Killjoys (Killjoys: Vesmírní lovci)
80/100 - 121×

Killjoys(Killjoys: Vesmírní lovci)

Tuhle trojici nechce jen tak někdo potkat. Pohybují se napříč vesmírem, mezi válkou zmítanými planetami, a loví zloduchy za peníze. Členové tohoto týmu, který si říká Killjoys, jsou Dutch, smrtelně okouzlující dáma, sarkastický John, který nesnáší konflikty a nerad používá sílu, a D'avin, loajální voják a silný zabiják.

USA | 2015 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Syfy | 43 minut
žánr
Akční, Sci-fi
hrají
Hannah John-Kamen (Dutch), Aaron Ashmore (John Jaqobis), Luke Macfarlane (D’avin Jaqobis), Sarah Power (Illenore Pawter Simms), Morgan Kelly (Alvis Akari)

Michelle Lovretta: Johnny, Johnny, cos to provedl?

Michelle Lovretta: Johnny, Johnny, cos to provedl?

Co čeká v příští epizodě Johnnyho? Dostane se z toho obrovského maléru, do kterého ho dostala jeho odvaha a možná i naivita? A jak je na tom Dutch a její muži? Proč se chová, jak se chová a co nás čeká dále? To prozradila v tradičním rozhovoru scenáristka seriálu Michelle Lovretta.

11 0
16.8.2016

Pro Dutch to byla hodně tvrdá epizoda – nejen, že na ní Sabine naložila pár dost drsných pravd, když řekla, „Většina z tebe už je mrtvá“, ale navíc byla opět nucena čelit tomu, jak moc na ní Khlyenovi ve skutečnosti záleží. Jak všechny ty informace zpracuje a půjde dál?
Jedna z mých oblíbených věcí na téhle epizodě je Hannah John-Kamen a její práce. Myslím, že bylo úžasné moci vidět šestou epizodu, která byla taková světlejší a oddychovější oproti epizodě, kde je ten úmyslný prudký střih na to, jaké to pro ni bylo být Yala, vražedkyně. Bylo pro nás důležité připomenout si tuto zásadní věc, částečně kvůli tomu, co se stalo v sedmé epizodě, částečně kvůli tomu, že jsme potřebovali vidět Dutch, stejně tak jako silnou hrdinku, tak jako zraněnou bojovnici, která na sobě nese tuhle obrovskou zátěž.
Na její konfrontaci se Sabine bylo úžasné to, že je to všechno zjevně spjato s tím, že zpochybňuje sama sebe a říká si, jestli je její podezření a žárlivost něco tak prostého a lidského jako to a ono není. Na té finálové scéně se Sabine miluju to, když jí Sabine říká: „Ty víš, že tě vidím. Víš, že vidím ty tvé poškozené části a ty je vidíš ve mně, a proto se cítíš nepříjemně.“ Myslím, že mezi těmito dvěma ženami byla důležitá dynamika.
Takže hodně z toho, co Dutch bude dělat – nejen po zbytek řady, ale po zbytek života – je hledání rovnováhy v „Jak udržím tuhle mojí část v krabičce a ochráním lidi kolem mě a i sebe před těmi věcmi, kterých jsem schopná?“ Nakonec se v této epizodě rozhodla. Rozhodla se sejmout Sabine a ochránit sebe a svou posádku.

(Foto: Syfy)

Dobře, ale teď musíme probrat Dutchinu úžasnou garderobu v téhle epizodě a ten parádní vzhled, když byla v utajení!
Jsem moc ráda, že se vám to líbilo! Já jsem z toho taky byla nadšená. Bylo to tak zábavné a ona vypadala tam mladě, hravě a koketně a tuhle její stránku často nevídáme. Ale byl to skvělý vzhled! Hannah se při téhle epizodě taky pobavila, protože měla různé role. Musela být sprostě mluvící, bojovná, vážná, zranitelná a nakonec, v té scéně na konci, kde musela vystřelit, to pro mě byla srdcervoucí, ale nejvíc Dutchovská scéna, kterou jsme za dlouhou dobu dělali. Tohle je ta Dutchina pravá podstata. Musí pro svůj tým učinit velmi těžké rozhodnutí a ona ho udělá a jde dál.
Mám ráda tyhle vážné chvíle pro postavy, ale kdykoli je dělám, ráda je promíchám s trochou vyšňoření a zábavy. To je podstata Killjoys a v epizodách, které píšu, je vždycky trocha utajení, protože myslím, že podvědomě chci její garderobu.

Jak moc bych se měla bát o svého oblíbence Johnnyho Jaqobise a co pro něj Jelco plánuje?
Ó, Johnny, Johnny, Johnny, cos to provedl? Johnny je jedním z tahounů seriálu, takže řadu přežije v jednom kuse, to vám řeknu. Na konci ale bude trochu jiným mužem a tohle je pokračováním té cesty. Během této řady má velmi krásný, silný a klidný vývoj své postavy, který je podle mě velmi upřímný a Aaron při ztvárnění odvedl neuvěřitelnou práci. Johnny vyrostl a během toho vždy přijde chvíle, kdy si musíte vybrat, kdo jste, v co věříte a za koho budete bojovat.
On si tak trochu dá ty kousky dohromady a zjistí, kterou cestou chce jít a tou cestou je samozřejmě býti dobrodincem. Používá moc z toho, že je Killjoyem, schopnosti, které má, aby skutečně něco změnil – ne příkaz po příkazu, ne v rámci omezení nebo pravidel Rack, ale pod toho, v co Johnny Jaqobis věří, což je osvobodit Staré město a při tom stát na Pawteřině straně. To je to, co jsme viděli v sedmé epizodě a přinese to pro něj jistou hmatatelnou nevýhodu a také bolest, ale nyní si jen potvrzuje, jak moc nesnáší Jelca a jak moc by chtěl mít moc donutit je zaplatit za to, co udělali Starému městu. Hlubším způsobem to pro něj začne být osobní a myslím, že by se měli mít na pozoru.

(Foto: Syfy)

To byla další skvělá chvíle Sabine, když mluvila o tom, jak moc se Jaqobisovi bratři starají.
Ano, to je pravda. Ti dva jsou takové roztomilé kuličky lásky. Musím říct, že když čtu pohled lidí na věc – a obecenstvo si vždycky může interpretovat věci, jak se jim zlíbí – tak hodně lidí vidí mezi Alvisem (Morgan Kelly) a Dutch hlubokou romanci, nebo přemítají, jestli je mezi D´avinem a Dutch skutečně konec. Líbí se mi myšlenka, že Dutch je tak soustředěná na ty velké věci ve svém životě, že to, co potřebuje, je útěcha a chemie, ale nepotřebuje závazek. Na začátku sedmé epizody vidíme, že je s někým, s kým má chemii a mají společnou minulost, ale Alvis není nijak zvlášť monogamní a Dutch v tuhle chvíli taky ne.
Cítím, že teď svým způsobem jen potřebuje klidné místo mimo Lucy. Vidí, že se jí Johnny vzdaluje a myslím, že se to snaží nedramatizovat. To ovlivňuje i to, jak se dívá na Sabine a D´avina a to vše vede zpět k tomu nepříjemnému pocitu, který má a pocitu, že po Johnnym je tu prázdné místo a neví, jak se s ním vypořádat. Myslím, že částečně proto tráví čas s Alvisem. Také je pro nás zdravé vidět, že si to Dutch dovolí. Jestli tak získá svou útěchu a trávit svůj čas, pak mi to nevadí.

Fandíte Dutch a Alvisovi, nebo byste raději viděli ještě pár záběrů dvojice Dutch a D´avin? Fandíte Johnnymu na jeho tajné výpravě?

Celý rozhovor na The TV Junkies

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav překladu

Epizoda S05E10: Last Dance

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás překládá Milenka

Reklama

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama