Legends of Tomorrow
71/100 - 149×

Legends of Tomorrow(DC's Legends of Tomorrow)

Když už ani samotní hrdinové nestačí, svět potřebuje legendy. Jedna z legend se bude zoufale snažit zabránit tomu, co se má stát, protože spatřila budoucnost. Rip Hunter, který umí cestovat v čase, má za úkol sestavit velice nesourodou skupinu složenou z hrdinů a padouchů, kteří by společně čelili nezastavitelné hrozbě. Kvůli této hrozbě je v sázce nejen osud naší planety, ale také samotný čas. Může tento tým porazit nesmrtelnou hrozbu, která je naprosto odlišná od všeho, co doposud viděli?

USA | 2016 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | CW | 43 minut
žánr
Akční, Dobrodružný, Komiksový
hrají
Brandon Routh (Ray Palmer), Victor Garber (Martin Stein), Franz Drameh (Jefferson Jackson), Arthur Darvill (Rip Hunter), Caity Lotz (Sara Lance), Wentworth Miller (Leonard Snart), Dominic Purcell (Mick Rory), Ciara Renée (Kendra Saunders), Falk Hentschel (Carter Hall), Casper Crump (Vandal Savage), John Barrowman (Malcolm Merlyn), Neal McDonough (Damien Darhk), Matt Letscher (Eobard Thawne), Nick Zano (Nate Heywood), Maisie Richardson-Sellers (Amaya Jiwe)

To nejlepší a nejhorší na první řadě seriálu Legends of Tomorrow

To nejlepší a nejhorší na první řadě seriálu Legends of Tomorrow

V našem třetím, a posledním, rekapitulačním článku k první sérii Legends of Tomorrow se podíváme na ty nejlepší a nejhorší momenty, které nám seriál nabídl.

25 2
23.6.2016

1. Nejlepší epizoda: Legendary

Pokud se tvůrcům seriálu něco povedlo, tak to bylo jednoznačně finále celé první řady. Epizoda Legendary nám jasně ukázala, v jakém duchu se má odvíjet celá sezóna. Skvělá hudba, spousta akce a emocí. To vše zahrnoval poslední díl první řady.

Už od začátku nám bylo jasné, že se celý tým jednou v plné síle střetne s Vandalem Savagem, kterého odrovná. Ve finále to bylo vyřešeno velmi zajímavě – Savage musel být zabit ve třech různých časových obdobích současně, aby byl definitivně poražen. Celá finální bitka byla skvěle provedena. Jako bonus nás na konci dílu tvůrci nalákali (a to pořádně) na druhou řadu, když nám představili člena nového týmu.

Další kandidáti: Star City 2046, Left Behind, Pilot, Part 1

2. Nejhorší epizoda: The Magnificent Eight

Pravděpodobně nejhorší epizodou byl díl na Divokém západě. Přitom za to v podstatě nemohl. Druhá polovina první řady už byla příliš moc „zdlouhavá“. Díl The Magnificent Eight byl jedním z těch, který se v této druhé polovině objevil, proto to pěkně odskákal.

The Magnificent Eight byla pouze „výplňovou“ epizodou. Místo honby za Savagem se tým přesunul na Divoký západ, kde se vlastně neřešila hlavní zápletka první řady. Tím pádem tento díl hodnotíme jako nejhorší a nejzbytečnější.

Další kandidáti: Progeny, Night of the Hawk, River of Time

3. Nejlepší vývoj postavy: Mick Rory

Tato kategorie byla velmi těžká. Obecně byl vývoj postav velký, hodně si toho zažily a pokud porovnáme vývoj postav, které do Legends of Tomorrow přišly ze seriálů Arrow a The Flash, tak zjistíme, že v Legendách měly zcela odlišnou linku.

Největším a zároveň nejlepším vývojem si rozhodně prošel Mick Rory. V seriálu The Flash jsme se s ním seznámili jako s nabručeným padouchem, který prahne po ohni. Legendy však ukázaly, že Mick není zdaleka takový „zabedněnec“, jakým byl v seriálu The Flash.

Z počátku to tak však vypadalo, ale hned po pár epizodách jsme si mohli všimnout jeho změny. Stále ze sebe dělal někoho, kdo jede jenom sám za sebe, ale postupem času jsme zjistili, že tomu tak není. Zapříčinila to především jeho změna na Chronose. I když mu byl vymyt mozek, tak i přesto se po své změně přidal k týmu a dal jim cenné rady o pánech času.

Kromě změny charakteru se změnily i jeho vztahy ke členům týmu. Nejblíže měl vždy, pochopitelně, k Leonardovi, se kterým však měl své slabší chvilky. Hodně se spřátelil s Rayem a ukázal, že skutečně „kope za tým“. Nikoho tak na konci nepřekvapilo, že se s týmem rozhodl pokračovat dál.

Další kandidáti: Leonard Snart, Martin Stein, Sara Lance

4. Nejhorší vývoj postavy: Kendra Saunders

Vůbec celé jestřábí duo bylo jistým způsobem zklamáním. Kdyby se Carter Hall zdržel v seriálu déle, tak by tuto kategorii „vyhrál“ on. Místo toho jsme jako nejhorší postavu zvolili Kendru Saunders. A proč? Protože na ní stál osud celé Země a ona nebyla schopna vykonat své poslání.

Právě na Kendře bylo to největší břemeno – jenom ona mohla zabít Vandala Savage, čímž by ukončila velkou hrozbu, která měla ovládnout celou Zemi. Kendra své poslání jednoznačně nezvládla a to především kvůli scenáristům. Její příběh byl jednoznačně špatně napsán, nebyl domyšlen a hlavně kvůli tomu se nám tato postava prostě nezalíbila.

Dalším špatným faktorem této postavy byl její vztah s Rayem. Nicméně i s touto věcí se nedalo nic dělat, stanice CW je touto „vztahovou problematikou“ proslulá, proto jsme se dočkali ubohého milostného trojúhelníku, u kterého bylo jasné, jak dopadne. A v poslední řadě kvůli tomu musíme pokárat i samotnou herečku, která, snad vinou scenáristů, nedokázala Hawkgirl správně zahrát.

Další kandidáti: Carter Hall, Vandal Savage, Ray Palmer

5. Největší zvrat: Leonardova smrt

Jednou z nejvíce neočekávaných věcí byla rozhodně Leonardova smrt. Nejenom, že se jednalo o velký zvrat, ale zároveň se jednalo o velmi kvalitní počin. Tvůrci nám na tomto zvratu ukázali, jak se „špatná“ postava může stát tou „dobrou“, jak se padouch může stát hrdinou. Ano, to Leonard ukázal. Obětoval se pro tým a zachránil svého nejlepšího kamaráda. Zároveň nám bylo ukázáno, že žádná postava není v bezpečí.

Kromě neočekávaného zvratu se také jedná o nejsmutnější zvrat. Leonard Snart byl jednou z nejlepších postav jak seriálu Legends of Tomorrow, tak i celého komiksového světa na stanici CW. Byl vtipný, sarkastický, bouřlivý a chladný. Ve druhé řadě bude moc chybět.

Další kandidáti: Savage a páni času, Carterova brzká smrt, příchod Rexe Tylera

6. Nejvíce promarněná příležitost: Cestování časem 

Obecně se dá říci, že cestování časem je velmi těžce zpracovatelná tematika. O to víc je proto lákavým materiálem, po kterém se často sahá. Cestování časem má mít svá pravidla (každý je má trochu jiné), která se musí dodržovat. Tato „pravidla“ nám po celou první řadu prozrazoval a ukazoval Rip Hunter, který o nich často mluvil. Bohužel jeho pravidla o cestování časem během seriálu nedávala smysl. Vždy se dělo něco jiného, vždy se něco pozměnilo atp. Rip svá pravidla doslova tahal z kapes a házel nám je pod nohy.

A je to velká škoda. Kdyby tvůrci přišli s trochu lepšími a logičtějšími pravidly, tak by se na seriál dalo ihned lépe koukat. Doufejme, že se do druhé řady v tomto ohledu polepší.

Další kandidáti: budoucnost, Vandal Savage, více crossoverů

7. To nejlepší na první řadě: Tým

Nejlepší část na celé první řadě se hledala velmi složitě, protože seriál nenabídl nic, z čeho bychom byli naprosto na větvi. I přesto jsme však nalezli jeden faktor, který nás potěšil – tým. Ano, týmy superhrdinů jsou v módě a my jsme se jedné z nich dočkali i v televizi. Jedná se o věc, která je pro každého fanouška komiksů naprostou pastvou pro oči. Koho by nebavilo vidět tým superhrdinů, který cestuje časem a mlátí padouchy?

Právě akční scény celého týmu byly skutečně bravurně zpracované. Nejprve se nám naskytne pohled na White Canary, poté se podíváme, jak Captain Cold mrazí své protivníky. Hned za ním stojí Heat Wave se svým plamenometem a do toho všeho létají ve vzduchu Hawkgirl, Hawkman, Atom a Firestorm. Prostě pastva pro oči.

Další kandidáti: speciální efekty, Star City v budoucnosti, mini-crossovery

8. To nejhorší na první řadě: Moc epizod

První série by byla dobrá, kdyby měla deset epizod. Ještě lepší by byla, kdyby měla osm epizod. Seriál byl prostě příliš natahován a šlo to poznat, samotná zápletka si totiž nevyžadovala tolik prostoru, protože by se dala ukončit mnohem dříve. Seriál by byl tak více dynamický, děj by odsýpal a nevěnoval by se zbytečnostem.

I přesto však můžeme být rádi, že měl seriál „jen“ šestnáct epizod. Původním plánem bylo, že první řada bude mít plných třiadvacet epizod, z čehož nakonec sešlo, protože by v tak velkém množství epizod nebyly realizovatelné speciální efekty, kterých bylo pro seriál potřeba skutečně požehnaně.

Další kandidáti: milostná zápletka Raye a Kendry, málo vedlejších postav, nepovedené flashbacky

Foto: CW

Diskuze /12

Lucifrid

Mně se epizoda Magnificent Eight líbila, ale chápu, proč píšeš, co píšeš. Objektivně souhlasím, subjektivně ne :D Jinak souhlasím se všemi body, jen nejlepší mi asi přišel pilot a druhá epizoda. Ale i ta padesátá léta a super scény byly i z Ruska, i když už tam to maličko drhlo. Nejhorší (půjdu proti proudu a vysloužím si ukamenování) mi přišla epizoda s Arrowem. A ano, trochu střihu, vynechání, a zkrácení na třináct epizod a mohlo to být lepší.

#2 Xavik #4 Baltik #11 Billy the Kid
webmaster
23.6.2016 | 16:59:18
Xavik

#1 Lucifrid: U té nejhorší epizody to byl vážně problém vybrat, nakonec to odskákala The Magnificent Eight, protože byla ve špatnou dobu na špatném místě. :)

admin
23.6.2016 | 17:37:06
Liss93

Mezi nejhorší postavy bych zařadila i Ripa. Ačkoli Arthura zbožňuju (jako Rory „Pond“ Williams byl dokonalý), tak postava Ripa byla velmi nesympatická, kvůli jeho sobeckému chování. Lhal o svých úmyslech, o důležitosti našich postav v budoucnosti… Ale Kendra je rozhodně nejotravnější postavou vůbec, ti co si stěžují na Felicity, tak vůbec netuší :D Jinak s přehledem souhlasím, epizod rozhodně mělo být méně a s časovými pravidly se měli popasovat lépe, bylo to takové zmatené. Ale na 2.sérii se těším, i když bude bez Snarta.

#6 Xavik
23.6.2016 | 18:21:42
Baltik

#1 Lucifrid: Hážu první.

:)

23.6.2016 | 18:45:36
Baltik

Arrow se tam představil tak, jak nám už poslední 2 série chybí. A proto to bylo super.

23.6.2016 | 18:46:23
Xavik

#3 Liss93: Rip byl skvělej a hlavně skvěle zahranej. :) Kendra je přesný opak.

#7 Liss93
admin
23.6.2016 | 18:49:15
Liss93

#6 Xavik: O hereckém výkonu vůbec nepochybuji, zahraný byl skvěle, ale postava Ripa se mi nelíbila po stránce charakteru.

23.6.2016 | 19:13:36
komcus

Budou tyhle přehledy i u Arrow a Flashe? :)

#9 Xavik
čestný člen redakce
23.6.2016 | 22:26:28
Xavik

#8 komcus: Samozřejmě. ;)

admin
23.6.2016 | 22:32:02
Es

Hezké :-)! Já jen asi nesouhlasím s bodem č. 5 – největší zvrat – Leonardova smrt. Já vám nevím, mě to vůbec nedostalo, vůbec nepřekvapilo ani mě to nijak emocionálně nezasáhlo, ačkoli jsem Snarta měla nejradši… Myslím, že smrt Snarta může být největším zvratem, ale také myslím, že v podání tvůrců to zkrátka nic extra nebylo. Mnohem víc by mě zasáhlo ho např. vidět umírat, a ne jen držet nějakou páčku nebo o co tam tehdy šlo :-).

#12 lenkawal
24.6.2016 | 10:26:12
Billy the Kid

#1 Lucifrid: ano taky se mi líbila byla to aspoň sranda :)

24.6.2016 | 13:34:11
lenkawal

Zvrat to určitě byl Snart byl hodně zakořeněná postava, aby jeho smrt překvapila, ale taky si nemyslím, že to bylo nějak emotivní. Ale musím říct, že mě pobavilo, jak se tam střídali. Přijde první dostane ránu a postaví se tam další, taky dostane ránu a vystřídá ho další v řadě. #10 Es:

6.7.2016 | 11:43:06
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E13: Knocked Down, Knocked Up

cz100%
DOKONČENO

Překlad: @antty, @AdriB a @Azur58 Přečas : @OggyCZ

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Začali nás tvůrci jemně připravovat na další odchod jedné hlavní postavy?

Tým Legend je každoročně obměňován, kdy se postupně přidávají nové postavy a ty staré se někam v klidu odklidí. Důvodem této rotace jsou peníze. Stanice nechce platit své herce, které jsou se seriálem spojeni již delší dobu, proto se jich rychle a efektivně zbavuje. Kdo je další na řadě?

Fotografie

Fotografie

Novinky

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

Wenworth Miller se vrátí do seriálu v jubilejní sté epizodě

O kvalitě seriálu si můžeme myslet ledacos, ale pokud stanice CW něco umí, rozhodně to jsou jubilejní epizody. Jedné takové se právě dočkáme u Legends of Tomorrow a pochopitelně se do seriálu musí vrátit nějací staří známí. Captain Cold je prvním, kdo hlásí návrat.

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama