Mr. Mercedes
93/100 - 53×

Mr. Mercedes

Neznámý řidič v ukradeném mercedesu úmyslně vjede do davu nic netušících lidí. Takhle začíná detektivní příběh z dílny Stephena Kinga, který dovoluje psychopatovi proniknout vám a detektivovi pod kůži. Jak dopadne hra na kočku a myš?

USA | 2017 | Ukončeno
vysílání
3 sezóny | AUDIENCE Network, Peacock | 50 minut
žánr
Detektivní, Drama, Thriller
hrají
Brendan Gleeson (Bill Hodges), Harry Treadaway (Brady Hartsfield), Kelly Lynch (Deborah Hartsfield), Mary-Louise Parker (Janey Patterson), Jharrel Jerome (Jerome Robinson), Holland Taylor (Ida Silver), Breeda Wool (Lou Linklatter), Justine Lupe (Holly Gibney)

8 důvodů, proč se podívat na první epizodu seriálu Mr. Mercedes

8 důvodů, proč se podívat na první epizodu seriálu Mr. Mercedes

Včera nám byla odhalena první epizoda nového seriálu Mr. Mercedes. My jsme si pro vás připravili 8 důvodů, proč byste se jí neměli vyhýbat.

12 0
11.8.2017

1. Děj se nese v detektivním duchu

Seriál Mr. Mercedes nám představí vysloužilého detektiva Billa Hodgese, který je jedničkou v chytání zločinců. Do rukou se mu však dostane případ, který nikdy nedokázal rozlousknout, a pracovní čas ho dohnal. Příběh bezesporu nese detektivní nádech, jenže hnedka víte, kdo je kdo.

2. Seriál je takřka věrný knižní předloze

Seriál vychází ze stejnojmenného díla Stephena Kinga. Ten začal knihu psát na námět, který slyšel v rádiu při jízdě v autě. Fanoušci knihy se budou muset potýkat s novými postavami, které v knize nejsou zastoupené. Tvůrci byli také nuceni odstoupit z pasáže, kdy má dojít k teroristickému útoku na koncertě, a to kvůli letošního útoku na koncertu zpěvačky Ariany Grande.

3. Seriál nemusí mít rychlý pád

První kniha sklidila nečekaný úspěch, a proto se příběh dočkal dalších dvou pokračování. Tvůrci slibují, že pokud se fanouškům bude seriál líbit, tak se vrhnou do zbylých knih.

4. Hvězdné herecké obsazení

V hlavních rolích uvidíte Brendana Gleesona (Harry Potter), který si zahraje detektiva Hodgese, a Harryho Treadawaye (Penny Dreadful), který si ztvární šíleného Bradyho Hartsfielda.

Herečky Holland Taylor a Mary-Louise Parker vás jistě potěší. V seriálu také narazíme na méně známé herce, jako jsou Justine Lupe, Breeda Wool a Jharrel Jerome.

5. Brady Hartsfield je opravdu šílený

Seriál si našel opravdu šíleného vraha, který vám v prvních minutách pronikne pod kůži. Charakter je senzačně napsaný a herec Harry Treadaway to umí prodat. Tak zvrácená postava s krutými nápady v seriálovém světě se těžce hledá.

6. Hudba

Přiznejte si to. Pokud uslyšíte jakoukoliv píseň v adaptaci Stephena Kinga, nikdy si ji nebudete pamatovat jako normální hudební podklad. Seriál navíc využívá výběr hudby, který se snaží popisovat děj a danou chvíli.

7. Různé druhy násilí

Hned v prvních minutách seriálu uvidíte brutální a později i násilné scény. Tvůrci berou toto téma opravdu vážně. Hlavní myšlenkou je dostat se do hlav postav, a to se scenáristům povedlo tak, že samotný divák nemá klid na srdci.

8. V seriálu si zahraje Stephen King

Samotný Mistr se podílí na vývoji seriálu. Mluví o něm pozitivně a na svých sociálních sítích oznámil fanouškům, že by seriál měli bedlivě sledovat, protože by se tam mohl objevit.

PODÍVEJTE SE NA TRAILER | SEZNAMTE SE S POSTAVAMI

Foto: Audience Network

Diskuze /10

Bakys

Ad 2) Já to stále nechápu.. takže bomba na koncertu (která nakonec ale nevybuchne) je problém, ale to že člověk najede do davu lidí a dost jich pozabíjí je ok? Pokud vím, tak v Berlíně taky vjel někdo do davu a pozabíjel lidi.. Nebo to nevadí, protože to se nestalo v USA? Fakt nechápu..

#2 AvenjQ #3 Standule
11.8.2017 | 23:58:46
AvenjQ

#1 Bakys: Nenávidím keď tvorcovia menia seriál pre udalosti v skutočnom svete. Top level demencia podla mňa.

#5 Bakys
12.8.2017 | 12:34:47
Standule

#1 Bakys: Ta bomba na koncertě Ariany Grande se stala v UK, ne v USA.

#4 Bakys
12.8.2017 | 14:36:01
Bakys

#3 Standule: No ok ale to stejně nevysvětluje, proč bomba na koncertě (která tu ani nebouchne) je problém, ale najetí do lidí (a jejich zabití) problém není…

12.8.2017 | 15:11:49
Bakys

#2 AvenjQ: To mi povídej.. nechápu proč to dělají.. každý kdo ty knihy četl ví, že se to tam stane a že to tam nedávají jen proto, aby se na tom neštěstí přiživili..

12.8.2017 | 15:12:56
percival2

No … mne třeba odradí, že najdu na serverech knihu v libovolném jazyce ale díl, co vyšel předevčírem, zatím ne. Pokud nezaujal Američany natolik, aby to dali ve více verzích na internet, bude to stát za to? Předloha je skvělá, ale co seroš?

12.8.2017 | 16:09:29
Zetha

Mě se to líbilo. Jsem zvědavá, co tam teda dají místo toho koncertu, trochu se toho děsím… Jo a z hudby byla nejlepší Pet Sematary xD

12.8.2017 | 18:48:12
Cirilla

Kedy budú titulky? Nemôžem sa dočkať a stále to kontrolujem :)

#9 Kubc6a
14.8.2017 | 21:54:40
Kubc6a

#8 Cirilla: U nás se zatím seriál nepřekládá, ale titulky čekají na schválení na jiném webu. Po přidání budeme ihned odkazovat. :)

webmaster
14.8.2017 | 22:28:38
Arne

Vyzerá to celkom dobre a Ramones je top! veľmi ma to tam potešilo a aj dej je zaujímavý, teším sa na ďalšie diely. Knihu som síce nečítal a neviem aký veľký význam v deji má ťa bomba na koncerte, no tá myšlienka vyradiť to z deja kvôli terorizmu v dnešnej dobe je dobré zvrátená… najmä v porovnaní s tým, že prvotná scéna a vlastne celá vec okolo ktorej sa točí dej je dnes žiaľ ešte bežnejšia ako bomby… Nice, Berlín, Barcelona…

19.8.2017 | 18:37:50
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S03E10: Burning Man

cz100%
DOKONČENO


Překlad: @Ciro7a, @Pandorka
Korekce: @Lucifrid

Titulky sedí na lehce dohledatelné verze.

Po zhlédnutí nezapomeňte díl ohodnotit.
O seriálu můžete diskutovat v tomto fóru.

Ohodnoťte seriál

PODPOŘTE PŘEKLADATELE

Chcete-li podpořit překladatele seriálu Mr. Mercedes a poděkovat jim za jejich práci na titulcích, můžete tak učinit zde. Moc vám děkujeme. PayPal máme společný, takže pokud nám dáte vědět, za který seriál přispíváte, budeme vám vděční.

Reklama

Třetí série pod drobnohledem

Co můžete očekávat od třetí série a jaké známé tváře v ní uvidíte?

Co můžete očekávat od třetí série a jaké známé tváře v ní uvidíte?

Třetí série odstartuje za necelý měsíc, a proto vám v tomto článku shrneme ty nejdůležitější informace, které vás po slabé druhé řadě patřičně navnadí na sledování nadcházející série. Pokračování seriálu Mr. Mercedes si vezme na paškál knihu Právo nálezce.

Nepřehlédněte

Recenze: Jak druhá série Mr. Mercedese uspěla u Edňáků

Recenze: Jak druhá série Mr. Mercedese uspěla u Edňáků

Před necelým měsícem skončila druhá řada úspěšného seriálového projektu sítě Audience Network, která seriál Mr. Mercedes prodloužila o další sezónu. Přichází seriál o své prvotní kouzlo, nebo naopak poctivě uctívá knižní předlohu? Na to si posvítili naši redaktoři v několika následujících řádcích.

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama