Once Upon a Time (Bylo, nebylo)
87/100 - 416×

Once Upon a Time(Bylo, nebylo)

Zlá královna, macecha Sněhurky, mocnou kletbou přenesla téměř všechny pohádkové bytosti do světa lidí, do zapadlého městečka Storybrooke. Na svoji skutečnou totožnost si nepamatují, žijí celkem běžné životy a ani jim není divné, že město nikdo z nich neopouští, vůbec nestárnou a v rukách starostky je soustředěna všechna moc. Podle legendy může kletbu zrušit jediný člověk, dcera Sněhurky a Prince Krasoně, kterou z království zachránili ještě jako nemluvně těsně před tím, než ostatní kletba uvěznila v Storybrooku. Adoptivní synek starostky věří, že tou osobou, a zároveň jeho biologickou matkou, je praktická a nezávislá Emma Swan z Bostonu…

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | ABC | 42 minut
žánr
Drama, Fantasy, Rodinný
hrají
Josh Dallas (David Nolan), Jennifer Morrison (Emma Swan), Jared Gilmore (Mladší Henry Mills), Robert Carlyle (Pan Gold), Robert Carlyle (Rampelník), Josh Dallas (Princ Krasoň), Meghan Ory (Ruby), Meghan Ory (Červená Karkulka), Eion Bailey (August W. Booth), Dylan Schmid (Baelfire), Emilie de Ravin (Belle French), Sebastian Stan (Jefferson), Josh Dallas (Princ James), Jamie Dornan (Šerif Graham), Ginnifer Goodwin (Sněhurka)

Rekapitulace epizody 4x02 White Out

Rekapitulace epizody 4x02 White Out

Než se podíváte na další epizodu, máme tu ještě rekapitulaci té minulé s názvem White Out.

0 0
13.10.2014



Ledová zeď

Elsa vytváří kolem celého města mohutnou ledovou zeď (další dobrá narážka na GoT, ne? :) ), která poškodí elektrické vedení. David a Emma jedou prověřit, co se stalo a u zdi se k nim přidá Hook. Zatímco spolu David a Hook vedou rozhovor o Emmě, Emma se vydá blíž ke zdi, kde vystraší Elsu. Ta náhodou strhla lavinu, která ji a Emmu uvěznila uvnitř ledové jeskyně.

Mezitím, přichází obyvatelé Storybrooku za Mary Margaret, aby něco udělala s vypádkem el.proudu, neboť je jako tvůrce nové kletby novou starostkou. Mary Margaret jejich nátlak nevydrží a doslova je seřve jak malý děcka. Mary Margaret nakonec přijde na to, že musí ,,nakrmit'' generátor, a eletřina opět funguje.



O Pastýřce a pastýři

V minulosti jsme se ocitli v Začarovaném lese, kde Anna potkala Davida. A to zrovna v moment, kdy si Pastýřka přijela pro peníze na ochranu farmy. Vzhledem k tomu, že David a jeho matka nebyli schopni ji zaplatit, dostal David ultimátum – do druhého dne do poledne sežene peníze nebo Pastýřka zabere jejich farmu a budou si muset zbytek odpracovat jako otroci. Pro Davida je vše ztraceno, ale Anna mu nabídne lekce šermířského boje, aby se mohl Pastýřce postavit.

Když druhý den přijde David za Annou do stodoly, kde přespávala, zjišťuje, že ji Pastýřka unesla. David se za Pastýřkou vydává a nakonec nad ní vítězí. A pomocí její pastýřské hole nachází Annu. David za všechno Anně děkuje, a Anna pokračuje ve své cestě – za mocným čarodějem, jehož jméno jí dala Davidova matka…za Rampelníkem.



Kde je Anna?!

Zpátky ve Storybrooku. Elsa vyžaduje, aby David a Hook přivedli její sestru Annu. V Goldově obchodě Davidovi dochází, že Elsina sestra je stejná tajemná dívka, která mu kdysi pomohla, a tudíž ji mohou najít pomocí Pastýřčiny hole, protože ji s ní v minulosti označila (onačení je trvalé). David s Hookem sebrali hůl Pastýřce (nyní řeznici) a donesli ji Else, aby se soustředila a dostala sebe a Emmu ven, než Emma umrzne. Elsa uspěje a doma všichni díky Pastýřčině holi zjišťují, že Anna žije.

Ikdyž Regina poslala Henrymu zprávu, že chce být sama, jde Henry za ní a Regina ho nakonec pouští dovnitř. Na konci epizody chce Elsa zničit ledovou zeď, ale nemůže neboť je ve městě někdo, kdo ovládá silnější ledovou magii – Sněhová královna.

 

Zdroj: ABC

Diskuze /11

Liss93

Já akorát nevím, kdo je Pastýřka … Vyskytovala se v nějaké pohádce? Jedinou Pastýřku znám z Toy Story :D

#2 Gepeto
13.10.2014 | 17:46:23
Gepeto

#1 Liss93: Toto zaujímalo aj mňa. Najskôr som si myslel (zdalo sa mi, že tam má ružu), že je to Tŕňová čarodejnica zo Snehovej kráľovny. Tak som skúšal hľadať na wiki anglický výraz Pastierky (Shepherdness určite nepovedali). Toto bolo na wiki.

,,Bo Peep is based on the character from the nursery rhyme."

http://en.wikipedia.org/…ttle_Bo_Peep

Ako to chápem správne je to Marry mala jahniatko…

13.10.2014 | 19:36:14
Borgia

Našla som to aj ja na wiki, a myslím, že je dôležitá tá časť „Origins and history“. Fráza „hrať bo peep“ bola používaná v 14. storočí, kedy odkazovala na trest pranierovania. Napr. v 1364 pivárka Alice Causton bola odsúdená za nalievanie zlej miery(ukrátenej), za tento zločin bola postavená v pranieri(tá doska, kde sú ruky a hlava prestrčené cez diery a zločinec je vystavený na námestí „na hanbu“).

13.10.2014 | 19:45:07
Borgia

Marrry mala jahniatko je niečo iné: http://en.wikipedia.org/…_Little_Lamb

#5 Gepeto
13.10.2014 | 19:49:34
Gepeto

#4 Borgia: Aj mi bolo divné ako sa z Bo Peep stalo Marry :D

13.10.2014 | 21:19:57
fantasticjames

Přesně, tak jsem nad tím uvažoval kdo je pastířka. Podle mě je ale vymyšlená, jako Abigail.

#7 Borgia
13.10.2014 | 22:05:18
Borgia

#6 fantasticjames: Vymyslená ako vymyslená. Wiki tvrdí, že sú o nej zmienky už od štrnásteho storočia. V priebehu času sa jej charakter menil, ale nie je o nič viac vymyslená ako princ Krasoň alebo Siedmi trpaslíci :-P

#8 fantasticjames
14.10.2014 | 0:37:44
fantasticjames

#7 Borgia: Myslel jsem do příběhu. :) Ale když to tvrdí Wiki, tak to bude pravda :D

#9 Borgia #11 Gepeto
14.10.2014 | 1:02:47
Borgia

#8 fantasticjames: Wiki/autor dal aj odkaz na referenciu, ja si preverujem aj wiki, práve pretp, že ju tvoria ľudia(a niektoré veci sú tam strašné bláboly). Linka na knihu v ktorej sa spomína, že sa to spomínalo už vtedy- stránka v pdf dokumente č. 204(orig. stránka knihy 188): http://ia600307.us.archive.org/…salzuoft.pdf#… Mne sa na tom najviac páči, aké pomotané, podomýšľané a poprepletané sú tie rozprávky. Pôvodne som to začala pozerať práve preto. A vždy ma prekvapia niečím novým, nečakaným( že Peter pan bol zbabelý dospelý, ktorý by zapredal vlastnú krv za holý život, napríklad- toto u disneyho nebolo, ak sa dobre pamätám :-P )

14.10.2014 | 9:42:49
Bauli

Mně nejvíc uvízl v hlavě dlouhovlasý Krasoň, ještě s tou rtěnkou v některých záběrech, no chvilkama vypadal jako jeho žena :D

14.10.2014 | 12:19:07
Gepeto

Abigail nie je tak vymslená. #8 fantasticjames:

V báji o kráľovi Midasovi a jeho zlatej ruke sa spomína to, že omylom zaklial svoju dcéru a tak hľadal jazero, do ktorého by namočil ju a svoju ruku, aby ju zachránil (tu namiesto toho odkliali Frederika) a seba zbavil tejto moci. Jazero po dotyku zažiarilo zlatom a to by malo vysvetľovať vysoký výskyt zlata v tom jaztere. Neviem aké to má byť jazero, ale údajne tá báj je s nejakým spojená.

14.10.2014 | 13:38:51
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nepřehlédněte

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Závěrečná epizoda Leaving Storybrooke uzavřela dlouhou sedmiletou cestu seriálu. Splnila naše očekávání a byla seriálu důstojným finálem?

Děkujeme

Děkujeme za vaši přízeň

Děkujeme za vaši přízeň

Sedm pohádkových let je u konce a celá naše redakce vám tímto děkuje za vaši dlouholetou přízeň.

Reklama

Fotky z finále

Fotky z finále

Nejlepší postavy

Narozeniny herců

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama