Legends of Tomorrow
71/100 - 149×

Legends of Tomorrow(DC's Legends of Tomorrow)

Když už ani samotní hrdinové nestačí, svět potřebuje legendy. Jedna z legend se bude zoufale snažit zabránit tomu, co se má stát, protože spatřila budoucnost. Rip Hunter, který umí cestovat v čase, má za úkol sestavit velice nesourodou skupinu složenou z hrdinů a padouchů, kteří by společně čelili nezastavitelné hrozbě. Kvůli této hrozbě je v sázce nejen osud naší planety, ale také samotný čas. Může tento tým porazit nesmrtelnou hrozbu, která je naprosto odlišná od všeho, co doposud viděli?

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Brandon Routh (Ray Palmer), Victor Garber (Martin Stein), Franz Drameh (Jefferson Jackson), Arthur Darvill (Rip Hunter), Caity Lotz (Sara Lance), Wentworth Miller (Leonard Snart), Dominic Purcell (Mick Rory), Ciara Renée (Kendra Saunders), Falk Hentschel (Carter Hall), Casper Crump (Vandal Savage), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Neal McDonough (Damien Darhk), Matt Letscher (Eobard Thawne), Nick Zano (Nate Heywood), Maisie Richardson-Sellers (Amaya Jiwe)

Proč chce Legion of Doom záhadné Kopí osudu?

Proč chce Legion of Doom záhadné Kopí osudu?

Podzimní finále odhalilo, čeho chce vlastně Legion of Doom dosáhnout. Jejich výlety do minulosti nebyly náhodné. Celá zločinecká parta tíhne po takzvaném Kopí osudu, které dokáže přepisovat reality. Co Kopí osudu vůbec je a proč po něm Legion of Doom tolik touží?

15 0
21.12.2016

V epizodě The Chicago Way jsme se konečně dozvěděli, po čem půjde Legion of Doom. Nebo alespoň, po čem prahne jeden jejich člen. Zatím to vypadá, že Malcolm Merlyn a Damien Darhk (těžko říci u Leonarda Snarta) nevědí, co vlastně chtějí. Zato Eobard Thawne má jasnou představu, co hledá – chce Kopí osudu. Sám v epizodě řekl:

Není to sada. Je to ono. Je to kompas. Už jste, pánové, slyšeli o Kopí osudu? Kopí osudu může být použito k přepsání samotné reality.

Otázka, která nás trápí, je, proč by Legion of Doom chtěly přepisovat samotnou realitu, když to vlastně dokáže rychlík Eobard Thawne? Možná je to kvůli tomu, že Eobard si je velice dobře vědom, že jakmile začne měnit minulost, půjdou po něm strážci času v podobě přízraků, které jsme mohli vidět ve druhé řadě seriálu Flash. Tam na strážce času narazil jak Barry Ellen, tak Zoom, kterému se nakonec setkání s nimi stalo osudným.

(Pánové Červíček, Tichošlápek, Náměsíčník a Dvanácterák jsou připraveni ke každé špatnosti. Foto: CW)

Eobard tedy zřejmě chce přepsat realitu, aniž by si toho strážci času všimli. A proč to vlastně chce udělat? Zatím stále nevíme, z jaké doby pochází Eobard, kterého v seriálu potkáváme. Eobard možná ví, že jeho budoucí já je už mrtvé kvůli tomu, že jeho dávný předek Eddie Thawne zabil sám sebe, čímž zapříčinil, že vymazal Eobarda z časové linie. Thawne zřejmě chce tuto událost přepsat, aby jeho budoucí já opět žilo.

Jelikož i Damien Darhk je v současnosti v roce 2016 mrtvý (viz čtvrtá řada seriálu Arrow), i on by určitě uvítal, kdyby mohl něco málo změnit a být opět mezi živými. To samé platí pro Leonarda Snarta, který se obětoval na konci minulé série. A jak do všeho zapadá Malcolm Merlyn? I ten může mít své důvody, proč přepsat časovou linii. Jako jediný je ovšem z Legion of Doom v současnosti živý, ale se svojí umělou rukou nemusí být až tak spokojený.

I v komiksech se objevilo Kopí osudu. Adolf Hitler byl posedlý všemožnými okultními artefakty a Kopí osudu patřilo mezi ně. Hitler se k němu dostal a společně s nacisty ho použili jako odpuzovadlo proti všemožným hrdinům a metalidem. Druhá světová válka tedy v komiksech pokračovala přesně tak, jak ji známe z naší historie – válku vybojovali vojáci. Komiksoví superhrdinové se bojů nemohli zúčastnit, protože jim Kopí osudu nedovolilo vstoupit do oblastí, kde se bojovalo.

K čemu podle vás chce Legion of Doom ukořistit Kopí osudu? Bude se okolo tohoto artefaktu točit celý zbytek druhé řady?

Diskuze /12

Flici

Hneď po citáci vo vete Otázka, která nás trápí, je, proč by Legendy… máš chybu asi namiesto Legendy tam má asi byť Legion. Inak ale super článok… :)

#3 tom99
21.12.2016 | 16:56:29
Holíček

Podle mě ho chce Eobard k tomu, aby se on stal Flashem: " Nebylo tomu tak vždycky. Byl jsem tebou posedlý. Ale, tahle schopnost cestovat časem ukázala pravdu. Nikdy jsem se nemohl stát Flashem, ale tvým největším nepřítelem. Tvým opakem. " – přibližně tohle řekl Flashovi v epzodě Reverse-flash Returns. :)

21.12.2016 | 18:03:15
tom99

#1 Flici: Děkuji, opraveno :-)

webmaster
21.12.2016 | 18:09:45
Lex Luthor

Eaboard, Damien a Leonard asi budou chtít změnit svoji smrt, Malcolm se asi bude zase chtít stát Reis All Ghůlem a zabránit Oliverovi v tom, aby mu usekl ruku a připravil ho o plášť.

#5 tom99
21.12.2016 | 18:50:05
tom99

#4 Lex Luthor: V podstatě to píšu ve článku. Asi budou fakt chtít zvrátit svou smrt, aniž by za to nějak byli stíháni a někdo si toho všiml :-)

webmaster
21.12.2016 | 19:21:34
Stardos

U Malcolma třeba ještě oživení Tommyho :)

21.12.2016 | 19:32:20
TheRadvano

Malcolm je jasnej : Chce se zase stát Ra'sem, chce aby měl zpátky ruku, aby se vrátil Tommy a možná aby ho Thea měla zase ráda.

21.12.2016 | 20:26:46
scottt1

Aj vo filmu Constantine bola kopija osudu, mozno sa aj tu objavi, ked sa objavil aj v Arrow

#10 dexter_kazmin
21.12.2016 | 22:28:19
Big_Boss

Tvůrci už dávno potvrdili, že Reverse-Flashovo záměr v Kopí osudu je stejný jako předtím – Zbavit se Flashe bez toho aby nastal paradox a sám přišel o schopnosti. Ostatním pravděpodobně nakecal něco o tom, že můžou změnit svůj osud atd.

22.12.2016 | 12:22:23
dexter_kazmin

#8 scottt1: tak-tak, taky jsem si na to kopi vzpomel hned ve spojeni s tim filmem. :-)

22.12.2016 | 15:44:34
Ostberg

Tento Eobard Thawne je ten co jej držel Barry v kleci ve Flashpointu a následně zabil jeho matku a donesl Barryho až k němu domu ;) sám říkal Profesoru Steinovi že se nepřímo znají, ale zase jak by se mohli znát když Eobard kterého Barry omráčil zmizel ve chvíli kdy se objevil Eobard s vousama, btw rád bych kdyby si je nechal narůst znovu, ta podoba s jeho rolí kapitána v Zorovi byla i po těch 18 letech neskutečná :D

23.12.2016 | 17:46:53
Ostberg

ještě dodatek: Merlyn: Jako jediný je ovšem z Legion of Doom v současnosti živý. To není vůbec pravda, Eobard Thawne, který se vyskytoval jako Harrisov Wells v první řadě je také naživu, Eobard co se o něm povídá že by mohl chtít zachránit své budoucí já to nebude protože tento zná Steina a přímo i Flashe jménem a oslovuje ho Barry, to ten z druhé řady nedělal, vsadil bych vše na to že to bude Eobard ze začátku třetí řady

23.12.2016 | 18:00:02
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Knocked Down, Knocked Up

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58 Přečas : @OggyCZ

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Tým Legend je každoročně obměňován, kdy se postupně přidávají nové postavy a ty staré se někam v klidu odklidí. Důvodem této rotace jsou peníze. Stanice nechce platit své herce, které jsou se seriálem spojeni již delší dobu, proto se jich rychle a efektivně zbavuje. Kdo je další na řadě?

Fotografie

Fotografie

Novinky

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

O kvalitě seriálu si můžeme myslet ledacos, ale pokud stanice CW něco umí, rozhodně to jsou jubilejní epizody. Jedné takové se právě dočkáme u Legends of Tomorrow a pochopitelně se do seriálu musí vrátit nějací staří známí. Captain Cold je prvním, kdo hlásí návrat.

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama