Bill Paxton

Bill Paxton

Celé jméno: William Paxton
Místo narození: Fort Worth, Texas, USA
Známé projekty: Terminátor, Komando, Vetřelci, Predátor 2

Datum narození: 17.5.1955Datum úmrtí: 25.2.2017 (61 let)

Málokterý herec se může chlubit takovým výsledkem, že byl zabit Vetřelcem, Predátorem i Terminátorem. Bill Paxton však vedle toho posbíral mnoho dalších zajímavých rolí, obzvláště ve spolupráci s Jamesem Cameronem.

Nikdy však neprorazil do opravdu zajímavé role hlavní, protože i v Twisteru ho zastínilo po většinu filmu tornádo. Nejvíce si ho asi pamatujete jako hlavního posluchače v Titanicu.

Výběrová filmografie

  • 1984 – Terminátor
  • 1985 – Komando
  • 1986 – Vetřelci
  • 1989 – Nejbližší příbuzenstvo
  • 1990 – Predátor 2
  • 1994 – Pravdivé lži
  • 1995 – Apollo 13
  • 1996 – Twister
  • 1997 – Titanic
  • 2000 – Ponorka U-571
  • 2000 – Vertical Limit
  • 2001 – Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů
  • 2004 – Thunderbirds

Hraje v