Legends of Tomorrow
71/100 - 149×

Legends of Tomorrow(DC's Legends of Tomorrow)

Když už ani samotní hrdinové nestačí, svět potřebuje legendy. Jedna z legend se bude zoufale snažit zabránit tomu, co se má stát, protože spatřila budoucnost. Rip Hunter, který umí cestovat v čase, má za úkol sestavit velice nesourodou skupinu složenou z hrdinů a padouchů, kteří by společně čelili nezastavitelné hrozbě. Kvůli této hrozbě je v sázce nejen osud naší planety, ale také samotný čas. Může tento tým porazit nesmrtelnou hrozbu, která je naprosto odlišná od všeho, co doposud viděli?

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Brandon Routh (Ray Palmer), Victor Garber (Martin Stein), Franz Drameh (Jefferson Jackson), Arthur Darvill (Rip Hunter), Caity Lotz (Sara Lance), Wentworth Miller (Leonard Snart), Dominic Purcell (Mick Rory), Ciara Renée (Kendra Saunders), Falk Hentschel (Carter Hall), Casper Crump (Vandal Savage), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Neal McDonough (Damien Darhk), Matt Letscher (Eobard Thawne), Nick Zano (Nate Heywood), Maisie Richardson-Sellers (Amaya Jiwe)

Legion of Doom: Záhada a původ okolo nesourodé skupiny odhaleny

Legion of Doom: Záhada a původ okolo nesourodé skupiny odhaleny

Epizoda The Legion of Doom se podle svého názvu opravdu zaměřovala čistě na skupinu záporáků, kteří se snaží změnit svůj osud. Samotných Legend jsme si v díle moc neužili. Co všechno jsme se dozvěděli o Malcolmovi, Eobardovi a Damienovi? Z jaké doby přišla tato nesourodá trojice?

18 0
5.2.2017

Už během podzimního finále s názvem The Chicago Way jsme si lámali hlavu, z jakého období jednotliví zloduši přicestovali. Až nyní potvrdila epizoda The Legion of Doom naše domněnky. Každý padouch má svůj vlastní důvod, proč se chce zmocnit Kopí osudu a přepsat časovou linii bez následku časových anomálií.

Damien Darhk sice nestárne, ale může být zabit. Jeho osudným rokem se stal rok 2016, kdy ho zabil lukostřelec Green Arrow ve Star City. V seriálu jsme poznali Damienovo mladší já, které chce změnit svůj osud. De facto chce změnit svou budoucnost. Jelikož se ale tato událost odehraje až za 30 let a on o ní už ví, i tak by mohl vymyslet plán, jak přelstít čas. Nestačilo by upustit od plánu Genesis a tím pádem by se s Green Arrowem nikdy nesetkal? Možná, ale přepsání historie pomocí Kopí osudu se Damienovi zdá jako lepší varianta.

(Malcolm vzal po delší době do ruky svůj ikonický luk. Foto: CW)

Druhým pánem, který chce zoufale něco změnit, je Malcolm Merlyn. Jedná se o jedinou postavu, která přišla do seriálu z přítomnosti. Bývalý Dark Archer chce změnit svou minulost. V roce 2016 ztratil přízeň své dcery They Queen, pro širokou veřejnost je mrtvým mužem, není úspěšným podnikatelem a už také nevelí Lize zabijáků jako Ra's al Ghul. Kromě toho také přišel o jednu ruku a především ztratil svého milovaného syna Tommyho. U Malcolma je tedy dlouhý list věcí, který by si přál změnit.

Posledním a zatím nejzáhadnějším padouchem je Eobard Thawne. I když ho nikdy nikdo v seriálu neporazil (stejně tak jako v seriálu Flash), Eobarda potkal nepěkný osud. Díky sebevraždě jeho předka Eddieho Thawnea, přestal Eobard existovat. Jenže na konci druhé řady rychlík Barry Allen zabránil Eobardovi zabít Allenovu matku v minulosti a následně ho několik měsíců věznil. Eobard se pak dostal z Barryho vězení a uprchl.

(Eobard bral Damiena a Malcolma jako poskoky, ale vše se teď změnilo. Foto: CW)

Eddie je ale stále mrtvý, tudíž by Eobard neměl vůbec existovat. Jelikož jsme ale v seriálu již několikrát poznali, že chvíli trvá, než se čas ustálí (například v minulé epizodě Raider of the Lost Art postupně Nate Heywood a Ray Palmer ztráceli své nabyté znalosti ve chvíli, kdy George Lucas přestal chodit na filmovou školu), Eobard prchá před svým nevyhnutelným osudem. Aktuálně ho pronásledují časové přízraky, na které jsme narazili během druhé série Flashe. Pro fanoušky, kteří se dívají pouze na Legends of Tomorrow, může být Eobardova linka trochu matoucí.

Každý z této trojice chce tedy změnit svůj osud. Trochu výrazně v epizodě chyběl Leonard Snart, který se v ní měl dle dřívějších zpráv objevit. Leonard zemřel během minulé série a je tak jasné, že poslední člen Legion of Doom bude chtít taktéž přepsat realitu. Zřejmě nebude obtížné Leonardovo minulé já přesvědčit, aby se vydal získat předmět, který dokáže jeho budoucí já zachránit. Otázka ale je, kdy se Snart konečně objeví.

Jak se vám líbila epizoda plná padouchů? A co měla znamenat poslední scéna s Ripem Hunterem a Georgem Washingtonem?

Diskuze /20

Elladren

Možná se pletu, ale časové přízraky nejsou tím, kdo ho pronásleduje ne?

#3 Benjax #4 Lex Luthor #6 esevis #7 Vojtislav
5.2.2017 | 18:07:37
Lex Luthor

Ano super díl, taky jsem se těšil na Snarta, kdy se už konečně objeví v seriálu.

5.2.2017 | 18:09:01
Benjax

#1 Elladren: Přímo to v tý epizodě říkal že ho nepronásledují časový přízraky, ale něco mnohem horší.

#7 Vojtislav
5.2.2017 | 18:10:58
Lex Luthor

#1 Elladren: Taky myslím, že to není přízrak, měl by to být spíše Zoom nebo to co z něj zbylo poté co se ho zmocnili přízraky, nějak se mu podařilo přežít a utéct, ted se zaměřil na Reverse Flashe, zatím není jasné proč, možná z něj chce vysát jeho energii a znovu nabýt lidskou podobu.

#7 Vojtislav #8 p3dro
5.2.2017 | 18:11:05
Ermak

Tuším, že na Arroweverse wiki píšou, že nýnější mrtvý Zoom (Black Flash) je teď poskokem Speed Force a snaží se chytnout Eobarda a byli zabráněno dalším paradoxům atp.

5.2.2017 | 18:34:30
esevis

#1 Elladren: není to přízrak je to Black Flash, čili smrtka pro speedstery

5.2.2017 | 18:36:31
Vojtislav

Na 99% je to Black Flash. Vznikl když Flash porazil Zooma (Zoom se na něj „proměnil“), je to vidět i v té epizodě Flashe. Myslím že teď bude dělat to, co time wraithové, akorát je taková jejich lepší verze, jakoby takovej prostě silnější time wraith. Pokud se nepletu, v komiksech funguje Black Flash jako smrtka speedsterů.
#4 Lex Luthor:
#3 Benjax:
#1 Elladren:

5.2.2017 | 18:40:15
p3dro

#4 Lex Luthor: Black Flash co šel po RF je skutečně Zoom, a podle mě to přízrak není (i když se tak chová). RF také zmínil, že Black Flash jde po těch rychlících, kteří cestují časem. Ale proč jde (zatím) pouze po RF to zatím není jasné. Upřímně si myslím, že vysvětlení se nám nějakého vysvětlení dostane ve Flashovi, kde by se měl Black Flash také objevit.

#9 totti
5.2.2017 | 18:46:33
totti

Prosím Vás, opravte si toto: Jenže na konci třetí řady rychlík Barry Allen zabránil Eobardovi zabít Allenovu matku v minulosti…

Bolo to na konci druhej série a nie tretej.

#8 p3dro: Tak po tých, čo cestujú v čase by mal ísť iba time wraith. RF bol pôvodne vymazaný z časovej línie a Barry ho počas Flashpointu z nej vytiahol. Čiže by nemal existovať, ale je tu. Preto po ňom ide Black Flash. Mal by by mŕtvy, ale nie je. Aspoň tak som to pochopil ja.

#10 Lex Luthor #11 TheRadvano
5.2.2017 | 19:15:46
Lex Luthor

#9 totti: Ano bylo to na konci druhé série Flashe, ale na začátku třetí se RF podařilo utéct, tedy Barry ho spíše pustil taky idiot.

5.2.2017 | 19:59:09
TheRadvano

#9 totti: Jo, máš pravdu. Black Flash je smrtka speedsterů, tzn. že když nějakej speedster má zemřít, Black Flash u toho bude. Pravděpodobně se objeví i u smrti Savitara.

5.2.2017 | 19:59:43
Ermak

Už jsem to snad psal, že je to Black Flash

5.2.2017 | 20:59:48
Liss93

Proč se Black Flash neobjevil, když se Barry vrátil do minulosti? Barry se vrátil do minulosti a ještě k tomu tam držel RF, který tam taky být neměl.

#14 Stardos #15 nowas
5.2.2017 | 22:01:47
Stardos

#13 Liss93: Barry změnil čas, proto po něm nic nešlo. Po Eobardovi nešel protože došlo k tomu, že nikdy vymazán nebyl a v té realitě byl opravdu pravý. Když se ale vraceli zabít Barryho matku, tak ji zabil nově vytvořený RF, a díky tomu mohl zůstat i v této realitě. Jenže tu logicky nepatří

#19 Liss93
6.2.2017 | 0:08:35
nowas

#13 Liss93: ve Flashpointu Black Flash neexistoval.. protože to byla jakoby jiná realita.. a pak se vše vrátilo „zpátky“ a nikdo o ničem neví.. navíc byla změněna celá realita a postupně se s tím svět vypořádal(Barryho ztráta paměti a rychlost).. zatímco Eobard je jeden a dělá bordel v čase + nemá existovat :-D

#19 Liss93
6.2.2017 | 14:39:24
dovahkiin

Nechápu proč Black Flashe nemohl hrát namaskovanej herec, takhle to vypadalo dost směšně

#17 Dorea #20 Simir
6.2.2017 | 22:32:54
Dorea

#16 dovahkiin: naprosto souhlasím, navíc by je to s největší pravděpodobností vyšlo levněji

#18 dovahkiin
7.2.2017 | 0:20:38
dovahkiin

#17 Dorea: přesně, jako neřikám že tam nemaj ty efekty na dobrý úrovni, ale zrovna tohle hezký nebylo a šlo se tomu vyhnout přirozenou cestou

7.2.2017 | 5:11:18
Liss93

#14 Stardos:
#15 nowas: Děkuji za odpovědi :)

7.2.2017 | 7:11:28
Simir

#16 dovahkiin: Protoze Teddy Sears nataci 24 Legacy.

13.2.2017 | 1:28:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Knocked Down, Knocked Up

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58 Přečas : @OggyCZ

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Tým Legend je každoročně obměňován, kdy se postupně přidávají nové postavy a ty staré se někam v klidu odklidí. Důvodem této rotace jsou peníze. Stanice nechce platit své herce, které jsou se seriálem spojeni již delší dobu, proto se jich rychle a efektivně zbavuje. Kdo je další na řadě?

Fotografie

Fotografie

Novinky

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

O kvalitě seriálu si můžeme myslet ledacos, ale pokud stanice CW něco umí, rozhodně to jsou jubilejní epizody. Jedné takové se právě dočkáme u Legends of Tomorrow a pochopitelně se do seriálu musí vrátit nějací staří známí. Captain Cold je prvním, kdo hlásí návrat.

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama