Harry Potter
93/100 - 57×

Harry Potter

Harry Potter, který celý svůj život vyrůstal u nudných Dursleyů, zjišťuje, že je slavný čaroděj, kterého zná celý kouzelnický svět. Harry za sebou nechává svět mudlů a vydává se do školy čar a kouzel v Bradavicích, kde čelí své nelítostné minulosti. Zjišťuje pravdu o smrti svých rodičů a dozvídá se o tajemném Vy-víte-kom.

VB | 2001 | Vysílá se
vysílání
9 sezón | | 120 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Fantasy
hrají
Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermiona Grangerová), Rupert Grint (Ron Weasley), Michael Gambon (starší Albus Brumbál), Ralph Fiennes (Tom Raddle), Robbie Coltrane (Rubeus Hagrid), Alan Rickman (Severus Snape), Eddie Redmayne (Mlok Scamander), Jude Law (mladší Albus Brumbál), Johnny Depp (první Gellert Grindelwald), Mads Mikkelsen (druhý Gellert Grindelwald), Ezra Miller (Credence Holokost), Maggie Smith (Minerva McGonagallová), Tom Felton (Draco Malfoy), Gary Oldman (Sirius Black)

Tržby: Jak si vede film v kinech?

Tržby: Jak si vede film v kinech?

Fantastická zvířata a kde je najít už řádí druhým týdnem v kinech. Je proto načase, abychom se podívali, jak se filmu v kinech daří. Vydělal film dostatek dolarů, aby studio bylo spokojené? A kolik celkem film stál i s náklady na marketing?

18 0
1.12.2016

Cíl studia Warner Brothers byl od začátku jasný – oživit sérii Harry Potter a vydělat studiu pěkný váček dolarů. A zatím se to daří. Film Fantastická zvířata a kde je najít zatím po dvou týdnech v kinech utržil celkem 474 milionů dolarů. Z toho 156 milionů dolarů přilétlo ze Severní Ameriky a zbytek světa zatím utržil 318 milionů dolarů.

Celkový rozpočet filmu činil 180 milionů dolarů a hovoří se, že dalších 150 milionů dolarů padlo na propagaci filmu. Těžko říci, jak filmu zatím pomáhají recenze. Film má vesměs kladné ohlasy, ale sem tam se objeví i nějaké negativní. Ještě dva týdny film může pěkně vydělávat, v současné době není v kinech příliš velká konkurence. Vše se změní za dva týdny, kdy bude do kin uveden Rogue One: Star Wars Story.

Dle posledních zpráv kina navštěvují především fandové. Ostatně pro ně je také film určen. Tržby filmu klesly oproti prvnímu týdnu o 39 procent, ale 474 milionů dolarů je krásné číslo za dva týdny. Film v následujících týdnech ještě něco vydělá. Vy si zatím můžete tipnout, zda film dožene Harryho Pottera a vězně z Azkabanu, který vydělal celosvětově 797 milionů dolarů. Jedná se o nejméně výdělečný film z Harry Potter série, tak uvidíme, zda ho Fantastická zvířata doženou.

Diskuze /6

m.dak

Nevím, nejsem odborník, ale na hvězdný úspěch to zrovna nevypadá. Četl jsem článek, kde se tohle rozebíralo, a pokud se pamatuji, musí film za první dva týdny promítání v Americe vydělat minimálně dvojnásobek nákladů, aby nebyl považován za propadák, protože ve zbytku světa už se to obvykle nedožene. Nicméně tohle může být vyjímka, je to součást velmi úspěšné série a zřejmě slušně vydělá i na mimoamerickém promítání a merchu.

#2 tom99 #4 1Bobesh1
1.12.2016 | 23:49:29
tom99

#1 m.dak: Podle mě studio určitě čekalo více. Ty náklady na film i s marektingem byly obrovské. Ale propadákem bych to určitě nenazval… Nicméně film má (podle mě) přesně takové tržby, jaký si film co se týče kvality zaslouží :-)

webmaster
2.12.2016 | 0:21:38
mima33

Na to, že je to prvá časť novej série je zárobok celkom slušný, no prihliadnuc na fakt, že sa jedná o takpovediac spin-off k HP tak je to slabota… čakala som na začiatok cez 500 miliónov, asi som to precenila.

2.12.2016 | 9:59:13
1Bobesh1

#1 m.dak: Presne tak. Jen to neni za prvni dva tydny, ale celkove film musi vydelat alespon 1,8 krat vice, nez jake jsou naklady na film, aby zacal byt vydelecny. Timhle jednoduchym vzorcem muzeme rict, ze zviratka jeste pro studio nic nevydelaly…

#5 tom99 #6 m.dak
admin
2.12.2016 | 11:16:58
tom99

#4 1Bobesh1: Nicméně všechny weby to prezentují naprosto jinak, přitom tržby jsou vesměs stejné jako u Warcraftu, kde se hovořilo o propadáku. Tam ale rozhodoval nezájem domácího publika…

webmaster
2.12.2016 | 15:13:01
m.dak

#4 1Bobesh1: Jenže právě ty dva týdny jsou klíčové, protože pak už film většinou jen paběrkuje. Ostatně většina filmů se díky současné politice distributorů ani déle v kinech neudrží. V době, kdy se používaly klasické pásy, putovaly kopie mezi biografy a film se promítal půl roku i déle. Dnes, pokud to nestihnete do kina za dvě, maximálně tři neděle, máte smůlu a musíte si to stejně stáhnout.

3.12.2016 | 1:57:09
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Aktuální film

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství

Premiéra: 6. dubna 2022
Režisér: David Yates
Scénář: J. K. Rowling, Steve Kloves
Hudba: James Newton Howard

Do světa Harryho Pottera se po více jak čtyřech letech opět vracíme. J. K. Rowlingová připravila scénář na celkem pět filmů Fantastických zvířat, které budou mapovat příběh Mloka Scamandera, který bude prozkoumávat svět, hledat skvělá stvoření z kouzelnického světa a taktéž bojovat proti Grindelwaldovi

PROFIL FILMU
RECENZE FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY

Reklama

Filmy

Předchozí film

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny

Premiéra: 15. listopadu 2018
Režisér: David Yates
Scénář: J. K. Rowling
Hudba: James Newton Howard

Do světa Harryho Pottera se po dvou letech opět vracíme. J. K. Rowlingová připravila scénář na celkem pět filmů Fantastických zvířat, které budou mapovat příběh Mloka Scamandera, který bude prozkoumávat svět a hledat skvělá stvoření z kouzelnické­ho světa.

PROFIL FILMU
RECENZE FILMU
OHODNOŤTE FILM
OHODNOŤTE POSTAVY

Fotografie

Fotografie

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama