Outlander (Cizinka)
95/100 - 312×

Outlander(Cizinka)

Seriál Outlander sleduje příběh Claire Randallové, vdané armádní sestry z roku 1945, jež se záhadně dostane zpět v čase do roku 1743. Zde je okamžitě uvržena do neznámého světa plného nebezpečí, zatímco její manžel Frank nemá ponětí, kam zmizela. V tomto novém světě je navíc okolnostmi donucena se provdat za Jamieho Frasera, mladého a romantického skotského bojovníka. Její srdce tak zůstane rozpolcené mezi dvěma naprosto odlišnými muži, kteří žijí ve dvou rozdílných dimenzích.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
8 sezón | Starz | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
hrají
Sam Heughan (James Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randallová Fraserová), Richard Rankin (Roger Wakefield MacKenzie), Oscar Kennedy (Lord John Grey), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Tobias Menzies (Jonathan Randall), Graham McTavish (Dougal MacKenzie), Gary Lewis (Colum MacKenzie), Grant O'Rourke (Rupert MacKenzie), Stephen Walters (Angus Mhor), Laura Donnelly (Janet Fraser)

Soutěž o nové vydání Vážky v jantaru

Soutěž o nové vydání Vážky v jantaru

Už brzy se v knihkupectvích objeví nové vydání Vážky v jantaru z nakladatelství Omega. Druhý díl série Cizinka nově vychází nejen s krásnou seriálovou obálkou, ale také ve fungl novém překladu Anny Polanské. Pojďte si o toto nové vydání zasoutěžit.

9 0
13.9.2016

Bývalá zdravotní sestra a v současnosti úspěšná primářka Claire Randallová se s dospělou dcerou Briannou vrací do zamlžených kopců Skotské vysočiny. Vypráví jí neuvěřitelný příběh, v němž ožívá starodávná legenda druidů. Brianna se dozvídá o tajemném kruhu z kamenů, o lásce, jež překonává hranice času, i o Jamesi Fraserovi, bojovníkovi, jehož udatnost donutila mladou Angličanku vyměnit život v jistotě za vír nebezpečných nástrah. Její strhující dobrodružství pokračuje v 18. století ve Francii, kde se setkává s princem Karlem Eduardem Stuartem. Neuznaný následník trůnu se s pomocí skotských klanů pokouší ujmout svého dědictví. Claire se snaží povstání předem odsouzené k neúspěchu překazit a zoufale bojuje o záchranu svého dítěte i muže, jemuž věnovala srdce.

(Vážka v jantaru z nakladatelství Omega)

Soutěž

Že už máte doma předchozí vydání knihy? Přesto jste zvědaví na nový překlad? Nebo toužíte po knize se seriálovou obálkou, ale váháte s koupí? Edna vám přináší exkluzivní šanci vyhrát jeden z pěti soutěžních výtisků!

Na prezentaci knihy je možno se podívat na webu Knih Dobrovský a nakladatelství Omega.

Otázky

Postačí zodpovědět pět otázek. Jestliže budou všechny vaše odpovědi správné, zařadíme vás do slosování o odměnu, kterou představuje zcela nové vydání knihy Vážka v jantaru v pevné vazbě se seriálovou fotografickou obálkou. Kdyby se vám otázky zdály těžké, všechny odpovědi najdete v nejnovějších článcích na našem fan webu k seriálu Outlander. Tak pojďme na to:

  1. V interiérech které známé pražské historické budovy se natáčely scény šachových partií mezi Jamiem a monsieurem Duverneyem?
  2. Jaký je anglický název Dianiny deváté knihy ze série Cizinka, kterou právě píše?
  3. Diana je milovnice psů, jakou rasu má doma?
  4. Jaký je český název v pořadí třetí knihy ze série Cizinka podle které se nyní natáčí třetí řada seriálu?
  5. Jak se jmenuje australský herec, který v seriálu ztvární starší verzi lorda Johna?

Pravidla

  • Své odpovědi zasílejte do 20. 9. 2016 20:00 na soutez@edna.cz, do pole „předmět“ napište Vážka v jantaru.
  • V těle e-mailu nezapomeňte kromě správných odpovědí také uvést své uživatelské jméno na Edně.
  • E-maily bez označení soutěže v předmětu a bez identifikace soutěžícícho budou ze slosování vyřazeny.
  • Soutěže se nemůžou zúčastnit členové redakce webu Edna.cz.

Jména šťastných výherců budou zveřejněna až po získání kontaktních údajů potřebných k odeslání. Za redakci Edna.cz vám přejeme hodně štěstí.

Foto: knihy Omega

Nové vydání Vážky v jantaru vychází už 19. září 2016. Bude jedna z knih vaše? Měli jste v plánu si knihu koupit nebo už ji snad máte objednanou v předprodeji? Svěřte se nám v komentářích.

Diskuze /3

Aisachim

Nový překlad? Tak na ten jsem opravdu zvědavá a i když už čtu „Bubny podzimu“, s chutí bych si novou „Vážku v jantaru“ přečetla znovu. Takže já už svoje odpovědi poslala a budu doufat, že se na mě štěstí usměje. :-)

13.9.2016 | 22:06:24
lenuška

Co knížky, ty co jsou v českém překladu mám přečtené již všechny!! Štve mě, že nejsou přeložené i další díly. A z knih Lorda Johna jsou v češtině je dvě! Už se nemohu dočkat zfilmované trojky – Mořeplavce. Jak vypadá Claire po 20 letech jsme na konci 2. řady viděli – to se maskérům povedlo (elegantní, krásná ), ale jsem zvědavá, co provedou s Jamiem! Ten bude ještě víc sexy nebo mu to ubere? Hlavně ať nemá proboha plnovous!!!!

14.9.2016 | 14:53:58
citronovamar

Tahle knížka by byl naprosto skvělý dárek pro moji sestru, kterou jsem teď navedla, aby se podívala na můj nejoblíbenější seriál.. a jak to dopadlo? Koukám s ní od začátku na první díly a je stejně unešená ze seriálu jako já! :-)

20.9.2016 | 14:48:02
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Cizinka pokračuje

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Společnost Starz prostřednictvím videa oznámila, že se oblíbený seriál všech milovníků historie, Skotska, USA a ladných nohou v kiltech dočká osmé série. Bohužel vše dobré má svůj konec, takže osmá série bude pro seriál i tou finální.

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Vysílání se prý blíží

Vysílání se prý blíží

Podle zatím nepodložených zpráv se vysílání druhé poloviny sedmé série blíží. Dočkat bychom se ho měli už někdy v průběhu jara, píše to alespoň článek Economictimes­.com. Kdy přesně se tak stane, ale článek nesdělil.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama