Anna Paquin

Anna Paquin

Celé jméno: Anna Helen Paquin
Místo narození: Winnipeg, Manitoba, Kanada
Známé projekty: True Blood, X-men, Temnota na pokraji

Datum narození: 24.7.1982 (35 let)

Anna Helen Paquin je nejznámější tváří hereckého obsazení True Blood. Narodila se v Kanadě, občanství má novozélandské a většinu roku žije v LA. Ke kariéře herečky přišla trošku jako slepý k houslím. Její první zkušenost byla role skunka ve školním představení, poté šla podpořit sestru na konkurz a místo ní dostala roli v hollywoodském dramatu Piano. Bylo jí jedenáct a za svůj výkon si odnesla Oscara a zápis do historických tabulek.

Ze škatulky dětské senzace se přesunula do povědomí masového publika díky postavě Rogue v trilogii X-Men. Nyní úspěšně dobývá území televizní produkce. Za roli Sookie již stihla získat Zlatý Globus.


Anna má dvě kočky, jednoho psa a tetování na kotníku. Ráda hraje na klavír, sportuje a poslouchá Nine Inch Nails. Nedávno se zasnoubila se svým seriálovým protějškem Stephenem Moyerem. Seznámili se při nátačení pilotu k True blood a od té doby spolu žijí šťastně až dodnes.

Výběrová filmografie:

1993 – Piano

1996 – Jana Eyrová

1997 – Amistad

2000 – Na pokraji slávy

2000 – X-Men

2002 – 25. hodina

2003 – X-Men 2

2006 – X-Men: Poslední vzdor

2005 – Oliheň a velryba

2007 – Mé srdce pohřběte u Wounded Knee

2009 – Margaret

2009 – The Courageous Heart of Irena Sendler


Hraje v