Outlander (Cizinka)
95/100 - 312×

Outlander(Cizinka)

Seriál Outlander sleduje příběh Claire Randallové, vdané armádní sestry z roku 1945, jež se záhadně dostane zpět v čase do roku 1743. Zde je okamžitě uvržena do neznámého světa plného nebezpečí, zatímco její manžel Frank nemá ponětí, kam zmizela. V tomto novém světě je navíc okolnostmi donucena se provdat za Jamieho Frasera, mladého a romantického skotského bojovníka. Její srdce tak zůstane rozpolcené mezi dvěma naprosto odlišnými muži, kteří žijí ve dvou rozdílných dimenzích.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
8 sezón | Starz | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
hrají
Sam Heughan (James Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randallová Fraserová), Richard Rankin (Roger Wakefield MacKenzie), Oscar Kennedy (Lord John Grey), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Tobias Menzies (Jonathan Randall), Graham McTavish (Dougal MacKenzie), Gary Lewis (Colum MacKenzie), Grant O'Rourke (Rupert MacKenzie), Stephen Walters (Angus Mhor), Laura Donnelly (Janet Fraser)

Ohlédnutí za epizodou La Dame Blanche

Ohlédnutí za epizodou La Dame Blanche

Ve čtvrtém díle jsme se dočkali dalších zvratů a důležitých okamžiků. Navíc Claire a Jamie pořádali slavnostní večeři. Jak to dopadlo? Rozešli se všichni v dobrém? Jak dopadlo setkání Karla se Sandringhamem? To vše a mnohem víc se dozvíte, když si přečtete naše ohlédnutí za dílem Bílá paní.

6 0
6.5.2016

St. Germain se vybarvuje

V minulém ohlédnutí jsem psala o Raymondových praktikách při prodávání jedu. Těm, kteří četli knihu, muselo být jasné, proč to zmiňuju, a potvrdilo se. Stejně jako v knize někdo Claire otrávil. Naštěstí se jí nestalo nic hrozného, ale věřím, že to muselo být nepříjemné. Navíc Claiřino těhotenství by se dalo označit za rizikové, tudíž tento pokus o vraždu mohl přímo ohrozit dítě. Claire to samozřejmě dojde, v soukromí obviní St. Germaina a pak zajde za Raymondem, aby si to s ním vyříkala. On skutečně přizná, že jed prodal, zákazníka ale neznal, takže netušil, ke komu cascara doputovala. Ten St. Germain, pokud to byl on, začíná být čím dál nebezpečnější.

Tajemství je prolomeno

Claire konečně prozradila Jamiemu, že Black Jack žije. Čekala bůhví co a my taky, ale určitě nečekala, že bude Jamie radostí bez sebe. Usmyslí si totiž, že ho chce zabít sám, vlastníma rukama. Jak ale na to? Do Skotska se přece vrátit nemůže. Tato zpráva má ale na Jamieho i jiný vliv. Konečně se zbaví své PTSP a začne toužit po ženách, což mu zajistí velmi ošklivou a žárlivou scénu s Claire, která na něm najde stopy po zubech. Nakonec ale všechno skončí dobře, jak jsme mohli vidět.

Frankova budoucnost

Při návštěvě Mistra Raymonda se mu Claire svěří, že se bojí o Frankův život. Nemůže mu samozřejmě říct detaily, ale Raymond použije staré „kouzlo“, které jí má napomoci vyvěštit jeho osud. Z kostí Raymond vyčte, že se Claire s Frankem zase setká, což je pro Claire šok. My však víme, že se do současnosti skutečně vrátí. Jenže jak? Za jakých okolností? A kdy to bude?

Babyboom

Louisa si nechá zavolat Claire, aby se jí svěřila, že je těhotná. Chce se ale dítěte zbavit, protože by manžel věděl, že není jeho. Claire na to přistoupí, i když se jí to nelíbí. V noci pak k Fraserovým vtrhne Karel, který se vracel od své milenky. Pokousal ho její mazlíček. Ano, Louisa a Karel jsou milenci. Jak jinak, že? To ale hraje do karet Jamiemu, který chce uspořádat večeři, na které se setká Karel s ministrem financí.

Zase ten Fergus

Ač byl v díle málo, tenhle díl mu rozhodně patřil. Jakmile Fergus otevře pusu, je z toho perla. Jeho rozhovor s Murtaghem před nemocnicí byl úžasný. Díky životu v nevěstinci umí opravdu dobře číst ženskou duši (i tělo), což se snaží Murtagh využít, aby se něco dozvěděl o Suzette. Večer při honosné večeři, zatímco se vedle všichni prali, si nenasytný Fergus v klídku sednul ke stolu a pořádně se nadlábnul. Takhle se to dělá!

Přepadení

Claire a Mary musí jít z nemocnice pěšky, protože se záhadně porouchalo kolo od jejich kočáru. Mary nám ale prozradila novou informaci: je zamilovaná. Samozřejmě do koho jiného než do Alexe Randalla. Claire má s jejím objektem zájmu trochu problém, ale nedá to na sobě znát. Dál bezstarostně tlachají, dokud je nepřepadnou neznámí muži. Ti Mary znásilní a Claire nazvou Bílou paní, než se zděšeně dají na útěk. Co se skutečně skrývá za tímto označením se nejspíš již brzy dozvíme. Claire si navíc všimne, že jeden z násilníků má na ruce velké mateřské znamínko. Jamie samozřejmě podezřívá St. Germaina, ale ten je v době přepadení na jeho večeři.

Může tu někdy něco dopadnout dobře?

I přes šokující události Claire trvá na tom, že večeře musí pokračovat. Tváří se, že je všechno v pořádku. Během večeře je vidět, že si Karel a Sandringham asi moc rozumět nebudou. Jamie během večeře zkouší různými skrytými triky donutit Karla, aby se před Sandringhamem nějak shodil, nakonec sáhne k tomu, že poblahopřeje Louise a jejímu manželovi k dítěti. To samozřejmě u Karla nevzbudí moc pozitivní ohlasy. A do této napjaté atmosféry se z vedlejší místnosti ozve hluk a když tam všichni dorazí, vypadá to, že Alex znásilňuje Mary. Všichni ale víme, jak to ve skutečnosti bylo. A uprostřed takové vypjaté situace nás seriál opustil a my musíme čekat na rozřešení až do další neděle. Ach jo!

@LadyAlex
Všimli jste si, kolik toho Karel vypije? Pak se nemůžeme divit, že má takové šílené nápady, když je pořád naložený v lihu. Epizoda se mi jako obvykle moc líbila, Fergus to celé vyšvihl do nejvyšších příček. A jsem jediná, komu to Alexovo „znásilnění“ Mary připomnělo Titanic?

@hermionablack
Chudák Jamie je úplně na roztrhání, ale aspoň už se mu vrátila chuť do života. Fergus to samozřejmě „zabíjí“ a krade si seriál pro sebe. Všímáte si ale krásné Prahy? A poznáváte české komparzisty a komparzistky?

@ScaryX
Po tomhle díle jsem se oficiálně rozhodl stát fanouškem Ferguse. Protože kdo potřebuje projevy vášně mezi Claire a Jamiem, když může pukat smíchy u Fergusových bonmotů? Kdyby tak dostal i vlastní seriál…

Nad postřehy fanoušků

Nejlepší ta bitka nakonec. Ač to vlastně bylo tragické, zasmála jsem se.

@Callysto

Zboření a znovuvystavění pevnosti v nitru Jamieho duše mi chybělo. Teď jsme ho tedy konečně dostali, i se střechou.

@vivien29

Zdroj: Starz

Diskuze /5

tigy

To, ako to nakoniec dopadlo, je Claireina vina, nechať pri obeti znásilnenia muža?! Keby nechala s Mary ktorúkoľvek slúžku, nemuselo to tak dopadnúť… Toto veru nedomyslela.

6.5.2016 | 18:00:19
anndy

Claiřino těhotenství by se dalo považovat za rizikové? proč? navíc nechápu proč furt chlastá, v té době přece museli vědět,že to není zrovna „zdravé“

6.5.2016 | 21:35:02
nefi

Jen bych chtěla podotknout, že Claire úplně ne úplně souhlasí s tím, že by Luise pomohla se dítěte zbavit, spíš jí poradí, aby to zařídila tak, aby si její manžel myslel, že je jeho vlastní.

7.5.2016 | 1:16:15
vivien29

Na tahle ohlédnutí se vždycky hrozně těším – je to pěkný sumář i s fotkama, připomenutí toho hlavního, co se odehrálo:-) Díky!! Babyboom))))) To mě pobavilo!:-))) Je ale fakt, že Claire opravdu s potratem ne zcela souhlasí a přivede Louisu na myšlenku, aby prohlásila baby za manželské („Ale co na to milenec?“ „No tak ten snad těhotný není!“):-)))) Super, že jsou vždy připojené i názory webmasterů!!!:-) Nejen Karel, obecně se fakt v celém seriálu prakticky nepřetržitě chlastá. S Titanicem jsem si scénu nespojila, ale je fakt, že moc neznám Titanic. Krásné Prahy si všímám – hrozně to vytrhává z děje (není to Paříž), české komparzisty bohužel nepoznám… Absolutní souhlas, Fergus by rozhodně měl mít vlastní seriál:-))))

7.5.2016 | 15:46:04
Callysto

On chlastá nejenom Karel, občas mi připadá, že i Jamie musí být pořád pod vlivem :-) A když už se neléčí whisky nebo možná ve Francii bourbonem, tak aspoň musí koštovat novou dodávku vína.

10.5.2016 | 12:50:49
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Cizinka pokračuje

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Společnost Starz prostřednictvím videa oznámila, že se oblíbený seriál všech milovníků historie, Skotska, USA a ladných nohou v kiltech dočká osmé série. Bohužel vše dobré má svůj konec, takže osmá série bude pro seriál i tou finální.

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Vysílání se prý blíží

Vysílání se prý blíží

Podle zatím nepodložených zpráv se vysílání druhé poloviny sedmé série blíží. Dočkat bychom se ho měli už někdy v průběhu jara, píše to alespoň článek Economictimes­.com. Kdy přesně se tak stane, ale článek nesdělil.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama