vybraly své kandidáty na prezidenta. Iowa patří mezi státy, které využívají model caucus.

Republikánské caucus v Iowě je jednoduché. Volič přijde a vhodí hlas jednomu z kandidátů. Hlasy se sečtou a vítězný kandidát získává nominaci.

Demokratické caucus, kterého se účastnil i Peter Florrick je oproti tomu složitější. Volič se nejprve musí registrovat pro stranu. Poté se musí dostavit do daného okrsku na místo setkání podporovatelů. Dle počtu kandidátů se určuje procento voličů, které musí kandidát získat, aby byl zaregistrován a mohl se účastnit voleb v daném státě. Jakmile se zaregistruje, pak pro něj mohou hlasovat všichni registrovaní voliči dané strany, tedy i podporovatelé jiného kandidáta. V každém okrsku se hlasuje a kdo je vítězem, získává celý okrsek. Poté se sečtou vítězné okrsky pro kandidáta a ten s nejvíce okrsky získává počet delegátů za daný stát, kteří pro něj pak hlasují v rámci strany a tak získává nominaci na prezidentský úřad.

Téma epizody nebylo jednoduché a doufáme, že tímto krátkým „politologickým okénkem“ jsme Vám trochu pomohli pochopit principy a hlasování v amerických volbách.

Zdroj: CBS

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Filtr seriálů








Reklama