Mr. Mercedes
93/100 - 53×

Mr. Mercedes

Neznámý řidič v ukradeném mercedesu úmyslně vjede do davu nic netušících lidí. Takhle začíná detektivní příběh z dílny Stephena Kinga, který dovoluje psychopatovi proniknout vám a detektivovi pod kůži. Jak dopadne hra na kočku a myš?

USA | 2017 | Ukončeno
vysílání
3 sezóny | AUDIENCE Network, Peacock | 50 minut
žánr
Detektivní, Drama, Thriller
hrají
Brendan Gleeson (Bill Hodges), Harry Treadaway (Brady Hartsfield), Kelly Lynch (Deborah Hartsfield), Mary-Louise Parker (Janey Patterson), Jharrel Jerome (Jerome Robinson), Holland Taylor (Ida Silver), Breeda Wool (Lou Linklatter), Justine Lupe (Holly Gibney)

Pan Mercedes přichází terorizovat televizní obrazovky

Pan Mercedes přichází terorizovat televizní obrazovky

V srpnu nám televizní stanice Audience představí novou adaptaci Kingova románu, který uspěl u milovníků hororových a detektivních příběhů a který získal další dvě pokračování. Všechny informace o připravované novince najdete v našem článku.

8 0
26.6.2017

Stephen King je králem temných, hororových příběhů. Už letos jsme se dočkali seriálové verze The Mist, ale King si připisuje další filmařské úspěchy. Jeho kniha Pan Mercedes, která získala od fanoušků velký ohlas, se dočkala dvou pokračování a následně seriálového zpracování.

Série byla původně oznámena na červen roku 2016, jenže herec Anton Yelchin, který se řadil mezi hlavní postavy a měl hrát zuboženého detektiva, který šlape nezastavitelnému psychopatovi na paty, umřel při automobilové nehodě. Navíc byla nahrazená Ann-Margret, která ze seriálu odešla z rodinných důvodů. Seriál se musel předělat, a proto zavítá na obrazovky 9. srpna 2017.

(Harry Treadaway si zařádí v novince Mr. Mercedes.)

Co nám příběh nabídne?

Brady Hartsfield si hraje na nezastavitelného vraha, který se vysmívá Billu Hodgesovi, vysloužilému policistovi, který si užívá důchod. Brady přes odporné dopisy a maily nutí policistu, aby zastavil jeho křížové výpravy, při který plánuje zmasakrovat tisíce lidí. Vše odstartuje smrt několika nevinných lidí, do kterých najel ukradený mercedes.

Drsný detektivní příběh umožní divákům nahlédnout do mysli šíleného vraha. Příběh byl navíc inspirován skutečnou událostí a jeho závěr, což je mnohem mrazivější, skutečnou událost naopak předjímal.

Kdo si v seriálu zahraje?

Roli detektiva Billa Hodgese, kterého baví křičet na děti ze sousedství a krmit svého mazlíčka, si zahraje Brendan Gleeson. Irský herec není žádným amatérem. Byl obsazen do filmové série Harry Potter, kde ztvárnil Alastora Moodyho. Zabijáka si zahraje Harry Treadaway, který je známý svou rolí v seriálu Penny Dreadful.

Ostatními herci, kteří se zapojí do příběhu, jsou Jharrel Jerome, známý z oscarového snímku Moonlight. Jharrel si zahraje Jeroma Robinsona, který pomáhá detektivovi s technikou. Kelly Lynch (Drugstore Cowboy) si zahraje Deborah Harsfieldovou, Holland Taylor (Two and a Half Men) ztvární Idu Silverovou, Laura Dooling (The Black Forest) ztvární Janice Crayovou.

(Brendan Gleeson si zahraje ztrápeného policistu.)

Kdo stojí za vznikem seriálu?

Seriál vznikl díky spolupráci Davida E. Kelleyho (Big Little Lies) a Jacka Bendera (Under the Dome, Lost). Na vývoj příběhu dohlíží Stephen King. Jack Bender režíruje první epizodu, ke které David E. Kelley napsal scénář.

Tohle je úžasná příležitost, že mohu přispět novým seriálovým příběhem z hlavy světově uznávaného mistra hororových dokonalostí. Mr. Mercedes je úžasná podívaná, kterou hravě přeneseme na obrazovky. Nesmíme to zpackat," řekl producent David Kelley. Sám King prohlásil, že tvůrcům věří. S Jackem Benderem léta spolupracoval a těší se, až budou spolu zdokonalovat celý příběh.

Jaké další Kingovy příběhy nás čekají?

Rozhodně si hlídejte seriálovou novinku Castle Rock, která by se měla dočkat premiéry tento rok na stanici Hulu. Filmového zpracování se dočká kniha The Dark Tower. K tomuto tajemnému příběhu najdete i upoutávku. Rozhodně si nenechte ujít film IT, který bude rozdělen do dvou částí. První část zavítá do kin 7. září 2017. O velko­leposti hororové podívané se přesvědčte tímto trailerem.

Foto: AUDIENCE Network

Na závěr vám přinášíme krátkou upoutávku na připravovaný seriál Mr. Mercedes.

Thumbnail Play icon

Diskuze /1

Z3kr0m

Anton Yelchin měl hrát vraha, ne detektiva

14.7.2017 | 0:10:56
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S03E10: Burning Man

cz100%
DOKONČENO


Překlad: @Ciro7a, @Pandorka
Korekce: @Lucifrid

Titulky sedí na lehce dohledatelné verze.

Po zhlédnutí nezapomeňte díl ohodnotit.
O seriálu můžete diskutovat v tomto fóru.

Ohodnoťte seriál

PODPOŘTE PŘEKLADATELE

Chcete-li podpořit překladatele seriálu Mr. Mercedes a poděkovat jim za jejich práci na titulcích, můžete tak učinit zde. Moc vám děkujeme. PayPal máme společný, takže pokud nám dáte vědět, za který seriál přispíváte, budeme vám vděční.

Reklama

Třetí série pod drobnohledem

Co můžete očekávat od třetí série a jaké známé tváře v ní uvidíte?

Co můžete očekávat od třetí série a jaké známé tváře v ní uvidíte?

Třetí série odstartuje za necelý měsíc, a proto vám v tomto článku shrneme ty nejdůležitější informace, které vás po slabé druhé řadě patřičně navnadí na sledování nadcházející série. Pokračování seriálu Mr. Mercedes si vezme na paškál knihu Právo nálezce.

Nepřehlédněte

Recenze: Jak druhá série Mr. Mercedese uspěla u Edňáků

Recenze: Jak druhá série Mr. Mercedese uspěla u Edňáků

Před necelým měsícem skončila druhá řada úspěšného seriálového projektu sítě Audience Network, která seriál Mr. Mercedes prodloužila o další sezónu. Přichází seriál o své prvotní kouzlo, nebo naopak poctivě uctívá knižní předlohu? Na to si posvítili naši redaktoři v několika následujících řádcích.

Narozeniny

Filtr seriálů








Reklama