Heroes (Hrdinové)
83/100 - 168×

Heroes(Hrdinové)

Mysleli si, že jsou jako ostatní, dokud v sobě neobjevili nadpřirozené schopnosti. Hrdinové se vracejí s novou řadou.

USA | 2006 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | NBC | 43 minut
žánr
Dobrodružný, Komiksový, Sci-fi
hrají
Pruitt Taylor Vince (Caspar Abraham), Dylan Bruce (James Dearing), Clé Bennett (M. F. Harris), Aislinn Paul (Phoebe Frady), Toru Uchikado (Ren Shimosawa), Eve Harlow (Taylor Kravid), Zachary Levi (Luke Collins), Kiki Sukezane (Miko Otomo), Robbie Kay (Tommy Clarke), Danika Yarosh (Malina), Ryan Guzman (Carlos Gutierrez), Judith Shekoni (Joanne Collins), Rya Kihlstedt (Erica Kravid), Gatlin Green (Emily Duval)

Nejužitečnější schopnosti v dnešním světě

Nejužitečnější schopnosti v dnešním světě

Buněčná regenerace, telekineze? Která schopnost by se vám nejvíce hodila v dnešním světě? Přečtěte si náš článek o nejvhodnějších pěti schopnostech, které by přinejmenším změnily váš život.

14 0
9.12.2015

Než se dole v komentářích spustí prudká diskuze, proč chybí ve výčtu ta či ona schopnost, rovnou říkáme, že jsme vynechali schopnosti jako přejímání schopností, telekinezi a všelijaké bojové schopnosti. Dnešní svět je mnohem komplikovanější místo a upřímně by vám tyto schopnosti byly (alespoň v České republice) k ničemu. Většina z nás žije prostý život a určitě není potřeba každý den po někom metat blesky apod. Proto přihlédněte k našemu výčtu s rezervou.

5. místo – Klonování

Tuto schopnost ovládá: Eli, M. F. Harris

Čas jsou peníze. To dnes můžeme slyšet na každém kroku. Dnešní doba je velice uspěchaná, každý někam chvátá a nemá na nic čas. Proto si jen představte, jak byste vše zvládali s přehledem, kdybyste se mohli naklonovat a váš klon by za vás udělal práci či napsal domácí úkoly. Nebylo by to skvělé? A co třeba jen pomyšlení být na rande s krásnou dívkou a zároveň se někde jinde dívat na fotbalové utkání? Skvělá představa.

(Takovou armádu sebe sama byste dokázali vytvořit s touto schopností. Foto: NBC)

4. místo – Alchymie

Tuto schopnost ovládá: Bob Bishop

Ať si říká, kdo chce, co chce, peníze ovládají svět. Tak proč těch peněz nemít víc. Bob Bishop dokáže každý předmět přeměnit ve zlato. Kdybychom ovládali takovou schopnost my, nikdo z nás by už nikdy nemusel pracovat a mohli bychom mít prakticky cokoliv a žít bezstarostně. Otázkou zůstává, zda by byl člověk šťastnější. Nelze ale popřít, že spoustu starostí by tato schopnost odbourala.

3. místo – Ovládání časoprostoru/Te­leportace

Tuto schopnost ovládá: Hiro Nakamura

Každý občas nestíhá a přijde někam pozdě. Kdyby se ale na danou schůzku mohl rovnou teleportovat, vše by bylo snažší. Pokud rádi spíte a nechcete vstávat, s touto schopností by stačilo zastavit čas, v klidu se vyspat, a poté čas opět spustit. Nenaučili jste se na test? Nevadí, stačí zastavit čas, opsat vše do testu, spustit opět čas a nikdo si ničeho nevšimne. A to už vůbec nemluvíme o nahlédnutí do potenciální budoucnosti a připomínání si šťastných vzpomínek z minulosti.

(Schopnost teleportace by šla využívat i k teleportování vašich přátel. Foto: NBC)

2. místo – Ovládání strojů

Tuto schopnost ovládá: Micah Sanders

Dnešní svět je především o moderních technologiích. Každý z nás má mobily, tablety, počítače, notebooky, někdy toho vlastníme víc, než bychom vlastně potřebovali. V práci a ve většině zaměstnání je potřeba ovládat počítač. Se schopností ovládání strojů by člověk mohl dělat naprosto cokoliv a věděl by o každém cokoliv. Jelikož jsou dnes všechna data uchovávána v elektronické podobě, s touto schopností by nebyl problém se k nim dostat. Co takhle hacknout nějaké aerolinky a objednat si pár letenek, se kterými byste procestovali celý svět? Nebo rovnou přikázat bankám, aby vám každý měsíc posílaly vámi vybraný obnos peněz?

1. místo – Ovládání myšlenek

Tuto schopnost ovládá: Matt Parkman, Maury Parkman

Možná překvapivé první místo, ale tato schopnost je opravdu jedna z nejsilnějších a možná si to ani neuvědomujete. Prakticky můžete dělat cokoliv a nemusíte se nikomu zpovídat. Pokud chcete něco vědět, přečtete danému člověku myšlenky. Pokud něco chcete, přikážete mu to. S touto schopností by se dal lehce ovládnout celý svět. S ovládáním myšlenek by byl život až příliš snadný, ale nikdo by vám nestál v cestě v ničem. Překážky by prakticky neexistovaly.

(Na prvním místě by určita byla Mattova schopnost, hned zatím ta Micahova. Foto: NBC)

Jaká schopnost je podle vás z tohoto výčtu nejlepší? A která jiná schopnost by si zasloužila místo v top pětce? Příště se zase podíváme na pět nejhorších schopností, které bychom mít určitě nechtěli.

Diskuze /38

TheDarkKnight

Jasně, proč by nemohly v dnešním světě být neužitečnější schopnosti ty, který z člověka udělají buď nejefektivnější kapitalistický stroj, člověka na způsob Kilgravea („Víte, co je největší americkou lží? Že moc může být nevinná.“) nebo prostě jen konformistu, co může na všechno kašlat, zatímco zbytek světa za něj bude dřít. Jasně, proč ne. A pak může být rovnou nejužitečnější zbraní Atomovka nebo Hvězda smrti.

#9 tom99
TheDarkKnight
9.12.2015 | 16:07:56
Lucifrid

Ja bych potrebovala klonovani, ale kombinaci Elie a Harrise. Mit moznost fyzicky byt na vic mistech, ale sdilet vedomi a o vsem vedet. Ale kvuli titulkovani, praci a konickum. I kdyz by se mi vic hodilo mozna Brianovo NZT, to by clovek zvladl vice. Jinak teda sledovani fotbalu a zaroven byt na rande… to mi pripomina Iron-Mana… :( A cele bych to pojala jinak… Ovladani myslenek by bylo sice hezke, ale spis na ovladnuti zlych lidi a preprogramovani… jenze to uz zavani ztratou svobodne vule, takze diky, utopii ne. Maximalne to cteni myslenek, aby clovek mohl tem druhym pomoci asi… Ale stejne asi ne, akorat by z toho byl clovek na nervy, ze pomoci nemuze. Ovladani stroju by bylo fajn, cloveku by se nikdy nerozbil pocitac/mobil/prac­ka… Nebo by hned sam opravil. Ale provest cokoli vetsiho a jeste k tomu nezakonneho, hned by po cloveku nekdo sel a strcil by ho pod zamek a zneuzival ho. A to zlato… bylo by to fajn, clovek by mohl pomahat lidem a celemu svetu, ale stejne by to moc neznamenalo, protoze svobodna vule ostatnich a velka moznost chyceni a zneuziti. Leda si koupit ochranu a nekde se zabarikadovat, ale to pak neni zivot. Sice pekne fantazirovani, ale cloveku je mozna lepe bez schopnosti. Ovsem to NZT mi neda spat.

webmaster
9.12.2015 | 16:11:57
Aprok

Já bych chtěl cestovat v čase :D podíval bych se do každého období :D :D a pak bych asi zůstal někdo ve vzdálený budoucnosti :)

#4 Aprok
9.12.2015 | 16:31:45
Aprok

#3 Aprok: *někde

9.12.2015 | 16:32:38
zabijak

teleportace určitě

9.12.2015 | 17:05:22
Henry812

Cestovanie v čase :-D ovládanie myslí by bolo až moc OP :)

9.12.2015 | 17:40:10
Kafka Tamura

Jsem docela nedochvilný… bral bych ovládání času. Zlato by bylo samozřejmě taky fajn, ale neomezené množství by bylo jen na škodu. Na (ne)potřebný slušný balík bych si přišel skrze ovládání času. Asi bych se dal na vykrádání bank a dávání chudým, vždycky mě tohle podnikatelské odvětví lákalo.

9.12.2015 | 17:44:16
Rebellcz

Nejlepší schopnost má Syler „Ví jak věci fungují“ :)

9.12.2015 | 18:01:19
tom99

#1 TheDarkKnight: Těžko se to posuzuje. Samozřejmě je výběr dost subjektivní, záleží, jak se na to každý kouká. Dnešní doba je taková, jaká je, a snažil jsem se k tomu dost přihlížet, co by každému z nás usnadnilo život. V dnešním světě by ti asi bojové schopnosti byly k ničemu…

webmaster
9.12.2015 | 18:58:07
Nitram92

Mně by se teď před zkouškovým hodila schopnost Charlie z původního seriálu – dobrá paměť :)

9.12.2015 | 19:58:58
Hero_one

Sylar je můj oblíbenec, mám ho na jiných forech na ikonce, jeho schopnost bych bral hnedka ;-) Ale ani to klonování není od věci, hlavně – víc hlav, víc ví! A pokud by dokonce klony mohly mít společnou mysl, resp. i na dálku si mohly předávat myšlenky a jeden by věděl o druhém – to by pak bylo terno ;-) Ovládání mysli a čtení myšlenek by bylo asi hodně silný, ale s velkou mocí je spojená i velká zodpovědnost a to si asi na triko každej nevezme, tuším tam rychlou cestu k vlastní zkáze – dřív nebo později. Ale Eden jen vytvářela takový iluze, nebo spíš uměla dobře přesvědčovat – to by bylo docela v pohodě ;-)

#12 Kafka Tamura
9.12.2015 | 22:13:27
Kafka Tamura

#11 Hero_one: „Ale ani to klonování není od věci, hlavně – víc hlav, víc ví!“ Nevím, jestli to bude i tento případ. Když se podíváš na Harrise kolik už měl klonů, a ve výsledku je uplně marný a už poumíral několikrát. V tomto podání mi to příšlo spíš jako „čím víc klonů, tím větším neschopným idiotem každý je“ :)

9.12.2015 | 22:27:51
Hero_one

Může být, a nemusí. No, nikdo nejsme dokonalý :-D .. Každopádně bych bral Sylara, když si uvědomím, že se umí naučit a porozumět tomu, na co se soustředí – byl by z něj vynikající znalec v jakémkoliv oboru, skvělý inženýr i vědec – a to by se myslím výborně hodilo do dnešního světa. A když by k tomu přidal i jako svého koníčka znalosti z fungování na burze, tak má vystaráno! ;-) A to se vyplatí!

10.12.2015 | 9:54:19
Angi

Fakt jste pobavili. Klony na psaní domácích úkolů. Už vidím, jak si sekáte prst abyste nemuseli psát úkol z matiky =p

Pojmu to trochu jinak. Kdyby měl člověk jedno jediné přání (zlatá rybka/whatever) přál bych si znát odpověd na každou otázku ve chvíli, kdy na ni budu chtít znát odpověď. To v nabídce asi nemáte, co? Pač nic lepšího není, když se nad tím zamyslíte.

#18 tom99 #21 téčko171 #23 Hero_one
10.12.2015 | 10:00:57
Angi

*ne každou, jakoukoliv.

10.12.2015 | 10:01:57
Sejka

mně by docela stačilo dělat si doma zlatý matičky z ocelových ;-)

10.12.2015 | 12:42:18
Dreanux

A co třeba se myšlenkami moci připojit na internet? To bych bral zase já. :D Mohl bych tam najít cokoli. Odpověď na jakoukoli otázku. Spolu se schopností „rychlo učení/vynikající paměť“ by to byla dokonalá kombinace.

#18 tom99
10.12.2015 | 14:56:41
tom99

#14 Angi: Eli ve čtvrté sérii se uměl klonovat i bez sekání prstů :-)

#17 Dreanux: Tak to by spíš byl schopný dělat Micah než Matt :-)

#26 Dreanux
webmaster
10.12.2015 | 15:57:15
JuRas

Zásadně tu chybí „rychlost“, která v sobě kombinuje výše zmíněné „klonování“ a „teleportaci“. Dále umožnuje létání, prostupování předměty atd.

Dále tu chybí ovládání hmoty. Tam se může zajít tak daleko, že dotyčný ovládá celou hmotu ve vesmíru, potažmo celý vesmír.

Dále např. vidění skrz čas do všech možných cest apod., takže se člověku kloubí minulost, přítomnost a budoucnost, z nich může vycházet a může nalézat optimální cesty pro svůj další vývoj.

Z původních Heroes tu vážně chybí Peterova schopnost – ovládat všechny ostatní schopnosti :D .

Schopnosti, které mají „špičky“ v Marvel či DC světě, netřeba ani zmiňovat, protože všechny tyhle schopnosti strčí hravě do kapsy ;) .

#20 tom99
10.12.2015 | 21:09:45
tom99

#19 JuRas: Jé, ty sis asi zapomněl přečíst hned první odstavec, kde uvádíme, že jsme automaticky vynechaly všechny bojové schopnosti, telekinezi, přejímání schopností a ostatní „kopírovací“ schopnosti. To je snad jasné, že ty jsou nejsilnější, ale zase na druhou stranu, pokud bys byl jediný se schopnostmi na světě, tak by ti schopnost kopírování byla k něčemu… Pochopitelně že se v tomto článku bavíme jen o schopnostech z Heroes, proč sem začleňovat Marvel a DC? To by nedávalo smysl…

#30 JuRas
webmaster
10.12.2015 | 21:51:00
téčko171

#14 Angi: To je zajímavá myšlenka, ovšem jedna věc je odpověď mít a druhá ji pochopit. Řekněme, že by ses v jednu chvíli zeptal třeba „Jaký je základní smysl celého vesmíru a bytí?“ Odpověď bys sice dostal, ale je dost možný, že bys ji buď nepochopil, nebo nepochopil a ještě by ti to uškvařilo obvody, takže bys do konce života steaky jenom srkal. Tady by záleželo, jak by ta schopost fungovala.

#22 Angi
webmaster
11.12.2015 | 10:34:54
Angi

#21 téčko171: Na filosofické otázky bych se neptal. Ptal bych se po léku na rakovinu. Ptal bych se, jak cestovat časem, ptal bych se, jestli by mě partnerka kopla do pr… kdybych ji navrhl v posteli něco nového, patal bych se, jestli se ji bude tenhle dárek líbit. Jestli je tohle dobrá investice. Jak dosáhnou regenerace tkáně? x..... Na co sakra myslel kocour, když mi pochcal postel? x…=) Probíhalo by to samozřejmně po malých krůčcicích. Třeba to cestování časem – Jak cestovat časem? x Sestroj TARDIS. Jaké na to potřebuju součástky? x ..... Z jakého materiálu? x..... Jak vyrobit tuto součastku? x… Jak získat tuto sloučeninu? x..... atd. Vše by byl běh na dlouhou trať, ale šlo by takto udělat prakticky cokoliv. Pokud by to bylo reláně fyzicky možné v tomto vesmíru. A protože jsem přesvědčený, že možné je vše, co si dokážeme představit, tak lepší přání pro zlatou rybku/kouzelného děděčka/schopnost nemůže být.

#24 Hero_one
11.12.2015 | 10:43:56
Hero_one

#14 Angi: To mi nepřijde až taková výhra. Ikdyby jsi dostal nějakou lepší odpověď, k čemu by ti byla, pokud by jsi s tím co se dozvíš, nedokázal nic udělat? Aneb, neptej se na to, na co nechceš znát odpovědi. Imho, pořád si trvám na Sylarovi, díky jeho schopnosti bych se dokázal poprat se všemi nástrahami, které mi přijdou do cesty.

11.12.2015 | 10:52:12
Hero_one

#22 Angi: A co když dostaneš zápornou odpověď na tvou otázku? S tím ve svém výčtu počítáš?

#25 Angi
11.12.2015 | 10:54:38
Angi

#24 Hero_one: Neptej se, na co nechceš znát odpověd. Jo, proto bych se sažil vyhýbat myšlenkám na to, jestli je mi partnerka věrná, kdy umřu atp… ale to už je riziko, které vyváží to dobré. Když dostanu zápornou odpověd, budu vědět, že je to nemožné a nemá smysl plýtvat na to čas a energii. Měl bych jistotu. Dnes spoustu lidí zasvětí svůj život prací na teoretické fyzice, teologických pracech atp. Určitě by byli taky rádi, kdyby zjistili, že je to mrhání časem/životem hned na začátku…

#28 Hero_one
11.12.2015 | 10:57:45
Dreanux

#18 tom99: Tuším, že v první sérii Hrdinů byla žena, co to uměla. ;) (připojit se na internet pomocí myšlenek)

11.12.2015 | 11:07:59
Angi

Škoda, že se moderní zbraně vyvíjí směrem k vyražení elektroniky. ;)

11.12.2015 | 11:09:40
Hero_one

#25 Angi: To bývá právě ten problém – pokud víš, že na něco nemáš myslet – co budeš dělat? Vše směřuje právě k tomu, že na to myslet budeš. Takže ano, např. se dozvíš že tě manželka podvádí s tvým kámošem, někdo z rodiny umře docela brzo, a tvoje děti tě nesnáší, protože máš vždycky pravdu a přejí si tvojí smrt. Tak za mě upřímně – to bych nechtěl vědět. Asi bych je radši všechny zabil.

11.12.2015 | 11:19:37
Angi

Jak jsem říkal, to je riziko. A věřím, že dobro z té schopnosti by nad tím převážilo. Život není peříčko. Třeba bych nebyl osobně šťastný, ale to co bych mohl vykonat na poli lékařské vědy, technologií atd. by to vyvážilo mnohonásobně. Tady se většinou lidé zasnívají nad schopností, která by přinesla užitek jen jim osobně. Sylerova schopnost „rozumět jak věci fungují“ není ničím jiným, než limitovanou verzí mého „Znát odopověd na kteroukoliv otázku, na kterou budu chtít znát odpověď.“

#31 Hero_one
11.12.2015 | 11:31:41
JuRas

#20 tom99: :D . V čem je telekineze míň užitečná v našem světě a více „bojová“ než některé schopnosti z uvedené 5? Skoro každá schopnost se dá použít ke zlým účelům. Je potom jedno, jestli po někom hodíš autem nebo ho myšlenkou donutíš k sebevraždě/vraždě ostatních či změníš čas a tím přepíšeš vše… Tady je to spíš o tom, že lidi nemají absolutně představivost a nedokáží si představit, co s takovou schopností jsi schopen dělat a jak ji uplatnit.

V Heroes bylo rozhodně lítání a to se víceméně dá používat stejně jako vysoká rychlost. Ta rychlost je ovšem naprosto nejužitečnější, neboť ji člověk uplatní při skoro jakékoliv činnosti a poskytuje výhody, které ostatní nemůžou nabídnout.

11.12.2015 | 12:22:29
Hero_one

#29 Angi: Jasný, riziko tu je vždycky – a u každé schopnosti – záleží na člověku, jak s tím naloží. A nepodceňoval bych sylarovu schopnost – i tady můžeš na poli vědy a techniky, i jinde využít svůj potenciál. A stejné je to v tom, konat dobro pro blaho ostatních – samozřejmě nevyjímaje sebe sama. A s těmi odpověďmi – záleží na to, na co se ptáš – pokud se to bude týkat vědy a né filosofie, odpověď dříve či později i tak získám, mám na to potenciál díky své schopnosti :-)

#33 Angi
11.12.2015 | 12:49:20
SaintSin

Já teda nevim, ale tvorba zlata je při cestování časem celkem na prd ne? Prostě se podívat do budoucnosti na výherní čísla loterie, vrátit se zpátky a vsadit. Teleportovat se do banky a vzít uskladněnou hotovost a teleportovat se pryč…pokud by člověk kašlal na ostatní a na důsledky změny času, tak by to byla asi nejlepší schopnost, podle mě. Čtení myšlenek a manipulace mysli sice je docela dobrá schopnost, ale v seriálu je dost omezená, např. Parkman nedokáže ovládat mysl neomezeně dlouhou dobu a pouze u omezeného počtu lidí. Zastavení, nebo manipulace s časem je přitom totální a nevztahuje se na určité jedince. Co se nějakýho ptaní na otázky týče, tak znát odpověď na Filozofické otázky je sice fajn a udělá to z tebe asi lepšího člověka, ale ve výsledku je to k ničemu, pokud to nepochopí víc lidí. To už bych se fakt radši ptal na praktický otázky. P.S.: já bych asi byl docela padouch/antihrdina, mít nějakou schopnost :( co se dá dělat… :D

11.12.2015 | 13:41:49
Angi

#31 Hero_one: Právěže nemůžeš učinit pokroky se Sylerovou schopností. Aby Syler pochopil, jak něco funguje, musel to nejdříve vidět. Tedy nemohl vymyslet nic nového. A nedokážu si představit, jak bych se dostával k těm nejsložitějším a nejpřísněji střeženým věcičkám, abych si je mohl rozebrat, okouknout a zjistit jak fungují..

#34 Hero_one
11.12.2015 | 17:20:11
Hero_one

#33 Angi: Jasně, jsou věci o kterých už dnes ve vědě víme, ale současnými prostředky, nelze postupovat dál. Nebo-li, známe princim i postup, ale jsme omezeni v některém jiném směru, než je vědění. Takový echolokátor u delfína, není těžké delfína rozříznout a zjistit, jak echolokátor vypadá, a ikdyž sestrojíš jeho kopii, nebude fungovat. Sylar by uměl i jeho napodobeninu rozhýbat a uvést do funkčního stavu. A co se týče některých nemocí – byli tu před námi a budou tu dál. Nejsem si úplně jist, jestli jejich vymýcení je vlastně pro lidstvo žádoucí jev. Kdyby najednou ubyla miliarda lidí na Zemi, planetě to bude nejspíš jedno a bude existovat dál. Takže bych nad smrtí lidí až tak neplakal.

11.12.2015 | 18:29:35
ksanzi10

Ja by som brala klonovanie. Hlavne by som to využívala na šoférovanie, upratovanie a varenie. Alebo by som poslala svoj klon do práce a bola by som pritom na materskej so synom :D

13.12.2015 | 21:02:20
VampKošilka

Já bych chtěla schopnost jako Peter, abych měla ty schopnosti. :-) Opravdu se jde rozhodovat mezi ovládáním času, čtením myšlenek, regenerací nebo technokinezí? Klonování a alchymie jsou fajn, ale já bych si nedokazala ufiknout prst, abych měla svého klona a zbohatnou se dá všemi těmi schopnostmi jako ovládání času, telepatie apod. Pokud možno jen jednu, tak asi ovládání času. Kdo by tohle nechtěl? :-)

14.12.2015 | 9:48:24
clario

Tak za mě jsou rozhodně nejlepšími schopnostmi teleportace, létání, vědět jak věci fungují, regenerace, uzdravování lidí a Charliina paměť. S těmi bude člověk ke prospěchu i ostatním a nejenom sobě a navíc si myslím, že by mi život usnadnily mnohem více než ty zmíněné v článku.

16.12.2015 | 21:35:40
The Czech One

Ku prospechu ostatnich jsou .. Ovládání živlů, přetváření krajiny, oživovaní, kreslení popřípadě snění budoucnost a samozřejmě ovládání VT nesmí chybět.

4.1.2016 | 10:09:46
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Náhodný obrázek

Náhodný obrázek

Hlídejte si nás

Narozeniny

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama