Lost Girl (Dívka odjinud)
87/100 - 103×

Lost Girl(Dívka odjinud)

Nahlédneme do života krásné a charismatické dívky jménem Bo, která je ovšem sukuba. Zatímco objevuje svět Fae a snaží se naučit ovládat své schopnosti, nezapomíná na ty, kteří potřebují její pomoc, a zjišťuje pravdu o svém skutečném původu.

Kanada | 2010 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | Showcase | 43 minut
žánr
Fantasy, Mysteriózní, Sci-fi
hrají
Anna Silk (Bo Dennis), Ksenia Solo (Kenzi), Rachel Skarsten (Tamsin), Zoie Palmer (Lauren), Kris Holden-Ried (Dyson Thornwood), Emmanuelle Vaugier (The Morrigan),

Emily Andras o "In Memoriam"

Emily Andras o "In Memoriam"

Otázky a odpovědi k premiérovému dílu čtvrté série.

0 0
13.1.2014

TV Guide Canada: Zaprvé musím říct, jaký skvělý začátek série. Dali jste nám tanec s Kenzi, Dysonem a Halem!

Emily Andras: Děkuji. Bylo to úžasné! Musím říct, že Ksenia Solo absolvovala kvantum tanečních tréninků. Objevila se v Black Swan a měsíce a měsíce trénovala. A choreografka Nulita Gaminsky je myslím bývalá mistryně v tangu.

A musím pochválit i chlapy, protože předtím nikdy netancovali. Nikdy! Takže jsme jim tak trochu naznačili: „Ok, pánové. Hodně na Vás záleží, musí to být opravdu dobré.“ Ksenia a Nikita na KC a Krise udeřily v dobrém, ale byla jsem na ně tolik pyšná. Upřímně, když jsem je sledovala, měla jsem v očích slzy. Je opravdu těžké něco takového předvést. Rovná se to kvalitě Dancing With the Stars s plnými čtyřmi minutami. Je to jako s krasobruslením – opravdu fyzicky vyčerpávající – a oni to předváděli znovu a znovu a znovu a bylo to fenomenální. Takže jo, byla to opravdová zábava a doufám, že se to divákům líbilo!

TVG: Z vážnější stránky, můžete nám říct něco o tom, jak vznikal koncept „In Memoriam“, ve kterém není hlavní představitelka a ani její památka?

EA: Byla to pro nás výzva, když jsme se dozvěděli, že je naše milá Anna Silk těhotná. Ale také jsme měli možnost zamaskování a to tak, že jsme měli naplánováno zmizení Bo na konci třetí série. Když jsme se blížili ke konci třetí série, Anna nám o svém těhotenství dala vědět. Bylo to velmi, velmi dobře naplánované časově – myslím, že to možná bylo v předposlední den natáčení – takže jsme věděli, kde tohle uplatnit a byli jsme z toho nadšení. Sama jsem matkou, naše stanice nás podporuje a jsme seriálem, který je přátelský k ženám, takže jsme ji chtěli v tomto opravdu podpořit a dát tolik času kolik potřebuje.

Myslím, že to byla epizoda, kterou jsme mohli udělat pouze ve čtvrté sérii, protože je zbytek obsazení tak silný. Stal se z toho seriál celého obsazení, kde víme o přednostech a slabinách každého herce. Přesto nám chybí na obrazovce Bo a chyběla nám Anna i mimo ní. Vždyť ona je prostě vůdkyní na úrovni – milujeme ji!

Ale klíčem premiéry je myslím to, že nechcete aby byla dalším dílem třetí série. Musíte restartovat celou sérii. Někdo mnohem chytřejší mi jednou řekl: „Premiéra by měla ukázat o čem bude celá série,“ tak jako to, jak uspokojit očekávání fanoušků a zodpovězení cliffhangerů, zatímco ale neodstrašíte potenciální nové fanoušky. Ale chtěli jsme udělat něco, u čeho by diváci měli hádat, co by podvrátilo jejich očekávání. Co kdybychom měli šanci udělat It´s a Wonderful Life bez Bo? Co kdyby Bo vůbec nebyla? Jak by to vypadalo? Byla by Kenzi trochu tvrdší, více dítětem ulice, jaké jsme potkali v první sérii? Jak by Dyson vypadal bez lásky? Dokonce i Hale byl trochu křehčí. Bylo to zábavné, když jsme se k něčemu takovému dopracovali – že jsme prostě všem vzali vzpomínky na Bo. Osvobodilo nás to k napsání opravdové fantasy, zábavné epizodě, kterou jsem milovala. A všichni se vytáhli v nepřítomnos­ti Anny.

TVG: Rozhodně! Zvláště Ksenia. Byla středem této epizody. EA: Bylo to úžasné a byla z toho šťastná. Všem se opravdu, opravdu stýskalo po Anně, ale byla zábava mít šanci zviditelnit tyto ostatní postavy.

TVG: Máte nějakou jinou postavu, kterou ráda píšete, kromě Bo?

EA: Miluji Kenzi a ani to nijak netajím. Myslím, že je tak vtipnou postavou – je tak duchaplná, opravdová a citlivá. A líbí se mi to, jak je statečná a principální ačkoliv je to postava, která může nejvíce ztratit a má nejméně zdrojů. Vždyť je člověk!

Mám ráda, když ji můžu udělat středem věcí. Myslím, že je hlasem diváků, protože je člověk vstupující do světa Fae se slovy: „No sakra co se to děje s těmito bláznivými lidmi?“ Pro mě vždy byla vstupní branou, jak vyjádřit jaká by byla opravdová reakce lidí, kdyby se museli potýkat s těmito bláznivými Yetti a skřítky. Takže jsem byla opravdu šťastná, že mohu udělat centrem této premiéry právě Kenzi.

Ale znovu chci připomenout, že Bo vám chybí! Díky tomu si uvědomíte vstřícnost této postavy a toho co přináší do zbytku gangu. Když ji odstraníte, může se zdát, že všichni postrádají šarm a lidskost. Všichni jsou trochu tvrdší, ostřejší a také více brutální. Opravdu si všimnete toho, co Bo udělala, aby spojila tyto lidi a dala jim smysl.

TVG: Připomnělo mi to epizodu „The Wish“ z Buffy the Vampire Slayer, kde jsme viděli, jaká by byla Sunnydale bez Buffy. Inspirovalo Vás právě toto?

EA: Která „The Wish“? To je ta, kde všichni zapomenou, kdo jsou?

TVG: Ne, to je „Tabula Rasa“ – omlouvám se, ale jsem strašný blázen do Buffy. „The Wish“ je v třetí sérii…

EA: Oh, kde ji Cordelia pošle pryč! Tato epizoda se mi líbila, ale přísahám k Bohu, že jsem na tento díl nemyslela, když i psala. Epizody z It´s A Wonderful Life jsou televizním pokladem a jistě „The Wish“ byla vtipná v tom, že byla víc temnější než takhle. Cordelia umře. Ona je tou, kdo měl přání a je zabita upíry! S Buffy je to tak těžké. Vše, co uděláte, je jako“ Sakra ty, Buffy!“ Ale myslím, že mě více zajímal způsob, jak udělat epizodu bez Bo. Přišlo to opravdu z praktické úhlu pohledu. Jak můžeme udělat díl bez naší Lost Girl, která se ale zároveň nebude zdát nucená? Potřebovali jsme ji nějak udržet na zemi, udělat z toho větší zábavu.

Je pro mě důležité začínat se zábavným dílem. Ráda se rozjíždím k mé úzkosti, což bude hodně tuto sérii. Ale naši fanoušci jsou nadšení a loajální a tak je hezké vrátit se k něčemu veselejšímu. Ale stále s hodně překážkami a vším.

TVG: Jistě to bylo zábavné zvláště s Georgem Takeiem. Jak reagoval na to, že bude hrát tohohle drzého šišlajícího polohada?

EA: (smích) Jeho reakcí bylo: „Zlato, byl jsem zrozen hrát tuhle roli. Čekejte to nejlepší!“ Ale George Takei je asi můj nejoblíbenější člověk na celém světe. Je tak milý a nadšený, ale je také strašně vděčný a profesionální. Je pro všechno. Abych byla upřímná, nevím jestli předtím věděl o Lost Girl. Udělal si nějaký průzkum, ale nemyslím, že byl super fanda. Jsem si jistá, že jím teď bude, ale měl několik důležitých otázek, protože má divadelní kořeny. Říkal: „Povězte mi o Fae. Povězte mi o mé postavě.“ Ale je skutečným hrdinou. Jasně, jsou v tom speciální efekty, takže chodil 12 hodin po place v zelených legínách. Víte, jen tak si popíjel kafe ve svých zelených legínkách. Tak LA-ovské. (smích)

Už jsem tuto historku vyprávěla, ale je strašně milá. Máme spoustu profesionálů v našem týmu. Ale všichni byli ohromeni, když se objevil George Takei na place. Vždyť to je Sulu, páni! Sulu byl na place! V zelených legínách a vypadl fenomenálně. A samozřejmě chtěl říct svou památnou větu: „Oh, můj!“ A když přivedete na natáčení Georgie Takeie, nebudete chtít jemnost. Takže jsme se rádi přizpůsobili. A pracoval velmi dobře s Kenzi. Skvěle se doplňovali.

TVG: Také jsme viděli trochu Clio (Mia Kirshner). Vrátí se brzo zpět?

EA: Mmm hmm vrátí se! Líbí se nám to, co předvádí Mia s touto postavou. Clio je párty holka, trochu naivní/nevinná. Ale jako se vším v Lost Girl, lidé nejsou takový, jací se na první pohled zdají. Takže se určitě vrátí a sehraje velkou roli v následujících pár epizodách….

TVG: Teď ale konkrétní otázka. Kenzi, Dyson a Aife spolu byli na večeři. Byl to Lakeview v Torontu?

EA: To byl! A víte co? Byla to tak trochu pocta večeři, kterou spolu měla Kenzi a Bo v první epizodě. Má to být odrazem scény, kde se spolu skamarádí a Kenzi prohlásí: „Co jsi zač? Jsi mimozemšťan? Jsi upír?“ Dokonce jsme měli tu samou herečku v roli servírky! Takže jsme měli opravdu spoustu zábavy s tímto a byl to náš dárek pro skalní fanoušky. A lidi v Lakeview jsou milý.

TVG: V posledním scéně jsme konečně zahlédli Bo. Znamená to, že ji uvidíme více v druhém díle? Nebo musíme počkat déle?

EA: Rozhodně uvidíme ve druhé a třetí epizodě více lidi, které chyběli. Pár jsme jich viděli na konci a také bylo pár chybějících lidí zmiňováno. Ale Bo si je už rozhodně něčeho vědoma. Ve stejný moment, kdy se všem vrátila paměť, něco se v ní spustilo. A víte, nemůže jen tak nechat mimo dobrou sukubu. Takže bude zpátky!

TVG: Zpátky k Vám na chvíli, jaký byl Váš nejoblíbenější moment v tomto díle?

EA: Zakrývala jsem si oči během polibku Dysona s Kenzi. Protože tyto dva jsou dobrými přáteli a rozhodně to bude kontroverzní. Myslím, že mezi sebou mají sourozenecký vztah, ale mají spolu chemii. Nemohla jsem uvěřit, jak sexy to bylo. Říkala jsem si: „Ó můj, Bože, ó můj, Bože! Jaktože tohle děláme?“

Ale jak jsem řekla, opravdu mě dojalo tango. Věděla jsem, jak tvrdě dřeli tito herci. A víte celý náš tým a režisér do toho dali vše, aby to vypadalo profesionálně a nádherně. Jako scénárista máte často nápad na tuhle velkou scénu typu Boardwalk Empire a pak se to na obrazovce ukáže jako kanadské. Ale tango předčilo má očekávání. Bylo to úžasné. Něco, co jsme ještě nikdy neudělali.

A také se mi líbilo, když se potkal Trick s Aife. Protože jsme je spolu neviděli čtyři série. Myslela jsem, že to bude hezký dárek – že ho uvidíme tak blízko usmíření a to, jak se to pak pomalu vzdalovalo.

TVG: Poslední otázka. Opravdu Faejiji existuje?

EA: (smích) Jsem si jistá, že ano! Kde jinde seženete vejce mořské víly nebo granule pro vašeho griffina?

V následujících dnech se můžete těšit na zbývající rozhovory k odvysílaným dílům. Všechny články poté najdete seřazené podle původního data vydání, aby v tom nebyl zmatek a bylo to hezky popořadě (tudíž datum vydání se bude měnit na datum shodné s vydáním původních rozhovorů).

Zdroj: Showcase

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Citát

For Valkyries, our last life, it's not called dying… It's called rising. 

Stav titulků

Epizoda S05E16: Rise

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás překládá: @channina a Alexka (CWzone)

Reklama

Momentka

Momentka

Nejoblíbenější postavy

Narozeniny herců

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama