Legends of Tomorrow
71/100 - 149×

Legends of Tomorrow(DC's Legends of Tomorrow)

Když už ani samotní hrdinové nestačí, svět potřebuje legendy. Jedna z legend se bude zoufale snažit zabránit tomu, co se má stát, protože spatřila budoucnost. Rip Hunter, který umí cestovat v čase, má za úkol sestavit velice nesourodou skupinu složenou z hrdinů a padouchů, kteří by společně čelili nezastavitelné hrozbě. Kvůli této hrozbě je v sázce nejen osud naší planety, ale také samotný čas. Může tento tým porazit nesmrtelnou hrozbu, která je naprosto odlišná od všeho, co doposud viděli?

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Brandon Routh (Ray Palmer), Victor Garber (Martin Stein), Franz Drameh (Jefferson Jackson), Arthur Darvill (Rip Hunter), Caity Lotz (Sara Lance), Wentworth Miller (Leonard Snart), Dominic Purcell (Mick Rory), Ciara Renée (Kendra Saunders), Falk Hentschel (Carter Hall), Casper Crump (Vandal Savage), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Neal McDonough (Damien Darhk), Matt Letscher (Eobard Thawne), Nick Zano (Nate Heywood), Maisie Richardson-Sellers (Amaya Jiwe)

Postřehy: Proč Rip nepoužil Kopí osudu, aby zachránil svou rodinu?

Postřehy: Proč Rip nepoužil Kopí osudu, aby zachránil svou rodinu?

V podzimním finále jsme se dopátrali k tomu, že Legion of Doom chce nalézt Kopí osudu. Chvilku to vypadlo, že budeme tento mocný artefakt hledat po zbytek sezóny. Zničehonic bylo ale odhaleno, že ho má celou dobu Rip. Proč ho sobecký kapitán nikdy nepoužil k záchraně své rodiny?

15 0
29.1.2017

Epizoda Raider of the Lost Art nás už před svátky lákala na George Lucase v podání Matta Angela. Ve chvíli, kdy Legion of Doom napadne Ripa Huntera a George se nešťastnou náhodou zraní, se Lucas rozhodne, že skončí s filmařinou. Kvůli tomu tak nikdy nevzniknou Star Wars a Indiana Jones, což jsou dva filmy, které ovlivnily životy budoucího inženýra Raye Palmera a historika Natea Heywooda.

Tito dva pánové tak týmu v epizodě příliš nepomohou. Ze hry se dostává i Mick Rory, který stále vídá Leonarda Snarta a netuší proč. O psychiatrickou péči se postará Martin Stein. Epizoda tak nepřímo potvrdila, že v minulém díle The Chicago Way jsme se setkali se Snartem, který byl pouze Mickovou halucinací. Na skutečného Captaina Colda si budeme muset počkat do příští epizody.

(Legion of Doom chybí stále jeden člen. Foto: CW)

Konečně se do seriálu vrátil Rip Hunter, který se nechal po událostech v epizodě Out of Time přeprogramovat. Rip tak vůbec nemá páru, kým býval. Jeho podvědomí ale stále tuší, kdo je, takže Hunter má alespoň inspiraci pro své filmy, které mapují jeho skutečný život. Na malou chvíli jsme na natáčecím place filmu o Ripu Hunterovi mohli vidět postavu Vandala Savage, hlavního záporáka první řady.

Samotné přeprogramování Huntera pro nás nebylo až tak velikou novinkou. Tušili jsme to z trailerů a dokonce jsme tak i po podzimním finále spekulovali, že tomu tak bude. Největším překvapením epizody bylo odhalení, že Hunter má u sebe Kopí osudu, magickou věc, která dokáže přepisovat realitu. I o tom jsme spekulovali v samostatném článku. Nyní se nám potvrdilo, co jsme si mysleli – Kopí osudu nenávratně přepíše historii, tudíž se nebude jednat o žádnou časovou anomálii. Nikdo by ji nikdy nevystopoval. Ani přízraky, které jsme viděli ve druhé řadě seriálu Flash.

Pokud měl Rip celou dobu Kopí osudu u sebe, proč se ho nerozhodl nepoužít a nezachránil tak svou manželku a svého syna před Vandalem? Proč nakonec sestavoval tým Legend, když mohl realitu přepsat sám? Navíc páni času by si toho ani nevšimli, takže tento krok by byl mnohem logičtější než sestavovat nesourodý tým hrdinů a vydávat se na riskantní misi.

(Ray a Amaya spolu spí, i když celou první polovinu druhé řady flirtovala s Rorym. Foto: CW)

Buď z této nelogičnosti můžeme vinit tvůrce seriálu, kteří nemysleli tak dopředu, nebo za tím bude fakt, že Rip je pouze strážcem Kopí. Jen ho tedy chrání a nikdy nepoužívá. Tím by se vše vysvětlovalo. Další odpověď ale vyvolává další otázku. Odkud Rip ke Kopí přišel? Věděli páni času, že vlastní tak mocnou věc? Snad se Legion of Doom bude při výslechu Huntera v příští epizodě ptát na ty správné otázky.

V epizodě jsme si také mohli všimnout veliké podobnosti se Star Wars. Film byl několikrát zmíněn, stejně tak hrdina Han Solo. Největšího odkazu se ale dočkala slavná scéna z Epizody IV, kdy hlavní hrdinové skočili do šachty s drtičem odpadků. Něco na tento styl jsme viděli i v nejnovější epizodě. Blastery Legion of Doom zase nápadně připomínaly zbraně stormtrooperů. Malcolm Merlyn zatím zřejmě natrvalo vyměnil svůj luk za malý blaster, který je méně nápadný. A se ztrátou luku ztratil i dobrou mušku. Prokletí blasterů pokračuje a je jedno, jestli z nich střílí Merlyn nebo nešikovný stormtrooper.

Co říkáte na epizodu po zimní pauze?

Diskuze /19

Miss_Electra

Amay a Ray spolu spia?! Cítim sa sklamaná :( :D :(

#2 Stardos #12 maxf1
29.1.2017 | 16:47:07
Stardos

#1 Miss_Electra: Nespí, však to tam i řekli. Ray řekl, že se snaží spát, ale potom hned na to, že ne spolu. A potom řekl že jdou spát, a zase řekl, že me spolu.

29.1.2017 | 17:11:43
Cocafull

Nemohl použít, má jen jeho část. Reverse Flash ke konci epizody Ripovi řekl, že je jeden ze strážců kopí. Takže se první bude muset zkompletovat než bude mít nějaké schopnosti na změnu reality.

29.1.2017 | 17:16:42
Dirrow

Pbž, ty si netykavka, je přece jasný, že kecal :P

29.1.2017 | 17:18:03
Pegeta

Je jasné, že prostě nemohl. A proč? To nám možná řeknou a možná taky ne.

29.1.2017 | 17:20:06
totti

Odporúčam pozrieť ešte raz na tento diel. Rip má len časť kopije a nie celú!

29.1.2017 | 17:39:08
Goraxsis

Tak tak. K přepsání reality by potřeboval celé. A kde k němu přišel? No při svých cestách časem ne? V rámci archeo výzkumu se podívat na ukřižování…s pár parťáky si rozdělit kopí dokud to je jen běžné kopí řadového vojáka, dávno před tím, než nabude oné moci a dostane se do povědomí.

29.1.2017 | 17:50:55
Fifipek

U tohohle dílu jsem se fakt nasmál, pač ty hlášky o Star Wars neměly chybu :D

29.1.2017 | 18:20:13
Lex Luthor

Super díl, taky jsem se nasmál, ke kopí osudu Rip má jen jeho část, kopí je rozděleno na tří díly, samostatně působí jen jako dřevěný klacek, který je k ničemu, musí se až spojit, proto ho nemohl použít, proč se v první řadě nevydal hledat dva zbývající kusy kopí a nespojil ho, aby přepsal realitu, je několik důvodů, první tvůrci nemysleli tak dopředu nevěděli zda bude druhá série, druhý Rip ctí nějakou dohodu, kterou uzavřel spolu s dalšími dvěma strážci o nepoužití kopí, třetí Rip se soustředil pouze na pomstu vůči Savagovi a to mu zaslepilo zdravý úsudek. Mohou být i další důvody snad nám dají tvůrci nějaké vysvětlení v dalších dílech, těším se na návrat skutečného Snarta.

29.1.2017 | 18:28:42
Mohy

Sobecký kapitán? Rip že má celé kopí osudu? Ach jo…

#11 tom99
29.1.2017 | 20:36:15
tom99

#10 Mohy: Je jedno, kolik má částí. Nebylo by jednodušší získat zbývající části a následně přepsat časovou linii Kopím osudu bez následků než sestavovat tým, cestovat časem, změnit minulost a ohrozit celou historii?

#17 Ecio557
webmaster
29.1.2017 | 21:56:00
maxf1

#1 Miss_Electra: V traileru na jaro byla v posteli s Natem.

#13 tom99
29.1.2017 | 22:33:49
tom99

#12 maxf1: Však jo. Vixen má na lodi Waverider ještě jeden tajný úkol. Mít každou epizodu někoho jiného z týmu v posteli. Příště to bude Nate, tu další epizodu hádám Mick. Ten měl bejt původně první, ale jelikož má teď plnou hlavu Snarta…

#15 Lex Luthor
webmaster
29.1.2017 | 22:43:47
Slamic

Jak již bylo naznačeno, autor článku by se měl ještě jednou podívat na poslední díl, kde je jasně řečeno (myslím že i několikrát) že jedná jen o část Kopí osudu… Ke scénám ze Star Wars bych řekl asi tolik, že George Lucas se pak ve filmu inspiroval událostmi ze svého života, byť se autoři Legend inspirovali SW… prostě takový začarovaný kruh… ale to se asi stává když cestujete přiliš mnoho časem :D

31.1.2017 | 19:02:04
Lex Luthor

#13 tom99: Vixen by mohla zkusit sbalit i Saru i když Sara myslím po crossoveru myslí spíš na Supergirl sama řekla she is hot

#16 Simir #18 Kennymcc
31.1.2017 | 20:46:38
Simir

#15 Lex Luthor: Sara by sla s kazdou :D Ale po Supergirl sla no, skoda ze ta ma zalusk na Mon-Ela.. alespon se mi to tak jevi.

#18 Kennymcc
1.2.2017 | 21:10:21
Ecio557

#11 tom99: Podle mě je tam tam nějaká dohoda a ať už byl Rip jakkoliv sobecký vždy udělal co bylo správné, Ano byl arogantní a držel se zpět, ale jakožto pán času znal co mohli způsobit řekla bych že se prostě bál že naruší časovou linii příliš. Byl i dost ze začátku důvěřiví zejmena ke učiteli. Taky mu trvalo než si na tým zvykl páni času přeci pracovali sami jelikož za tým mají moc velkou odpovědnost. Padlo to z úst přímo Druce v první serii. Proto se nepokusil dát kopí dohromady. Strážce má strážit před zneužitím a hlavně bůh ví kdo má zbylé části. je klidně možné že by se mu v tom mohli ostatní zabránit. Je zkryté z dobrého důvodu. Upřímě si myslím e úkryt na časové lodi byl bezva nápad. I kdyby někdo dostal ty dvě části, získat třetí by bylo extrémě obtížné když mohl být Rip kdekoliv na zemi v jakýkoliv době. Jen to mohl nechat na lodi když se přemístil. Šance na nalezení byla beztak malá, ale tahle serie se mi líbí je rozmanitá a jsem zvědavá na tu třetí. Spíš mám obavy že si mu pohráli se spomínkama a tak v další epizodě půjde proti legendám.

3.2.2017 | 10:36:26
Kennymcc

#15 Lex Luthor:
#16 Simir: Ja myslim ze Sara bere vsechno :D Ikdyz posledni dobou spis preferuje zeny ;)

#19 Simir
3.2.2017 | 10:37:00
Simir

#18 Kennymcc: Mozna je bi, ale me se zda ze je spis na holky ;) protoze vyjizdi skoro po kazdy :D

16.2.2017 | 20:03:03
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Knocked Down, Knocked Up

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58 Přečas : @OggyCZ

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Tým Legend je každoročně obměňován, kdy se postupně přidávají nové postavy a ty staré se někam v klidu odklidí. Důvodem této rotace jsou peníze. Stanice nechce platit své herce, které jsou se seriálem spojeni již delší dobu, proto se jich rychle a efektivně zbavuje. Kdo je další na řadě?

Fotografie

Fotografie

Novinky

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

O kvalitě seriálu si můžeme myslet ledacos, ale pokud stanice CW něco umí, rozhodně to jsou jubilejní epizody. Jedné takové se právě dočkáme u Legends of Tomorrow a pochopitelně se do seriálu musí vrátit nějací staří známí. Captain Cold je prvním, kdo hlásí návrat.

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama