Lost (Ztraceni)
90/100 - 293×

Lost(Ztraceni)

Několik lidí přežije havárii letadla. Ocitají se ztraceni na opuštěném ostrově. Čím dál tím ale zjišťují, že ostrov není úplně opuštěný.

USA | 2004 | Ukončeno
vysílání
6 sezón | Nova, ABC, AXN, JOJ | 42 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Mysteriózní
hrají
Matthew Fox (Jack Shephard), Evangeline Lilly (Kate Austen), Jorge Garcia (Hugo Hurley Reyes), Josh Holloway (James Sawyer Ford), Naveen Andrews (Sayid Jarrah), Terry O'Quinn (John Locke), Daniel Dae Kim (Jin-Soo Kwon), Yunjin Kim (Sun-Hwa Kwon), Emilie de Ravin (Claire Littleton), Dominic Monaghan (Charlie Pace), Michael Emerson (Benjamin Linus), Harold Perrineau (Michael Dawson), Elizabeth Mitchell (Juliet Burke), Henry Ian Cusick (Desmond Hume), Ken Leung (Miles Straume)

Rozhovor - Filip Švarc

Rozhovor - Filip Švarc

Před nedávnem navštívil naše diskuzní fórum Filip Švarc, který má v dabingu zajímavou roli – pro AXN namluvil Sayida, pro Novu potom Boona. De Facto mu položil pár zvidavých otázek…

0 0
22.12.2010

Ztotožnujete se nějak se Sayidem?

V rámci práce se alespoň na těch pár minut musím ztotožnit s každou postavou, takže i se Sayidem. Ne že bych začal mluvit arabsky, nebo si nechal narůst vousy, ale když se kupříkladu stala ta věc se Shannon (nechci být moc konkrétní, to by divák Novy jistě neocenil), nedalo moc práce uronit slzu. O tom koneckonců herectví je.

Kdo je Vaše nejoblíbenější postava a proč?

Baví mě Sawyer. Je to sice parchant, ale jeho „hlášky“ stojí za to. No a jako chlap se samozřejmě vždycky rád podívám na Kate.

Jak se Vám líbil seriál Lost?

Hodně. Při dabování si to člověk moc neužije, vidíte vždycky jenom kousky a navíc se musíte soustředit na spoustu věcí a děj nevnímáte ve všech souvislostech, ale když jsem si to potom pustil šel jsem z dílu do dílu a nemohl jsem přestat. Druhou sérii jsem dal za tři dny. To mluví za vše, ne<

Co Vaši kolegové, myslíte že se hodí ke svým rolím? Kdo nejvíce?

Asi ano. Obsazování je strašně subjektivní a málokdy se vám stane, že se na postavu podíváte a okamžitě vás napadne český ekvivalent. A i když ano, ještě to neznamená, že ten člověk bude mít čas atd. Ale ve verzi AXN, kterou mám naposlouchanou víc mě nikdo vyloženě nevadil. Někdo se mi líbí víc, někdo míň, ale nikdo není „mimo mísu“. Ovšem to je znovu můj subjektivní názor. Můžete klidně nesouhlasit :-)

Kdo myslíte, že je ze seriálu Lost „na nic“ ?

Moc nevím co na to odpovědět. Ve druhé sérii mě třeba prudil Michael, ale i on tam měl svoje místo a svůj důvod.

Kterou ze svých starších postav máte nejradši, a se kterou kste si užil nejvíc legrace?

U mě většinou platí, že pokud jde o dobrý film, nebo seriál, tak na něm prostě rád dělám. Ale to rozhodně neznamená, že by u toho byla největší legrace. Kupříkladu Madagascar je ve výsledku zábavný dost, ale práce to byla dost tuhá. Dabovat „animáče“ je hodně těžký.

Na který seriál kromě Lostu koukate nejradši?

Mám obecně rád seriály, takže bych klidně řekl, že je nesleduju, ale normálně v tom frčím J Ať už je to Lost nebo 24 Hodin, Pohotovost, Prison Break, Plastická Chirurgie s.r.o. Ale musím se přiznat, že jsem strašně netrpělivý a nesnáším čekání na další díly. Takže když vyjde seriál na DVD, je to pro mě ideální. Páni…teď jsem úplně zapomněl na Friends, to byl můj první seriál na DVD, který jsem zhltnul.

Baví Vás víc práce v rádiu nebo dabování?

Obojí mám rád a obojí mě baví. Jsou to sice dvě zcela odlišné práce, ale pro mě jsou obě stejně důležité a obě mi někdy přinášejí uspokojení a někdy jsou k vzteku. Asi jako každá práce.

Jak se všeobecně díváte na nasazení Lostu na Nově?

Je to dobře. Samozřejmě mě trochu mrzí, že se vyrábí nový dabing (i když i na něm se podílím), přece jenom Sayid je Sayid, ale aspoň se k LOST dostane víc lidí. Jediné čeho se bojím je, aby LOST neměl podobný osud jako Pohotovost nebo 24 hodin. Ze začátku velké haló, články v novinách, upoutávky po 30 minutách a po dvou měsících vysílání změna vysílacího času na 23.50 a nazdar. Ale za to asi nemůže NOVA, ale její diváci.

Nějakou veselou historku z natáčení? :-)

Jsem strašně nudný člověk a veselé historky se mi nestávají :-)

Lost.cz děkuje Filipu Švarcovi za rozhovor a de_Factovi za jeho moderování.

Zdroj: Nova, ABC, AXN, JOJ

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Reklama

Narozeniny

Galerie

Galerie

Partneři

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama