Outlander (Cizinka)
95/100 - 312×

Outlander(Cizinka)

Seriál Outlander sleduje příběh Claire Randallové, vdané armádní sestry z roku 1945, jež se záhadně dostane zpět v čase do roku 1743. Zde je okamžitě uvržena do neznámého světa plného nebezpečí, zatímco její manžel Frank nemá ponětí, kam zmizela. V tomto novém světě je navíc okolnostmi donucena se provdat za Jamieho Frasera, mladého a romantického skotského bojovníka. Její srdce tak zůstane rozpolcené mezi dvěma naprosto odlišnými muži, kteří žijí ve dvou rozdílných dimenzích.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
8 sezón | Starz | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
hrají
Sam Heughan (James Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randallová Fraserová), Richard Rankin (Roger Wakefield MacKenzie), Oscar Kennedy (Lord John Grey), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Tobias Menzies (Jonathan Randall), Graham McTavish (Dougal MacKenzie), Gary Lewis (Colum MacKenzie), Grant O'Rourke (Rupert MacKenzie), Stephen Walters (Angus Mhor), Laura Donnelly (Janet Fraser)

Ohlédnutí za epizodou Untimely Resurrection

Ohlédnutí za epizodou Untimely Resurrection

Týden se s týdnem sešel a mu vám přinášíme už páté ohlédnutí, tentokrát za epizodou Předčasné vzkříšení. Dočkali jsme se nového Karlova plánu, dalších pletich, jak to zmařit, a hlavně památné návštěvy Versailles! Pojďte se tedy s námi ohlédnout.

7 1
11.5.2016

Rozum a cit

Trochu jsem čekala, že uvidíme, jak rvačku z minulého dílu ukončili, ale díl začíná, když sloužící uklízí nepořádek a Claire čeká na Jamieho. Ukáže se, že stráže všechny zatkli. Jamie a Murtagh se vrátí, ale Alex v Bastile zůstane, dokud Mary nepošle dopis o tom, jak se to celé stalo. Navíc ho Sandringham okamžitě propustil. Claire s Alexem promluví a rozmluví mu jeho úmysly vzít si Mary. Hlavně kvůli vlastním zájmům: potřebuje, aby si vzala Black Jacka, aby se za 200 let narodil Frank.

Výčitky svědomí

Claire Jamiemu popíše útočníky, kteří znásilnili Mary. Vypadali prý jako aristokrati a mluvili o ní jako o Bílé paní. Jamie přizná, že jí tak nazval před Karlem v nevěstinci. Jejich první pátrání po útočnících tedy započne tam, ujme se ho Murtagh. Ten zjistí, že jde o určitý gang. Dočkali jsme se také velmi emotivního okamžiku mezi Murtaghem a Jamiem, protože Murtagh si vyčítá, co se Claire a Mary stalo. Osobně na mě takhle chvíle zapůsobila, jsem ráda, že Murtagh dostává tolik prostoru.

Obchod, na který se všichni těší

Karel za Jamieho zády domluví super věc. St. Germain nechce podporovat Karlovu věc, ale chce peníze. Karel taky potřebuje peníze. Takže Karel investuje do St. Germainova obchodu s vínem, do kterého zamotal i Jamieho, a z toho vzejdou další peníze na podporu povstání. Jamiemu se samozřejmě nelíbí, že by měl Karel získat další peníze a už vůbec se mu nelíbí spolupráce se St. Germainem, ale s Claire přijdou na to, že se takhle dá zmařit další Karlův plán. Claire napadne, že by mohla napodobit neštovice, takže by musela být loď i náklad opět zničeny. To bude mít St. Germain radost…

Milé setkání

V ohlédnutí za druhou epizodou jsem už neměla místo na zmínení setkání s Annalise. Ta scéna byla taky moc vtipná a velmi jsem se bavila Jamieho snahou vysvětlit, odkud se s Annalise tak důvěrně zná. Claire se s ní znovu setká ve Versailles při nákupu koní. Vyjdou si spolu na procházku a při ní se poměřují, čí Jamie je lepší, jestli ten, kterého znávala Annalise, nebo ten, kterým je teď s Claire. Trošku mi to připomínalo to klučičí „kdo dočůrá dál“…

Black Jack je zpátky!

Během procházky ve versailleských zahradách s Annalise se dámy setkají s Black Jackem. Skoro se musím ptát, jestli to nezařídila Annalise… Každopádně Black Jack je zpátky v plné parádě, celou tu scénu, než přišel Jamie, jsem byla napjatá jak kšandy, což jsem vždycky, když ho vidím. Jako kdybych byla sama v jeho přítomnosti, v přítomnosti smrtelného nebezpečí. Jeho špičkování s Jamiem jsem si užila, ale vrcholem pro mě bylo, jak si z obávaného Black Jacka utahoval sám francouzský král. Ten mu tedy dal!

Život za život

Jamie zvládl setkání s Black Jackem opravdu na jedničku. Chápu, že v přítomnosti krále a obecně mezi lidmi si nemohl dovolit žádné výbuchy, ale já si nedokážu představit, že by mi někdo udělal to, co udělal jemu, a pak bych vedle toho člověka stála a ptala se, jak se má. Každopádně jakmile král odejde, Jamie si s Black Jackem domluví souboj, i když jsou ve Francii zakázané. Claire se přirozeně děsí obou výsledků. Buď zemře Jamie, nebo zemře Black Jack a nebude žádný Frank. Nechá proto Jacka zavřít pod falešnou záminkou do Bastily. Prosí, škemrá, aby Jamie od souboje upustil, on to ale nechce slyšet. Když Claire vytáhne těžký kalibr a podle mě dost podpásovku, Jamie svolí, že počká rok, než Randalla zabije. Ale za jakou cenu?

@LadyAlex
První polovina dílu mi přišla skoro o ničem, ale ta druhá to stoprocentně vynahradila. Víc scén Black Jacka s Ludvíkem bych prosila!!! Obecně doufám, že dostane Black Jack co nejvíc prostoru, je pro mě tak obrovské ztělesnění zla, že při jeho scénách klepu. Pokud vím, v knize celá návštěva Versailles končí trochu jinak zásluhou Ferguse. Na tu scénu jsem se těšila a nedočkala se jí, škoda. Každopádně i toho zakončení dílu bylo perfektní. Jen tak dál.

@hermionablack
Nejlepší momenty dílu? Když Jamie vysvětloval, jak musel chránit svou nevinnost a nazvat svou ženu čarodějnicí, aby mu nevěstky daly pokoj (no ale vás by to odradilo?). Tentokrát žádná nemocnice, Fergus ani mistr Raymond, zato král Ludvík v plné francouzské parádě. Při scéně s Black Jackem a příkazu: „Na kolenou,“ jsem si nemohla nevybavit písničku Pořád jen na kolena na kolena… jé jé jé.

@ScaryX
Na Black Jacka a jeho brutalitu sice St. Germain nemá, ale zase to dohání svou prohnanosti a povýšeností. Zatímco se s ním Jamie baví anglicky a tvrdě mu vyhrožuje, on si jede tu svou francouzsky. I sám král Ludvík si sem tam anglinu procvičil. Tohle bude pořádný protivník. Trochu mi pořád vadí, že se o sci-fi stránku příběhu zase jen letmo otřeli. Tím spíš, když z vlastního okolí vím, že právě ono cestování časem bylo pro některé hlavním lákadlem (ale nakonec přesto nelitovali) a i pro příběh samotný je to neméně důležitý pilíř. Claire si vůbec neuvědomuje, jaké by vítězství Skotů nad Brity mohlo mít pro budoucnost následky (vy, co jste viděli ten díl Futuramy s podrobením Států Velkou Británií, mě jistě chápete). Tohle je jí jedno, ale osud Franka ne. Ten přitom ohrozila samotným svým příchodem a zapletením se s prvním Randallem. Pokud je ovšem tohle všechno už součástí pevně daných dějin, pak je vše v naprostém pořádku. Pak by klidně mohla být i Frankovou (nebo i Jamieho) vzdálenou suprprapředkyní. Protože kdo ví? Sakra, proč ne? Časový paradoxe, čaruj…

A jaké pocity zanechalo opětovné setkání s Black Jackem ve vás? A co říkáte na Claiřino zasahováno do toku událostí?

Zdroj: Starz

Diskuze /4

tigy

Ja si aj tak stále myslím, že ten Frankov prapredok bol Alex, nie Black Jack :) Ten, keď sa objavil na obrazovke, až som mala husinu, bŕŕŕ… Inak mi na chvíľu zatrnulo, či kráľ nepočul Claire, ako zahrešila, keď stál priamo za ňou :) Podľa mňa Claire neusiluje o víťazstvo Škótov nad Britmi, ona usiluje o to, aby k povstaniu vôbec nedošlo… ako, celkovo už len samotná jej prítomnosť musela spôsobiť kopec zmien v chode dejín, takže časové paradoxy asi veľmi nemá zmysel riešiť…

12.5.2016 | 15:45:44
ScaryX

@margotka19111: Takhle označení spoileru bohužel nefunguje…

čestný člen redakce
12.5.2016 | 21:36:24
kelpie

Ano, .Claire docela určitě neusiluje o vítězství Skotů. Je to Angličanka a ctí Jiřího VI. za postoj během 2. svět. války .To je její král. ne nějaký teoretický potomek Bonnie Prince Charlieho..Chce zabránit povstání a masakru u Cullodenu. a po něm..Jenomže tím, jak princi všechno kazí, a on nebude mít dost peněz k sestavení armády, tu prohru asi sama s Jamiem způsobí. To je ten paradox. .

13.5.2016 | 1:17:50
vivien29

Opět díky za ohlédnutí, vtipné názvy kapitol (Obchod, na který se všichni těší… Milé setkání):-)))) i za postřehy webmasterů!:-) Tak. A už se nám blíží polovina série a za chvíli budeme mít po Vánocích:-) Nechci teda sýčkovat, ale momentálně ve mně nejhorší pocity vyvolává to, jak rychle epizody utíkají, aniž by se zatím stalo cokoli významného, a jak rychle se blíží konec…:-) Pevně věřím, že druhá část série bude konečně nabitá skvělými scénami a dějovými zvraty. Nějaký příslib jsme měli možnost letmo zahlédnout v trailerech na 2. sérii, no a zvratů nás čeká ještě poměrně hodně – napočítala jsem minimálně šest (soudím nejen podle knihy, ale také podle avizovaného hereckého obsazení). Mám obavu, aby se nám do zbývajících epizod vůbec vešly!!! A pak, až nás nakrmí rychlošupem nových postav, tak pak budeme čekat bůhví jak dlouho na Mořeplavce! Hrůza!!:-))) Už teď se lituju:-)))

13.5.2016 | 19:36:38
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Cizinka pokračuje

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Společnost Starz prostřednictvím videa oznámila, že se oblíbený seriál všech milovníků historie, Skotska, USA a ladných nohou v kiltech dočká osmé série. Bohužel vše dobré má svůj konec, takže osmá série bude pro seriál i tou finální.

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Vysílání se prý blíží

Vysílání se prý blíží

Podle zatím nepodložených zpráv se vysílání druhé poloviny sedmé série blíží. Dočkat bychom se ho měli už někdy v průběhu jara, píše to alespoň článek Economictimes­.com. Kdy přesně se tak stane, ale článek nesdělil.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama