Outlander (Cizinka)
95/100 - 312×

Outlander(Cizinka)

Seriál Outlander sleduje příběh Claire Randallové, vdané armádní sestry z roku 1945, jež se záhadně dostane zpět v čase do roku 1743. Zde je okamžitě uvržena do neznámého světa plného nebezpečí, zatímco její manžel Frank nemá ponětí, kam zmizela. V tomto novém světě je navíc okolnostmi donucena se provdat za Jamieho Frasera, mladého a romantického skotského bojovníka. Její srdce tak zůstane rozpolcené mezi dvěma naprosto odlišnými muži, kteří žijí ve dvou rozdílných dimenzích.

USA | 2014 | Pauza
vysílání
8 sezón | Starz | 55 minut
žánr
Dobrodružný, Historický, Romantický
hrají
Sam Heughan (James Fraser), Caitriona Balfe (Claire Randallová Fraserová), Richard Rankin (Roger Wakefield MacKenzie), Oscar Kennedy (Lord John Grey), Duncan Lacroix (Murtagh Fraser), Tobias Menzies (Frank Randall), Tobias Menzies (Jonathan Randall), Graham McTavish (Dougal MacKenzie), Gary Lewis (Colum MacKenzie), Grant O'Rourke (Rupert MacKenzie), Stephen Walters (Angus Mhor), Laura Donnelly (Janet Fraser)

Vyšel soundtrack k druhé řadě

Vyšel soundtrack k druhé řadě

Nezaměnitelná hudba Beara McCrearyho doprovázela osudy hrdinů i tuto sérii a ke starým známým dudám přibyly i další nástroje a motivy. A co všechno provázelo tvorbu soundtracku? Dozvíte se v článku.

14 0
6.11.2016

O skladateli

Nemá smysl se dlouho vypisovat – Bear McCreary se proslavil už originálními motivy pro seriály Da Vinci's Demons nebo Battlestar Galactica. Do širšího povědomí ho ale dostala až hudba k první řadě seriálu Outlander. Všichni si zamilovali už úvodní znělku a spousta objevila, že tvrzení Nikdo nemá rád dudy se naprosto nezakládá na pravdě.
S o to větším nadšením jsme vyhlíželi soundtrack k druhé řadě – jak si skladatel poradí s přechodem ze Skotska do noblesní Francie? A poradil? No to každopádně.

Kdopak by se Francie bál…

Sám mistr McCreary a zpěvačka úvodní skladby Raya Yarbrough.

Nový soundtrack čítá celkem 22 skladeb – dohromady 1 h a 16 minut hudby. Za pozornost určitě stojí hned první song – úvodní znělka The Skye Boat Song předělaná do francouzské verze, která nás každý díl uváděla do děje. Pak se tento motiv objevil v další verzi – tentokrát jakobitské.

Každou pozornost divačku pak určitě zaujme skladba jako Je suist prest nebo Faith. Bojovější atmosféru pak zajisté navodí Moch sa mhadainn, The Uprising Begins nebo samotné Prestopans.

Svou píseň dostala také Brianna v Tales of Brianna, nám ale bude muset stačit i píseň The Fraser Officer Survived a snad nám její poslech zkrátí čekání na třetí sérii, která se právě natáčí.

Kde si to pustit?

Ukázka notového zápisu motivu Claire a Jamieho.

Až si najdete tiché místečko, kde vás nikdo (manžel/přítel/šéf/dě­ti nebo jiná verbež) nebude rušit, můžete si hudbu pustit a aspoň v duchu se přesunout do vzdáleného Skotska či Francie. Soundtrack je možné zakoupit nebo poslouchat zdarma na https://play.spotify.com/…G3FCDObTbTsI. Doporučujeme dávkovat opatrně, protože hrozí záchvaty hysterie kvůli hudební dokonalosti.

Pokud budete mít čas a chuť, BearMcCreary velmi podrobně popsal proces skládání hudby na svém blogu, odkud jsme čerpali informace a obrázky i my.

Jak se vám soundtrack líbí? Našli jste si svou oblíbenou píseň? Podělte se s námi o zážitky v komentářích.

Zdroj: Starz

Diskuze /2

ScaryX

@YGHY007: Poprosím bez toho odkazování na warez. :-)

čestný člen redakce
6.11.2016 | 20:27:01
Kate.elf

soundtrack jsem vyhlížela už od září :-D hned jsem si ho pořídila. Teď mám v mp3jce kompletní hudbu ze seriálu a ráda si připomínám (hudbou) co se v seriálu dělo. Ještě má vyjít v roce 2017 Oficiální průvodce první a druhou sérií neboli „Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2“

7.11.2016 | 17:23:19
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Cizinka pokračuje

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Cizinka dostala osmou sérii, ta bude ale poslední

Společnost Starz prostřednictvím videa oznámila, že se oblíbený seriál všech milovníků historie, Skotska, USA a ladných nohou v kiltech dočká osmé série. Bohužel vše dobré má svůj konec, takže osmá série bude pro seriál i tou finální.

Momentka

Momentka

Reklama

Nepřehlédněte

Vysílání se prý blíží

Vysílání se prý blíží

Podle zatím nepodložených zpráv se vysílání druhé poloviny sedmé série blíží. Dočkat bychom se ho měli už někdy v průběhu jara, píše to alespoň článek Economictimes­.com. Kdy přesně se tak stane, ale článek nesdělil.

Plakáty k seriálu

Plakáty k seriálu

Narozeniny

Hlídejte si nás

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama