Orange Is the New Black (Holky za mřížemi)
92/100 - 222×

Orange Is the New Black(Holky za mřížemi)

Dramatický příběh částečně odrážející skutečný příběh sepsaný ve stejnojmenném biografickém románu spisovatelky Piper Kerman. Hlavní hrdinka se dostala na patnáct měsíců do vězení za pašování peněz drogového kartelu.

USA | 2013 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | Netflix | 42 minut
žánr
Drama
hrají
Taylor Schilling (Piper Chapman), Laura Prepon (Alex Vause), Natasha Lyonne (Nicky Nichols), Taryn Manning (Tiffany Doggett), Yael Stone (Lorna Morello), Kate Mulgrew (Galina Reznikov), Uzo Aduba (Suzanne Warren), Danielle Brooks (Tasha Jefferson), Samira Wiley (Poussey Washington), Lea DeLaria (Carrie Black), Nick Sandow (Joe Caputo), Matt Peters (Joel Luschek), Laverne Cox (Sophia Burset), Jessica Pimentel (Maria Ruiz), Laura Gómez (Blanca Flores)

Co očekávají Edňáci od čtvrté série?

Co očekávají Edňáci od čtvrté série?

Čtvrtá série klepe na dveře a my vám přinášíme naše očekávání a názory ohledně nové série. O čem série bude a udrží si svoji kvalitu? Přečtěte si názory našich redaktorů.

11 0
10.6.2016

@makishek
Po sáhodlouhém čekání na další řadu, a zvláště pak díky cliffhangeru z posledního finále, nemůžu dospat! A byť mám strach z restartu seriálu skrze nové postavy, těším se na každou novou tvář, novou krev, nová pravidla > snad nebudou jen do počtu (jako největší loňské zklamání jménem Stella). Jasným tahákem pro mě ale bude stará dobrá litchfieldská parta, především dvojka Red & Gloria, protože jejich linka určitě nabídne spoustu zajímavých momentů. Návrat Nicky asi bohužel nemůžeme očekávat, Alex se ale určitě dočkáme a já doufám, že dostane co nejvíce prostoru a že nás čekají i společné wow scény s Piper. Co se naší hlavní, nevyzpytatelné (anti)hrdinky týče, moje pocity jsou smíšené. 3. řada nepřinesla příliš uvěřitelný vývoj této postavy, breaking bad gone wrong (n) tak snad to Jenji napraví! Abych to shrnula, asi jsem optimista, ale jsem si jistá, že si seriál udrží svou kvalitu a věřím, že mě nová série pohltí stejně jako ty první dvě, a neodtrhnu se od obrazovky, dokud ji kompletně nedokoukám, a to bez přetáčení :D (y)

@Packa
Pro mě je OITNB takový „blesk z čistého nebe“ – jednou jsem zkusila první díl a pak jsem zhlédla všechny díly v maratonu, možná proto na mě seriál působí tak nějak silněji. Moje pocity z dosavadní tří sérií – strhující, zábavné, napínavé, nečekané zvraty. Podle mě je velká síla seriálu především ve vedlejších postavách a pevně věřím, že tohohle se tvůrci budou držet i nadále. Piper je sice hlavní postava a většina děje se odehrává kolem ní, ale pro mě je to jedna z nejméně oblíbených postav. Proto doufám, že díky převezení nových vězenkyň do Litchfieldu se tvůrcům podařilo přivést do seriálu zase další zajímavé postavy, které mi vynahradí pro mě trochu neoblíbenou hlavní postavu. V co také doufám, je návrat Nicky. Rozhodně jeden z nejzajímavějších a nejkomplexnějších charakterů. Co mě na druhou stranu až tak nezajímá, je vývoj situace Alex. Je to sice dramatické, ale opět můj osobní problém – týká se to Piper. Další postavy, na jejichž osudy se těším – Red, Pennsatucky, Big Boo, Taystee. Očekávám, že čtvrtá série mi potvrdí, že OITNB je jeden z nejzajímavějších (a pro mě osobně i z nejlepších) dramatických seriálů.

Two weeks to go, yo. #OITNB

Video zveřejněné uživatelem Orange Is The New Black (@oitnb), <time style=" font-family:Arial,sans-serif; font-size:14px; line-height:17px;" datetime=„2016–06–02T14:12:51+0­0:00“>Čen 2, 2016 v 7:12 PDT</time>

@Catwoman007
Čtvrtá série bude pro OItNB klíčová. Buď bude seriál pokračovat v kvalitním drama nebo spadne do průměru, tak jako již hodně seriálů před ním. Další série jsou sice jisté, o to větší bude pokušení tvůrců udělat některé epizody jen jako „výplň“. Doufám, že se tak nestane a myslím, že díky novým postavám seriál bude dál pokračovat tak, jak ho známe. Vztah Piper a Alex půjde do pozadí (už je to totiž trochu nudný kolovrátek návratů a hádek) a zaměříme se na jiné postavy, o kterých bychom se měli dozvědět víc. Stejně jako ostatní doufám, že se vrátí Nicky (byla v traileru), protože ten její humor a celkově Natasha Lyonne je prostě skvělá herečka. Doufám taky v návrat Stelly a Johna Bennetta, i když u nich si myslím, že budou v max pár epizodách. :( Jsem moc zvědavá na nové postavy vězeňkyň a nesmíme zapomenout i na dozorce, u kterých si myslím, že se dočkáme nejednoho překvapení a budou nás hodně bavit. (y)

Naše názory znáte. Jak podle vás bude vypadat čtvrtá série a jaké postavy byste chtěli vidět? Napište nám v komentářích.

Zdroj: Netflix

Diskuze /3

Jinovatka

no taky Piper moc nemám ráda, ale Alex nesnáším ještě více takže… doufám, že tam nebudou vůbec :D :D

#2 Packa
11.6.2016 | 17:19:14
Packa

#1 Jinovatka: Můj člověk! Moje myšlenkové dvojče! :D Ale Alex mi až tak protivná není, spíš ji tam tak nějak „trpím“. Neutrál.

11.6.2016 | 18:37:24
Mates79

To, že sú niektoré postavy v tomto seriáli tak protivné a neznášame ich, je paradoxne to hlavné prečo sa na to stále pozeráme! Chceme totiž vedieť ako to s nimi dopadne… Aspoň takto je to u mňa. A aj ja by som rád uvítal návrat Johna, Nicky a Stelly. Uvidíme aké to nakoniec bude…

11.6.2016 | 19:45:16
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Titulky k sedmé sérii

Epizoda S07E13: Here's Where We Get Off

cz100%
DOKONČENO

Novinky

Začala poslední série seriálu

Začala poslední série seriálu

Je tomu již pár dní, kdy světlo světa spatřila sedmá série z dílny Netflixu o vězeňkyních z Litchfieldu. Jak již bylo dopředu avizováno, jde o poslední sérii, kterou bude seriál ukončen. Na co se můžeme těšit?

Reklama

Fotky z instagramu

Fotky z instagramu

Nejoblíbenější postavy

Zajímavosti

Crazy Eyes v talk show Stephena Colberta

Crazy Eyes v talk show Stephena Colberta

Herečka Uzo Aduba byla hostem večerní talk show Stephena Colberta, ve kterém prozradila něco o sobě a Suzanne „Crazy Eyes“ Waren, kterou hraje. V článku si rozhovor můžete přehrát s českými titulky.

KNIHA 'OITNB' K PRODEJI V ČR

Knihu ‚Oranžová je nová černá‘ si můžete objednat u společnosti Grada právě ZDE

Sledujte nás na sociálních sítích

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama