Orphan Black
91/100 - 126×

Orphan Black

Seriál z dílny BBC America sleduje příběh Sarah Manning, mladé ženy, která se protlouká životem a zločin jí není cizí. Když se Sarah stane svědkem sebevraždy ženy, jež jí byla až nápadně podobná, rozhodne se přijmout její identitu a získat její finanční prostředky. Spustí tím však kolotoč událostí, který vede k odhalení, že jsou obě součástí Projektu Leda, během kterého docházelo k nelegálnímu klonování žen.

Kanada | 2013 | Ukončeno
vysílání
5 sezón | BBC America | 45 minut
žánr
Akční, Drama
hrají
Tatiana Maslany (Alison Hendrix), Tatiana Maslany (Cosima Niehaus), Tatiana Maslany (Helena), Tatiana Maslany (Rachel Duncan), Tatiana Maslany (Sarah Manning), Matt Frewer (Aldous Leekie),

Orphan Black na SDCC 2014

Orphan Black na SDCC 2014

Jako každoročně probíhal v San Diegu minulý víkend Comic-Con. Na této akci samozřejmě nemohl chybět ani panel Orphan Black. Zúčastnili se ho tvůrci seriálu John Fawcett a Graeme Manson a samozřejmě také herci – Tatiana Maslany, Jordan Gavaris (Felix), Dylan Bruce (Paul), Maria Doyle Kennedy (Mrs. S), Kristian Bruun (Donnie) a Ari Millen (Mark). Ty nejzajímavější momenty z celého panelu Vám přináším v tomhle článku.

2 0
1.8.2014

Celý panel seriálu začal představením všech zúčastněných. Tatiana Maslany, která dorazila na pódium jako poslední, si vysloužila několikaminutový potlesk ve stoje. Následně jí zástupce z řad Clone Clubu předal fanouškovskou cenu The Best Actress in the World, tedy Nejlepší herečka na světě, čímž jí měl být vynahrazen fakt, že letos nebyla nominována na cenu Emmy. To ale nebyl poslední dárek, kterého se Tat dočkala – další fanoušek jí přinesl ruskou matrjošku tvořenou jejími postavami. Největší byla Sarah, nejmenší Helena.

Po předání darů došlo také na otázky od fanoušků, díky kterým bylo poodhaleno několik informací o nadcházející třetí sérii, ale také o tom, co všechno se v blízké době bude okolo seriálu dít. To nejzajímavější:

  • Tvůrci seriálu chystají Orphan Black komiks, kde by se měly objevit i pro fanoušky nové věci, které se do seriálu bohužel nevešly.
  • V posledním díle druhé série měl mít svou dějovou linku i Donnie, ale z časových důvodů byly jeho scény nakonec vystřiženy. Nemusíme si ale zoufat, scény by se měly objevit na DVD ke druhé sérii a prý si je rozhodně nemáme nechat ujít. Donnie v nich totiž požaduje, aby mu Rachel uhradila výdaje, které mu vznikly během působení v roli pozorovatele, a dokonce někoho vydírá.
  • Během natáčení druhé série se na place zastavila i maminka Tatiany Maslany a podle slov zúčastněných to pro ni byla dost podivná zkušenost. Prý si myslí, že její dcera se nejvíce podobá Sarah. Když byla Tat zrovna v kostýmu jiné postavy, musela se její matka prý sama sebe ptát, kdy se její dcera asi vrátí, i když samozřejmě věděla, že hraje všechny klony.
  • O natáčení druhé série promluvil i Dylan Bruce, konkrétně pak o scéně, kdy Paul přijde do Felixova bytu, shodí ho na gauč a vrazí mu do ruky zbraň, aby na ní byly jeho otisky. „Jordan mi to během natáčení pěkně vrátil. Felix měl na sobě boty s vyššími podpatky. Natáčeli jsme to asi patnáctkrát a kdykoliv jsem ho popadl a hodil na gauč, kopnul mě přesně do toho stejného místa na holeni.“
  • Řeč došla samozřejmě i na velké odhalení z posledního dílu, tedy na projekt Castor. Tvůrci k celé věci řekli, že odhalení mužských klonů sice plánovali, ale v jiném provedení. Postavu Marka, kterou ztvárňuje Ari Millen, původně chtěli nechat zabít, ale teď jsou rádi, že to neudělali. Tatiana si spolupráci s Arim chválí: „Když dorazil na natáčení scény v bistru, viděla jsem proti sobě herce, který je naprosto soustředěný. Jeho výkon měl hroznou hloubku.“
  • Ari byl tázán, zda je připraven dělat v příští sérii to, co dělá Tatiana. Odpověděl následovně: „Už jsme se o tom několikrát bavili a já už mám základní představu o tom, kým jsem a kam budu směřovat. Tat je úžasná herečka a já jsem si jistý, že když budu potřebovat radu, bude mi nápomocná.“
  • Tématem byla také Helena a její „přítel“ Jesse. Všechny zajímá, zda si Patrick J. Adams ve třetí sérii svou roli zopakuje. A vypadá to dobře. Adams je velkým fanouškem seriálu a scény s Helenou a Jessem patří pro tvůrce mezi nejlepší momenty ze druhé série. „Patricka Adamse zbožňujeme, je prostě skvělý. A Helena má navíc pořád tu čepici. Jistě bude svou čepici potřebovat zpátky.“ prozradil Graeme Manson.
  • Jesse ale není jedinou postavou, kterou chce Graeme Manson vidět ve třetí sérii. Prý má v plánu představit světu Alisoninu matku. Můžete si vzpomenout, že už byla v seriálu několikrát zmíněna, naposledy během hádky mezi Alison a Donniem. Donnie se omlouval, že Alisoninu matku nenávidí, na což mu Alison odpověděla: „Mojí matku přece nenávidí všichni.“ Manson už si taky vysnil, koho by chtěl do role obsadit. Měla by to být Catherine O'Hara, která je tady u nás známá hlavně rolí matky Kevina ve filmech Sám doma.
  • Fanoušky dále zajímalo, zda ještě někdy uvidíme Tonyho. Tvůrci seriálu nic nepotvrdili, ale Fawcett k tomu řekl: „Moje nejoblíběnější scéna byl žhavý polibek mezi Tonym a Felixem. Bylo to trochu divné, ale rozhodně žhavé.“
  • Došlo také na postavu, která byla důležitá hlavně v první sérii – na Beth. Všechny zajímalo, jestli třeba neuvidíme flashbacky z doby, kdy byla Beth ještě živá. Fawcett prozradil, že je tu velká šance, že k tomu v budoucnu dojde. Manson ještě dodal, že pokud jde o Beth, určitě bude odhaleno nějaké velké překvapení. Bohužel ale ještě sám neví, co přesně to bude.

Asi nejdojemnější částí panelu byla chvíle, kdy jedna fanynka přiznala, jak moc seriál ovlivnil její život. Po jeho sledování se totiž rozhodla přiznat světu svoji sexuální orientaci. Její rodiče to nepřijali příliš dobře, ale když se její matka na seriál začlala dívat s ní, díky postavě Cosimy pochopila, že se vlastně nic neděje a sexualita není na lidech to nejdůležitější. Obě ženy tak mohly znovu navázat vztah. Tatianu celý příběh rozplakal a Jordan odpověděl, že „občas na ostatních lidech vidíme jen jejich sexualitu, to, jakého jsou pohlaví, jakou trpí nemocí, nebo jestli mají rádi Game of Thrones. Ale tak to není. Lidé jsou komplexní, jak se to snažíme ukázat v našem seriálu.“

Celý panel si můžete pustit i na Youtube, první část najdete tady. Herci se také během své návštěvy San Diega zastavili na comic-conovém setkání Clone Clubu, video najdete tady.

Zdroje: zap2it, EW

Zdroj: BBC America

  • 11-ce737da7d3042c00e6d4b2fb37d4debd.jpg
  • 01-cca40599ebba85d291f7acd6aca73dca.jpeg
  • 02-938e3ad34de4f35f6f685aa94cf9f863.jpeg
  • 03-7d1ed0d1a8d444ba3c5b2b154d49b603.jpeg
  • 04-fd87ad81e02e27305664f4fee2851c85.jpeg
  • 05-e80b70873b423e09f1b3cd601a000641.jpeg
  • 06-6c031795a6323aaa4d524183cb8f2f7d.jpeg
  • 07-221a7f9ffcc7d6d4740f88c5a8ee5674.jpeg
  • 08-843d2a0c50dd3fb92c4d1571d1de9189.jpeg
  • 09-2246fe017476123c02456bf6b014a159.jpeg
  • 10-918ed9bde2bdd95d69d690583da7101e.jpeg

Diskuze /0

Zatím žádné komentáře… Buď první!
Ale k tomu se musíš registrovat nebo se !

Stav překladu

Epizoda S05E10: To Right the Wrongs of Many

cz100%
DOKONČENO

Titulky pro vás překládá překladatelka seekinangel.

O seriálu

O seriálu Orphan Black

O seriálu Orphan Black

Sarah je dítě ulice, které se životem protlouká jak jen to jde. Moc se jí to ale nedaří. Pak se jednoho večera stane svědkem sebevraždy ženy, která jako by jí z oka vypadla. Přečtěte si více o novém sci-fi seriálu stanice BBC America.

Reklama

Trailer

Thumbnail Play icon

Trailer k první sérii seriálu Orphan Black, ve kterém se hlavní role ujala vycházející hvězda Tatiana Maslany.

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama