Legends of Tomorrow
71/100 - 149×

Legends of Tomorrow(DC's Legends of Tomorrow)

Když už ani samotní hrdinové nestačí, svět potřebuje legendy. Jedna z legend se bude zoufale snažit zabránit tomu, co se má stát, protože spatřila budoucnost. Rip Hunter, který umí cestovat v čase, má za úkol sestavit velice nesourodou skupinu složenou z hrdinů a padouchů, kteří by společně čelili nezastavitelné hrozbě. Kvůli této hrozbě je v sázce nejen osud naší planety, ale také samotný čas. Může tento tým porazit nesmrtelnou hrozbu, která je naprosto odlišná od všeho, co doposud viděli?

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Brandon Routh (Ray Palmer), Victor Garber (Martin Stein), Franz Drameh (Jefferson Jackson), Arthur Darvill (Rip Hunter), Caity Lotz (Sara Lance), Wentworth Miller (Leonard Snart), Dominic Purcell (Mick Rory), Ciara Renée (Kendra Saunders), Falk Hentschel (Carter Hall), Casper Crump (Vandal Savage), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Neal McDonough (Damien Darhk), Matt Letscher (Eobard Thawne), Nick Zano (Nate Heywood), Maisie Richardson-Sellers (Amaya Jiwe)

Outlaw Country: Poznatky, postřehy a komiksový rozbor

Outlaw Country: Poznatky, postřehy a komiksový rozbor

Už v epizodě The Magnificent Eight jsme se vydali na Divoký západ, nyní jsme si to zopakovali i v epizodě Outlaw Country. Tentokrát se zaměříme na komiksové předlohy Jonaha Hexe a Quentina Turnbulla, ale trošku si i rozebereme změněnou časovou osu Martina Steina.

15 0
21.11.2016

Postava Jonaha Hexe se stala minulou sezónu oblíbenou a tak se tvůrci rozhodli, že i ve druhé řadě seriálu zavítají Legendy zpátky na Divoký západ. Navíc Johnathon Schaech se sám chtěl do role vrátit (a nejen do ní). Tentokrát se Jonah Hex musí vypořádat s Quentinem Turnbullem, kterého hraje Jeff Fahey, pilot Frank Lapidus ze seriálu Lost.

Quentin Turnbull je hlavním nepřítelem Jonaha Hexe i v komiksech. Poprvé se na stránkách komiksů objevil v roce 1974 v sérii Weird Western Tales. V komiksech jde Quentin po Jonahovi, protože Hex nepřímo způsobil smrt jeho syna. Tedy zcela jiný příběh, než který nám byl servírován v epizodě. Jméno Quentina Turnbulla si můžete pamatovat i z filmu nazvaném jednoduše Jonah Hex z roku 2010. Tam Quentina hrál John Malkovich. Postava je nicméně plně smyšlenou a není skutečnou historickou postavou.

I Jonah Hex se od své komiksové předlohy trošku liší. V komiksech má sice podobně znetvořený obličej, ale ve většině případech se jedná o blonďáka. V komiksech byl Jonah vychováván svým opileckým otcem, který ho prodal v roce 1851 do otroctví indiánům. Mezi ně ale Jonah příliš nezapadl, ale jednoho dne zachránil svého náčelníka před pumou a náčelník se od té doby začal k němu chovat jako ke svému synovi.

Jeho skutečný syn Noh-Tante ale na Jonaha začal žárlit a během jedné výpravy nechal Hexe na pospas znepřátelenému kmenu Kiowa. Poté si Jonah našel zpět cestu do civilizovaného života a stal se námezdním lovcem, jakýmsi antihrdinou, který občas provedl něco špatného, ale měl svůj vlastní kodex. Ve filmovém zpracování, o kterém jsme již mluvili, hrál Jonaha herec Josh Brolin.

(Jonah Hex opět na scéně. Foto: CW)

Nyní ale zpět k seriálu. Martin Stein na sobě pociťuje příznaky, že něco se v jeho časové linii mění. Co to bude, bychom se dle synopse k další epizodě, mohli dozvědět už příště. Zatím to ale vypadá, že v pozměněné linii nebude Clarissa Steinovo manželkou. Otázkou tak zůstává, co Martin udělal jinak v roce 1987 v minulé epizodě Compromised.

S mladým Martinem Steinem jsme se setkali už podruhé a podruhé Legendy nechtěně změnily minulost svého člena týmu. Jelikož mladý Martin ví o současném já a ví tedy, že se v budoucnu vypraví na cestu časem, mohly mu tyto informace pořádně zamotat hlavu. Pokud vy byste věděli, jaká vás čeká budoucnost, nesnažili byste se alespoň trochu udělat něco jinak jenom z toho důvodu, abyste si dokázali, že můžete něco změnit a není vše předurčené? To si mohl říct i mladý, namyšlený Stein. Snad se brzo dozvíme, co udělal jinak.

Nedávno vyšly první fotky ke crossoverové epizodě Invasion!. Už na nich jsme mohli vidět, že Nate Heywood bude mít kostým, který mu v této epizodě vyrobil Ray Palmer. Účinnost kostýmu si Nate tedy poprvé vyzkouší v ohnivé zkoušce proti mimozemšťanům Dominators. Dle fotky lze usuzovat, že i Ray na sebe oblékne kostým Atoma a ledovou zbraň Captaina Colda po tak krátké době odloží.

Epizoda Outlaw Country byla poslední před crossoverem, nyní nás čeká týdenní pauza a poté se s Legendami vydáme do roku 2016, kde pomohou porazit mimozemšťany. Jelikož epizoda Legend Invasion! uzavírá celý čtyřdílný crossover, který na sebe navazujeme, doporučujeme, abyste zhlédli epizodu Medusa (seriál Supergirl), a epizody Invasion! (seriál Flash) a opět Invasion! (seriál Arrow), i když seriály normálně nesledujete. Takhle se alespoň neztratíte v ději a uvidíte své oblíbené postavy i v jiných seriálech.

Diskuze /1

Baltik

A jooo, Frank Lapidus !

21.11.2016 | 16:57:47
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Knocked Down, Knocked Up

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58 Přečas : @OggyCZ

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Tým Legend je každoročně obměňován, kdy se postupně přidávají nové postavy a ty staré se někam v klidu odklidí. Důvodem této rotace jsou peníze. Stanice nechce platit své herce, které jsou se seriálem spojeni již delší dobu, proto se jich rychle a efektivně zbavuje. Kdo je další na řadě?

Fotografie

Fotografie

Novinky

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

O kvalitě seriálu si můžeme myslet ledacos, ale pokud stanice CW něco umí, rozhodně to jsou jubilejní epizody. Jedné takové se právě dočkáme u Legends of Tomorrow a pochopitelně se do seriálu musí vrátit nějací staří známí. Captain Cold je prvním, kdo hlásí návrat.

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama