Outlander (Cizinka)
95/100 - 312×

Outlander(Cizinka)

Seriál Outlander sleduje příběh Claire Randallové, vdané armádní sestry z roku 1945, jež se záhadně dostane zpět v čase do roku 1743. Zde je okamžitě uvržena do neznámého světa plného nebezpečí, zatímco její manžel Frank nemá ponětí, kam zmizela. V tomto novém světě je navíc okolnostmi donucena se provdat za Jamieho Frasera, mladého a romantického skotského bojovníka. Její srdce tak zůstane rozpolcené mezi dvěma naprosto odlišnými muži, kteří žijí ve dvou rozdílných dimenzích.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
8 sezón | Starz | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
hrají
Sam Heughan (James Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randallová Fraserová), Richard Rankin (Roger Wakefield MacKenzie), Oscar Kennedy (Lord John Grey), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Tobias Menzies (Jonathan Randall), Graham McTavish (Dougal MacKenzie), Gary Lewis (Colum MacKenzie), Grant O'Rourke (Rupert MacKenzie), Stephen Walters (Angus Mhor), Laura Donnelly (Janet Fraser)

Jak si zatím Cizinka vede?

Jak si zatím Cizinka vede?

Čísla sledovanosti nejsou v případě kabelových stanic tolik důležitá. Přesto si seriál nevede vůbec špatně a je s podivem, že jsme se ještě nedočkali oficiálního prodloužení pro třetí řadu.

12 0
10.5.2016

minule jsme informovali, že se uniklých epizod asi budeme dočkávat i nadále. Negativní vliv na seriál to jistě nemá, ba naopak přidá na popularitě. Starz ostatně Cizince připravilo pořádnou reklamu. Člověk může podle ilustračních obrázků z oficiální streamovací aplikace (v naší zemi bohužel nedostupná) dokonce snadno nabýt dojmu, že stanice nic jiného než Cizinku asi ani nenabízí.

Starz – to je nyní hlavně Ourlander. FOTO: STARZ

první epizody jsem zmiňoval, že druhá řada odstartovala bombasticky, a to navzdory o několik dní uniklé epizodě. Ostatní díly sice poklesly, ale stále jsou nad průměrem loňské řady a hlavně si drží stabilně stejné publikum. Což je pro kabelovou stanici dobrá zpráva, i když vzrůstající publikum by bylo ještě lepší. Do celkové divácké sledovanosti je ještě nutné započítat ty, kteří si epizodu pustí ze záznamu nebo v některé z repríz v průběhu následujícího týdne (zhruba dvě třetiny diváků premiéry). A zapomenout nelze ani na ty internetové diváky, kteří si mohou užívat epizody o den dříve (tady přesná čísla neznám). Pro kabelovku jako Starz je však důležité, kolik zvládne přitáhnout předplatitelů. Sledovanost premiéry tak není úplně důležitá a následná opakování i přehrání online mohou čísla premiéry snadno i převýšit.

Pro Jamieho a Claire začala nová etapa společného života. FOTO: STARZ

Přes to všechno je ale zatím s podivem, že stále nebylo oznámeno prodloužení pro třetí řadu. Minule jsme se oznámení dočkali těsně před odvysíláním druhé epizody a další hit stanice Starz, Black Sails, se prodloužení pravidelně dočkává vždy ještě před začátkem předchozí řady. A ano, snažím se tímto remcáním stejně jako minule oznámení o trochu uspíšit ;-) O to, zda seriál prodlouží, bych se ale vůbec nebál. Je pouze otázkou kdy. A nebojí se toho ani showrunner Ronald D. Moore, který na svém twitter účtu uspořádal krátké Otázky a odpovědi, aby zodpověděl některé dotazy fanoušků.

Mimo jiné prohlásil, že „zatím nic není oficiální, ale jsem velmi, velmi optimistický a aktivně už začínáme plánovat“. A co se týká zpracování třetí knihy, je také velmi nadšený: „Vážně se těším na to dění okolo. Od celé série si slibuji hodně zábavy. Bude to náročné – ale taková už je Cizinka“. Jenže zpracování Mořeplavce právě díky jeho obsahu prý nebude vůbec lehké, „Mořeplavec je příběhově o něco jednodušší, ale velmi složitý na výrobu“. A pokud by měl srovnávat dosavadní práci na obou sériích, „každá byla náročná v jiném ohledu. U první série šlo o zavedení příběhu a u té druhé o celkové přestavbě zavedené první řady“.

Taky už netrpělivě vyhlížíte prodloužení? A vy, kteří máte načteno, těšíte se na zpracování třetí knihy více než té druhé? Na které scény jste nejvíce zvědaví? Prosím o skrývání případných spoilerů.

Zdroj: Starz

Diskuze /3

Thundeus

Začalo to velmi dobře a zatím mě to mrtě baví, tak se snad dočkám i 3.série, protože zatím je to show se vším všudy.

11.5.2016 | 10:50:09
vivien29

Promotion má Starz v malíku, o budoucnost sledovanosti sérií nemám obavu:-) A ano, těším se moc!!! Každá ze sedmi knih má jednu hlavní nosnou myšlenku, na kterou se nabalují rozvětvené linie příběhu. Jednoznačně nejkvalitnější je první kniha a myslím, že zůstane nepřekonatelná. Každá další kniha je čím dál tím víc přeplácanější a narvaná množstvím buď pro příběh nepodstatných sledů událostí nebo naprosto neuvěřitelných a nepravděpodobných náhod. Právě proto velmi fandím seriálovému zpracování, které dokáže vycizelovat jádro příběhu, očistit ho od balastu a dodat mu uvěřitelnost (v rámci časoprostoru):-) Pevně věřím, že úplně stejné to bude s Mořeplavcem, kterého mám výrazně mnohem raději než nudnou a rozvleklou Vážku, proto se na něj neskutečně těším.

Samozřejmě nejvíc na samotné znovushledání Jamieho a Claire v tiskárně, na knize mě ale také hodně bavilo propojování kapitol ze současnosti (Claire – Roger – Brianna) a dvou linií minulosti (Jamie, Claire – Frank), ale to, obávám se, v seriálu takto nebude, protože to vlastně není ani v této sérii. Překvapilo mě, že Mořeplavec má být příběhově jednodušší? Mně přijde kniha narvaná snad až příliš velkým množstvím příběhů, které prožíval 20 let Jamie a Claire jak samostatně, tak později společně…

11.5.2016 | 13:44:40
40440

Vzhledem k tomu, že je Mořeplavec moje nejoblíbenější kniha, tak jsem zvědavá jak bude natočeno setkání v Edinburgu po 20 letech, drama na Lallybrochu Jamie, Claire a Loghaire. Potom moře a různá ztroskotání. Setkání s Galies v jeskyni. Snad také nevynechají dobu , kdy Jamie pobýval v Anglii a narodil se mu syn Willie

26.7.2016 | 21:14:12
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Cizinka pokračuje

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Společnost Starz prostřednictvím videa oznámila, že se oblíbený seriál všech milovníků historie, Skotska, USA a ladných nohou v kiltech dočká osmé série. Bohužel vše dobré má svůj konec, takže osmá série bude pro seriál i tou finální.

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Vysílání se prý blíží

Vysílání se prý blíží

Podle zatím nepodložených zpráv se vysílání druhé poloviny sedmé série blíží. Dočkat bychom se ho měli už někdy v průběhu jara, píše to alespoň článek Economictimes­.com. Kdy přesně se tak stane, ale článek nesdělil.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama