Harry Potter
93/100 - 57×

Harry Potter

Harry Potter, který celý svůj život vyrůstal u nudných Dursleyů, zjišťuje, že je slavný čaroděj, kterého zná celý kouzelnický svět. Harry za sebou nechává svět mudlů a vydává se do školy čar a kouzel v Bradavicích, kde čelí své nelítostné minulosti. Zjišťuje pravdu o smrti svých rodičů a dozvídá se o tajemném Vy-víte-kom.

VB | 2001 | Vysílá se
vysílání
9 sezón | | 120 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Fantasy
hrají
Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermiona Grangerová), Rupert Grint (Ron Weasley), Michael Gambon (starší Albus Brumbál), Ralph Fiennes (Tom Raddle), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Alan Rickman (Severus Snape), Eddie Redmayne (Mlok Scamander), Jude Law (mladší Albus Brumbál), Johnny Depp (první Gellert Grindelwald), Mads Mikkelsen (druhý Gellert Grindelwald), Ezra Miller (Credence Holokost), Maggie Smith (Minerva McGonagallová), Tom Felton (Draco Malfoy), Gary Oldman (Sirius Black)

Emma Watson by si možná za deset let ráda opět zahrála Hermionu v Prokletém dítěti

Emma Watson by si možná za deset let ráda opět zahrála Hermionu v Prokletém dítěti

O Harrym Potterovi jsme se dočkali celkem sedm knih a osmi filmů. Příběh byl ale definitivně uzavřen divadelní hrou, která nesla název Harry Potter a Prokleté dítě. I když Rowlingová popírá zfilmování, Emma Watson by se nejspíše nebránila se do role Hermiony Grangerové vrátit.

26 0
26.4.2017

Emma Watson aktuálně válcuje kina s filmem Kráska a zvíře, který už vydělal přes miliardu amerických dolarů. Během několika interview se pochopitelně zvídaví novináři Emmy zeptali i na případné účinkování ve filmu Harry Potter a Prokleté dítě. Emma měla pro novináře připravenou pohotovou odpověď:

S jistotou mohu říci, že se nyní určitě žádný film neplánuje. Nechci nikomu dávat falešné naděje. Zeptejte se mě ale za deset let.

(Uvidíme ještě někdy Emmu Watson v roli Hermiony? Foto: Warner Bros.)

Samotná odpověď nám nic neříká, ale Emma přeci jenom tak trochu naznačila, že by byla ochotná se do role Hermiony Grangerové vrátit. Sama spisovatelka slavné série J. K. Rowling potvrdila, že se v budoucnu zfilmování knihy Harry Potter a Prokleté dítě nikdy nedočkáme. Ale všichni moc dobře víme, jak se sliby ve filmovém světě porušují.

Je klidně možné, že se jednou Prokletého dítěte dočkáme. Studio Warner Bros. se aktuálně soustředí na Fantastická zvířata. Vždyť nás ještě čekají čtyři další filmy a poslední bude uveden do kin až v roce 2024. Je klidně možné, že se po této sérii znovu začne spekulovat o filmu s Harrym Potterem.

A navíc by to dávalo smysl. Nyní by bylo bezpředmětné zastínit Fantastická zvířata filmem o Harrym. Navíc za nějakých deset let budou herci už dostatečně staří, aby mohli hrát starší verze Harryho, Rona a Hermiony. Problém je ovšem se staršími herci, kteří se objevili v původních filmech, a nyní už nejsou mezi námi (např. Alan Rickman v roli Severuse Snapea). Za pár let může být situace s původními herci ještě horší.

Jaký máte názor na knihu Harry Potter a Prokleté dítě? Chtěli byste ji zfilmovat?

Diskuze /7

Lex Luthor

Hermiona se mi z trojice líbila nejvíce.

26.4.2017 | 17:46:50
Blackhand47XD

Původní herce by bylo možné dodělat digitálně, to by ani problém nebyl. Spíše by se musel dosti upravit děj hry, protože mnohdy je to opravdu překombinované a působí to jako fan fiction.

#5 tom99
webmaster
26.4.2017 | 18:53:29
Tonks123

Mam pocit ze konkretne Severus uz nebude problem. O to sa uz Naginy postarala. :D

#4 SOADdave
26.4.2017 | 19:11:05
SOADdave

#3 Tonks123: Pokud by jsi četl Harry Potter a Prokleté dítě tak víš, že se tam Severus objeví. :) ;)

26.4.2017 | 19:40:29
tom99

#2 Blackhand47XD: To by u Rowlingové neprošlo.

webmaster
26.4.2017 | 21:57:13
M.Heaven

Mám pocit, že ani všechny filmové triky a příkrasy by nedokázaly proměnit Prokleté dítě v seriózní (či dokonce kvalitní) dílo.

27.4.2017 | 10:58:22
ShadowKittyGirl

Další díl Harryho Pottera, nebo příběh, kde by figurovala dospělá hlavní trojka bych možná brala, ale Prokleté dítě ne… Jednak se vrací k minulosti namísto toho, aby si šel vlastní cestou a jednak je to prostě celé nedotažené a je na tom hodně znát, že to Rowlingová nenapsala :-/

5.5.2017 | 0:21:26
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Premiéra: 6. dubna 2022
Režisér: David Yates
Scénář: J. K. Rowling, Steve Kloves
Hudba: James Newton Howard

Do světa Harryho Pottera se po více jak čtyřech letech opět vracíme. J. K. Rowlingová připravila scénář na celkem pět filmů Fantastických zvířat, které budou mapovat příběh Mloka Scamandera, který bude prozkoumávat svět, hledat skvělá stvoření z kouzelnického světa a taktéž bojovat proti Grindelwaldovi

PROFIL FILMU
RECENZE FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY

Reklama

Filmy

Předchozí film

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Premiéra: 15. listopadu 2018
Režisér: David Yates
Scénář: J. K. Rowling
Hudba: James Newton Howard

Do světa Harryho Pottera se po dvou letech opět vracíme. J. K. Rowlingová připravila scénář na celkem pět filmů Fantastických zvířat, které budou mapovat příběh Mloka Scamandera, který bude prozkoumávat svět a hledat skvělá stvoření z kouzelnické­ho světa.

PROFIL FILMU
RECENZE FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY

Fotografie

Fotografie

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama