Once Upon a Time (Bylo, nebylo)
87/100 - 417×

Once Upon a Time(Bylo, nebylo)

Zlá královna, macecha Sněhurky, mocnou kletbou přenesla téměř všechny pohádkové bytosti do světa lidí, do zapadlého městečka Storybrooke. Na svoji skutečnou totožnost si nepamatují, žijí celkem běžné životy a ani jim není divné, že město nikdo z nich neopouští, vůbec nestárnou a v rukách starostky je soustředěna všechna moc. Podle legendy může kletbu zrušit jediný člověk, dcera Sněhurky a Prince Krasoně, kterou z království zachránili ještě jako nemluvně těsně před tím, než ostatní kletba uvěznila v Storybrooku. Adoptivní synek starostky věří, že tou osobou, a zároveň jeho biologickou matkou, je praktická a nezávislá Emma Swan z Bostonu…

USA | 2011 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | ABC | 42 minut
žánr
Drama, Fantasy, Rodinný
hrají
Josh Dallas (David Nolan), Jennifer Morrison (Emma Swan), Jared Gilmore (Mladší Henry Mills), Robert Carlyle (Pan Gold), Robert Carlyle (Rampelník), Josh Dallas (Princ Krasoň), Meghan Ory (Ruby), Meghan Ory (Červená Karkulka), Eion Bailey (August W. Booth), Dylan Schmid (Baelfire), Emilie de Ravin (Belle French), Sebastian Stan (Jefferson), Josh Dallas (Princ James), Jamie Dornan (Šerif Graham), Ginnifer Goodwin (Sněhurka)

Rekapitulace epizody 4x09 Fall

Rekapitulace epizody 4x09 Fall

V epizodě Fall našla Elsa konečně svou sestru Annu a někdo byl vcucnut do klobouku. Tradiční rekapitulace je na světě!

6 0
7.12.2014



Až se setmí…

Na začátku epizody se Rampelník dohodl se Sněhovou královnou, aby mohl s Belle a Henrym opustit město, a ostatní z hodinové věže sledovali, jak se blíží kouzlo roztříštěného pohledu, které podle Reginy zasáhne město za soumraku.

Mezitím, v Arendellu, se Anna a Kristoff probudili z mrazu Sněhové královny a zjistili, že Hans se nyní prohlašuje za nového Arendellského krále. A jen tak tak se jim povedlo před Hansem a jeho bratry uprchnout.



Anna nebo celé město

Storybrooke. David se marně snažil přešplhat ledovou zeď a Elsa v tom momentě našla Annin přívěšek. A Belle nalezla způsob, jak se ,,naočkovat'' proti kouzlu roztříštěného zraku. Víly okamžitě začali pracovat na kouzlu, ale poslední přísadou musí být Anniny vlasy (tj. osoby, která již byla pod vlivem kouzla) nebo alespoň Annin přívěšek (na kterém zůstaly malé střípky ze zrcadla).

Belle dala Else a Emmě vyhledávací kouzlo, které použily na Annin náhrdelník, aby je k ní přivedl. Ten je však zavedl do tunelů pod město na konec slepé uličky. Vzhledem k tomu, že obyvatelům Storybrooku docházel čas, mohli tak zachránít buď Annu nebo celé město. Všichni nakonec souhlasili s Reginou, aby jim Elsa přívěšek vydala. Když došli k vílám do Babiččina bistra, zjistli, že je Elsa obalamutila, a přívěšek si nechala, aby našla Annu.

Arendelle. Anna a Kristoff se vydali za kapitánem Černovousem, který prý vlastní hvězdu přání. Na neštěstí však došli pozdě, neboť na Jollym Rogerovi už na ně čekal i Hans se svými bratry. Hans a Černovousovi piráti zavřeli Annu a Kristoffa do truhly a shodili je do moře, přesně tam, kde ztroskotala loď Anniných rodičů. Truhla klesla až ke dnu a rychle začala nabírat vodu. Anna s Kristoffem cítili brzký konec…



Sestry znovu spolu

Storybrooke. Emma tušila, že Elsa se vydala zpátky do tunelů pod městu a šla za ní. Když Emma dorazila, udělala Elsa ve zdi díru, která vedla přímo na pláž. Elsa vzápětí dokázala, že jí nezáleží na tom, co se stane jí, ale přeje si, aby mohla zachránit svou sestru. V té chvíli se aktivovala hvězda přání na Annině přívěšku, o kterém nikdo nevěděl, že se tam nachází; a na pláž vyplavala truhla, ze které vylezla Anna s Kristoffem. A tak se sestry konečně našly.

Gold zatím odvedl Belle pryč z Babiččina bistra, neboť Hookovi rozkázal, aby víly pohltil do klobouku. A když Emma, Elsa s Annou a Krystof dorazili, aby mohly víly pomocí pár Anniných vlasů dokončit proti-kouzlo, byly už všechny v klobouku a Hook ukrytý. Hook odnesl klobouk zpátky Goldovi. A Gold mu dal do rána volnost, než vše skončí a Gold navždy opustí město.

Na stanici šerifa se David znovu shledal s Kristoffem a Joan… tedy Annou. Elsa připoutala Kristoffa ke stolu a Emma zavřela své rodiče na jejich vlastní žádost do cel. S Emmou se následně přišel rozloučit Hook. Regina uzavřela Henryho pomocí kouzla v kanceláři starostky, Robina poslala, aby šel od ní co nejdál, a sama se zapečetila uvnitř své hrobky. Kletba dorazila!



Černovous a Jolly Roger

Minulý týden jsme se také znovu setkali s Černovousem, kterého jsme naposledy viděli, když ho Hook hodil žralokům a vzal si zpátky Jollyho Rogera. A objevil se nikoliv ve flashbacku, ale v současnosti.

  • Jak je možné, že Černovous stále žije? Sám Černovous řekl, že ho kdysi jeho nepřítel (Hook) vyhodil z lodě, ale zachránila ho mořská víla. Což by s velkou pravděpodobností mohla být Ariel, která se tak mohla dozvědět, kde se nachází její princ Erik.
  • Tak už víme komu prodal Hook Jollyho Rogera. Na konci 3.série řekl Hook Emmě, že vyměnil svou loď za kouzelnou fazoli, aby se k ní dostal. A vzhledem k faktu, že Jollyho Rogera má Černovous, musel mu Hook svou loď přece jenom zase dát.


Nejžhavější otázka epizody:

Co se skrývá v lahvi? Láhev se společně s Annou a Kristoffem dostala do Storybrooku. Otázkou je – kdo ji najde? A jaké tajemství skrývá?

Hodnocení epizody: 80%

Zdroj: ABC

Diskuze /4

veronika1804

Som zvedavá čo je v tej flasi za odkaz .. :D

7.12.2014 | 23:52:13
Iveta183

V té lahvi by mohl být dopis od matky Anny a Elsy… Těsně před tím než jim rodiče zemřeli psala nějaký dopis.

#3 Packa
9.12.2014 | 17:57:13
Packa

#2 Iveta183: Už jsi viděla nedělní díl? Je to tam řečené, co to je za papír v té lahvi. ;)

#4 Iveta183
9.12.2014 | 21:32:58
Iveta183

#3 Packa: Nejdřív jsem tady komentovala a teprve potom jsem se koukla na díl :D Tak jsem alespoň měla pravdu :D

A protože jsem měla pravdu tak se fakt bojím toho, že mi Rumple zabije Hooka :( Doufám že se něco stane a Hook mi neumře, protože jestli jo, tak umřu taky… Další oživování by už bylo fakt trapný

9.12.2014 | 22:19:48
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Nepřehlédněte

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Edňáci hodnotí finále seriálu Once Upon a Time

Závěrečná epizoda Leaving Storybrooke uzavřela dlouhou sedmiletou cestu seriálu. Splnila naše očekávání a byla seriálu důstojným finálem?

Děkujeme

Děkujeme za vaši přízeň

Děkujeme za vaši přízeň

Sedm pohádkových let je u konce a celá naše redakce vám tímto děkuje za vaši dlouholetou přízeň.

Reklama

Fotky z finále

Fotky z finále

Nejlepší postavy

Narozeniny herců

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama