Homeland (Ve jménu vlasti) Vyhodnocení ankety

Vyhodnocení ankety

Vyhodnocení ankety

4. série nám skončila, a tak je načase se podívat, jak jste hlasovali v naší listopadové anketě.

  • Spoiler alert! Určeno primárně očím diváků, kteří už zhlédli 4. řadu, popř. viděli alespoň pár dílů. Těm z vás, kdo jste ještě neviděli ani finále 3. série, silně doporučujeme článek neotevírat!

6 0
23.12.2014

Stanice Showtime se rozhodla udělat velice odvážný krok, totiž po skončení 3. řady dále pokračovat bez vele-důležité hlavní postavy Nicholase Brodyho, a restartovat tak celý seriál. Po odvysílání první poloviny 4. série jsme se vás zeptali, jak moc se vám po Brodym stýská. Hlasování se od té doby zúčastnilo 333 uživatelů, než jsme anketu včera uzavřeli. Jak to dopadlo?

Výsledky hlasování nakonec jednoznačně ukázaly, že se bez Brodyho svět většiny fanoušků Homelandu (minimálně tady na Edně) točí dál.


1. Nejvíce se vás shodlo na tom, že vám Brody nechybí, protože byl jeho potenciál tvůrci zcela vyčerpán. Dohromady pro tuto možnost hlasovalo 141 uživatelů.

2. Bylo to těsné. Druhý nejvyšší počet hlasujících, tedy 139, po Brodym sice smutní, ale nad seriálem jste kvůli jeho absenci hůl nezlomili.

3. Co se týče těch dvou radikálnějších možností, 34 hlasů se objevilo u názoru, že seriál dále ani nemá smysl bez Brodyho sledovat. (Snad výsledky naší ankety změní názor uživatelů, kteří pro tuto možnost hlasovali.)

4. A ozvalo se i 19 těch, kteří zřejmě Brodyho neměli příliš v lásce, protože nejenže jim v seriálu nechybí, ale dokonce by se ho sami nejradši zbavili mnohem dříve než tvůrci.

Chybí vám Brody?

42%
42%
10%
6%
333 hlasů

Dle sledovanosti a ratingů se zdá, že se stanici Showtime podařilo seriál restartovat na výbornou. Homeland navíc dostane i 5. řadu. Kvalita 4. řady se nakonec promítla i do hodnocení vás edňáků – do pětice nejoblíbenějších epizod se totiž dostaly ze 4. série hned 4! Jmenovitě:

Změnili jste během sledování 4. série názor na absenci Brodyho? A co zbytek jeho rodinky, nestýská se Vám po Chrisovi, Daně a Jessice nebo třeba po Mikovi?

A jak celou řadu zpětně hodnotíte, utáhli to Carrie, Saul a Peter sami? Těšíte se na další sérii?

P. S.: Pokud nevíte, do čeho teď píchnout, mrkněte na tenhle seznam seriálových tipů.

Diskuze /13

darkHannibal

Brody mi nechybí a jeho žena či dcera už vůbec ne!

23.12.2014 | 9:16:35
Hofi89

je to prostě pořád homeland ale je tu zas nový příběh

23.12.2014 | 9:27:24
mrco1991

Nehovorím že 4 séria je zlá ale myslím si že prvá bola aj tak best.

23.12.2014 | 10:56:22
Migueli

První série byla jasně nejlepší, to je jasné. Té už se nic nevyrovná. Ale i tak se na to dá dívat a Homeland pořád patří k těm lepším seriálům.

Ale poslední díl série si představuji teda jinak, než naprosto totální nudu a zbytečné scény, tohle se vážně moc nepovedlo.

#6 makishek
23.12.2014 | 11:33:47
turcmen

Když nepočítám první sérii, tak byla podle mě čtvrtá zatím nejlepší. Čekal jsem totální propadák, ale jsem rád, že jsem se zmýlil :) Poslední díl vlažnější, ale myslím, že je to dané tím, že tvůrci ještě nevěděli jestli to ukončí, nebo budou pokračovat pátou sérií… Určitě pro nás měli peckovnější konec, ale musel použít ten alternativní, tak aby mohl příběh plynule pokračovat… A Brodyho rodinka mi rozhodně nechybí :D

#6 makishek
23.12.2014 | 12:06:38
makishek

#4 Migueli: je pravda, že ta poslední epizoda působila spíše jako most mezi sériemi než finále.. ale celkový dojem z celé 4. řady mi to nezkazilo, těším se na další :)
#5 turcmen: beztak budeš mít pravdu > příběh bude plynule pokračovat dál (asi tak jako byly provázány první tři série, budou dost pravděpodobně provázány i ty další..)

webmaster
23.12.2014 | 12:35:30
hannyen

Poslední díl 4. série byl sice slabší, ale jiné díly zase byly naprosto skvělé, takže celou sérii hodnotím velice kladně. Brody ani jeho rodina mi vůbec nechybí (navíc Jessica i Dana mi byly krajně nesympatické) a jsem ráda, že se dějová linka posunula jiným směrem. Homeland je opravdu kvalitní seriál a těším se na 5. řadu.

23.12.2014 | 13:20:29
Revoemag

4. série super, ale máte pravdu, že po 12 dílu bych čekal 13 kde se něco opravdu stane :-D Jinak má nej postava je Peter a jsem rád, že dostává čím dál víc prostoru !! (y)

#9 makishek
23.12.2014 | 14:20:51
makishek

#8 Revoemag: mluvíš mi z duše :) snad nám ho nezabijou v sýrii :(

webmaster
23.12.2014 | 14:44:33
Beakka

Brodyho rodina mi teda vôbec nechýba, najmä nie Dana !!! Dúfam že Petra si ušetria do 5. série.

23.12.2014 | 15:19:39
Shoter

4 série byla trošku změna, ale parádně vyhradovala tak, že mi nechyběla ani jedna z postav, co nechali umřít, či která se tam neobjevila. Trošku jsem čekal jiné zakončení posledního dílu, ale bylo jasné, že si jen připravujou půdu pro další série a v té půjde zřejmně o záchranu Petera, tak tomu museli nějaké okolnosti přizpůsobit. Pořád ale lepší, když bude seriál pokračovat, než kdyby udělali velkolepé finále s otevřeným koncem a seriál by skončil

24.12.2014 | 0:31:03
Ruklashu

Mě chybí Brodyho rodina, hlavně jeho dcerka. Ta podle mě ještě měla co nabídnout! :)

#13 makishek
24.12.2014 | 3:15:42
makishek

#12 Ruklashu: ironie? :D

webmaster
24.12.2014 | 13:38:03
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Podpořte překladatele

Chcete-li podpořit překladatele Homelandu a poděkovat jim za jejich práci na titulcích, můžete tak učinit zde. Moc vám děkujeme. V poznámce prosíme uveďte seriál, za který přispíváte.

Reklama

Sedmá řada

Sedmá série se bude opět odehrávat ve Spojených státech

Sedmá série se bude opět odehrávat ve Spojených státech

Vzhledem k událostem uplynulé šesté řady se dalo předpokládat, že děj Homelandu se bude opět odehrávat na domácí americké půdě. Natáčení se nicméně přesouvá do Virginie. A na návrat kterých herců se můžeme těšit?

Recenze

Šestá série Homelandu očima redaktorů Edny

Šestá série Homelandu očima redaktorů Edny

Tvůrci Homelandu během každé série dokazují, že lze dlouhodobě natáčet seriál, aniž by tím utrpěla jeho kvalita. Do karet jim hraje i fakt, že problémů ve světě neubývá a oni tak mají stále kde čerpat nápady pro další děj. Jak se nám šestá řada líbila, to se dozvíte v naší recenzi.

Nejoblíbenější postavy

Momentka

Momentka

Narozeniny

Hlídejte si nás