Pretty Little Liars (Prolhané krásky)
87/100 - 471×

Pretty Little Liars(Prolhané krásky)

Čtyři nejlepší kamarádky odkrývají pravdu o smrti jedné z nich, zatímco někdo odhaluje jejich největší tajemství.

USA | 2010 | Ukončeno
vysílání
7 sezón | Freeform, ABC Family | 42 minut
žánr
Drama, Mysteriózní, Rodinný
hrají
Troian Bellisario (Spencer Hastings), Shay Mitchell (Emily Fields), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Sasha Pieterse (Alison DiLaurentis), Tyler Blackburn (Caleb Rivers), Ian Harding (Ezra Fitz), Keegan Allen (Toby Cavanaugh), Lindsey Shaw (Paige McCullers), Janel Parrish (Mona Vanderwaal)

Rekapitulace epizody 5x13 How the "A" stole Christmas

Rekapitulace epizody 5x13 How the "A" stole Christmas

Naše Lhářky slaví Vánoce, ale to by nebylo, aby se to neobešlo bez komplikací a problémů. Co všechno se ve Vánoční epizodě (How the ‚A‘ Stole Christmas) stalo, najdete v článku.

9 0
29.12.2014



Šťastné a veselé?

I když jsou svátky, tak ani Emilyino nadšení z Vánoc nepomůže k tomu, aby Lhářky přestaly být sklíčené. Ani po měsíci nebylo nalezeno Monino tělo. Spencer je sice venku z vazby na kauci, ale pořád je z vraždy Bethany obviněná. Alison, o které jsou dívky přesvědčené, že je -A, pořádá Ledový ples pro charitu. Když holky dostanou sněhovou kouli se vzkazem „-A si bere dovolenou. Měly byste také.“, pochopitelně tomu moc nevěří. A tak se rozhodnou na Ledový ples jít – Hanna se Spencer se vplíží do domu DiLaurentisových (a doufají, že najdou důkaz, který očistí Spenceřino jméno), mezitím co Emily s Ariou hlídají na plese, aby Ali neodešla.



Každý v týmu Lhářek

Jedna z pozitivních věcí na téhle epizodě byla ta, že se za Lhářky postavilo opravdu hodně lidí. Většinou se všichni někde schovávají a nechtějí mít s ničím nic společného – ale v této epizodě se do „týmu Lhářek“ přidávají i postavy, se kterými byly v minulosti problémy. Lhářkám nepomáhají jen jejich drahé polovičky, ale do sledování Ali se zapojuje i Lucas, Jenna a Sydney. Bohužel, ani tolik párů očí nezvládne Ali uhlídat a ta se za pomoci dvojčat z plesu vyplíží.



Hanna detektivkou

Mezitím co jsou všichni na Ledovém plese, Spencer s Hannou se vplíží do prázdného domu DiLaurentisů. Aby měly co největší šanci, tak se rozdělí a každá hledá v jiné části domu: Spencer zůstává v přízemí, mezitím co Hanna prozkoumává podkroví. Hannin lov je úspěšnější a nachází krabici s dopisy, které Ali dostala od svých přátel, se kterými si dopisovala. Mezi nimi jsou i dopisy od Bethany Young, což dokazuje nejen to, že Ali Bethany znala, ale i to, že ji pozvala na víkend do Rosewoodu. Hanně je jasné, že tohle je přesně ten důkaz, který potřebují k očištění Spenceřina jména, jenže bůhví jestli se to povede, jelikož v několika dalších okamžicích už jí -A s nožem dýchá na krk.



Spencer zachránkyně

V této chvíli se nabízí otázka: Proč dívky nemají nějakou zálohu? Ony ji mají, ale bohužel si vybraly zrovna Tobyho, který je momentálně odkázán na invalidní vozík se zlomenou nohou a jen vše sleduje ze Spenceřina domu. A i když díky svému vybavení vidí vše, co se naproti v domě děje, není schopný nijak Hannu na příchod -A upozornit. A tak tuto situaci bere do svých rukou Spencer, která jde svou kamarádku zachránit.



Aliiny nejhorší Vánoce

Ali možná pořádá úžasný Ledový ples, na kterém nechybí altán ani bludiště, ale nijak si Vánoční čas neužívá. Nejenomže si Lhářky myslí, že je -A, ale nemá kolem sebe z rodiny nikoho blízkého, s nímž by Vánoční chvilky strávila. Na plese se ukáže alespoň CeCe a dává Ali dárek, ale ani toto nepomůže. Stále totiž vídá Ducha minulých, přítomných i budoucích Vánoc.

Duch, který na sebe vzal podobu Mony, přenese Ali zpět v čase do doby, kdy byla malé dítě. Malá Ali objeví dva dárky a v obou z nich jsou úplně stejné šaty. Vánoční faux pas? Nikoliv. Paní DiLaurentisová je koupila záměrně, ale usilovně se snaží Ali vštěpit do hlavy, že šaty viděla jen jedny.
Duch dále Ali vezme do budoucnosti, kde je Ali mrtvá a (z nějakého důvodu) bez nohou. A paní D., zahalena pod černým závojem, říká Ali, že „přicházejí“.



Všechny páry spárovány

Pokud nejste fanda Emison, tohle byla epizoda přesně pro vás. Ezra dá Arie nádherné šaty a šperky. Paige a Emily spolu zpívají koledy. Hanna s Calebem se společně převlékli za Vánoční skřítky. A Spencer s Tobym… no, to jsou prostě Spencer s Tobym. A jako třešnička na dortu se všichni sejdou u Spencer doma a Lhářky se mohou pokochat pohledem na své drahé polovičky v Sanotvských trenkách.

Zhodnocení:
  • Zatracená dvojčata a narážky na ně! Ve flashbacku, paní D. koupila dvoje stejné šaty a snažila se to udržet jako tajemství. Znamená to, že pokud má Ali dvojče, tak o tom neví? Minimálně v dětství o tom nevěděla- nešlo si nezaregistrovat její otázku, když viděla dívku u piána: „To jsem já?“
    A pak ještě ta dvojčata, která Ali v přítomnosti použila ke své lsti.

  • Ali si s Bethany psala dopisy. Nejsme si sice jistí, co by to mohlo znamenat, ale minimálně je jasné to, že děvčatům opravdu strašně lže.

  • Jednna a Sydney se se přiznaly, že předstírají, že jsou Aliinými přítelkyněmi, protože se jí boji. Dá se jim věřit? Není to jen součást další Aliiné hry? Nebo se společně zodpovídají někomu jinému?

  • Aria si myslí, že viděla, jak se líbí Ali s detektivem Holbrookem. Ale my nikdy Santův obličej neviděli. Kdo jiný by to mohl být?

  • Odchod Paige do Kalifornie bude srdcující, ale její rodiče mají v jednom pravdu: Rosewood opravdu není bezpečný.

Zdroj: Freeform, ABC Family

Diskuze /7

Stelly

Už se těším na další díl…Hlavně na to jak Ali dostane facku! :D Jinak s tím líbajícím santou,já bych řekla,že to musel být Holbrook..... no uvidíme :)

29.12.2014 | 16:15:21
Jemily

Doufám že to nebude tak že Paige odjede a pak se jí něco stane a nebo ji odsunou na vedlejší kolej a už v seriálu nebude :/ Ale tohle byl jeden z nejlepších dílů!

#3 xmalinka
29.12.2014 | 17:09:45
xmalinka

#2 Jemily: No ved praveze uz v serialy Paige moc nebude.. v 4×01 bola cela natesena, ze ako je Kaliformia daleho od Roswoodu a od A… Takze este bude aj na vyske,vela casu a moznosti cestovat za Emily asi nebude mat :( :( A vobec ma to akoze netesi… ostatne budu mat svojich partnerov (pomerne stalych- su tam od 1.serie) len Emily je nam nejaka prelietava :D

#4 TerkaAndy
29.12.2014 | 22:23:42
TerkaAndy

#3 xmalinka: No,že je Emily přelétavá bych zas neřekla, nejvíc kluků vystřídala Aria, jen to tak nevypadá, protože nakonec je s Ezrou se kterym začínala :D

#5 xmalinka
30.12.2014 | 9:13:04
xmalinka

#4 TerkaAndy: Aria – no vidis.. ja ju mam stale zafixovanu len s ezrom.. a pritom chodila : Noel, Jack, ten ulet po tej zdrvujucej pravde o Ezrovi ;)

30.12.2014 | 22:51:32
Jell

No i Spencer jich taky vystřídala :D

3.1.2015 | 17:23:21
secrety

Já nevím lidi, ale tahle série mě překvapila nejvíc a podle mě je totálně božíí. Na konci čtvrté série jsem si říkala, že už mě to moc nebaví a tak jsem se začala dívat na tuhle sérii asi před 3 dny a tak mě vtáhla, že jsem nadšená že jsem to nevzdala a koukám se dál. Taky doufám, že Alison dostane co proto. Je to svině. A tenhle vánoční díl se mi líbil, protože tam byli všichni a bylo to úplně sladké.

15.2.2015 | 13:13:39
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Stav překladu

Epizoda S07E20: 'Til Death Do Us Part

cz100%
DOKONČENO

České titulky překládá @channina a Veruuuu.

Reklama

Narozeniny herců

Partneři

Pretty Little Liars

Napište nám

Našli jste chybu ve vysílání? Nemůžete se dopídit českých titulků? Chtěli byste se o tento seriál starat? Napište nám!


Filtr seriálů








Reklama