Outlander (Cizinka)
95/100 - 312×

Outlander(Cizinka)

Seriál Outlander sleduje příběh Claire Randallové, vdané armádní sestry z roku 1945, jež se záhadně dostane zpět v čase do roku 1743. Zde je okamžitě uvržena do neznámého světa plného nebezpečí, zatímco její manžel Frank nemá ponětí, kam zmizela. V tomto novém světě je navíc okolnostmi donucena se provdat za Jamieho Frasera, mladého a romantického skotského bojovníka. Její srdce tak zůstane rozpolcené mezi dvěma naprosto odlišnými muži, kteří žijí ve dvou rozdílných dimenzích.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
8 sezón | Starz | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
hrají
Sam Heughan (James Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randallová Fraserová), Richard Rankin (Roger Wakefield MacKenzie), Oscar Kennedy (Lord John Grey), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Tobias Menzies (Jonathan Randall), Graham McTavish (Dougal MacKenzie), Gary Lewis (Colum MacKenzie), Grant O'Rourke (Rupert MacKenzie), Stephen Walters (Angus Mhor), Laura Donnelly (Janet Fraser)

Ohlédnutí za epizodou Vengeance is Mine

Ohlédnutí za epizodou Vengeance is Mine

Od vyhrané bitvy z minulé epizody jsme se skokově přesunuli rovnou k ústupu. Ale to nebylo všechno, čeho jsme se v díle Pomsta je má ještě dočkali. Rozeberte si s námi některé nejzajímavější scény této epizody.

12 0
25.6.2016

Téměř jak z Hamleta…

A máme tu velký válečný problém. Otočit se, nebo se neotočit? Na jednu stranu jsou jen kousíček od Londýna, na druhou stranu na ně čekají tři britská vojska, s kterými se jakobité nemohou měřit. Neotočit se znamená velmi pravděpodobně boj, otočit se znamená Culloden. Nakonec prince a Jamieho přehlasují a armáda se chystá se otočit.

Útočiště

Jamieho, Dougala a muže z Lallybrochu čeká cesta do Inverness, kde mají připravit bydlení pro vojáky. Samozřejmě se jich chce generál jen zbavit. Ale kdo by neuposlechl, že? Při cestě zpátky do Skotska ale muži potkají britskou hlídku, která je nahání po okolí. Nakonec ale najdou kostelíček, ve kterém se rozhodnou se schovat. O tomhle kostele jsme mluvila už minule, v knize v něm není Claire a Rupert tam umře. Naštěstí pro nás se to ale odehrávalo jinak.

Bojovat, nebo vydat Jamieho?

Ruperta při útěku před červenokabátníky postřelí přímo do oka, takže když ho Claire v kostele ošetří, vypadá jako pirát. Nepamatuju si, že by k tomuhle zranění v knize došlo. Každopádně sotva si všichni stihnou chviličku oddechnout, kostelík obklopí červenokabátníci a nutí naše muže vyjít ven, jinak kostel podpálí. Dougal s nimi chce bojovat, Jamie chce vykoupit svobodu všech svou vlastní hlavou, ale je to Claire, kdo všechny zachrání. Opět si hraje na dámu v nesnázích a Dougal ji vydá červenokabátníkům výměnou za svobodu pro všechny.

Nečekaný spojenec

Jamie a Dougal si myslí, že červenokabátníci povezou Claire na svou základnu nedaleko, ale oni změní názor a chtějí ji odvést do domu nějakého bohatého Angličana. Claire je jasné, že ta informace se k Jamiemu nedostane a bude ji hledat úplně jinde a ohrozí sebe i své muže. Jaká to náhoda, že ve vesnici potká Hugha, žebráka a Jamieho kamaráda. Schválně před ním utrousí, kam jednou a když mu pomáhá vstát, požádá ho, aby tu informaci donesl k Jamiemu. Hugh se v této části knihy opravdu vyskytuje, takže alespoň něco.

Kdo jiný by to mohl být?

Kampak asi Claire vezou? Jakmile přijedou, Claire nepřivítá nikdo jiný, než Sandringham! Ten se rozhodne ji krýt a neprozradí, kdo je. Jejich setkání si užívá a vypadne z něj, že je je vlastně v domácím vězení za podporu jakobitů. Sandringham si vyjedná, že jí pomůže doručit vzkaz pro Jamieho výměnou za to, že až přijde, zachrání i jeho.

Rozluštění záhady

Všechno se ale změní v okamžiku, kdy se ve dveřích objeví Mary Hawkinsová, která je náhodou kmotřenka Sandringhama. A další šok nastane, když Claire identifikuje Sandringhamova komorníka jako násilníka, který je tehdy přepadl v Paříži. To Sandringham to celé naplánoval! Respektive se k tomu přimotal, když zjistil, že St. Germain chce Claire zabít. Protože mu dlužil peníze, navrhnul Sandringham, že mu poskytne muže na přepadení a místo toho, aby ji zabili, tak ji „jen“ znásilní. Výměnou za to mu hrabě odpustí dluh.

Lekce cizího jazyka

Hugh svůj úkol splní a najde Jamieho. Předá mu vzkaz od Claire, který nechal Sandringham vypustit ze svého sídla. Bylo úžasné, jak se Claire snažila a napsala svou zprávu v gaelštině a oni jí to tak zkritizovali. Jamie se vypraví do Sandringhamova domu ji zachránit. Během emotivního setkání Claire Jamiemu řekne, že za jejím přepadením stál Sandringham. Mary si během střetu Jamieho a Sandringhama ujasni, co to všechno znamená, a ubodá toho, kdo stojí za jejím doživotním zostuzením.

A je po tobě!

Se Sandringhamem se nakonec vypořádá Murtagh. Nemilosrdně mu usekne hlavu a tu pak předloží Claire a Mary k nohám. Konečně tak mohl naplnit svou pomstu, kterou vyhlásil komukoliv, kdo Claire ublížil. Nevím, jak pro vás, ale pro mě neuvěřitelně silná scéna!

@LadyAlex
Fergus opět válel. Při zkoumání Claiřiny gaelštiny jsem se mohla potrhat. A to epické finále! Teda moc se jim to povedlo, i když se nepamatuju, že by Sandringhama takhle zabili. Mám zato, že ho popravili po Cullodenu. Každopádně nás již brzy čeká velké finále, na které se všichni moc těšíme, nemůžu se dočkat.

@ScaryX
Jsem chlap, takže asi nikoho nepřekvapí, že jsem si nejvíc užil závěrečnou krvavou scénu. Epizoda měla i pár vtipnějších momentů, třeba s Rupertem. Jinak mě děj docela překvapil, jak výskytem Munroa, tak i vévody i Mary. Ovšem vše má svůj důvod. Však uvidíme příště.

Foto: Starz

Diskuze /3

kelpie

Miluji tyhle komentáře .Na jedné straně kniha,na druhé seriál,a do toho třetí alternativa ve stylu já si myslím,že to bylo takhle..V knize dostane Sandringhamovu hlavu v vdova po Hughovi oběšeném v parku.

#2 LadyAlex
25.6.2016 | 21:34:35
LadyAlex

#1 kelpie: mas pravdu, uplne jsem zapomnela zminit hughuv osud z knihy :D

čestný člen redakce
25.6.2016 | 22:23:22
siri

Claire je v kostele i v knize. Stejně jako v seriálu se nechá vyměnit za svobodný odchod pro ostatní. A ano, Rupert tam umře, zatímco Angus je stále na živu… Sandringhama sťal Murtagh po záchraně Claire ze zajetí i v předloze. Hugh Munro za svou pomoc na místě zaplatil nejvyšší cenu, pověsili ho na bránu, proto S. hlavu dostala v odvetě Munrova žena ;). Nicméně ten francouzský sluha i Mary u celé záležitosti byli (jen ho Mary nezapíchla). A jo, mně se ten masakrální závěr taky líbil! Murtagh je postava, která dostala v seriálu prostor navíc a je to ku prospěchu věci, žeru ho.

webmaster
26.6.2016 | 0:50:42
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Cizinka pokračuje

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Společnost Starz prostřednictvím videa oznámila, že se oblíbený seriál všech milovníků historie, Skotska, USA a ladných nohou v kiltech dočká osmé série. Bohužel vše dobré má svůj konec, takže osmá série bude pro seriál i tou finální.

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Vysílání se prý blíží

Vysílání se prý blíží

Podle zatím nepodložených zpráv se vysílání druhé poloviny sedmé série blíží. Dočkat bychom se ho měli už někdy v průběhu jara, píše to alespoň článek Economictimes­.com. Kdy přesně se tak stane, ale článek nesdělil.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama