Once Upon a Time (Bylo, nebylo)
87/100 - 416×

Once Upon a Time(Bylo, nebylo)

Zlá královna, macecha Sněhurky, mocnou kletbou přenesla téměř všechny pohádkové bytosti do světa lidí, do zapadlého městečka Storybrooke. Na svoji skutečnou totožnost si nepamatují, žijí celkem běžné životy a ani jim není divné, že město nikdo z nich neopouští, vůbec nestárnou a v rukách starostky je soustředěna všechna moc. Podle legendy může kletbu zrušit jediný člověk, dcera Sněhurky a Prince Krasoně, kterou z království zachránili ještě jako nemluvně těsně před tím, než ostatní kletba uvěznila v Storybrooku. Adoptivní synek starostky věří, že tou osobou, a zároveň jeho biologickou matkou, je praktická a nezávislá Emma Swan z Bostonu…

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | ABC | 42 minut
žánr
Drama, Fantasy, Rodinný
hrají
Josh Dallas (David Nolan), Jennifer Morrison (Emma Swan), Jared Gilmore (Mladší Henry Mills), Robert Carlyle (Pan Gold), Robert Carlyle (Rampelník), Josh Dallas (Princ Krasoň), Meghan Ory (Ruby), Meghan Ory (Červená Karkulka), Eion Bailey (August W. Booth), Dylan Schmid (Baelfire), Emilie de Ravin (Belle French), Sebastian Stan (Jefferson), Josh Dallas (Princ James), Jamie Dornan (Šerif Graham), Ginnifer Goodwin (Sněhurka)

Once se konečně ustálilo

Once se konečně ustálilo

Jak si vedlo Once v dalších 4 epizodách? Po novém „series low“ se seriál konečně ustálil. Čísla jsou doplněna uvnitř článku.

6 5
4.5.2015

Aktualizace (4.5.): Po pauze získala epizoda Heart of Gold nové „series low“ (5,17 mil./1.6). Další tři epizody se pak ustálily na hodnotě 1.7.

Po zimním finále, které si odneslo titul „series low“ (5,69 mil./1.7), si první jarní epizoda o dost polepšila (6,66 mil./2.2). Netrvalo to však dlouho a poslední odvysílaná epizoda, Best Laid Plans, si opět odnesla „series low“.

Zatímco se první polovina držela na naprosto úžasných číslech (epizoda A Tale of Two Sisters překonala rekord za poslední dvě série – 10,20 mil./3.7), druhá polovina se nyní drží průměrně o 3 desetiny níže něž tomu bylo před rokem.

Přehled 4.série (počet diváků/rating):

Zdroj: ABC

Diskuze /26

Packa

Ještě pátou bych možná dala, ale pak bych to ukončila. Podle mě už dost vaří z vody, na seriálu to jde vidět (pořád jsem jim neodpustila 4A s Frozen).

13.4.2015 | 12:16:27
elissisi

Vlastně ty čísla 4. série nechápu… 4A byla tak příšerná, že bych čekala nízká čísla spíš tam. Oproti tomu je 4B velké zlepšení, i když taky nic extra úžasného (až do dneška, nechci ale spoilerovat). Každopádně amíci jsou prostě divní, když tu blbost s Frozen tak žrali…

13.4.2015 | 12:22:59
SaDiablo

4B by bylo lepší, než je teď, kdyby na tom nepracovalo milion scénáristů a dali by si na tom víc záležet. Ono herectví Lany a Bobbyho to všechno nezachrání, úspěch Frozen využili, aby rating pozvedli, protože to je něco, co v US letí… Typický tah, to mě ani nepřekvapuje. Možná jen díky tomu seriál dostane šanci na (zkrácenou) pátou sérii a nějak decentně to ukončí.

#4 elissisi
13.4.2015 | 12:31:51
elissisi

#3 SaDiablo: Tu zkrácenou pátou sérii bych brala, ale to už by tam nesměli roztahovat nic nového. Bylo by fajn, kdyby v takovém případě během 10/11 epizod dali dohromady mezery v časové lince, které vznikly během těch čtyř sérií a nějak se rozumně dostali ke konci pohádek bez dalších nevyřešených otázek. ;) A to Frozen celkově nechápu… mně i ta pohádka přišla taková nijaká…

Osobně si myslím, že se jim moc nevyplatilo to dělení sérií na dvě části. Třeba u Neverlandu jsem byla šťastná, že se z té džungle vrátili konečně do světa, ale jejich zapomenutý rok v EF měl božský potenciál pro celou sérii. Dalo se tam toho tolik vymyslet a prozkoumat jejich počínání v království a celkově tam byla spousta možností na příběhy (ne jen ten se Zelenou), ale takhle to „půlení“ akorát znamenalo hodně věcí k vyřešení, málo času, přeskakování od jednoho k druhému, vynechávání hromady důležitých událostí a hlavně spoustu nevysvětleného…

#5 SaDiablo
13.4.2015 | 12:51:07
SaDiablo

#4 elissisi: Dělení mi sympatické taky nikdy nepřišlo. Lepší kdyby rozdělili Neverland a Frozen, protože ani jedno by dějově nedostálo celým dvěma sériím, a až potom přišli s časovým portálem, Zelenou, zapomenutým rokem a autorem. Protože přesně jak říkáš – potenciál tam byl. Teď se akorát šílěne zamotali do té celé věci zla a dobra a dělají z nás akorát idioty, myslím, že budeme rádi, když se z toho nějak dostaneme na konci seriálu, protože s tím u 4B nepočítám. Mělo by to skončit tak, že pokud záporáci dostanou šťastné konce, bude jasně vysvětlené, proč a jak si je zasloužili, že hrdinové mohou zůstat hrdiny když to a to… Že hrdina prostě nekdy hrdinou není. A naopak. Když už je to rodinný seriál. Oni se o to sice pokoušeli, ale pořád jsou v tom takové nejasnosti, že pak vznikají rozsáhlé diskuze a vlastně o tom stejném a zároveň o ničem, protože tvůrci nejsou schopni vysvětlit to jasně a přímo a mnohdy ani sami neví, o čem mluví a čeho chtějí dosáhnout. Často si představuju, jaké by to bylo, kdyby Once vyšel z produkce HBO a byl na motivy GoT, to by byla jiná pohádka. :D

#7 elissisi
13.4.2015 | 13:17:11
Liss93

Je vidět, že scénáristé vycítili šanci s Frozen a svezli se včas na vlně popularity. Kdy jindy mělo Once taková čísla? Snad jen v první, popř. 2.sérii. Byl to prostě dobrý tah, který nejspíš napomůže obnovení další (ale nejspíše už poslední) série. Jak jste zmiňovali, jsem také pro zkrácenou 5.sérii, na 23 dílů už nemají co rozvíjet. A vlastně mě ani nenapadá, jaké hlavní téma by mohlo být pro další sérii. Každopádně doufám, že Once se do finále ještě pozvedne a závěr 4.série si užijeme

13.4.2015 | 13:49:34
elissisi

#5 SaDiablo: Nedávno jsem myslela na to samé, jak by bylo super, kdyby to dělala třeba HBO. ;) A jinak s tebou ve všem souhlasím, prostě sami netuší a jen to dál a dál zamotávají. A s E dělají seriál jako špagety, nikdo neví, kde to má hlavu a kde patu… A přitom během první a druhé série jsem si říkala, jak skvěle mají tu jejich pohádkovou minulost vymyšlenou, že do sebe všechno tak pěkně zapadá…)

#19 SaDiablo
13.4.2015 | 13:56:01
MrPsychopath

Já teda nevím, ale mně se 4. série strašně moc líbí a nepřijde mi, že by scénáristé vařili z vody. Dnešní díl byl úžasný, možná i jeden z nejlepších :) … Nechápu Vás, že chcete, aby byla poslední série zkrácená, to snad pravý fanoušek nemůže udělat. Navíc je tu pořád tolik nevyřešených otázek a ani jsme se pořádně nedozvěděli minulost mnoha postav. Líbilo by se mi např. kdyby v OUAT trochu navázali na spin-off OUAT in Wonderland (který byl podle mě taky úžasný) – nejvíc by mě zajímalo, co se stalo s Anastázií, protože se v OUAT najednou objevil Will bez ní …

#19 SaDiablo
13.4.2015 | 15:36:01
ChelseaMitchell

Já jsem asi fakt nenaročná, ale mě se to pořád líbí a nejvíc opakovaná věc u mnoha seriálu, už je to jinde, tak to není nic divnýho, děj se prostě posouvá a nebylo by to nuda, kdyby to bylo pořád to stejný?

#10 Mish_anka
13.4.2015 | 16:21:41
Mish_anka

#9 ChelseaMitchell: Souhlas s Tebou taky se mi to pořád líbí a klidně bych byla pro další celou sezónu. Jen by bylo fajn do toho zakomponovat další minulost ostatních postav,kterou jsme ještě dost nepoznali apod. a bylo by to určitě mooc zajímavé ;)

13.4.2015 | 16:31:03
Toldist

Bože, jestli existuješ, postarej se o to, aby tahle kravina už skončila, díky

13.4.2015 | 17:21:53
Erzebeth

Nezaslouží, bohužel na to koukám už jen ze zvyku a protože chci vědět, zda se Robin k Regině vrátí, čí nikoli… zbytek seriálu bych wipnula.

13.4.2015 | 18:01:06
Joey24

Né že bych nebyl pro ukončení, ale nevím přece jen jde o jeden z dosti sledovaných seriálů stanice. 5 serie podle mě bude, co se týká zkrácení to si nemyslím, ale doufám že 5 serií to nějak zdárně ukončí :)

13.4.2015 | 18:47:45
Shopping girl

Já už nevydržela a přestala sledovat.....

13.4.2015 | 19:37:01
Mish_anka

Já pořád čekám až si Regina uvědomí, že po Robinu Hoodovi skočila jen proto, že měl to tetování na zápěstí, že kdyby ho neodkryl (jak po celý rok v Začarovaném lese) tak po něm dodnes štěká a obchází ho s opovržením :D

#16 Kutil44 #18 Liss93
13.4.2015 | 19:39:59
Kutil44

#15 Mish_anka: nemáš pravdu v epizóde 3×15 sa Regina a Robin stretli v Storybrooku prvý krát a uz sa tak divne na seba v chatke dívali :-D

13.4.2015 | 19:44:21
Gladicek

Porovnávat GoT s OUaT… no tak. Dva odlišný seriály s úplně jinou tématikou. Ke všemu GoT je dosti přehypovaný a není to zase tak super jak si každý myslí.

#19 SaDiablo
13.4.2015 | 20:13:53
Liss93

#15 Mish_anka: To nemáš pravdu, a jak říká komentář nade mnou, když spolu byli v Zelenině domě, tak po sobě pokukovali a Robin ji teda dost okatě balil :D A kdyby neodhalil tetování, tak už by se něco semlelo hned tam :D Takhle se Regina zalekla, prchla a pak to jejich namlouvání ještě nějakou chvíli zabralo.

13.4.2015 | 20:18:28
SaDiablo

#17 Gladicek: Možná by si prvně chtělo přečíst, co kdo píše. Hodnotit GoT tady nebudeme, porovnávat s Once by to snad nemohl ani slepý. V komentáři jsem napsala, že kdyby Once nebyla rodinná show, ale podobala se GoT, vypadalo by to jinak.

#7 elissisi: Mně se líbily spíš jednotlivé dějové linky, než specificky série. Že bych za sebe nemohla říct, že se mi nejvíc líbila ta a ta série (jako u některých seriálů), max ten a ten díl. Třeba Karkulka a Rumple, ti byli moji oblíbení, v Začarovaném lese jsem mělá ráda Snowing, pak se k nim přidala i Regina ve druhé sérii. Akorát potom už mi nebyly některé věci po chuti, oni si do špaget dali mletý maso s protlakem a já radši zeleninu a bazalkový pesto… S tou návazností jsem to vnímala úplně stejně, jak je všechno propojené, obdivovala jsem jejich práci, vystavění děje, vykreslení charakterů, možná proto jsem v některých věcech tak zklamaná.

#8 MrPsychopath: Já bych zkrácenou sérii nerada. Nechci, aby seriál končil, jen myslím, že to k ničemu jinému nespěje. A spíš bych radši, kdyby zakončili seriál sami od sebe, počítali s tím, že je čas ho ukončit, dali všem postavám konec, jaký si zaslouží, než aby byl seriál zrušený kvůli nízké sledovanosti a my dostali nijaký a urychlený konec, který je hodný toho, aby byl propracovaný a aby k němu dospěli postupně. Ne skákání od jedné postavy ke druhé, abychom ve dvou minutách viděli, jak každá skončí.

#21 Gladicek
13.4.2015 | 21:24:50
marecek8

Ja mám osobne najväčší problém skoro vždy s každou linkou v minulosti (okrem prvej série), pretože podľa mňa nikto už ani len netuší, ako sa tie veci mohli udiať a v akom poradí. Ani tvorcovia, ktorí vymýšľajú veci priebežne a preto to aspoň na mňa pôsobí všetko tak čudne, akoby niektoré veci k sebe ani nepatrili. :D Prípadne, keď veľmi chcú nejaký flashback, nájdu si postavu a oproti postavia Rumpla, ktorý očividne bol naozaj všade, kde sa niečo dialo. Ale to je zase pekné, pretože sa aspoň nenudím, keď už mi ten Gold príde taký nezaujímavý. Aj tento raz ma flashbacky nudili, nerád to hovorím, ale Robin je tam sám o sebe dosť nudná postava. :D Teda aspoň tie flashbacky dnes (mimo Zeleny, samozrejme :D). Kedysi boli tie flashbacky naozaj parádne, človek až nemohol uveriť, čo urobili s niektorými rozprávkami (dodnes si pamätám ako som čumel, keď Krasoňa zabili :D, či keď sa z Karkulky sa vykľul vlkolak). Ale to sa už stratilo. Asi sa v tom priveľmi pitvám, ale ja si také veci všímam a potom mi to lezie na nervy. :D Ale aspoň tá Zelena dnes zachraňovala všetko, čo sa dalo.

Každopádne, myslím, že ešte jednu sériu to potiahnu. Či je to dobré alebo zlé, nepoviem. Aj tak pozerám už len zo zvedavosti. :D

13.4.2015 | 22:49:40
Gladicek

#19 SaDiablo: Možná by bylo dobrý přestat cpát všude přehypovaný GoT.

13.4.2015 | 22:52:20
Ibite

Řekla bych, že tvůrcům už došly nápady. Pátá série by se možná ještě dala, ale už by to chtělo OUAT decentně ukončit, ne donekonečna natahovat a pořád přidávat nové postavy. ( A vymýšlet čím dál větší pitomosti, viz krádež dračího vejce.) Možná se to zlepší, ale moc šancí tomu nedávám. Ještě mám v paměti první polovinu třetí série, která byla otřesná.

14.4.2015 | 18:19:53
Honzix

Nechápu, co si tady všichni stěžujete. Mně seriál přijde neustále perfektní. Jasně, už to není jako dříve, ale příběh se musí vyvíjet a nemůže to zůstat furt na místě. Takže ano, překvapení, seriály se mění a vyvíjí. To byste mohli vědět, pokud jich sledujete více. Navíc, pokud se vám to nelíbí, tak na to nekoukejte a přestaňte tady hejtit. Já od Once očekávám ještě minimálně 3 série a myslím, že má spoustu co nabídnout. A ne, rozhodně z toho nemám guláš tak jako vy. Zas tak složitý ten seriál fakt není.

#24 Mish_anka
9.5.2015 | 23:34:00
Mish_anka

#23 Honzix: Souhlasím s Tebou :-) Překvapuje mě , že je tolik fanoušků co na to nadávají. Jsem nový fanoušek, asi tak půl roku, nicméně mi nepřijde, že by seriál neměl co nabídnout, spíše je tam ještě spousta příběhů, které je třeba odkrýt. Každá ta část byla něčím zajímavá, nějaká méně nějaká více (pro každého jiná), mě třeba přišla zdlouhavá část v Neverlandu a milovala jsem Frozen část a lidi zas nadávají na Frozen. Je to otázka pohledu na věc. Seriál miluju, a budu ráda za každý nový díl ;)

10.5.2015 | 9:25:52
Liss93

Fanoušci na seriál jako takový nikdy nenadávají, nadávají na tvůrce, kteří seriál řídí a někdy dost nešťastně. Once sleduji skoro od začátku (připojila jsem až když bylo odvysíláno asi 5 dílů). Nejde o námět samotný, ale o to, jak se ho chopí scénáristé a co s ním provedou. Už několikrát (nejen tady, ale i v jiných seriálech) měl námět skvělý potenciál, ale tvůrci se rozhodli jít jiným směrem, něco, co bylo na začátku podstatné zazdili, na něco úplně zapomněli a díky tomu vznikli nelogicky působící věci… Já bych o sobě ráda řekla, že jsem skalní fanoušek, a mám to snad tak u všech právě sledovaných seriálů (ačkoli Once komentuji nejvíce), ale když vidím, co mi s tím seriálem provádí (momentálně mi to vadí nejvíc např. na Grimmovi), tak mi vstávají chloupky v nose ( :D ) hrůzou. U seriálu vytrvám až do konce, ale jde jen o to, aby natahování nezáživného děje Once neublížilo ještě víc, a lidé ho pak už jen nehanili, a během některé z dalších sérii neklesla sledovanost až na dno, kvůli kterému budou muset Once odpískat. S další (poslední) sérií má naději na odchod se ctí. Pokud tedy tvůrci nepřijdou s nějakou peckou, která by mohla OUaT udržet nad vodou ty zmiňované 3 série. Ale moc tomu nevěřím. Na Frozen si přihřáli polívčičku (já ho viděla jednou, když se nedalo tomu šílenství všude kolem vyhnout, a repete si nedám, na oblíbené animáky mám jiné adepty) a vidno k ratingu to byl dobrý tah. Teď jen vymyslet, co dalšího by mohlo být takovým tahounem. Jelikož jsem četla francouzské pohádky od Perraulta, tak bych viděla potenciál v nich, i když to by se z Once stal horor :D

Omlouvám se za sloh, ale nedalo mi to. Vyjadřuji svůj úhel pohledu a nikomu nic nevnucuji. Chápu, že každý to má jinak, ale jedno máme společné- zájem o prosperující seriál, u kterého každý týden relaxujeme a představujeme si jaké by bylo tenhle všední nudný svět vyměnit za magii, prince, draky a proradné „skřety“ :)

#26 CoolRedBowtie
10.5.2015 | 14:20:58
CoolRedBowtie

#25 Liss93: Naprosto souhlasím s každým slovem. :)

A co se nadávání na seriál či jeho tvůrce týče, osobně si myslím, že je to věc spíš stereotypní než to že se to fanouškům opravdu nelíbí… (viz. Doctor Who/Moffat – to je to první co mě tak narychlo napadlo :P) protože když se podíváme stále je tu jádro 5milionů fanoušků (a další kteří díly jako já stahuji hned v pondělí ráno a sledují mezi odpoledním vyučováním a na cestě do školy :D) kteří každý nový díl očekávají s nadšením a po jeho shlédnutí přemýšlí jak to bude dál a při tom alespoň 1/4 (?) (náhodný odhad) nadává jak to všechno jde do kytek…

Tenhle komentář je pravděpodobně naprosto zbytečný a irelevantní, ale měla jsem potřebu vypustit svoje myšlenkové pochody :) Tak se vám (co jste měli trpělivost pročíst ten blábol až sem) omlouvám za ukradený čas. :)

10.5.2015 | 17:59:35
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nepřehlédněte

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Závěrečná epizoda Leaving Storybrooke uzavřela dlouhou sedmiletou cestu seriálu. Splnila naše očekávání a byla seriálu důstojným finálem?

Děkujeme

Děkujeme za vaši přízeň

Děkujeme za vaši přízeň

Sedm pohádkových let je u konce a celá naše redakce vám tímto děkuje za vaši dlouholetou přízeň.

Reklama

Fotky z finále

Fotky z finále

Nejlepší postavy

Narozeniny herců

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama