House of Cards (Dům z karet)
94/100 - 244×

House of Cards(Dům z karet)

Ambiciozní americký politik Francis Underwood už není žádný mladík, jeho kariérní motivace je ale o to silnější a zásoba triků v rukávu o to rozmanitější. Frank neváhá zneužít jakékoli tajemství, jakoukoli slabůstku, službičku, či jen informaci. Za nepřítele byste ho nechtěli, pravděpodobně ale ani za přítele. Tento mistr manipulace ale přes to všechno zmanipuluje i vás, až mu budete držet palce.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | Netflix | 60 minut
žánr
Drama, Politický, Thriller
hrají
Robin Wright (Claire Underwood), Kevin Spacey (Francis Underwood), Michael Kelly (Doug Stamper), Derek Cecil (Seth Grayson), Jayne Atkinson (Catherine Durant), Boris McGiver (Tom Hammerschmidt), Lars Mikkelsen (Viktor Petrov), Constance Zimmer (Janine Skorsky), Nathan Darrow (Edward Meechum), Mahershala Ali (Remy Danton), Paul Sparks (Tom Yates), Molly Parker (Jackie Sharp), Michel Gill (Garrett Walker), Elizabeth Marvel (Heather Dunbar), Rachel Brosnahan (Rachel Posner)

Podle autora původního House of Cards je čtvrtá série v plánu

Podle autora původního House of Cards je čtvrtá série v plánu

Když v 90. letech minulého století vydal Michael Dobbs své tři knihy, nemohl tušit, jak to v dalších dvaceti letech změní jeho život. Včera dokonce oznámil, že Netflix už schválil americkému House of Cards i čtvrtou sérii.

7 0
28.2.2015

Čtvrtá série House of Cards bude. Potvrdil to alespoň autor původních knih Michael Dobbs v rozhovoru pro RadioTimes. Netflix tuto zprávu však zatím oficiálně nepotvrdil.

Dobbs své tři knihy jménem House of Cards, To Play the King a Final Cut vydal v letech 1989 až 1994. Krátce poté je BBC přetvořila v seriál, který v roce 2013 okopíroval Netflix a získal neskutečný úspěch – Dobbs je navíc jedním z jeho producentů. (A sám byl také kdysi vysoce postavený britský politik, vážený člen konzervativců a poradce Margaret Thatcherové.)

Promluvil také o třetí sérii. „Zahrnuje Blízký východ, zahrnuje Rusko, jde v ní o zahraniční záležitosti. Mnohem víc je ale o Francisovi a Claire, o jejich vztahu na úplně nové úrovni,“ řekl Dobbs a zároveň doplnil, že v Kevinu Spaceym, který Franka Underwooda hraje, divák prostě dovede cítit jeho vnitřního ďábla.

Underwoodovým britským protějškem byl Francis Urquhart, kterého hrál Ian Richardson (1934 – 2007; níže na fotce). Právě kvůli němu prý podle Dobbse seriál skonči po třech sériích: „Ian svou roli začal nesnášet a trval na tom, že dál už natáčet nechce.“

Třetí řadu se navíc podle Dobbse zcela odlišuje od té třetí britské. „Nacházíme se na úplně novém teritoriu. Můžeme pokračovat dál, než až kam sahají knihy. Jednou bude muset přijít konec a možná se proto vrátíme k některým myšlenkám z knihy, ale tohle rozhodnutí už nebude na mně,“ podotkl Dobbs.

Teď má totiž mnohem důležitější věci na práci. Spojil se totiž s tvůrcem dánského politického dramatu Borgen Adamem Pricem, aby napsali nový thriller z Westminsteru. Více neprozrazuje, ale mluví se o tom, že drama píšou pro BBC. Krom toho Dobbs ani nevyvrátil, že by napsal další pokračování své knižní série, která mu vynesla věčnou slávu.

Kompletní článek si můžete přečíst na webu RadioTimes.com.

Zdroj: Netflix

Diskuze /1

jirka164

heeej, ja se tesil ze to bude epicky konec a ne ze budeme muset cekat dalsi rok na 4 serii :D

28.2.2015 | 18:40:23
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Podpořte překladatele

Chcete-li podpořit překladatele House of Cards a poděkovat jim za jejich práci na titulcích, můžete tak učinit zde. Moc vám děkujeme. PayPal máme společný, takže pokud nám dáte vědět, za který seriál přispíváte, budeme vám vděční.

Reklama

Trailer k šesté sérii

Thumbnail Play icon

Nejoblíbenější postavy

Recenze

Pátá řada House of Cards očima redaktorů Edny

Pátá řada House of Cards očima redaktorů Edny

I pátá série Domu z karet přinesla řadu zajímavých zvratů a opět nám ukázala ošklivou tvář politické scény. Přestože někteří diváci s aktuální sezónou nebyli tolik spokojení, v naší redakci převládají nadšená hodnocení. Ostatně přesvědčte se sami.

Narozeniny herců

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama